X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Uff całe szczęście że wszystko dobrze 🙏
    Dostałaś jakieś leki?

Luteinę i pow że mogę brać jeden paracetamol dziennie i nospe w razie bólu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    No zakochany to już jest ciekawa jestem jak to się przełoży po urodzeniu czy będzie się też tak zajmował bejbikiem jak twierdzi😅 No wszystko się okaże z czasem.

No Basiu faktycznie spory ten Twój bejbuś❤️ Mój to podejrzewam że ma może 30mm dziś a różni nas 4 dni tylko? Ja ostatnią @ miałam 27.10 a Ty?

Ja ostatnia @ miałam 22.10

• Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, lekarzem nie jestem ale nospe odradzam. No chyba że sporadycznie.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka No to ekstra że z dzidzi wszystko dobrze!
    I dobrze, że pojechałaś bo teraz wiesz z czego ten ból się bierze i że nie oznacza nic złego. 😊

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basii wspaniałe wieści 😘 cudownie że dzidziuś taki duży i serduszko pięknie bije ❤️ to teraz odpoczynek , ja już po drzemce więc b czas na sen główny 😁 dobranoc.

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 4 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy i ja życzę 😴.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak se pomyślałam że moja mamusia zawsze powtarzała że osiwieje przeze mnie 😅
    Jezeli tak się stresujemy sama ciąża to ja do porodu biała pójdę 😂😂😂

Byle do czwartku i dostanę USG 😍 bo teraz nie dostałam 🥺 A do mojego chyba zaczęło docierać że będzie tatą do mnie chyba też 😅że jestem w ciąży i będę mamą 😂

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy Wy też tak macie ale ja mogłabym przespać cały dzień. Gdyby nie to że muszę pracować spalabym cały czas .. ciągle chodzę jak snieta ryba. Ciągle jestem zmęczona 🥴

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ja tak mam, ale ja się budze o 3-4 i koniec spania.. więc potem padam po pracy i wieczorem dość szybko. Ale ja w ogóle zawsze wczesnie chodziłam spać.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika też tak miałam od samego początku. Jakiś tydzień temu mi przeszło. ;) chociaż jak się położę w dzień to nadal jest duże ryzyko, że utnę sobie drzemkę. 😅 To zupełnie normalne chociaż męczące strasznie. 😊

Dzisiejsza noc to jakiś dramat. Obudził mnie mały o 3 bo coś mu się śniło. Potem nie mogłam zasnąć do 5:30. Jak już zasnęłam to co kilka minut budził mnie deszcz. Po czym kilka min przed 7 otworzyłam oczy i koniec spania. 😩 Czuje się jakbym była pijana aktualnie.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciążliwe to :) ja też zawsze chodziłam wcześniej spać ok 21:30 my zawsze byliśmy w łóżkach ;) ale teraz to gruba przesada bo ja gdybym mogła to po pracy siup pod kołdrę ale potem bym się pewnie o 2-3 budziła i koniec spania .. choć kto wie...

Kredka mimo że budzę się tylko na siku ( 3x w nocy 🤦) to też czuje się jakbym była pijana więc witaj w klubie 😘 choć Ty mąż jeszcze do ogarnięcia dziecko to musisz jakoś funkcjonować ... Nie zazdroszczę.

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to poszłam spać o 23:30 wstałam o 5jak mój szedł do pracy 🙄 liczę na jakąś drzemkę w ciągu dnia ☺️ za oknem deszcz,z psami byłam i wszędzie łapki odbite 🙈 na szczęście nie błotko 😉

Ja mało śpię po południu,przeważnie łamie mnie spanie jak gdzieś jadę

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wczoraj z przyjaciółką i powiedziala mi że załatwi mi ubranka dla dziewczynki no jej koleżanka urodziła 😉 więc się cieszę bo siostra da mi dla chłopaka a Ona załatwi dla dziewczynki ☺️ więc nie muszę się martwić już o większość ubrań 😉

kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

• kredka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 to chyba natura przyzwyczaja od początku do nocnego wstawania. Pamietam, że pod koniec ciąży strasznie ubolewałam, że to moje ostatnie noce kiedy mogę spać a pęcherz wybuchał mi co 1-1,5 h 😩
    U mnie to pół biedy bo mały ma 5 lat i sam sobie świetnie potrafi znaleźć zajęcie a w nocy budzi się sporadycznie (najczęściej jak się mu coś przyśni albo zgubi w kołdrze przytulaka i nie może znaleźć 🤦🏻‍♀️) ale jak dziewczyny mają w domu takie roczne maluszki lub troszkę starsze to jest hardcore! Podziwiam mega bo ze mnie ciąża wysysa wszystkie siły witalne a tu jednak przy takim mały ciagle na pełnych obrotach.

W ogóle napiłam się w nocy herbaty i dziś rano poszła taka fala wymiotów, że aż mam gardło całe przekrwione. Pali mnie cały przełyk znów i ledwo żyje a muszę się zbierać na te prenatalne. 😒 Kiedy to się skończy... 😩

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chęć spania trochę przeszła ostatnio, aczkolwiek jak mały idzie na drzemkę w dzień to ja bardzo chętnie z nim 😂
    Najgorsze to chodzenie siku. Mam wrażenie, że wyjdę z łazienki i już muszę wracać.

Basia ale fajnie z tymi ubrankami. Kupowanie samemu daje ostro po kieszeni.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z sikaniem też tak macie ? To chyba tak jest że natura już nas przyzwyczaja aby wstawać często w nocy 😁🥴 ja w nocy czasem z zamkniętymi oczami ide do łazienki 😁
    Co do ubranek to szczerze nie mogę się doczekać tego momentu kiedy zacznę coś kupować bo moje siostry już mają 18 letnie córki i 12 letniego syna 😁chyba że gdzieś mają skitrane jakieś ciuszki choć wątpię po tylu latach ;)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a mnie za to wczoraj dopadła bezsenność i nie mogłam usnac 🙈 jak już usnęłam to wstawanie na siku też było. Po 5 się obudziłam jak mąż się szykował do pracy. I oczywiście ciężko mi było zasnąć. Jak zasnęłam to o 9 budzik na zastrzyk i poszłam dalej spać po zastrzyku. To po 10 dzwonił mąż żeby się dowiedzieć czy zrobiłam zastrzyk bo się nic nie odzywam więc mnie obudził i już koniec spania. Ciekawe czy to jednorazowa bezsenność czy znowu będzie męczyć dłuższy czas...

Co do ubranek to w rodzinie mojego męża jest masa małych dzieci także może coś dostaniemy albo coś też odkupimy. Wszystko się zobaczy na pewno odwiedzę ciucha też bo tam można trafić piękne rzeczy dla maluchów.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, u mnie w nocy to samo - normalnie nic tylko kawę sobie zrobić i siedzieć. Mi mała obudziła się o 23.30 i nie spała do 2.00. przebudziła się o 4 na mleko a potem znów o 7 rano.
    I tak już niestety trwa to budzenie się o dziwnych porach kilka tygodni z rzędu. Ja wam powiem, że już się nawet przyzwyczaiłam, mimo że w dzień raczej nie mam szans na drzemkę bo jak mała śpi to wstawiam obiad, ogarniam coś lub siedzę na forum 😃. W sumie i tak nie śpię już ponad rok 😱. Dziewczyny, mamuśki po raz pierwszy - pora się na to psychicznie nastawić, tak po prostu będzie 😊. A wstawanie na siku co 2h to norma.

Miłego dnia. Kończę kawkę (nareszcie mogę jej trochę wypić, wcześniej stawała mi w gardle) i biorę się za obiad.

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą bezsennością w ciąży to w sumie nie wiem o co chodzi. Przerabiałam na sobie ale tylko na samiutkim początku. Niby hormony ciążowe powodują senność, szkoda że tylko w dzień 😃. Babeczki które mogą sobie na to pozwolić - szybciutko na drzemkę zapraszam 😘😘😘. Lulu i kolorowych snów ❤️.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ty już masz prenatalne 😍 Daj znać koniecznie czy wszystko z dzidziolkiem ok ☺️

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ