X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh gorzej się przeziębiłam niż wtedy na samym początku ciąży 🤧 nawet stan podgorączkowy mam ale wzięłam paracetamol i wciągam mleko z miodem, masłem i czosnkiem.

Mąż mi kupił też krople do nosa dla kobiet w ciąży. I jakoś trzeba się kurować.

Miłego wieczoru kochane 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ehh gorzej się przeziębiłam niż wtedy na samym początku ciąży 🤧 nawet stan podgorączkowy mam ale wzięłam paracetamol i wciągam mleko z miodem, masłem i czosnkiem.

Mąż mi kupił też krople do nosa dla kobiet w ciąży. I jakoś trzeba się kurować.

Miłego wieczoru kochane 😘

O masz. 🙄 Nie dobrze. Kuruj się, odpoczywaj i nie daj się zarazie. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiej Endzi ! 😘 Oby specyfiki pomogły 😘

Ja tez dziś się fatalnie czuje - ale nie przeziębienie a zmęczenie, senność i mdłości mi dokuczają okropnie 😭
    Po pracy poszłam spać i niedawno wstałam , zjadłam bo ssało mnie w żołądku a to jeszcze bardziej mi te dolegliwości zaostrzyło i teraz siedzę i popijam herbatę .. może się poczuje lepiej wreszcie .😭
    Dobrej nocy dziewczyny .

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te krople dla kobiet w ciąży są nic nie warte. Można psiukac 5 razy dziennie po 3 psiukniecia.
    Ale w nocy już nie mogłam wgl oddychać i wzięłam xylometazolin. Psiuknelam raz do każdej dziurki i mam spokój do teraz. Wiem że nie powinno się przesadzać z innymi lekami ale już mi to wszystko na gardło szło. Więc z dwojga złego lepiej chyba tak. Ale jak psiukne raz dziennie na noc to raczej nie powinno się nic stać. Czytałam że niektóre dziewczyny używały w ciąży. 🤧

Miłego dnia kochane Wam życzę 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za życzenia 😘

Endzi, zdrówka! Ale Cie rozłożyło!

Ja jjz po wizycie, miałam dowcipne badanie i cyckow, wszystko ok. Cisnienie ok, waga +1.2 kg w stosunku do poprzedniego miesiąca. :( ehh.
    Mam brac dalej mete, z supli mam prac prenatal uno + dha oddzielnie.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, kurcze, no to się umęczysz... Zdrowiej szybciutko.

A u mnie średnio dobrze. Nie dość że po pobraniu krwi mam siniora jak nie wiem, to jeszcze wyniki badań kiepściutkie. Nie dość, że anemia (tak myślałam, bo mam do tego skłonność w ciąży) to jeszcze źle wyszedł mocz - nieliczne bakterie, pasma śluzu i drożdże 😣. A 4 tygodnie temu i morfo i mocz były bez zarzutu. Strasznie szybko wszystko się pogorszyło. Nie mam żadnych objawów ze strony pęcherza więc jestem trochę zdziwiona ale takie utajone infekcje są najgorsze i lekarz na pewno coś na to przepisze. Na anemię standardowo Tardyferon fol, inaczej się z tego nie wygrzebie. W zeszłej ciąży to samo - nie pomogły buraki, zakwasy, zielone koktajle z wyciskarki, nic... Morfologia leciała na łeb na szyję, chociaż jem przecież wszystko, nie wymiotuję..... Widać taka moją uroda.

Za to rano jak córcia zobaczyła siniaka i zainteresowała się, co to, powiedziałam że kuku i że tu mamusię boli to mnie tam pocałowała 😍😍😍. Kochana myszka moja malutka ❤️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:53

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak zawsze w weekendy cichutko tu będzie i mało kto zajrzy... A mnie jakaś nostalgia dziś dopadła. Tak mi się marzy pojechać znowu w Tatry, połazić, napawać się widokami... Nie byliśmy już 2 lata... Smuteczek 😔. Aż wzięłam do ręki moje sfatygowane niemiłosiernie przewodniki i tak sobie palcem po mapie chociaż "pochodziłam" 😊. Dobrze, że jest YT to chociaż jakiś filmik ze szlaku sobie obejrzę.

Miłej soboty.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są liczne bakterie, ale lekarz powiedział, że coś tam jakiś osad jest ok i reszta jest ok i to prwnie wynika że złego podmycia się (możliwe, bo podmylam się tylko woda). Mam powtórzyć za dwa tygodnie morfologię i mocz, bo mam katar j wyszly mi krwinki biale za wysoko.

Jagodowa, mam nadzieję, że uda Ci się jakoś okiełznać tą anemię!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa współczuję wyników ale miejmy nadzieję że to się niedługo poprawi.
    Coreczka słodziak mały ❤️ Ale mamusia najważniejsza to wiadomo😁

Ja teraz walczę ze stanem podgorączkowym.
    No i w dalszym ciągu katarem i kichaniem. Nie wiem gdzie tam się mieści tyle kataru w tych zatokach. Mam nadzieję że mi przejdzie bo nie chciałabym tej wizyty poniedziałkowej przekladac😕

A to wszystko po środowym spacerze. Wybraliśmy się do parku ze znajomymi i chodziliśmy z godzinę po nim. A w czwartek wieczorem choroba gotowa 🤧
    Ale i mój mąż też zaczął kaszleć i babcia słyszę też. Mam nadzieję że to nie 👑

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, u mnie istnieje szansa, że próbka moczu też źle pobrana a dodatkowo w przychodni okazało się, że potrzeba innego pojemnika no i było przelewanie siuśków w wc. Pół przychodni tak biegalo, podobno Alab ma teraz swoje pojemniki i nie przyjmą w takich kupionych w aptece. Więc może i to miało wpływ. Oby.

Endzi, oby to nie korona ale nawet zwykłe przeziębienie to też udręka. Za kilka dni jak nie minie, trzeba będzie pokazać się lekarzowi.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa my byliśmy na przełomie wrzesnia/października w Tatrach 2 tygodnie😍 Ja też uwielbiam góry chociaż nie jestem jakoś bardzo sprawna kondycyjnie. Pierwszego dnia jak przyjechaliśmy to poszliśmy tylko na miasto coś zjeść. A drugiego dnia poszliśmy na Grzesia/Rakoń/Wołowiec. Jak już wracaliśmy z tego Wolowca to pod koniec było słychać jelenie bo w tym czasie było akurat rykowisko. I to normalnie jak by był gdzieś obok😱 Z początku myśleliśmy że to misiek. I jak tak sobie pomyślałam że jak bym miała wracać inna droga to chyba by mnie TOPR stamtąd ściągał. Do samochodu to ledwo co doszłam 😅🙈 Ale te widoki to są niezapomniane. Tyle że później ledwo co chodziłam przez te dwa tygodnie i jak sie gdzieś wybieraliśmy to często mnie lapaly skórcze w uda i chodziłam jak ślimak 🤦‍♀️🐚🐌

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa taki mam zamiar jak mi nie przejdzie do poniedziałku to dzwonie do rodzinnego niech coś poradzi 😔

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to co dziś porabiacie kobietki? Pogoda do bani...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 12:43

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    A tak wogole to co dziś porabiacie kobietki? Pogoda do bani...
    Ja to od rana okupuje łóżko 😅
    Moja siostra ma przyjechać i miałam odkurzyć chociaż i umyć podłogę ale nic nie zrobilam🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jagodowa to niedobrze, że wyszły słabe wyniki :( miejmy nadzieję, że szybko się poprawia 😘
    Endzi współczuję Ci przeziębienia , takie oslabienie, gorączka czy katar to maskara :( oby tylko te gow**o się do Was nie przypałętało.

A swoją drogą jak wy pobieracie mocz ? Tzn. Ja ostatnio miałam problem bo wstaje co 1,5 h -2 h na siku i jak tu coś oddać do kubka aby było wiarygodne?? Na kolejną wizytę też mam mocz więc nie wiem jak sie wysiusiać żeby było dobrze a raczej cała noc bez oddawania nie wytrzymam to na bank.

My dziś od rana sprzątamy - bo chyba z miesiąc nasze mieszkanie ściery nie widziały 😁 ale tak na spokojnie. Jak ogarniemy chatę to znów na miesiąc styknie 😁
    Po sprzątaniu nastawie rosół i zrobimy sałatkę z polecenia mojej siostry do tego czosnkowa bagietka i pyszne jedzonko jak znalazł :D

Miłego popołudnia dziewczyny 😘

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, olej sprzątanie, leż i odpoczywaj.
    Kocham Tatry ale zdecydowanie wolę Wysokie niż Zachodnie bo te drugie są bardzo kondycyjne - ja po trasie na Wołowiec też na drugi dzień powiedziałam pas, kolana wysiadają. Czekam tylko na moment aż znów ruszymy w góry - w czwórkę 😊.

Monika, ale smaka mi zrobiłaś, co to za sałatka, zdradzisz?

U nas niby sprzątamy regularnie a i tak za dwa dni śladu po porządku nie ma... Szczególnie kurz bardzo osiada a kurzu nie znoszę 😒.

Monika, bez sikania chociaż raz w nocy się nie obędzie, trudno ja sikam koło 2 w nocy a próbkę pobrałam koło 6 rano i to musi wystarczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 13:45

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, jak pierwszy raz usłyszeliśmy jelenia to wzięliśmy nogi za pas przekonani że to niedźwiedź 😀... Daleko macie w Tatry? Ja z okolic Warszawy.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Endzi, jak pierwszy raz usłyszeliśmy jelenia to wzięliśmy nogi za pas przekonani że to niedźwiedź 😀... Daleko macie w Tatry? Ja z okolic Warszawy.

My jesteśmy spod Lublina już nie pamiętam ile km jest na pewno coś ponad 300😁

Jakby nie fakt że z drugiej strony zaczął też ryczeć kawałek dalej to dalej byśmy myśleli że to misiek. No ale jeszcze szli inni ludzie i właśnie taki chłopak mówił że jest rykowisko i że to bardziej ryczy jeleń niż misiek. Podobno jak misiek jest gdzieś w okolicy to śmierdzi zmoklym psem🤔

Ale jak poszliśmy do jaskiń to dzień później wstawiali ludzie zdjęcia miska na tatromaniacy z tego miejsca gdzie byliśmy 😱

W każdym razie nie chciałabym go spotkać.
    Mąż stwierdził że jak będzie male bobo to pewnie na początku będziemy raczej nad morze jeździć niż w góry. Ale to się okaże w przyszłości.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    My jesteśmy spod Lublina już nie pamiętam ile km jest na pewno coś ponad 300😁

Jakby nie fakt że z drugiej strony zaczął też ryczeć kawałek dalej to dalej byśmy myśleli że to misiek. No ale jeszcze szli inni ludzie i właśnie taki chłopak mówił że jest rykowisko i że to bardziej ryczy jeleń niż misiek. Podobno jak misiek jest gdzieś w okolicy to śmierdzi zmoklym psem🤔

Ale jak poszliśmy do jaskiń to dzień później wstawiali ludzie zdjęcia miska na tatromaniacy z tego miejsca gdzie byliśmy 😱

W każdym razie nie chciałabym go spotkać.
    Mąż stwierdził że jak będzie male bobo to pewnie na początku będziemy raczej nad morze jeździć niż w góry. Ale to się okaże w przyszłości.

My jak mała skończyła 7 miesięcy pojechaliśmy do Bukowiny i gdyby nie kiepska pogoda byłoby super. Co prawda jazda w foteliku to było wyzwanie tyle godzin ale z przerwami daliśmy radę. Morze dla dzieci dobre i na pewno dzieciakom spodoba się woda i piasek ale my nie za bardzo lubimy... Będzie kompromis pewnie - jednego roku tu następnego tam. Albo majówka w górach lub właśnie jesień bo jest przepięknie a wakacyjne miesiące nad morze 😊.

Endzi lubi tę wiadomość

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie pojechać z dzieckiem w góry bo my też lubimy góry :) a znaczy się ja zaraziłam męża wędrówkami górskimi :)
    Chciałabym pojechać na jakąś wycieczkę w góry jak już dzidziuś będzie większy ❤️ takie marzenie i to nie ważne czy Tatry, Bieszczady czy Karkonosze ;) wazne aby pójść szlakiem i dotrzeć na szczyt czy to mniejszy czy większy i zobaczyć piękne widoki ❤️
    W październiku byliśmy w Szklarskiej (nasz podróż poślubna) i było cudnie ☺️
    Jeszcze w górach stołowych nie byłam - może się uda kiedyś ;)

Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ