X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ja też nie mam żadnych pakietów i za wszystkie badania płacę jak za zboże. Masakra to mało powiedziane.

Zakupów jest tyle że jeśli jest to pierwsze dziecko i człowiek żył sobie do tej pory w nieświadomości, to można się za głowę złapać. Pamiętam jak mojemu dwa lata temu dałam taką listę wyprawkowo-szpitalną do poczytania, bo chciał, to zrobił się bledziutki jakiś taki 😂🤣. Jak zawsze ma podejście "spoko/luz/damy radę" to tym razem nie do śmiechu mu było. Kapitalny remont był jeszcze nawet nie zaczęty a to też koszty przecież. No i co zrobić. Dziecko potrzebuje to trzeba kupić i już. Ale już roztropniej planowałam zakupy, oj.tak. A mama to wogole dziwiła się po co te wszystkie cuda, przecież można bez tego. No można. Ale jeśli można sobie coś ułatwić to czemu nie. Więc teraz naprawdę się cieszę że większość rzeczy mam po małej - nawet jeśli urodzi się chłopak.

Co do wyjazu - niby hotele mają się otwierać od połowy lutego ale chwilowo mój w pracy nie dostanie urlopu. Już kręcą nosem na lipiec jak weźmie wolne żeby mi pomóc, choć ma jeszcze zalegle 2 tyg tatusiowego na małą a i tak szefostwo się burzy. A to mu się po prostu należy bez tłumaczenia się komukolwiek. Zaraz zacznie się wiosna i trzeba będzie ogarnąć działkę na wsi u dziadków bo wszystko zarosło na amen. Więc na bank nigdzie nie pojedziemy niestety 😥.

Z pozytywów - jaki długi już dzień, prawda? O 16.00 jeszcze widno. Byle do wiosny... Koło kwietnia/ maja będziemy urządzać małej ogrodzony plac zabaw w ogrodzie - już się cieszę 😊. Ławeczka, kawka na powietrzu.... I musi mi to wystarczyć za wyjazd.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, to rezerwujcie i śmiało:) My jedziemy na koniec lutego :) aj doczytałam, że maz nie dostanie wolnego :( oj tak, dzień długi fajny juz!
    Lady Dior, biedna, współczuję mdlosci!
    Endzi, niby fajnie z pakietami, ale co z tego, jak należy mi się 3 usg 😂 ale fakt faktem same badania to już oszczrdnosc. Przed samą ciaza w tym cyklu dokladnie zaczęłam robić badania na własną rękę i 600 zł wydałam, a to były totalne podstawy 🤦‍♀️ wszystko po malu kupimy, mamy czas! :)

Nudny dzien mialam, nic nie robilam 😂 zaraz maz wróci to jedziemy na zakupy, bo światło w lodówce, a sama nie jeżdżę żeby nie dzwigac. Później będzie coś obejrzymy w TV, a jutro standardowo do moich rodziców. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 17:11

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa jak mój zobaczył listę tą co wstawiałam to też się za głowę złapał i stwierdził że jeszcze się nie urodziło a już tyle zachodu. 🤣
    No i też się przeraził tą listą. Ja będę się starała kupować wszystko powoli a dużo żeczy od jego siostry będzie no ale tak czy siak na pewno pójdzie sporo kasy na wszystko.

Co do wizyt to tak płacimy jak za zboże 🙄 A składki idą na kurła nowe biurowce...

Co do tatusiowego to nie mogą mu przecież odmówić trzeba z nimi walczyć a jak nie to nastraszyć pipem czy inną instytucją😳
    Ja to się zastanawiam czy jeszcze na 2 tygodnie zwolnienia mojego nie wysłać po porodzie na opiekę na nas a później 2 tygodnie tatusiowego 🤣

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ. DZIEWCZYNY CZY któraś z was miała oplamienia na początku ciazy.. Jestem w 6 tyg ciazy serduszko bije wszytsko ok byłam na izbie ale. Plamie na brązowo ale mało i delikatnie. Dostałam duphaston.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    HEJ. DZIEWCZYNY CZY któraś z was miała oplamienia na początku ciazy.. Jestem w 6 tyg ciazy serduszko bije wszytsko ok byłam na izbie ale. Plamie na brązowo ale mało i delikatnie. Dostałam duphaston.

Hej ja razem z kredką miałyśmy krwiaka i dostałyśmy krwawienia ale to była właśnie wina krwiaków niestety. A u Ciebie jak nie znaleźli krwiaka to może była to niedomoga ciałka żółtego? Duphaston pewnie pomoże i odpoczywaj dużo. Najlepiej to leżenie Ci zrobi i odpoczynek.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi kochana a ta torbiel Ci się wchlonęła, czy dopiero po poronieniu❓Pierwszy raz w życiu mam i nie wiem czego się spodziewać. Lekarka mnie uspokajała, że się wchłonie - nawet nie pytałam ile cm🙄 Mam nadzieję, że taka torbiel nie jest groźna dla dziecka 😐

Ja jeszcze o zakupach nie myślę 😂 Dobrze, że te najdroższe rzeczy mam, więc tylko ciuchy i apteczka pozostanie do kupienia.

Jakie preparaty od drugiego trymestru zażywacie ❓ Ja planuję prenatal duo jak uda mi się zjechać do Pl
    Dopadła mnie niestrawność jakby było mało 🥴

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 6 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, a dokąd się wybieracie pod koniec lutego? Zazdraszczam 😌.

Lady Dior ja bralam najpierw Prenatal UNO a teraz Prenatal DUO właśnie. Lekarz mówił że są jak najbardziej ok te witaminki.

Ale niestety mimo leków anemia wciąż jak byk 😖. Tardyferon chwilowo nie daje rady... Zerknęłam na wyniki przed chwilą on line, jutro porównam z poprzednimi ale coś mi się wydaje że jest nawet gorzej. Tym razem mocz wyszedł bez zarzutów więc rzeczywiście poprzednio mogła to być zanieczyszczona próbka. Ale co z tą anemią cholerną...? Leki na receptę biorę, witaminki ciążowe łykam, jem wszystko, nie wymiotuję. O co chodzi?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi się wchlonela dopiero po poronieniu. Ale to nie miało znaczenia w mojej ciąży w sumie. Często jest tak że po luteinie się wchłania. A dzidzi to w niczym nie przeszkadza także się nie martw kochana. 😘

Co do witamin to ja biorę inozytol, folian z alliness i Wit c no i Wit d. Z zastrzykami przeciwzakrzepowymi nie można mieszać kwasów dha oraz Wit e tak wyczytałam gdzieś wlasnie. No i ze względu na mutacje u nas Lady tylko folian ja nie mieszam z syntetycznym kwasem foliowym już.

Jagodowa trzymam kciuki żeby ta anemia Ci przeszła. Może więcej buraków czy czego tam się jeść powinno przy anemii? Lekarz na pewno coś poradzi 😉

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, ja biorę prenatal uno + dha oddzielnie. Lekarz powiedział, że on woli ten uno kontynuować niż żeby brac duo.

Jagodowa, do Gdańska, ale tylko na 3 dni:) kurcze, ale Ci się narobiło z ta anemia. Mam nadzieję, że szybko się z niej wykaraskasz.

Endzi, lekarz pozwolił Ci brac inozytol dalej? Ja odstawiłam od testu od razu.

Hej.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

No mam nadzieję, że lekarz coś doradzi ale chyba taka już moja ciążowa uroda, przy małej było dokładnie tak samo tylko że sporo później bo około 20 tyg zaczęły się pogarszać wyniki. Buraczki jem i lubię, inne warzywa i mięso też ale przy erytrocytach na poziomie 3,4 to niestety nie wystarczy....

Adu, dobre i 3 dni... Jejku... Co ja bym dała za 3 dni większego luzu. Na codzień nikt mi nie pomaga, mój w pracy bo przecież ktoś musi pracować, żeby kto inny mógł defraudować konto 😁.

Pozamawiam jeszcze parę rzeczy dzisiaj bo moja szafa woła o pomstę do nieba a i małej przyda się to i owo.

Miłej niedzieli!

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Jagodowa to niedobrze że wyniki sie pogorszyły ale mam nadzieję że lekarz coś na to zaradzi...

Jeśli chodzi o suple to przed zajściem w ciąze brałam sam kwas foliowy. ( Jakieś 3-4 miechy) Dopiero jakoś ledwo przed ciążą zobaczyłam kompleksy w aptece i wzięłam Femibion 0 - nie zdążyłam wziąć całego opakowania jak dowiedziałam się że jestem w ciąży :)
    Potem przeszłam na femibion 1+ dodatkowo omega 3 a teraz od 13 tygodnia jestem na samym femibion 2 bo on ma już kombeks z dha i omega :) tam są dwie tabletki do połknięcia :)
    Co do wyjazdów to my mieliśmy przecież jechać na walentynki ale najpierw mówili że hotele zamknięte do 14.02 więc hotel nam odwołał wyjazd a teraz w czwartek ogłosili że jednak hotele od 12.02 otwarte ... No jakaś paranoja ... 😤🤦🤦 Zastanawiamy się czy jechać czy może poczekać do marca bo mamy już inna rezerwacje ...

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ona kazała mi brać inofolic combi a tam jest inozytol i syntetyczny kwas foliowy. Ja zamiast tego biorę czysty inozytol i folian z alliness.
    No i proszek mi starcza na dłużej niż miesiąc i ten folian z alliness ma 100 tabletek więc też parę złoty w kieszeni zostaje. Bo ten inofolic kosztuje około 70zl na miesiąc. 🤷‍♀️

Jagodowa a jak tam próbowałaś coś załatwić z tym zwolnieniem lekarskim?
    Wyjechać na 3 dni to też super sprawa taki odpoczynek od domu w innym miejscu ❤️
    Może się uda nam jakoś w maju 🤷‍♀️ Pożyjemy zobaczymy 😉

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Jagodowa a jak tam próbowałaś coś załatwić z tym zwolnieniem lekarskim?

Będę dopiero rozmawiać, tak żeby od następnej wizyty za 3 tygodnie zapewne (będzie 20 tyg ukończonych) być juz na L4. Akurat zdąże z formalnościami, o ile szefowa pójdzie na taki układ. Jutro mogłabym dzwonić ale w dniu wizyty nie będę miała do tego kompletnie głowy. Najpierw niech się dowiem że z dzieckiem wszystko ok to na spokojnie zacznę ogarniać resztę.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    Będę dopiero rozmawiać, tak żeby od następnej wizyty za 3 tygodnie zapewne (będzie 20 tyg ukończonych) być juz na L4. Akurat zdąże z formalnościami, o ile szefowa pójdzie na taki układ. Jutro mogłabym dzwonić ale w dniu wizyty nie będę miała do tego kompletnie głowy. Najpierw niech się dowiem że z dzieckiem wszystko ok to na spokojnie zacznę ogarniać resztę.

A no to dobrze ze juz niedługo. Kasa się przyda na pewno tym bardziej że rodzina się powiększy niedługo i z czegoś trzeba żyć.

My niby mamy te dwie wypłaty ale mamy oddzielne konta. Z jednej strony myślę że to lepiej bo nikt nikomu nie wypomina że wydało się na coś co nie powinno. No i my mamy taki podział że moje pieniądze idą na życie a męża na remonty, ubezpieczenia samochodów, węgiel itp... Tyle że rachunkami za prąd i wode się dzielimy raz place ja a raz on. Myślę że tak jest bardziej sprawiedliwie 😁
    No chociaż ostatnio jak siedzę w domu i on zajeżdża do sklepu po pracy to on płaci 😅 Ale to takie drobne zakupy a jak już robimy większe to oboje jeździmy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos😁

Dzisiaj mąż mówi do mnie rano ale miałem sen 😏

A ja już w głowie że pewnie jakieś erotyzmy mu się śniły itp. 😅

A on mówi że śniło mu się że mieliśmy synka i on tak sobie taki malutki chodził już i mówił tatusiu do niego ❤️👨‍👨‍👦

Raz śnił mi się synek a raz jemu 😁 Ciekawe kto tam siedzi na prawdę 😍

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi my mamy też osobne konta 😊 bo tak zostało po prostu. Przed ślubem każde z nas już dawno pracowało i jakoś tak było nam wygodnie ale mnóstwo osób się dziwi, że jak to, małżeństwo i osobne konta. Ja szczerze mówiąc widzę same plusy 😁. Jak trzeba to przecież kasa i tak idzie na wspólne gospodarstwo domowe, duże inwestycje, remonty itd i tak dzielimy. U nas układ finansowy bardzo podobny.

Trochę się obawiam tej rozmowy z szefową, oba zawsze mówi, że zna się ale w minimalnym zakresie a od takich rzeczy to ma księgowego i żeby dzwonić do niego. Ją znam od lat to pewnie coś bym załatwiła a z tym panem to nie wiem... Ale będę próbować.

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zanim urodziłam córkę zawsze śniła się jakaś dziewczynka 😊... Więc Endzi może będzie chłopak. Oby do jutra!

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też uważam że dwa osobne konta to dobry sposób. My też przed ślubem już dawno pracowaliśmy i tak konta zostały. Ale nie narzekam jak trzeba to mi mąż da pieniądze bez problemu.

Heh co do snow to słyszałam że właśnie odwrotnie jest no ale może jutro się pokaże nam ta dzidziulka. ❤️

O której masz wizytę?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14.00. A Ty?

• Endzi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa Mama wrote:
    O 14.00. A Ty?

Ja mam o 15:40.

Ps. Trzymam kciuki za rozmowę z szefową aby wszystko dobrze poszło 👌

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ