X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu No faktycznie coś tam idzie na przód! ☺️

Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości po prenatalnych! Oby tylko wszystko było dobrze! ❤️

Reszta wizytujących dziś również trzymam kciuki i proszę o update! Będę zaglądać! 😀

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kochane Panie ❤️
    Życzę dzisiaj owocnych badań prenatalnych😁
    Czekam na wieści przede wszystkim bo ja dzisiaj ostatnia wizytuje o 19:20. Chociaż u mnie to chyba jeszcze dzidzia będzie za mała na prenatalne usg. No ale zobaczymy co Pani doktor powie w końcu jest jedną z lepszych lekarzy w tym fachu 🤷‍♀️

Jezeli chodzi o samopoczucie to jest dzisiaj lepiej. W miarę odzyskałam swój głos katar jest dalej ale da się przeżyć. Kaszel znośny nie za często 🙏 Także myślę że uda mi się na spokojnie wejść tam bez kaszlu 😁

Właśnie będę robić listę pytań o co chciałam zapytać Pani doktor bo ja oczywiście na wizycie jakaś sklerozę mam i zapominam 😅

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Pogoda dziś u mnie piękna, aż chce się żyć. Po nie wiem ilu dniach szarugi wreszcie z przyjemnością poszłam z młodą na spacer. Ja pełna poweru dzisiaj bo WRESZCIE normalnie przespana noc za nami 😃. Uff... Chociaż raz na tydzień 🤣.

Endzi, dobrze, że już Ci lepiej.

Kciuki za wizytujące, ja mam na 14.30.

Adu ja jestem antytalent do nart, snowboardu i generalnie sportów, chociaż zmęczyć się fizycznie tak sportowo bardzo lubię... Zima piękna w górach ale lato, gdy wszędzie można wejść to jest to. A dziś w Grecji 28 stopni ciepła, wiecie? Ech, pomarzyć....

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa pomarzyć zawsze sobie możemy. Mi się marzą wakacje w Grecji. Ale mój mąż powiedział że w życiu do samolotu nie wsiadze. 🤷‍♀️ Może kiedyś się kamperem wybierzemy na Bałkany tak jak kiedyś mieliśmy plan motocyklem ale niestety nam nie wyszło.
    Na Instagramie obserwuję siostry adihd i one czasem podróżują kamperem z maluchami i relacje przedstawiają. Także fajna sprawa 😁

Na wiosnę może pojedziemy w Bieszczady. Ja z koleżanką samochodem a chłopaki motocyklem. Oni zazwyczaj na wiosnę lub jesień jeżdżą na Podlasie takimi szutrowymi drogami. A teraz stwierdziłyśmy ze i my chcemy gdzieś pojechać. Oni niech sobie jeżdżą motocyklami a my sobie będziemy się byczyć i może coś zwiedzać.

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, a widzisz, ja też ogólnie mało sportowa, zima to gdzie, mokre zimne, ale narty są super 😁 ale chodzenia po górach nie lubię, w ogóle niee lubię nierówności i chodzić pod górkę 😂

Co do Grecji to ahhh.. pojechałoby się.

Zobaczymy jak będę znosiła dalej ciążę, co się będzie działo na świecie to może gdzieś wyjedziemy w maju. Ale się okaże. Poki co to chcemy do Gdańska q lutym jeśli otworzą hotele. Mialy być góry, ale z moja ciotowatpscia na nierównościach i śliskim to nie będziemy ryzykować, że się będę przewalać tam :P

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam witam 😁

Widzę że nie tylko ja mam dzisiaj dziwnego powera 😁
    Posprzątałam,ułożyłam ubrania w szafie no już aż wstyd było otwierać ja 😅 ciasto się piecze 😉 czekam na mojego aż wróci z pracy i w ogóle dzisiaj jest jakoś fajniej 😉

Ale Wam zazdroszczę już tych prenatalnych ja moje mam 20.01 więc jeszcze troszkę ale zleci jak zleciało od sylwestra tak do prenatalnego też zleci 😁

Ja mam brzuszek wielki 😱🙈🙈🙈
    Chodzę w leginsach ciążowych i aż jestem w szoku że aż tak bardzo się rozlazł 😉 Każda koleżanka mówi że mam bardzo duży brzuszek jak na 12 TC.

Jak mi się uda to wstawię fotkę 😉

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie mój brzuchol

https://zapodaj.net/af8d60188fccd.jpg.html

kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu faktycznie spory masz ten brzuszek.😍
    Ale fajnie 😁

Ja też muszę sobie jakieś zdjęcie zrobić bo w sumie nie zrobiłam do tej pory🤷‍♀️
    Jakoś tak nie do końca wierzyłam że może być dobrze chyba...

Wy macie powera a ja mam brak chęci na wszystko. Nawet jak do pieca chodzę podkładać to mi się nie chce. A muszę zmienić pościel i wstawić pranie ale czekam nie wiedomo na co 😅 Jedzenie samo też się nie chce zrobić 😅 Zazdroszczę Wam tej energi 😍

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Ja już po badaniach. Wszystko dobrze!

Mam w brzuchu giganta - 85 gram wagi, stopa rozmiar 15 mm. Wiercipięta niesamowity. Mówię "on" bo jak zobaczyłam buźkę z groźną miną i nocnymi rysami to mi to bardziej na chłopaka wygląda😃. Młodociany zbuntowany. Ale grunt że zdrowy. Przepływy, serduszko, kość nosowa, przezierność wszystko ok i na miejscu😊.

I ja mam duży brzuch. W święta rodzina obstawiała 15 tydzień 😱. Wiadomo, raz bardziej wystaje raz mniej, rano jest też inny niż wieczorem na przykład.

Dziewczyny, spokojnie. Każdej z Was urośnie brzuszek, jeszcze się go nadźwigacie i z rozrzewnieniem będziecie wspominać czasy gdy był malutki i zgrabniutki 😘.

Idę coś zjeść!

Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, o faktycznie juz dobrze widać brzuszek! Figury mamy podobne, ale moj jeszcze nie wyskoczył 😁 dobrze, bo chce przezimować w tej kurtce która mam 🙊😂 a kilogramowo masz coś na plusie?

Endzi, o nie, ja powera nie mam. 😂 mamy już tak zapuszczone mieszkanie, że aż żal mówić, ald chyba posprzatam dopiero jak pojde na zwolenienie od kwietnia.

Jagodowa, o wow, jaki duzy dziec 😍 super, ze wszystko dobrze! My zaraz wyjeżdżamy spotkać naszego króliczka❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 16:37

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, kciuki 🤞✊. Teraz ja już na spokojnie poczekam na relacje 😊.

Endzi lubi tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też różnie.Z rana najmniejszy a później tylko coś zjem lub się napije i boom 😉

Jagodowa mama 😍 ale wielkolud 😱 wrzuć fotke jak masz 😉
    ciekaw jaki mój będzie duży i czy wszystko z nim ok.

Wczoraj rozmawiałem z moim i mówiłam że się denerwuje prenatalnym bo może wyjść ze ma Zespół Downa i że nie podejmę się terminacji ciąży.Tlumacze mu że to przerwanie ciazy-zabicie dziecka.
    A mój mówi:Nigdy w życiu!Zespół Downa to nie powód żeby zabić dziecko ❤️

Także oboje jesteśmy zgodni że w razie zespołu Downa to nie kończymy ciąży ☺️

Wszyscy mi mówią że będzie chłopak hehehe ☺️ no nic się nie zmieniłam a wprost przeciwnie pięknieje 😉 (szkoda że ja tego nie widzę 😅)

Ja czuję że siedzi tam Milenka 😍

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, zdjęcie usg wrzucę może jutro, chociaż one dla mnie zawsze są takie zamazane i niewyraźne. No i to moje dziecię bardzo trudno złapać w sensownej pozie, tak się rusza 😊. A potem ma takie fotki właśnie - tu osobno nogi, tam ręką, słownie RAZ odwróciło się profilem na tyle długo, że można było zbadać kość nosową i przezierność.

Zdjęcia brzuszka nie posiadam jeszcze 😊. Trzeba zrobić.

I nie martw się badaniem, na pewno wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 16:59

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa super że dzidzia już taka duża I że wszystko dobrze ❤️🙏 Pewnie kamień z serca spadł😊

Basiu ja też tak uważam że zespół Downa nie jest powodem do przerwania ciąży. Ale nie ma się czym martwić myślę że będzie dobrze wszystko 😍

Adu czekam na wieści po wizycie 🙏

No i moja za ponad dwie godziny. Ale jakoś nawet bardzo się nie martwię. Słuchałam sobie serduszka w detektorze i jestem spokojna 🙏 Tylko spokój nas uratuje ❤️ Właśnie wcinam rosołek na dalsze ozdrowienie 😊

U mnie to pewnie będzie jeszcze za wcześnie na prenatalne skoro 2 tyg temu dzidzia miała 23mm🤔 Wątpię żeby aż 22mm urosła przez ten czas 😁

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, wcinaj, wcinaj. Dobrze że powoli przechodzi.
    Powiem tak: ja nawet nie bardzo miałam się czas martwić ale oczywiście że kamień z serca. Może raz czy dwa pomyślałam że fajnie byłoby mieć taki detektor jak Ty.

Zapomniałam napisać, na anemię oczywiście Tardyferon fol więc wjedzie od jutra rana, dalej luteina a wynikami moczu mam się nie przejmować, prawdopodobnie zanieczyszczona próbka. A drożdże mogą się pojawić bo flora bakteryjna się zmienia, leki też mogą na to wpływać. Dopiero jak następne badanie nadal tak wyjdzie to wtedy zadziałamy.

• adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, zdrowa dzidzia 😊 nygus straszny, nie chciało dać się mierzyć. Crl 54,6 mm, serduszko 164/min. Przeziernosc 1.6 powiedzial, ze ok. Serduszko ładne, paluszki były. Powiedzial, ze wygląda mu bardziej na dzirwvzyne, ale ciężko jeszcze określić bo młoda ciaza. Wwedlug poprzedniego powinno być 12+2, dzis pokazało 12+0. Ale powiedzial, ze wszystko dobrze. 😊

Endzi, kredka, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu może dzidzia się podkuliła odrobinę i dlatego tak wyszło 🤷‍♀️ Ale najważniejsze że jest wszystko dobrze 🙏 Aby już tak było tylko dalej.

A ja zaczynam się stresować chociaż wcześniej jakoś lajtowo podchodziłam do tego to teraz już trochę stresik przyszedł 😱 Trzymajcie kciuki🙏✊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia No brzuch konkret! ☺️ Aż ciekawe jak będzie dalej. 😁

Jagodowa, Adu super że wszystko z dzieciaczkami ok! Adu dla Ciebie to pewnie szczególnie kamień z serca bo trochę Ci minęło od ostatniego usg.

Endzi kciuki! Czekamy na wieści!

Wy mówicie o braku sił, natomiast ja mam jakieś magiczne przypływy, aż sama jestem w szoku! Dziś ulepiłam 125 pierogów. 😅 do południa czuje się gówniano a później to jak jakiś szogun. Chociaż wieczorami znów szybko padam. Śmiejemy się że robię pierogowe zapasy na lipiec bo mam ich już 185 w zamrażalce a jutro będę jeszcze robić ruskie. I jak się urodzi dziecko wymagające dużo atencji to będziemy tylko mrożonki wyjadać. 🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ja się nie martwię o wielkość, ostatnio wyprzedzała według owu a dzis rowno z nią :)
    Trzymam kciuki za was!

Kredka, zdecydowanie kamień z serca. Mezowi wzielam pendriva i sobie obejrzał :)

No i być może dziewczyna, powiedzial, ze nie widać, żeby coś stało, ale jednak jeszcze wczesna ciaza, więc wiadomo:) na razie się nie nastawiamy jeszcze 😛 jutro dzwonie się gdzieś zapisać prywatnie na za 4 tygodnie 😛 ano i nie wiem ile waży bo nie ma nigdzie napisane a ja z tych emocji nie spytałam 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 19:15

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, a co do fotek buzi tk ja nie mam żadnej, bo tak fikalo😂 nie było szansy zrobić.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ