X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu No faktycznie coś tam idzie na przód! ☺️

Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości po prenatalnych! Oby tylko wszystko było dobrze! ❤️

Reszta wizytujących dziś również trzymam kciuki i proszę o update! Będę zaglądać! 😀

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje kochane Panie ❤️
    Życzę dzisiaj owocnych badań prenatalnych😁
    Czekam na wieści przede wszystkim bo ja dzisiaj ostatnia wizytuje o 19:20. Chociaż u mnie to chyba jeszcze dzidzia będzie za mała na prenatalne usg. No ale zobaczymy co Pani doktor powie w końcu jest jedną z lepszych lekarzy w tym fachu 🤷‍♀️

Jezeli chodzi o samopoczucie to jest dzisiaj lepiej. W miarę odzyskałam swój głos katar jest dalej ale da się przeżyć. Kaszel znośny nie za często 🙏 Także myślę że uda mi się na spokojnie wejść tam bez kaszlu 😁

Właśnie będę robić listę pytań o co chciałam zapytać Pani doktor bo ja oczywiście na wizycie jakaś sklerozę mam i zapominam 😅

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!

Pogoda dziś u mnie piękna, aż chce się żyć. Po nie wiem ilu dniach szarugi wreszcie z przyjemnością poszłam z młodą na spacer. Ja pełna poweru dzisiaj bo WRESZCIE normalnie przespana noc za nami 😃. Uff... Chociaż raz na tydzień 🤣.

Endzi, dobrze, że już Ci lepiej.

Kciuki za wizytujące, ja mam na 14.30.

Adu ja jestem antytalent do nart, snowboardu i generalnie sportów, chociaż zmęczyć się fizycznie tak sportowo bardzo lubię... Zima piękna w górach ale lato, gdy wszędzie można wejść to jest to. A dziś w Grecji 28 stopni ciepła, wiecie? Ech, pomarzyć....

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa pomarzyć zawsze sobie możemy. Mi się marzą wakacje w Grecji. Ale mój mąż powiedział że w życiu do samolotu nie wsiadze. 🤷‍♀️ Może kiedyś się kamperem wybierzemy na Bałkany tak jak kiedyś mieliśmy plan motocyklem ale niestety nam nie wyszło.
    Na Instagramie obserwuję siostry adihd i one czasem podróżują kamperem z maluchami i relacje przedstawiają. Także fajna sprawa 😁

Na wiosnę może pojedziemy w Bieszczady. Ja z koleżanką samochodem a chłopaki motocyklem. Oni zazwyczaj na wiosnę lub jesień jeżdżą na Podlasie takimi szutrowymi drogami. A teraz stwierdziłyśmy ze i my chcemy gdzieś pojechać. Oni niech sobie jeżdżą motocyklami a my sobie będziemy się byczyć i może coś zwiedzać.

Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, a widzisz, ja też ogólnie mało sportowa, zima to gdzie, mokre zimne, ale narty są super 😁 ale chodzenia po górach nie lubię, w ogóle niee lubię nierówności i chodzić pod górkę 😂

Co do Grecji to ahhh.. pojechałoby się.

Zobaczymy jak będę znosiła dalej ciążę, co się będzie działo na świecie to może gdzieś wyjedziemy w maju. Ale się okaże. Poki co to chcemy do Gdańska q lutym jeśli otworzą hotele. Mialy być góry, ale z moja ciotowatpscia na nierównościach i śliskim to nie będziemy ryzykować, że się będę przewalać tam :P

Baśka 89 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witam witam 😁

Widzę że nie tylko ja mam dzisiaj dziwnego powera 😁
    Posprzątałam,ułożyłam ubrania w szafie no już aż wstyd było otwierać ja 😅 ciasto się piecze 😉 czekam na mojego aż wróci z pracy i w ogóle dzisiaj jest jakoś fajniej 😉

Ale Wam zazdroszczę już tych prenatalnych ja moje mam 20.01 więc jeszcze troszkę ale zleci jak zleciało od sylwestra tak do prenatalnego też zleci 😁

Ja mam brzuszek wielki 😱🙈🙈🙈
    Chodzę w leginsach ciążowych i aż jestem w szoku że aż tak bardzo się rozlazł 😉 Każda koleżanka mówi że mam bardzo duży brzuszek jak na 12 TC.

Jak mi się uda to wstawię fotkę 😉

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie mój brzuchol

https://zapodaj.net/af8d60188fccd.jpg.html

kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu faktycznie spory masz ten brzuszek.😍
    Ale fajnie 😁

Ja też muszę sobie jakieś zdjęcie zrobić bo w sumie nie zrobiłam do tej pory🤷‍♀️
    Jakoś tak nie do końca wierzyłam że może być dobrze chyba...

Wy macie powera a ja mam brak chęci na wszystko. Nawet jak do pieca chodzę podkładać to mi się nie chce. A muszę zmienić pościel i wstawić pranie ale czekam nie wiedomo na co 😅 Jedzenie samo też się nie chce zrobić 😅 Zazdroszczę Wam tej energi 😍

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff... Ja już po badaniach. Wszystko dobrze!

Mam w brzuchu giganta - 85 gram wagi, stopa rozmiar 15 mm. Wiercipięta niesamowity. Mówię "on" bo jak zobaczyłam buźkę z groźną miną i nocnymi rysami to mi to bardziej na chłopaka wygląda😃. Młodociany zbuntowany. Ale grunt że zdrowy. Przepływy, serduszko, kość nosowa, przezierność wszystko ok i na miejscu😊.

I ja mam duży brzuch. W święta rodzina obstawiała 15 tydzień 😱. Wiadomo, raz bardziej wystaje raz mniej, rano jest też inny niż wieczorem na przykład.

Dziewczyny, spokojnie. Każdej z Was urośnie brzuszek, jeszcze się go nadźwigacie i z rozrzewnieniem będziecie wspominać czasy gdy był malutki i zgrabniutki 😘.

Idę coś zjeść!

Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, o faktycznie juz dobrze widać brzuszek! Figury mamy podobne, ale moj jeszcze nie wyskoczył 😁 dobrze, bo chce przezimować w tej kurtce która mam 🙊😂 a kilogramowo masz coś na plusie?

Endzi, o nie, ja powera nie mam. 😂 mamy już tak zapuszczone mieszkanie, że aż żal mówić, ald chyba posprzatam dopiero jak pojde na zwolenienie od kwietnia.

Jagodowa, o wow, jaki duzy dziec 😍 super, ze wszystko dobrze! My zaraz wyjeżdżamy spotkać naszego króliczka❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 16:37

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, kciuki 🤞✊. Teraz ja już na spokojnie poczekam na relacje 😊.

Endzi lubi tę wiadomość

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też różnie.Z rana najmniejszy a później tylko coś zjem lub się napije i boom 😉

Jagodowa mama 😍 ale wielkolud 😱 wrzuć fotke jak masz 😉
    ciekaw jaki mój będzie duży i czy wszystko z nim ok.

Wczoraj rozmawiałem z moim i mówiłam że się denerwuje prenatalnym bo może wyjść ze ma Zespół Downa i że nie podejmę się terminacji ciąży.Tlumacze mu że to przerwanie ciazy-zabicie dziecka.
    A mój mówi:Nigdy w życiu!Zespół Downa to nie powód żeby zabić dziecko ❤️

Także oboje jesteśmy zgodni że w razie zespołu Downa to nie kończymy ciąży ☺️

Wszyscy mi mówią że będzie chłopak hehehe ☺️ no nic się nie zmieniłam a wprost przeciwnie pięknieje 😉 (szkoda że ja tego nie widzę 😅)

Ja czuję że siedzi tam Milenka 😍

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, zdjęcie usg wrzucę może jutro, chociaż one dla mnie zawsze są takie zamazane i niewyraźne. No i to moje dziecię bardzo trudno złapać w sensownej pozie, tak się rusza 😊. A potem ma takie fotki właśnie - tu osobno nogi, tam ręką, słownie RAZ odwróciło się profilem na tyle długo, że można było zbadać kość nosową i przezierność.

Zdjęcia brzuszka nie posiadam jeszcze 😊. Trzeba zrobić.

I nie martw się badaniem, na pewno wszystko będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 16:59

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa super że dzidzia już taka duża I że wszystko dobrze ❤️🙏 Pewnie kamień z serca spadł😊

Basiu ja też tak uważam że zespół Downa nie jest powodem do przerwania ciąży. Ale nie ma się czym martwić myślę że będzie dobrze wszystko 😍

Adu czekam na wieści po wizycie 🙏

No i moja za ponad dwie godziny. Ale jakoś nawet bardzo się nie martwię. Słuchałam sobie serduszka w detektorze i jestem spokojna 🙏 Tylko spokój nas uratuje ❤️ Właśnie wcinam rosołek na dalsze ozdrowienie 😊

U mnie to pewnie będzie jeszcze za wcześnie na prenatalne skoro 2 tyg temu dzidzia miała 23mm🤔 Wątpię żeby aż 22mm urosła przez ten czas 😁

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, wcinaj, wcinaj. Dobrze że powoli przechodzi.
    Powiem tak: ja nawet nie bardzo miałam się czas martwić ale oczywiście że kamień z serca. Może raz czy dwa pomyślałam że fajnie byłoby mieć taki detektor jak Ty.

Zapomniałam napisać, na anemię oczywiście Tardyferon fol więc wjedzie od jutra rana, dalej luteina a wynikami moczu mam się nie przejmować, prawdopodobnie zanieczyszczona próbka. A drożdże mogą się pojawić bo flora bakteryjna się zmienia, leki też mogą na to wpływać. Dopiero jak następne badanie nadal tak wyjdzie to wtedy zadziałamy.

• adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po, zdrowa dzidzia 😊 nygus straszny, nie chciało dać się mierzyć. Crl 54,6 mm, serduszko 164/min. Przeziernosc 1.6 powiedzial, ze ok. Serduszko ładne, paluszki były. Powiedzial, ze wygląda mu bardziej na dzirwvzyne, ale ciężko jeszcze określić bo młoda ciaza. Wwedlug poprzedniego powinno być 12+2, dzis pokazało 12+0. Ale powiedzial, ze wszystko dobrze. 😊

Endzi, kredka, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu może dzidzia się podkuliła odrobinę i dlatego tak wyszło 🤷‍♀️ Ale najważniejsze że jest wszystko dobrze 🙏 Aby już tak było tylko dalej.

A ja zaczynam się stresować chociaż wcześniej jakoś lajtowo podchodziłam do tego to teraz już trochę stresik przyszedł 😱 Trzymajcie kciuki🙏✊

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia No brzuch konkret! ☺️ Aż ciekawe jak będzie dalej. 😁

Jagodowa, Adu super że wszystko z dzieciaczkami ok! Adu dla Ciebie to pewnie szczególnie kamień z serca bo trochę Ci minęło od ostatniego usg.

Endzi kciuki! Czekamy na wieści!

Wy mówicie o braku sił, natomiast ja mam jakieś magiczne przypływy, aż sama jestem w szoku! Dziś ulepiłam 125 pierogów. 😅 do południa czuje się gówniano a później to jak jakiś szogun. Chociaż wieczorami znów szybko padam. Śmiejemy się że robię pierogowe zapasy na lipiec bo mam ich już 185 w zamrażalce a jutro będę jeszcze robić ruskie. I jak się urodzi dziecko wymagające dużo atencji to będziemy tylko mrożonki wyjadać. 🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ja się nie martwię o wielkość, ostatnio wyprzedzała według owu a dzis rowno z nią :)
    Trzymam kciuki za was!

Kredka, zdecydowanie kamień z serca. Mezowi wzielam pendriva i sobie obejrzał :)

No i być może dziewczyna, powiedzial, ze nie widać, żeby coś stało, ale jednak jeszcze wczesna ciaza, więc wiadomo:) na razie się nie nastawiamy jeszcze 😛 jutro dzwonie się gdzieś zapisać prywatnie na za 4 tygodnie 😛 ano i nie wiem ile waży bo nie ma nigdzie napisane a ja z tych emocji nie spytałam 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 19:15

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, a co do fotek buzi tk ja nie mam żadnej, bo tak fikalo😂 nie było szansy zrobić.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ