X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh gorzej się przeziębiłam niż wtedy na samym początku ciąży 🤧 nawet stan podgorączkowy mam ale wzięłam paracetamol i wciągam mleko z miodem, masłem i czosnkiem.

Mąż mi kupił też krople do nosa dla kobiet w ciąży. I jakoś trzeba się kurować.

Miłego wieczoru kochane 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ehh gorzej się przeziębiłam niż wtedy na samym początku ciąży 🤧 nawet stan podgorączkowy mam ale wzięłam paracetamol i wciągam mleko z miodem, masłem i czosnkiem.

Mąż mi kupił też krople do nosa dla kobiet w ciąży. I jakoś trzeba się kurować.

Miłego wieczoru kochane 😘

O masz. 🙄 Nie dobrze. Kuruj się, odpoczywaj i nie daj się zarazie. ☺️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowiej Endzi ! 😘 Oby specyfiki pomogły 😘

Ja tez dziś się fatalnie czuje - ale nie przeziębienie a zmęczenie, senność i mdłości mi dokuczają okropnie 😭
    Po pracy poszłam spać i niedawno wstałam , zjadłam bo ssało mnie w żołądku a to jeszcze bardziej mi te dolegliwości zaostrzyło i teraz siedzę i popijam herbatę .. może się poczuje lepiej wreszcie .😭
    Dobrej nocy dziewczyny .

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te krople dla kobiet w ciąży są nic nie warte. Można psiukac 5 razy dziennie po 3 psiukniecia.
    Ale w nocy już nie mogłam wgl oddychać i wzięłam xylometazolin. Psiuknelam raz do każdej dziurki i mam spokój do teraz. Wiem że nie powinno się przesadzać z innymi lekami ale już mi to wszystko na gardło szło. Więc z dwojga złego lepiej chyba tak. Ale jak psiukne raz dziennie na noc to raczej nie powinno się nic stać. Czytałam że niektóre dziewczyny używały w ciąży. 🤧

Miłego dnia kochane Wam życzę 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny za życzenia 😘

Endzi, zdrówka! Ale Cie rozłożyło!

Ja jjz po wizycie, miałam dowcipne badanie i cyckow, wszystko ok. Cisnienie ok, waga +1.2 kg w stosunku do poprzedniego miesiąca. :( ehh.
    Mam brac dalej mete, z supli mam prac prenatal uno + dha oddzielnie.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, kurcze, no to się umęczysz... Zdrowiej szybciutko.

A u mnie średnio dobrze. Nie dość że po pobraniu krwi mam siniora jak nie wiem, to jeszcze wyniki badań kiepściutkie. Nie dość, że anemia (tak myślałam, bo mam do tego skłonność w ciąży) to jeszcze źle wyszedł mocz - nieliczne bakterie, pasma śluzu i drożdże 😣. A 4 tygodnie temu i morfo i mocz były bez zarzutu. Strasznie szybko wszystko się pogorszyło. Nie mam żadnych objawów ze strony pęcherza więc jestem trochę zdziwiona ale takie utajone infekcje są najgorsze i lekarz na pewno coś na to przepisze. Na anemię standardowo Tardyferon fol, inaczej się z tego nie wygrzebie. W zeszłej ciąży to samo - nie pomogły buraki, zakwasy, zielone koktajle z wyciskarki, nic... Morfologia leciała na łeb na szyję, chociaż jem przecież wszystko, nie wymiotuję..... Widać taka moją uroda.

Za to rano jak córcia zobaczyła siniaka i zainteresowała się, co to, powiedziałam że kuku i że tu mamusię boli to mnie tam pocałowała 😍😍😍. Kochana myszka moja malutka ❤️.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:53

Endzi lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak zawsze w weekendy cichutko tu będzie i mało kto zajrzy... A mnie jakaś nostalgia dziś dopadła. Tak mi się marzy pojechać znowu w Tatry, połazić, napawać się widokami... Nie byliśmy już 2 lata... Smuteczek 😔. Aż wzięłam do ręki moje sfatygowane niemiłosiernie przewodniki i tak sobie palcem po mapie chociaż "pochodziłam" 😊. Dobrze, że jest YT to chociaż jakiś filmik ze szlaku sobie obejrzę.

Miłej soboty.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są liczne bakterie, ale lekarz powiedział, że coś tam jakiś osad jest ok i reszta jest ok i to prwnie wynika że złego podmycia się (możliwe, bo podmylam się tylko woda). Mam powtórzyć za dwa tygodnie morfologię i mocz, bo mam katar j wyszly mi krwinki biale za wysoko.

Jagodowa, mam nadzieję, że uda Ci się jakoś okiełznać tą anemię!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa współczuję wyników ale miejmy nadzieję że to się niedługo poprawi.
    Coreczka słodziak mały ❤️ Ale mamusia najważniejsza to wiadomo😁

Ja teraz walczę ze stanem podgorączkowym.
    No i w dalszym ciągu katarem i kichaniem. Nie wiem gdzie tam się mieści tyle kataru w tych zatokach. Mam nadzieję że mi przejdzie bo nie chciałabym tej wizyty poniedziałkowej przekladac😕

A to wszystko po środowym spacerze. Wybraliśmy się do parku ze znajomymi i chodziliśmy z godzinę po nim. A w czwartek wieczorem choroba gotowa 🤧
    Ale i mój mąż też zaczął kaszleć i babcia słyszę też. Mam nadzieję że to nie 👑

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, u mnie istnieje szansa, że próbka moczu też źle pobrana a dodatkowo w przychodni okazało się, że potrzeba innego pojemnika no i było przelewanie siuśków w wc. Pół przychodni tak biegalo, podobno Alab ma teraz swoje pojemniki i nie przyjmą w takich kupionych w aptece. Więc może i to miało wpływ. Oby.

Endzi, oby to nie korona ale nawet zwykłe przeziębienie to też udręka. Za kilka dni jak nie minie, trzeba będzie pokazać się lekarzowi.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa my byliśmy na przełomie wrzesnia/października w Tatrach 2 tygodnie😍 Ja też uwielbiam góry chociaż nie jestem jakoś bardzo sprawna kondycyjnie. Pierwszego dnia jak przyjechaliśmy to poszliśmy tylko na miasto coś zjeść. A drugiego dnia poszliśmy na Grzesia/Rakoń/Wołowiec. Jak już wracaliśmy z tego Wolowca to pod koniec było słychać jelenie bo w tym czasie było akurat rykowisko. I to normalnie jak by był gdzieś obok😱 Z początku myśleliśmy że to misiek. I jak tak sobie pomyślałam że jak bym miała wracać inna droga to chyba by mnie TOPR stamtąd ściągał. Do samochodu to ledwo co doszłam 😅🙈 Ale te widoki to są niezapomniane. Tyle że później ledwo co chodziłam przez te dwa tygodnie i jak sie gdzieś wybieraliśmy to często mnie lapaly skórcze w uda i chodziłam jak ślimak 🤦‍♀️🐚🐌

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa taki mam zamiar jak mi nie przejdzie do poniedziałku to dzwonie do rodzinnego niech coś poradzi 😔

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to co dziś porabiacie kobietki? Pogoda do bani...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 12:43

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    A tak wogole to co dziś porabiacie kobietki? Pogoda do bani...
    Ja to od rana okupuje łóżko 😅
    Moja siostra ma przyjechać i miałam odkurzyć chociaż i umyć podłogę ale nic nie zrobilam🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jagodowa to niedobrze, że wyszły słabe wyniki :( miejmy nadzieję, że szybko się poprawia 😘
    Endzi współczuję Ci przeziębienia , takie oslabienie, gorączka czy katar to maskara :( oby tylko te gow**o się do Was nie przypałętało.

A swoją drogą jak wy pobieracie mocz ? Tzn. Ja ostatnio miałam problem bo wstaje co 1,5 h -2 h na siku i jak tu coś oddać do kubka aby było wiarygodne?? Na kolejną wizytę też mam mocz więc nie wiem jak sie wysiusiać żeby było dobrze a raczej cała noc bez oddawania nie wytrzymam to na bank.

My dziś od rana sprzątamy - bo chyba z miesiąc nasze mieszkanie ściery nie widziały 😁 ale tak na spokojnie. Jak ogarniemy chatę to znów na miesiąc styknie 😁
    Po sprzątaniu nastawie rosół i zrobimy sałatkę z polecenia mojej siostry do tego czosnkowa bagietka i pyszne jedzonko jak znalazł :D

Miłego popołudnia dziewczyny 😘

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, olej sprzątanie, leż i odpoczywaj.
    Kocham Tatry ale zdecydowanie wolę Wysokie niż Zachodnie bo te drugie są bardzo kondycyjne - ja po trasie na Wołowiec też na drugi dzień powiedziałam pas, kolana wysiadają. Czekam tylko na moment aż znów ruszymy w góry - w czwórkę 😊.

Monika, ale smaka mi zrobiłaś, co to za sałatka, zdradzisz?

U nas niby sprzątamy regularnie a i tak za dwa dni śladu po porządku nie ma... Szczególnie kurz bardzo osiada a kurzu nie znoszę 😒.

Monika, bez sikania chociaż raz w nocy się nie obędzie, trudno ja sikam koło 2 w nocy a próbkę pobrałam koło 6 rano i to musi wystarczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 13:45

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, jak pierwszy raz usłyszeliśmy jelenia to wzięliśmy nogi za pas przekonani że to niedźwiedź 😀... Daleko macie w Tatry? Ja z okolic Warszawy.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Endzi, jak pierwszy raz usłyszeliśmy jelenia to wzięliśmy nogi za pas przekonani że to niedźwiedź 😀... Daleko macie w Tatry? Ja z okolic Warszawy.

My jesteśmy spod Lublina już nie pamiętam ile km jest na pewno coś ponad 300😁

Jakby nie fakt że z drugiej strony zaczął też ryczeć kawałek dalej to dalej byśmy myśleli że to misiek. No ale jeszcze szli inni ludzie i właśnie taki chłopak mówił że jest rykowisko i że to bardziej ryczy jeleń niż misiek. Podobno jak misiek jest gdzieś w okolicy to śmierdzi zmoklym psem🤔

Ale jak poszliśmy do jaskiń to dzień później wstawiali ludzie zdjęcia miska na tatromaniacy z tego miejsca gdzie byliśmy 😱

W każdym razie nie chciałabym go spotkać.
    Mąż stwierdził że jak będzie male bobo to pewnie na początku będziemy raczej nad morze jeździć niż w góry. Ale to się okaże w przyszłości.

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    My jesteśmy spod Lublina już nie pamiętam ile km jest na pewno coś ponad 300😁

Jakby nie fakt że z drugiej strony zaczął też ryczeć kawałek dalej to dalej byśmy myśleli że to misiek. No ale jeszcze szli inni ludzie i właśnie taki chłopak mówił że jest rykowisko i że to bardziej ryczy jeleń niż misiek. Podobno jak misiek jest gdzieś w okolicy to śmierdzi zmoklym psem🤔

Ale jak poszliśmy do jaskiń to dzień później wstawiali ludzie zdjęcia miska na tatromaniacy z tego miejsca gdzie byliśmy 😱

W każdym razie nie chciałabym go spotkać.
    Mąż stwierdził że jak będzie male bobo to pewnie na początku będziemy raczej nad morze jeździć niż w góry. Ale to się okaże w przyszłości.

My jak mała skończyła 7 miesięcy pojechaliśmy do Bukowiny i gdyby nie kiepska pogoda byłoby super. Co prawda jazda w foteliku to było wyzwanie tyle godzin ale z przerwami daliśmy radę. Morze dla dzieci dobre i na pewno dzieciakom spodoba się woda i piasek ale my nie za bardzo lubimy... Będzie kompromis pewnie - jednego roku tu następnego tam. Albo majówka w górach lub właśnie jesień bo jest przepięknie a wakacyjne miesiące nad morze 😊.

Endzi lubi tę wiadomość

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie pojechać z dzieckiem w góry bo my też lubimy góry :) a znaczy się ja zaraziłam męża wędrówkami górskimi :)
    Chciałabym pojechać na jakąś wycieczkę w góry jak już dzidziuś będzie większy ❤️ takie marzenie i to nie ważne czy Tatry, Bieszczady czy Karkonosze ;) wazne aby pójść szlakiem i dotrzeć na szczyt czy to mniejszy czy większy i zobaczyć piękne widoki ❤️
    W październiku byliśmy w Szklarskiej (nasz podróż poślubna) i było cudnie ☺️
    Jeszcze w górach stołowych nie byłam - może się uda kiedyś ;)

Jagodowa Mama, Endzi lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ