Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
No tak Martynka była pewna, że dupa z cyklu, a się okazało, że ma właśnie owulację 😂
Spory wysyp mamy w lutym. Lolipop - moja cyklowa bliźniaczka, też zobaczyła 2 kreseczki 😍 nie mogło być inaczej, w końcu od wielu miesięcy wszystkie cykle, owulacje i okresy miałyśmy razem 😂😛
Trochę się gryzłam z tym, czy do was napisać, ale widzę, że atmosfera się nie zmienia 😍 Cudownie! ❤
Endzi, miałam teleporadę z ginem, bo dostałam okropnego grzybka. Powiedziałam, że test jest pozytywny, wypytał mnie o poprzednią ciążę, grupę krwi i wszystko inne i z uwagi na tamto poronienie, po skończonej terapii grzybkowej mam brać luteinę 2 razy dziennie po 50 pod język i 1 raz na noc 100 dopochwowo. Wyznaczył mi usg między 18, a 22 lutym. Cała wieczność 😂 23.02 kolejna teleporada po skierowania na resztę badań 😊 ale mam nadzieję, że do tego czasu już uda mi się wyłapać jakiś termin na NFZ. I tutaj muszę pogadać z ciocią, żeby ze mną pojechała do przychodni, bo ma wtyki u położnych 😂
Właśnie wybieram się na betę, na pewno się wam pochwalę ❤
Od wtorku jestem na zwolnieniu. Co prawda trochę fikcyjnym, ale wolę nie ryzykować.
Wiecie ja pracuję w gastro. Od 9 do 13 jestem sama. Muszę obsługiwać gości, robić jedzenie i ogarniać tak na prawdę wszystko. Koło 10 przyjeżdża dostawa z warzywami, a co 2 dzień wszystko inne (kartony ważące po 20kg) i co? Ja mam to dźwigać?? Oo nie! 😛
Ponieważ to było już po 2 teście, więc byłam pewna, że to nie wada, zadzwoniłam do lekarza, że boli mnie głowa, mam katar i kaszel, ze sucho w gardle i że prawdopodobnie jestem w ciąży, a że w pracy mam ciężko wystawił mi zwolnienie na 2 tygodnie 😊 do 14 jestem w domu, a później będę musiała myśleć co dalej żeby chociaż do usg dostać zwolnienie, potem już z kwitkiem o ciąży pójdę poinformować pracodawcę i dalej na wolne.
Lekarz kazał mi się oszczędzać, polegiwać, odpoczywać. Nie powiem, bo mam pieski i to że z nimi wychodzę jest dla mnie teraz atrakcją 😂 chodzimy sobie na dalsze i trochę dłuższe spacery, żeby się nie rozleniwić tym polegiwaniem 😂 ogólnie jestem pozytywnie nastawiona ❤Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Kredka bo to różowa strona mocy 😁
Cieszę się że wszystko idzie dobrze z Naszymi ciążami,że dzieciaczki się rozwijają,że rosną,że dają nam w kość 😁😁😁Ja wczoraj od siostry przytachalam ubranka dziecięce 🥰😍😍😍No poprostu sama słodycz 😍😍😍Zaczynamy pomału ogarniać pokój dla młodego/młodej 😉
Ból pleców nie daje mi funkcjonować 🙄 Ledwo wróciłam ze spaceru z psem.Z drugim nie dałam rady wyjść ale mój z nim poszedł.
Juliet 3mam kciuki za betę 😍
Będzie rosła pięknie zobaczysz i zaniedlugo i Ty będziesz odczuwać te piękne dolegliwości ciążowe 😁🤣🤣🤣
Wiecie że tak nieraz se leżę i głaszcze ten mój bebzol i se myślę : Boże tyle lat czekałam na ta ciążę.Za kase z testów i z beta Hcg to spokojnie mieszkanie bym kupiła 🙈Tyle krwi oddanej,tyle łez wylanych.
Wiecie że nie czułam się kobietą bo nie potrafiłam zajść w ciążę... Czułam się bez wartościowa,bez przyszłości,bez rodziny,bez dziecka to wszystko nie miało sensu,nic nie miało sensu.Chcialam w końcu zostać mamą a nie ciocią...
Wiele lat temu zaczęłam przygodę z Ovufriend i to jest mój drugi nick do pierwszego nie pamiętam hasła 🤣🤣🤣 Tyle koleżanek miało już dzieci a ja psa...
Cieszę się że zaczynam doświadczać tych wszystkich pięknych objawów ciążowych 🤮🤢😭
Wczoraj położna poleciła mi PREGNA VOMI gumy do żucia na mdlosciJuliet lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
No tak to jest z tym cyklem po poronieniu właśnie także trzymam mocno kciuki za Ciebie Martyna aby dzidziulkowi zmieniła się tylko lekko data urodzenia 🙏✊
Juliet powiem Ci ze atmosfera tutaj jest super. Jestem jeszcze na fb na grupie sierpniowej i tam co chwila jakieś gownoburze o nic. Także tu z dziewczynami się wspieramy wzajemnie i jest miło ❤️
Trzymam kciuki abyś mogła znaleźć konkretnego lekarza który Cię dobrze pokieruje. No i pomoże utrzymać kolejną ciążę. Robiłaś jakieś badania po poronieniu? Wybacz że tak wypytuje🙈 Dobrze ze jesteś na zwolnieniu przynajmniej oszczędzi Ci to tego dźwigania nieszczęsnego... A co do usg to te dni zawsze się tak dłużą niestety. Ale co począć trzeba czekać cierpliwie.
Basiu wiem co czułaś z tymi testami, badaniami i wylanymi łzami. A ta bezsilność to coś okropnego jest. Myślę że wszystkie miałyśmy takie odczucia i po drodze wiele załamań. Ale udało nam się i już niedługo doczekamy tej chwili żeby zobaczyć na świecie naszego maluszka.
Co do ogarniania pokoju to zazdroszczę też już bym chciała ❤️ Ale uzgodniliśmy że zaczniemy w marcu także już niedługo. No i nie przemęczaj się tam zbytnio jak się zmęczysz to odpoczywaj 🙏
PS. Ja ruchów jeszcze nie czuje tylko czasami takie drapanie od środka 🤔🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 11:20
Juliet, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka, rozumiem doskonale to co czułaś i w ogóle. To jest nie do opisania, jakie to było uczucie.
Ja nie czuje ruchów, czasem coś mnie posmyra, ale czy to dziecko juz to nie wiem.
Tez juz czekam na urządzanie pokoiku! W ogóle myslalam, że coś kupie w tym miesiącu, ale chyba jednak poczekam do trgo zwolenienia. Chyba, że jakaś drobnostkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 11:32
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi wtedy zlecili mi tylko grupę krwi.. ja sama jeszcze nie bardzo wiedziałam o co chodzi, raczkowałam jeżeli chodzi o taką wiedzę i zdawałam się na lekarzy.
Tamta ciąża była dla nas miłym zaskoczeniem, to była tzw. planowana wpadka. Nie liczyliśmy dni, po prostu się nie zabezpieczaliśmy, przez to nie dopilnowałam terminu miesiączki, a w międzyczasie rozchorowałam się, brałam leki, głównie na migrenę, więc dość silne. Zdarzyły się imprezki ze 2, więc i alkohol, papieroski.. 😔 teraz to już w ogóle odstawiłam słodycze, napoje, papierosów nie palę nic, a nic od pozytywnego testu, wczoraj wypiłam cin cin free 😂 zmieniłam swój tryb życia jeszcze mocniej niż przy samych staraniach. Oczywiście wiem, że kostka czekolady od czasu, do czasu nie zrobi mi krzywdy, ale zamiast tego kupiłam sobie mieszankę studencką, jabłuszka 😛 myślę pozytywnie 😊
Jestem już po pobraniu, wyniki będą pod wieczór. Zrobiłam dzisiaj test i mam wrażenie, że jest wyraźniejszy niż wczorajszy, więc mam wielką nadzieję, że rośnie 😍🤞🙏🙏🙏🙏🙏
Jeszcze 13 dni do usg 😂Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Juliet rozumiem to teraz trzymam kciuki mocno aby było wszystko już dobrze ✊❤️
No i czekamy na przyrost bety🙏
Heh co do czekolady to ostatnio sama zjadłam całą tabliczkę 🤦♀️ a później się człowiek dziwi że ma zaparcia. Ale już teraz jestem mądrzejsza 😁
Heh zobaczysz później jak będziesz jadła cokolwiek co Ci wgl wejdzie i nie wyląduje w 🚽🤣
No chyba że będziesz tą szczęściarą co Cię to ominie 😁Juliet, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka na ovu większość dziewczyn doskonale rozumie co czułaś. Z jednej strony dobrze, bo jest wsparcie, a z drugiej przykro, że tyle z nas ma takie przejścia trudne.
Ja w pierwszej ciąży ruchy czułam gdzieś w 22 tyg dopiero. W tej czułam już dwa tyg temu, ale od kiedy brzuch mi się spina to nie potrafię wyłapać.
Mam nadzieję, że to tylko dzidzia położenie zmieniła.
A i umówiłam się na połówkowe na 16/03.
Zawsze na ostatnią chwilę w mojej przychodni umawiają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 12:29
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Juliet masz rację z tym zwolnieniem. Jeśli tylko masz taką możliwość i czujesz, że jest to dla Ciebie lepsze rozwiązanie to nie ma co się zastanawiać. Ja pierwszą ciąże pracowałam do końca 7 miesiąca a czułam jak jeszcze gorzej niż teraz. Za to tył razem stwierdziłam że nie będę się stresować w pracy i jak tylko lekarz mi da to siedzę w domu w opór. 😅
Martyna lepsza późna owulacja niż jej brak. Moja owulacja z okolic 50-60 dc drze mi się za uchem i za chwile będzie miała 6 lat. 😂 Także mocne kciuki! ☺️☺️☺️
Baśka ja czuje ruchy od jakiegoś tygodnia. To druga ciąża, w pierwszej takie pojedyncze poczułam gdzieś koło 18-19 tyg. Jak na razie są bardzo nieregularne chociaż muszę przyznać że mały człowiek coraz śmielej sobie tam wygibasy poczynia. 😅 na początku czułam je nisko w podbrzuszu a wczoraj wieczorem po raz pierwszy poczułam kopa tuż pod pępkiem.Juliet, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Basiu to chyba Adu ma 10.03 😏
Ja mam w poniedziałek wizytę na 15:40 bo mi przenieśli z 13:20. A połówkowych jeszcze nie ustalałam pewnie mi powie teraz kiedy mam się zapisać. Całe szczęście że ona jest też genetykiem i wszystkie usg mi robi sama.
Jakoś słabo się czuje.. Była u mnie znajoma na paznokciach i tak mi się ręka telepala że nie mogłam zrobić prostej kreski 🤦♀️💅 Dobrze ze jej skórek nie pomazałam🙏
A z pozytywnych rzeczy to przywiozła mi mój kokon który mi odebrała od dziewczyny. Zakupiłam używany ale jest w bardzo dobrym stanie także super👌Nawet mój stary powiedział że ładny i myślał że to nówka 😂Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka to wizytujemy razem 😊
Juliet, przy takiej pracy bym się nie zastanawiała, według mnie zwolenienie jest tu oczywiste! Będzie dobrze
Endzi, pokazesz kokon? Ja zamowilam dzjs ręczniczek
Wydaje mi się, że turkusowy kolor może być dla obu płci.
https://allegro.pl/oferta/recznik-z-kapturkiem-okrycie-niemowlece-wafel-oeko-9818572534?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Zmieniłam sobie suwaczek według owu, bo to tez termin według prenatalnych i lekarz powiedział, że ten termin jest według niego najbardziej realny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 17:48
Monika87, Endzi, sandrina22, Baśka 89, Juliet lubią tę wiadomość
-
adu wrote:Endzi ale śliczny ten kokonik!
I wydaje mi się że też jest taki neutralny w sam raz dla dziewczynki lub chłopca.
Dzisiaj znajoma mówiła że wyglądam ładnie i mam brzuszek taki owalny bodajże jak na chłopca. Moja teściowa też chłopca obstawia.
A nam się marzy dziewczynka ale najważniejsze aby zdrowe było. Może w poniedziałek się dowiem kto tam zamieszkał 😏💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Śliczne te Wasze zakupy dziewczyny ❤️❤️ ręczniczek słodzizna i ten kokon też 😍😍
Ja chętnie bym wpadła w wir zakupów dla naszego synka ale jeszcze się wstrzymuje aż do czasu jak pójdę na zwolnienie wtedy będzie szał ciał 🤣🤣 jedyne co kupiłam to album dziecka i adapter do pasów dla siebie 😁Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, według mnie neutralny kolonik, sliczne kolory i super wzór 🥰 niedługo się okaże, kto tam mieszka!
Monika, ja też z większością to czekam na zwklenkenie, na razie to pierdółki:P właśnie, adapter. Musze kupic. Besafe czy insafe kupiłaś?
Snowflake, zapraszamy do nas, w końcu mamy podobne terminy 😁
Ok, posprztalam większość mieszkania, na jutro tylko łazienka, odkurzyć i podłogi. Może zaraz pojadę do sklepu kupic coś na zupe na jutro, ale nie wiem, czy się zmotywuje. :pEndzi lubi tę wiadomość