X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Ja mam o 15:40.

Ps. Trzymam kciuki za rozmowę z szefową aby wszystko dobrze poszło 👌

Dzięki 😘

A ja za nasze wizyty ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 20:27

Endzi lubi tę wiadomość

• adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, a ok rozumiem x tymi suplementami. Bralam inofolic jeden cykl prxrd ciaza, ale potem zamieniłam na osobne tez bo taniej wychodziło.
    Co do snu męża to awwww, jak słodko 🥰😂

My mamy osobne, tzn moje jest wspólne ale maz nie ma dostępu, a jego jest jego, ale mam dostep 😂 ale nie wyliczamy, Ty płacisz za to, ja za to itp. Kto zapłaci to zapłaci. Ja zarabiam mniej wiec większość rzeczy idzie z pensji męża.

Jagodowa, trzymam kciuki za rozmowę! Pamietaj, że szefowa nie musi Ci w żaden sposób iść na rękę - masz pełne prawo do trgo l4 :)

Trzymam kciuki za wizytujące😁 tak wam zazdroszczę, ja jeszcze tr dea dni musze czekać i coraz bardziej czuje, że się mala cholerka nie pokaże kim jest 😂 a wszyscy już na to czekają i pytają, czy już wiemy czy nie 😂 w środę będę miała telefoniade, bo każdy chce wiedzieć, ale uprzedzilam, że pewnie będzie się ukrywało to moje dziecko 😂

jeszcze z 4 tygodnie i może poczuje maluszka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 07:01

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 🤩

Ja już od 5:20 czytam książkę bo mam stukniętego sąsiada, który od 5 biega z łopatą i odśnieża. 🙄

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekam na dobre wieści! ☺️☺️

Adu ja to już nawet usłyszałam od mojej mamy, że na pewno wiem ale po złości nie chce powiedzieć co będzie. 🤣 Bo moja mama nie ukrywa, że od początku liczy na wnuczkę a ja nie ukrywam, że jej gadanie mnie irytuje. 😅

Co do ruchów to ja jestem w szoku! Poprzednio takie wygibasy to czułam jakoś koło 25 tyg a tu ostatnie kilka dni to istne wariactwo! Sama nie mogę w to uwierzyć! Może dlatego, że to druga ciąża a i brzuch mam jeszcze praktycznie niewidoczny. 🤷🏻‍♀️

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, współczuję sąsiada. A co do domyslow mamy to hahahaha 😂 no tak, nie masz co robić, tylko ją wkręcać:D super, ze czujesz juz ruchy rak intensywnie. 🥰

Endzi lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale u nas śniegu dowaliło od godziny 16 wczoraj zaczęło padać a jest już go tyle że masakra.. A jeszcze wczoraj juz go prawie nie było bo wszystko stopniało a teraz istne białe szaleństwo..
    Ja nie wiem co to będzie się działo na drogach dzisiaj u nas w Lublinie 😳

Mnie od wczoraj męczy kręgosłup. W sumie to od kilku dni. Muszę leżeć na boku bo na plecach później się nie podniosę 😳 Mam nadzieję że u dzidzi wszystko dobrze. Bo przy tamtej ciąży nie wspominam dobrze takich bóli😕

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :)

Trzymam kciuki za Wasze wizyty dziś dziewczyny :) zobaczycie swoje bobaski 😍 ❤️

W ogóle mi się brzuszek powiększył i zaokrąglił i teraz wygląda jak ciążowy ;)

Swoją drogą przed to spać w nocy jakoś nie mogę. Przez to że brzuszek większy boje się że jak leżę na boku to uciskam brzuch i może coś tam źle dzidziusiowi ?
    Też tak macie ? Ta poducha poofi jest ok ale ona brzucha do góry mi nie podnosi 🤣

Miłego dnia dziewczyny :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, na boku to śmiało, ja nawet spie na brzuchu czasem 🤣 do momentu póki nie czuje, że już mi ultra niewygodnie, czyli na jakieś 5-10 minut lezenia 🤣
    Endzi, na pewno wszyztki dobrze u Twojego maluszka 🥰

Monika87 lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę, że wizytuje ie-trzymam zatem kciuki☺️
    Ja kolejne usg będę mieć w 20tc fajnie nie 🙄❓ Tak to na zachodzie wygląda 🤷🏼‍♀️ Planuję jednak urlopik w Pl, bo akurat chrześniak ma urodziny pod koniec marca, to odwiedziłabym ginekologa.

Endzi dziękuję - uspokoiłaś mnie🙂 z tymi dha i heparyną też czytałam ale wydaje mi się to takie dziwne. Mało informacji ogólnie. Moje koleżanki z wątku biorą dha pomimo zażywania heparyny i ja również biorę. A to skład prenatal uno od duo bardzo się różni, że lekarz tak zaproponował🤔❓ Muszę aż poczytać.

Kredka zazdroszczę tych ruchów 😍 Też nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że poczuję wcześniej niż w 1wszej ciąży, w której miałam łożysko na przedniej ścianie. Oj taka gadka, że pewnie wiesz a nie chcesz powiedzieć może irytować 😐 Czemu byś matce miała nie chcieć powiedzieć 😝

U mnie w rodzinie wie tylko jedna siostra, reszcie rodzinie powiem jak będę w Pl

Miłego dnia dziewczyny ☺️

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie zapomnę to się zapytam mojej Pani doktor na wizycie o te kwasy dha. Bo ona przed ciążą kazała mi brać ale jak zakładała mi kartę ciąży to kazała mi tylko brać inofolic combi (zamiast tego biorę inozytol i folian), clexane, acard 150mg no i dodatkowo biorę euthyrox 50. A ja i tak brałam jakoś do 10tc te dha ale później właśnie doczytałam że nie można mieszać z clexane i też mi to było na rękę bo to duże kapsułki a że u mnie zaczęły się pawie to miałam problem z połykaniem ich też.
    Ale dziś zapytać na wizycie jak to jest.

Lady do 20tc to bym chyba zwariowała ale wiadomo że u Was to inaczej jest z tym wszystkim.

Monia leżenie na boku w niczym Ci nie zaszkodzi na pewno. Ja czasem też się budzę na brzuchu. Czytałam że niektóre dziewczyny już w wysokiej ciąży też się budzą na brzuchu bo im tak po prostu wygodnie. Dzidzia jest tam dobrze chroniona i takim leżeniem nic mu nie będzie.

Monika87 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ☺️
    Ja już po krzywej cukrowej 😉 nie było tak źle, wycisnęłam sobie limonkę i było zjadliwe 😉
    Na czczo cukier w glukometrze miałam 99 więc coś jest nie halo...po godzinie miałam zawroty głowy i lekkie mdłości ale jakoś zleciało.Nie byłam sama to se pogadalysmy

Endzi lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, właśnie tez słyszałam, że jeśli nie odczuwamy bólu, słabości, ciężkiego oddychania, to leżymy tak jak nam wygodnie. :)

Baśka, kurcze 99 yo juz faktycznie przekroczony. Ciekawe co Ci tam wyjdzie.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze. Kiedy masz kolejna wizytę?

Adu ja jak leżę za bardzo na którymś boku to mi doskonale babel daje o tym znać bo zaraz mnie coś pobolewa z tej stro y i muszę się przekręcić 😅

Przeraża mnie ta pogoda dzisiaj 🤦‍♀️ jakaś masakra po prostu z tym śniegiem.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, uwielbiam Was bo zawsze macie dobre rady 😘😘 dzięki uspokoiłyście mnie.

Basiu trzymam kciuki za dobre wyniki mimo wszystko. 😘

Jezuuuu ale mam lenia pracowego. Na szczęście tylko 4 dni wstawania bo piątek i poniedziałek biorę urlop.
    Nie umiem się na niczym skupić .. najchętniej przeglądałabym wszytskie strony i profile dot. ciąży, porodu i maluszka 😁🥰

P.s w taką pogodę jak dziś doceniam pracę zdalną u nas pewnie łeb może urwać tak wieje i zawieja śnieżna ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 10:35

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, dokładnie, ja już masz zmienić pozycje to dziecko daje znać ze to czas 😅

Monika, jeny ja też mam dzis lenia. No nic nie robię 🤣 zaluje, że jeszcze tyle czasu do trgo zwolenienia 🤣 a w taka pogodę to daj spokój, jechać do pracy dramat..

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następną wizytę mam 4.03 ale jutro odbiorę wyniki i będę dzwonić do położnej a ona wtedy powie co dalej najwyżej w czwartek na wizytę mnie umówi albo do innej lekarki

Endzi lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plan dzisiaj pojechać jeszcze do sekretariatu po dziennik praktyk bo zaczynam w tym semestrze praktyki. Dobrze że moja przyjaciółka ma salon kosmetyczny to o tyle mam dobrze. Bo przynajmniej będę mogła się z nią dogadać na spokojnie. Ale nie wiem czy pojadę w takim razie zależy jak będzie na drogach.

Mąż ma drugą zmianę i jak by mi nie zmienili godziny wizyty to byłoby idealnie bo bym sobie pojechała później do szwagierki autobusem a do przychodni by mnie zawiózł 😉 No nic wszystko wyjdzie w praniu 😅

Jagodowa kciuki za wizytę dzisiejszą ✊🙏

Basiu to dobrze że od razu będziesz miała możliwość konsultacji tego z lekarzem w razie czego. No i nie trzeba będzie czekać niewiadomo ile żeby mu wyniki pokazać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 11:32

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, super, ze nie będziesz musiała czekać.
    Endzi, studiujesz kosmetologie?

Ja mam dzid dziwny brzuch. Jest twardszy, jakby wyżej? Nie wiem czy wyżej, ale inaczej go czuje. I w podbrzusze bardzi czuje. Nie boli, ale dziwne uczucie. Nie wiem o co chodzi, ale mam nadzieje, ze yo nic złego.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu mam podobnie ostatnio. To moja pierwsza ciaża i jestem jak królik doświadczalny nie wiadomo czy dobrze czy źle czy martwić się czy nie .. stresować się czy nie. Ale jak to Martyna zawsze mówiła na naszej grupie to tylko spokój nas uratuje :) ufam, że u Ciebie i u mnie jest dobrze i nasze dzidziusie mają się wspaniale 🥰

Martyna33, Endzi lubią tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem...

Trzy godziny od momentu wejścia do auta do powrotu. Na ulicach Armagedon. Żadna ulica nie odśnieżona, ani na obrzeżach Warszawy ani w ścisłym centrum stolicy... WSZYSTKO STOI. Stłuczka za stłuczką. Jak zawsze zima zaskoczyła drogowców 😤.

Na Usg wszystko w porządku, prawdopodobnie będzie druga dziewczynka, ale jak to ujął pan profesor "niech mąż nie traci nadziei" 🤣😂, bo oczywiście pogadaliśmy sobie trochę i powiedziałam, że gdyby był syn to w domu byłaby jakaś równowaga sił a tak to same baby. Ale jeszcze zobaczymy. Kolejne badanie w dzień kobiet 😊.
    Wypytałam go i w razie czego powiedział, że da mi L4 bez problemu, jeśli załatwię sprawę z szefową.
    Na anemię zwiększamy Tardyferon do 2x1 i zobaczymy. Jutro nastawiłam zakwas z buraków, podobno pomaga. Na pewno nie zaszkodzi.

No i to chyba tyle... Wykończyła mnie ta jazda dzisiejsza... Muszę odpocząć.

Endzi pewnie zanim wróci to też minie sporo czasu...

Endzi, Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu zaczęłam robić zacznie technika usług kosmetycznych.

Lady moja Pani doktor powiedziała że teraz wprowadzamy magnez z b6, do tego kwasy dha więc już nie pytałam czy można jak kazała brać. No i mam odstawić inofolic już tzn powiedziała żeby dobrać do końca. Więc ten folian co mam będę brać dalej tam już nie dużo zostało.

Jagodowa masz rację drogi są okropne w Lublinie też ciężko przejechać gdziekolwiek. Dopiero do domu dotarłam. Super że wszystko u Ciebie dobrze i też kolejną wizytę mamy razem 08.03. U mnie to już razem z połówkowym usg będzie. Hehe może dzidziulkowi jeszcze ptaszek wyrośnie 😅

U mnie też wszystko dobrze dzisiaj tylko sprawdziła tętno dzidziulka. Szukała co ma dzidzia między nogami ale powiedziała że jeszcze niejednoznacznie i na kolejnej wizycie może nam się uda. Ale nie powiedziała co obstawia więc trzeba czekać kolejny miesiąc 🤷‍♀️ Mamy zezwolenie na bzyki nie widzi przeciwskazań. W badaniu ginekologicznym było wszystko dobrze. Co do usg powiedziała że krwiaka nie ma i że tam wszystko dobrze przyklejone jest. No i kazała łykać magnez z b6 i kwasy dha.

Kolejna wizyta już z usg połówkowym więc będzie więcej widać bo teraz zdjęcia nie drukowała nawet.

A na następną wizytę mam zrobić toxoplazmoze znowu igg I igm, mocz, morfologia, gr krwi jeszcze raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 17:34

Jagodowa Mama, Monika87, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ