X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    W zasadzie normalne te przerwy, no bo w sumie wiele kobiet idzie dopiero na to usg w 12 tyg.. albo maja co r tyg, a tu raptem wypadł tydzień więcej..
    Ale! Dobrze będzie. 😊

No w sumie to tak. Mi się może tak wydaje bo ja i w pierwszej i tej ciąży od początku mam wizyty bardzo często z uwagi na tego głupiego krwiaka.
    Teraz w dodatku chodzę prywatnie z luxmedu i do gina na NFZ także trochę tych wizyt jest. Najważniejsze żeby wszystko było dobrze! Ja już mam stres przed jutrem... 🙄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Adu No Ty to masz faktycznie długie te odstępy od jednej do drugiej wizyty z usg. 😒 ale wierzę, że wszystko będzie dobrze! 😊😊

Ja jak byłam ostatnio to dzidzia był w 6+5dni a teraz jak pójdę będzie miał 11+5dni(z moich wyliczeń)także też duży odstęp...też się boje że pójdę a tam...
    Nawet mojemu mówiłam a On że mam tak nawet nie mówić i nie myśleć bo wszystko będzie dobrze i że z dzidzia napewno wszystko ok.ale mnie zastanawia ten ból podbrzusza od tygodnia jakoś...skończył mi się progesteron i teraz się boje że coś ruszy i będzie nie tak...brzusio dziś też boli aż wzięłam pierwszy raz nosów bo takie skurcze mam dziwne... Boje się dziewczyny naprawdę się boje

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, no ale to inna bajka, jak jest coś nie tak, to wtedy wiadomo, że trzeba sprawdzać.

Baśka, tam się jednak rozciąga wszystko, może dlatego ten bol. Mnie tez czasem pobolewa, ale raczej lekko. To taka sama przerwę będziemy mieć w usg ;) Na pewno będzie wszystko ok!

Ja musze się spytać czy mogę brać magnez, bo od 3 dni mi pulsuje coś w kolanie, nie wiem czy to brak magnezu czy co 😂 czuje nprnalnie jak puls w kolanie 😂 coś pomiędzy pulsem a skurczem😂

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Kalina9 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Kalina u mnie beta 13 dpo była 7,48.
    Sytuacja może się jeszcze rozwinąć ale nie musi. Trzeba poczekać jeszcze kilka dni.

Bardzo Ci dziękuje ! Daje mi to jakaś nadzieje.. ❤️🙏🏽

Starania od 2018
    AMH -3,6
    Homocysteina -5,1
    Tsh 1,6
    HSG Ok
    Niedoczynność tarczycy

Morfo 0% 😔

IVF - 2 transfery nie udane
    ❌brak zarodków

1. FET 3 dniowca 07.2020 beta hcg 0,1 😔🥺
    2. ET blastki 3BB 09.2020
    7dpt II i beta 99,12
    10 dpt beta 306,7
    11 dpt 347,6
    13 dpt 335,2 🥺💔 4+6 [*]

Koniec starań
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka koniecznie wpadaj i mów co u Ciebie. Trzymam mocno kciuki żeby wszytsko było ok i żebyś szybko wróciła do starczkowania :) byle krótkiego ☺️

kredka lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu magnez jak najbardziej w ciąży można brać. W poprzedniej ciąży lekarz na bol podbrzusza kazał właśnie brać magnez. Także spokojnie bez zmartwień ale najlepiej od razu z b6 żeby się lepiej wchłaniał.

Martyna kochana trzymam kciuki za Ciebie ✊ Mam nadzieję że niedługo będziesz się mogła cieszyć znowu ciąża.

Jeżeli chodzi o odległości usg to i ja jestem tego zdania że powinno ich być więcej w 1 trymestrze tak średnio raz na 2-3 tygodnie.

Pamiętajcie dziewczyny jak ostatnio miałam wrażenie że czuję motylki w podbrzuszu? Dzisiaj przyłożyłam do tego miejsca sondę z detektora i złapałam serduszko za pierwszym razem ❤️

Jagodowa Mama, Baśka 89, Monika87, sandrina22 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo...bol nadal jest,nie zmniejsza się a wręcz przeciwnie.Bede jechać na SOR,martwię się,ciągnie mnie w dół jak chodzę aż krocze boli :/ nie fajne uczucie.Czekam aż mój wróci i pojedziemy.

Endzi ale bosko 😍 tak szybko czujesz ruchy 😍 i się nie zawiodłas 😍

• kredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi ale czad! 😍

Baśka jedź, pewnie że tak! Sama wiesz najlepiej czy ten ból to już coś konkretniejszego. A nawet dla własnego spokoju lepiej sprawdzić i spać spokojnie. Kciukiiiii żeby wszystko było dobrze, odezwij się później. 😘

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może na ruchy to jeszcze za wcześnie bardziej takie motylki delikatne. Ale detektor tam mi dzidziulka złapał ❤️

Basiu koniecznie daj znać co tam się dzieje. Mam nadzieję że to tylko macica u Ciebie się rozrasta i że wszystko z dzidziulkiem dobrze 🙏😘 Trzymam za Was kciuki ✊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu mocno trzymam kciuki 😘 może to tylko fałszywy alarm - daj znać koniecznie po wizycie.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, dziękuję za info dot magnezu:) Wooow z tym tętnem 😍😭 bym się poryczała😂 czekam na te ruchy bardzo! A to jeszcze z 8 tygodni 😂

Baśka jedzcie, trzymamy kciuki!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Endzi, dziękuję za info dot magnezu:) Wooow z tym tętnem 😍😭 bym się poryczała😂 czekam na te ruchy bardzo! A to jeszcze z 8 tygodni 😂

Baśka jedzcie, trzymamy kciuki!

Zmieniłam baterie od razu w detektorze, przeczytałam instrukcje i mówię że trzeba wypdubowac i zaczęłam walczyć z żelem żeby go na sąde nalać i przyleciał mąż i mówi do mnie ze jak mogę to robić tak bez niego 😅 a nawet nie zdążyłam nalać żelu dobrze na tą sąde. No ale przyleciał i stwierdził że to on będzie tym operował 😁 później jeszcze sprawdzał czy działa to na moim sercu i czy je słychać. To stwierdził że dzidziulka lepsze niż moje 🤷‍♀️🤣

Coś czuję że będzie bardzo zakochany w tej naszej kruszynce ❤️

Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, to pewnie fałszywy alarm ale bardzo dobrze, że zobaczy Cię lekarz. Trzymam kciuki 🙏🤞.

Adu, z tymi ruchami to bardzo indywidualna kwestia, więc możesz czekać dużo krócej lub ciut dłużej niż te 8 tygodni, o których piszesz. Ale fakt - to niezapomniane przeżycie, więc nic dziwnego, że czekasz 😊.

Ja coś czułam tak w okolicach 15 - 16 tygodnia ale nie byłam pewna czy to TO. Ale jak w 17 tygodniu urosła mi nagle z lewej strony piramidka a chwilę potem przeniosła się na prawą stronę to już nie było wątpliwości 😍. Taki alien w brzuchu 😃. No a potem.... Potem to się zastanawiałam jak moje powłoki brzuszne to wytrzymają, takie wygibasy 😃.

Teraz w sumie też czuję takie pytanie jak pękające bańki, łaskotanie. Jelitka uprzejmie robią miejsce dla młodego człowieka. A na ruchy jeszcze trochę poczekam.

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu daj znać jak już będą jakieś wieści 🙏

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, no jasne, że będzie zakochany. Już jest!
    Ale co to się dziwić - taka maleńka istotka powali słodyczą największego twardziela 😍. I niejedną męską łzę wzruszenia też wyciśnie 😉.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jakie już mam duże dziecko 😍 całe 3,96 cm
    Serduszko słyszałam 🥺🥺🥺 159uderzen na minutę ❤️

Mam zrosty na macicy i nadżerkę przy ujściu szyjki.Pytal czy miałam jakieś operacje?mówię że wyrostek wycinany ale kilka ładnych lat wstecz z 8 napewno.Bo skąd te zrosty 🤔🤔🤔 pytam czy po łyżeczkowaniu w lipcu mogą być pow.ze napewno nie

Monika87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Boziu jakie już mam duże dziecko 😍 całe 3,96 cm
    Serduszko słyszałam 🥺🥺🥺 159uderzen na minutę ❤️

Mam zrosty na macicy i nadżerkę przy ujściu szyjki.Pytal czy miałam jakieś operacje?mówię że wyrostek wycinany ale kilka ładnych lat wstecz z 8 napewno.Bo skąd te zrosty 🤔🤔🤔 pytam czy po łyżeczkowaniu w lipcu mogą być pow.ze napewno nie

Najważniejsze że z dzieckiem wszystko dobrze, zrostami pomartwisz się potem. Teraz przynajmniej będzie wiadomo od czego te bóle więc bardzo dobrze że pojechałaś na sor. Teraz odpoczywaj ❤️.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to według USG od miesiączki mam 10+6 a nie 10+4 🤔 z tego wychodzi że jutro zaczynam 12tydzien ❤️

Oj tak najważniejsze że wszystko z bejbikiem dobrze ❤️

• Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff całe szczęście że wszystko dobrze 🙏
    Dostałaś jakieś leki?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zakochany to już jest ciekawa jestem jak to się przełoży po urodzeniu czy będzie się też tak zajmował bejbikiem jak twierdzi😅 No wszystko się okaże z czasem.

No Basiu faktycznie spory ten Twój bejbuś❤️ Mój to podejrzewam że ma może 30mm dziś a różni nas 4 dni tylko? Ja ostatnią @ miałam 27.10 a Ty?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ