X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:46

Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake i to jest normalne podejście! ;) ja zawsze mowie, brzuch ma być pełen, a czy z cyca czy z butelki to żadna różnica. 😊

Endzi, Jagodowa Mama, Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu ja też będę zamawiać muslinowe z Ali bo tam takie fajne są i cenowo fajnie wychodzi.

Snowflake masz rację KP to loteria przy CC i SN.
    Mnie też mama nie mogła długo karmić i to dla mnie nie ma znaczenia.

Za jakiś czas zobaczymy jak to będzie u nas 😏

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no widzicie, i Wy macie do tematu zdrowe podejście. Całe szczęście 😊.

Snowflake ja też nastawiam zakwas pierwszy raz. Poza ciążami nigdy przenigdy nie miałam anemi. Przy córce leki od razu dały efekt a teraz niestety będę musiała ratować się jeszcze jakoś inaczej. Przepisów na zakwas jest mnóstwo i różnią się od siebie zasadniczo więc będę improwizować i zobaczymy. Ja zrobię tak: obrane buraki pokoję w kostkę lub plastry, powkladam pomiędzy nie czosnek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i zaleję wszystko letnią wodą z solą. Szklany słoik zostawię w cieple z lekko niedokręconą zakrętką żeby na początku gazy fermentacyjne miały gdzie uciekać, potem zamknę szczelnie. Przez kilka dni będzie zbierać się piana (trzeba usuwać czystą łyżką). Buraki trzeba czymś dociążyć (sama nie wiem czym) bo jeśli będą wystawać poza poziom wody to zapleśnieją. Zakwas po około tygodniu gotowy do przelania przez ściereczkę lub pieluchę. Ma być czysty i klarowny, o intensywnym kolorze. Tyle wiem 😊 a co mi z tego wyjdzie - zobaczymy.

Idę obierać buraki póki mała śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 11:33

Snowflake, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:47

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to jednak loteria i nie ma się co biczowac, załamywać.. trzeba żyć:)

Jutro mam to usg i właśnie Pani dzoenila potwierdzić wizytę. Samo usg 270 zł, bez konsultacji 🤦‍♀️ No ale trudno:P dziwne tylko, że usg kontrolne ma cenę 200 na stronie, a te prenatalne 270, moze coś źle zrozumiały z tygodniem :P albo po prostu jak nie jestem ich pacjentka to tak 🤔 No nic, ale mam nadzieje, ze będzie widać plec 🤣

Odkryłam, że maz mi kupil prezent na walentynki 🙊 będę musiała udawać glupia, ale jak schował w szafie u dzidzi no to jego problen, że znalazłam 🤣

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png

Wysłany: 9 lutego 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake ja też zrobię niedużo na pierwszy raz, jak mam wylać to się przynajmniej nie za wiele zmarnuje. Nie lubię i nie umiem pracować w kuchni w rękawiczkach, mam ręce jakbym kogoś zamordowała 🤣

Adu, No gapa ten twój 😄😂.

Snowflake, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was ja bym nie wypiła zakwasu. Jakoś sam fakt mnie obrzydza 🤷‍♀️ Nie wiem czemu tak. Ale za burakami nie przepadam.

Adu to teraz będziesz musiała dobrze grać. Ale przynajmniej postarał się chłop i kupił coś 😁

Ja mojemu staremu zamówiłam mate do akupresury bo jęczy z tymi plecami a może to pomoże na jego bóle i rozluźnienie mięśni. Mało romantycznie ale trudno 😁

Adu ceny trochę kosmiczne powiem Ci ja za prenatalne place 220zl a zwykle 130zl. Teraz jak pójdę na połówkowe to z wizytą wyjdzie mi 370zl. Taki prezent na dzień kobiet 😅 Ale może w końcu pokaże coś więcej niż dupke 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, ja lubię buraki, ale nie wiem czy dałaby radę z zakwasem 🙊🤣 Noo kupil mi torebkę, więc bardzo się cieszę 🥰 co prawda uważam, że za drogi prezent, ale widocznie tak chciał. Może za te ostatnie tygodnie, że w ogóle go nie widuje. ;) ja mam mate pranamat i ona działa cuda na plecy!
    Ehh, u mnie takie ceny chyba. To tez dobra klinika to może dlatego. To jest właśnie ogólnie cena za prenatalne usg, więc nie wiem czemu taka powurdzuala. Ale może dzięki temu się bardziej lekarz wysili szukać płci. :P

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, obecnie mam poduszkę sama, bo ja na macie nie dałam rady leżeć 🤣 mam niski prog bólu 🤣 w momentach jak bolało, to po prostu poduszkę kładłam pod konkretne partie. Teraz i tak nie wolno, bo nie xaleca się jej w ciąży. Ja kupilam ma promocji i e dodatku maja opcje płacenia po 30 dniach, więc najpierw przetestowałam.
    No zobaczymy czy się ujawni. Jak nie to dostane wscieklizny🤣 serio! Mnie codziennie ktoś pyta o plec i już się tak nakrecilam przez nich żeby wiedzieć, że oszaleje, jak się nie pokaże 🤣 oczywiście śmieje się, bo wiadomo najważniejsze, żeby wszystko dobrze było na usg, no ale jak slysze od koleżanek, że wiedzą od 10 tygodnia no to kurde. :p

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 9 lutego 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie kluski 😄 he he. Mój kluseczek 200 gramów waży 😍. A czy się ujawni to się okaże, ale racja, najważniejsze że wszystko jest dobrze!

Oj, moja wish lista nie ma końca... Ale dopóki nie załatwię pieniędzy z Zusu, nie będzie nic.

My o walentynkach kompletnie zapomnieliśmy 😂. Więc prezenty będą raczej symboliczne o ile nie w naturze🤣😂. Też dobrze, bo dawno już nic nie było 😄.

A propo - nasza córa jest powalentynkowa niespodzianka 😉. W żartach dość długo mówiliśmy do niej Walentyna 😀.

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 19:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    😍 Faaaaajnie! Lubię takie anegdotki. To nadaje życiu smak, prawda? 😀

Owszem 😊. Tym razem będzie popaździernikowe "szybciej, mała się budzi" 😂. No ale imienia z tego to już nie ukręcę za nic na świecie 🤣.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam tańsza mate z poduszka na spróbowanie. Ale pierwsze poszukałam opinii i jeżeli chodzi o działanie jest takie samo także zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Na pewno będę używać po ciąży bo przy zastrzykach nie można więc no będę podkradać.

Jak szukałam to z 4fizjo są z takimi samymi kwiatkami za coś ponad 200zl na allegro także warto też zobaczyć inne. 😏

A czy mój coś mi kupi na walentynki to nie mam pojęcia. Cudów się nie spodziewam ale pożyjemy zobaczymy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 18.00 będę rozmawiać z szefową... 🙄 Kciuki poproszę🤞oby udało się wszystko załatwić 🤝

Endzi, Snowflake, Lady_Dior lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa trzymam mocno 🙏✊
    Daj znać po wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 16:49

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie, że my nie celebruhemy walentynek 🤣 a już na pewno nie prezentami, u nas podstawa jest dobre jedzenie 😁 ale mysle, że chcusl się zrehabilitować, ja od dwóch miesięcy chodzę i szukam, żeby sobie kupić torebkę i chyba musiala być jakaś promocja skoro sam mi kupil :) ale bardzo się cieszę, zwłaszcza, że ja tak rzadko kupuje torebki, że się zamortyzuje przez te lata używania 🤣

Jagodowa, ładnie nawet imię Walentyna, serio 😁

Endzi, ja akurat używałam obu i różnica dla mnie znaczna. Ale to nie znaczy, że tańsza nie działa, absolutnie :) Raczej w jakości po prostu :) No i ja kupowałam na promocji, a nie za 800 zł :D

Jagodowa, kciuki!

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta pogoda jest dla mnie super, piekna zima, niech tak będzie bialo jak ma być zima. Ale kurcze przeraża mnie teraz chodzenie i uważanie, żeby się nie wywalić. 🙄

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ