X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspominałam że na fb jest na grupie gownoburze często. Ale teraz to przeginają...

Jakaś dziewczyna napisała żeby dziewczyny które się żegnają z powodu poronienie/zatrzymania serduszka nie pisały tego na grupie żeby nie stresować innych dziewczyn🙈 Ja nie rozumiem jak tak można? Przecież to może się każdemu zdarzyć?! Potem ankieta od adminek czy powinny być takie posty..
    Jak nie gownoburze o słuchanie serduszka przed 10tc u lekarza to takie rzeczy 😢

Przecież powinno się wspierać nawzajem a nie tak bez empatii. Mi na listopadowej grupie jak byłam dziewczyny dały dużo wsparcia i dużo rad jakie badania zrobić. A tam po prostu 💩⛈️

A tak po za tym to takie ciągnięcie w pachwinie/macicy to normalne?🤔

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi mi np na ovu czy belly podoba się, że mimo iż dziewczyny są anonimowe to odnoszą się z szacunkiem do siebie i nikt nikomu nic nie wyrzyguje.

Ciągnięcie w pachwinach jest normalne. Macica rośnie, podnosi się do góry i to dlatego.

Jagodowa Mama, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 cieszę się, że po tej trudnej sytuacji jest wszystko w porządku i możecie działać. Trzymam za Was mocno kciuki. 😘

Monika87 No to już kawał czlowieczka! Super wiadomości! ☺️☺️

Baśka89 ekstra że u Was też wszystko dobrze! ☺️ Same dobre wiadomości dziś!

Endzi brak słów na takie coś. Jak jest super to się zachwycają a jak coś idzie nie tak to „nie stresuj nas”. To tylko pokazuje że niektóre jednostki liczą tylko na zachwyty i mają zero empatii do innych.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Endzi mi np na ovu czy belly podoba się, że mimo iż dziewczyny są anonimowe to odnoszą się z szacunkiem do siebie i nikt nikomu nic nie wyrzyguje

Dokładnie. I właśnie ta anonimowość na innym forum daje ludziom złudne poczucie że wszystko można... a komuś wali się świat. A szacunek to już raczej zapomniane hasło niestety.

Wysłany: 7 stycznia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, Monika, rośnijcie dalej zdrowo, niech kolejne tygodnie mijają już bez żadnych niespodzianek 😘.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego I ja lubię nasz wątek bo jest nas niewielka ilość i się wzajemnie wspieramy.

Wczoraj mnie zaczęło trochę ciągnąć właśnie tak na wieczór. A w nocy jak się przebudziłam na prawym boku to jeszcze mnie tak w klatce piersiowej zabolało dziwnie. Do tego znowu się przeziębiłam 😢 Katar, gardło i czasem trochę kaszlu 😔😪 No i przeklęte kichanie. Czasem jak tak kichnę to mnie zaboli w miejscu gdzie jest dzidziulek 😕

Dzisiaj gdzieś o 9 mam teleporade z Endo może ona coś poradzi bo na poniedziałek muszę być w miarę zdrowa.

Miłego dnia dziewczyny 😘

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, oj to kichanie i kaslanie jest najgorsze teraz, takie dziwne uczucie. Zdrowka!

Ok, wstałam, teraz pije wodę bo i tak usłyszę, że lipa z moimi żyłami, to chociaż może będzie lepiej lecieć. :P mialam dzis pracować, ale wczoraj stwierdziłam, że biorę sobie wolne bo mam 37 dni na ten rok 😂 to sobie pochilluje, tzn będę sprzątać i gotować, bo jutro mamy gości z okazji moich urodzin. :) juz m się nie chce :P strasznie jestem leniwa ostatnio do goszczenia kogoś albo siebie u kogoś 😂

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe u mnie ten sam problem z żyłami jest. Wczoraj wypiłam kubek wody w domu i w pracy herbatę. Tyle że jak już zaczęłam się zbierać to ta herbata pewnie razem z tą wodą wylądowały w 🚽🤢

Ja sobie już zjadłam śniadanko i teraz wciągam mleko z miodem, masłem i czosnkiem 🤧 Mam nadzieję że chociaż trochę załagodzi. Muszę się zaopatrzyć w miód bo się skończył.

Mój mąż poszedł na 6 do pracy a ja jak zwykle już problem z zaśnięciem więc stwierdziłam że wstanę. Najwyżej koło 10 pójdę na drzemke sobie.

Adu nie dziwię się wcale że Ci się nic robić nie chce. Do mnie ma jutro siostra przyjechać na weekend z chłopakiem chyba i wypadałoby coś posprzątać ale jakoś kiepsko to widzę 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja wam współczuję tych wymiotow. Ja naprawdę złego słowa nie mogę powiedzieć, bo mi w zasadzie nic nie dolega, no warzyw nie mogę jesc i mięso tak średnio..

Z tym pobieraniem to dramat, mi zawsze muszą pobierać z prawej ręki, q lewą praktycznie nikt nie potrafi się wbić. 🙄

A co do imprezy, to oczywiście wymyśliłam sobie sto pozycji w menu wiec będę dziś zapierdzielać 😂 no i chce zrobić zaraz sernik, to wieczorem pojedziemy do moich rodziców, bo nie mam siły ich zapraszać na niedzielę, bo wtedy wypadałoby jeszcze rodzsnstwo, a mam ich 4, qiec w sumie robi się 15 osób 😂 wiec pojadę do nich z ciastem 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 08:03

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo tej wody trzeba wypić przed pobieraniem? I faktycznie to działa? Pytam bo u mnie coraz gorzej. Prawa rękę żyły wcale a lewa jest już tak pokłuta że ostatnio na pappa jak mi brała to trzy razy próbowała i mówiła, że widać blizny i że ta żyła też już taka sfatygowana a za 2 tyg mam kolejną serie badań. 🤨

Ja dziś wstałam po 6, puściłam pawika, wypiłam herbatę i chyba się przejdę do piekarni po świeży chleb i chałkę.

Endzi kurde nie daj się! Walcz jak się da z cholernym przeziębieniem i uważaj na siebie! 😘

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ja na prawej tez juz mam nie znikajace siniaki 🙄 a wypijam zawsze ok litra przed pobraniem.. na pewno pomaga w tym, że lepiej leci, ale co do widoczności żył to nie bardzo w moim przypadku.. z rana trzeba by było chyba jakieś przysiady albo kij wie co, żeby tak krew bardziej krążyła.. Ja w poniedziałek mam pappe to ciekawe jak pójdzie, ale wieczorem będzie pobranie to może lepiej będzie.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , ja nigdy nie miałam problemu z żyłami ale raz mi słabo leciała krew jak poszłam na pierwsza betę 🤣
    Myślę że 2-3 szklanki wody to minimum jakie trzeba wypić przed pobraniem. Ja zawsze piłam na przymus. Z jakieś 2 lata temu udało mi się oddać krew i wypiłam sporo wody dzień przed i w dniu oddania ale Pani pielęgniarka i tak mowiła że za to mało.
    Potem zrobiłam sobie brwi i to jak z tatuażem musiałam odczekać a teraz ciąża ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 09:23

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam dziewczyny, ze dzisiaj jestem szczególnie wdzięczna. Mam dzis 27 urodziny i jeszcze w październiku się zarzekałam, że więcej urodzin nie obchodzę, bo moje życzenia się nie spełniają. A teraz pod sercem mam największy cud, moje serduszko i to jest tak cholernie wielka wdzięcznośc, że aż nie umiem opisać.
    Dlatego jutro robie te urodziny. Bo skoro się moje marzenie spełniło, to muszę je uczcić. 😊

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu współczuję tych tysiaca dań 😁 ja się zbieram do sprzątania od 2 tygodni i jutro chyba mnie to czeka albo jescze dziś wieczorem bo wreszcie zarośniemy.😁 A mój mezulek wrażliwy na bałagan... 🤣
    Dobrze że mi pomaga a nie tylko oczekuje ;) to tyle chociaż dobrego . Wczoraj zrobiła jakaś super pyszna zapiekanke makaronowa także ostatnio nawet przejął nóż szefa który to zawsze ja miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 10:09

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu wszystkiego co najlepsze 💐🤗🎂
    Ja mojemu też pow.ze na święta nic nie chce bo mam moje największe marzenie pod sercem ❤️
    Nasze dziecko.Tak długo czekałam na dziecko że szczerze to już wątpiłam że będę mamą kiedykolwiek.

Co do żył to nie mam problemu.

Ja się teraz boje tylko prenatalnego żeby wszystko było ok.Tego sobie i Wam życzę na prenatalnych.
    W ogóle to będzie chciały filmik z prenatalnego?
    Ja będę brać bo teściowi i tacie pokaże no i mój zobaczy coś więcej niż USG w 7tc ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu kochana życzę Ci wszystkiego co najlepsze. Aby dzidziulek rósł zdrowo i żebyś była wiecznie szczęśliwa. No i przede wszystkim dużo zdrówka dla Ciebie 😘❤️

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu samych cudowności dla Ciebie! 😘🎂💐

klz9jw4z9obz7e1d.png

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, sto lat 🍰🍭🍬🎂. Skoro spełniło się jedno życzenie, koniecznie wymyśl dziś następne 😊. Wszystkiego najlepszego!

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu najlepszego 🌷🌷🌷

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu nie wiem czy dziś czy jutro Twoje urodziny ale też zycze Ci zdróweczka dla Ciebie i dzidzi ❤️ a jak jest zdrówko to jest wszystko 😊
    Udanej imprezy !

thgfyx8dsqgcpg35.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ