Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie następne też połówkowe, nawet trochę ciut późne bym powiedziała, ale ufam swojemu lekarzowi. Skoro mówi że tak też będzie ok to ok.
Przyłożył się u mnie doktorek bo nawet na 3D przełączył żeby zobaczyć co tam między nogami ale niestety. Pozostaje czekać. Ale coś mi się widzi, że młoda będzie miała siostrę jednak. Od wczoraj chodzi mi po głowie imię Pola 😊. Ja z badań tylko mam zrobić krew żeby zobaczyć co z tą anemią no i mocz.
Endzi, cieszę się, że i u Ciebie wszystko gra. No i może w końcu poszalejecie trochę w łóżku 😉😁. -
Jagodowa Pani doktor pozwoliła ale delikatnie😅
Najlepiej na lewym boku na łyżeczkę 🙈 Bo wtedy dzidzia ma więcej tlenu czy jakoś tak powiedziała.
A co to terminu połówkowych to chyba do 22+6 można robić jak dobrze pamiętam. I podobno po 20 najlepiej bo dzidzia jest już 2 razy większa niż p w 18tc tak wyczytałam ostatnio. Ale skoro moja powiedziała że w 19 będzie ok to ok.
Ale boli mnie trochę to że 370zl będę musiała za to zapłacić 🙈 No nic jakoś przetrwam ten fakt 🙄
Powiem Ci ze ja też miałam takie przeczucie ze dziewczynka od początku ale teraz to już niekoniecznie. Byłam dzisiaj w pracy godzinkę i piłam sobie kawkę w socjalu to koleżanka mówiła że wyglądam jej na chłopaka i druga też do męża mówiła że obstawia chłopaka a nie widziała mnie dziś 🤷♀️ Może w końcu za miesiąc się dowiemy konkretnie. Mąż się zwolnił z pracy i zawiózł mnie do lekarza a później do domu i spowrotem do pracy. I ma 2,5h w plecy no ale stwierdził że nie będę sama jeździć w taką pogodę mówił że nie boi się tego jak ja będę jechać ale o tych debili dookoła co jeździć nie potrafią 🤣💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
O, doczytałam w papierach że łożysko mam na ścianie przedniej. To może dlatego słabo czuję ruchy?🤔 Ciekawe jak to się ma do porodu?
Adu, Monika ja myślę, że brzuszki nam rosną, wszystko się z jednej strony rozciąga a z drugiej wciska na inne narządy i stąd to dziwne uczucie. Ja też tak czasem mam. Jakby brzuchol mi podchodził pod same cycki i ugniatał żołądek.
Martyna mówiła że spokój nas uratuje? Święta racja. A ja dodam że spokój i dziewczyny z Ovu 😉😁❤️Endzi lubi tę wiadomość
-
Endzi, delikatnie nie delikatnie ale zawsze coś 😁.
Na lewym boku też najlepiej w ciąży spać, właśnie z powodu lepszego dotlenienia. Ale ja śpię różnie. Nawet na plecach krotko i od czasu do czasu bo boli mnie kręgosłup, chociaż ta pozycja niewskazana zupełnie. -
Czytam Was moje Drogie i super że z Waszymi dzidziulkami wszystko dobrze ❤️
No i szkoda, że jeszcze niewidomo kto tam w środku siedzi.
Ja to się zdziwiłam, że mi lekarz powiedział jaka płeć na tych prenatalnych bo się w ogóle nie spodziewałam .. ale gdyby nie był pewien to chyba by nie powiedzialWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2021, 19:09
Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa ja na plecach nawet lezec nie mogę bo mnie kręgosłup boli ostatnio. A na lewym boku to i mi najlepiej się śni j tak najczęściej zasypiam z przyklejonym mężem do mnie 🤣
Heh no niby masz rację zawsze to jakaś przyjemność aczkolwiek ja nie koniecznie lubię tą pozycję no ale coś za coś 🤣🤣
Wysłałam zdjęcie mojemu ojcu bąbla z prenatalnych. A ten jak zwykle z wyczuciem napisał "no który miesiąc nareszcie?" 🤦♀️ Co za człowiek 🤣 Musiałam mu wysłać bo znajoma która przyjeżdża czasem do mnie na paznokcie jest od niego ze wsi i miała do mnie przyjechać a że ja mam zakaz jeżdżenia od starego do ludzi to sama odgadła o co chodzi. No a jak ona już wie to i pół wsi będzie wiedziało więc lepiej żeby się ode mnie dowiedział niż od obcych...Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika, tak się właśnie czuje, jak królik doświadczalny 🤣
A najbardziej denerwuje mnie to jak mówię coś mojej przyjaciółce o moich odczuciach, a ona tylko wez przestań, przejdzie. Ja nie umiem tak do tego podchodzić, dziecko nie przyszło mi w pierwszym cyklu, tylko po ponad roku i dla mnie każdy bol albo inność są po prostu nerwowe w pewnym sensie.
Endzi, Jagodowa, jakie uparciuchy, ja nie mogę! Te nasz ddzieci to są małe cholerki juz w brzuchu, że tak się nie pokazują! 🙊 super, ze na badaniach ogólnie wszystko dobrze 🥰
A mi się jak na złość w ciąży spi najlepiej na prawym boku. Zawsze całe życie yulko na lewym albo na brzuchu, a teraz prawy bok ti moj ulubiony 🤣
Endzi, reakcja taty.. faceci 🤷♀️🤣 super, ze macie zgodę na bzyki z mężem. My możemy cały czas, ale już zapowiedziałam w weekend, że kupuje sobie wibrator, bo mój mąż jest totalnie nie zainteresowany. 🤬Jagodowa Mama, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wizytujace dzis cieszę się że wszystko dobrze ☺️
Co do spania to najlepiej zasypia mi się na plecach 😉 Chwila moment i śpię 😁 Ale trzeba na lewym boku bo lepiej dziecko dotlenianie jest i wszpitalubtez każą leżeć na lewym boku.To śpię na tym lewym,rzadko na prawym bo bardziej brzusio boli jak leżę za długo właśnie na prawym więc plecki a później lewy boczek 😉
Co do zimy to ja kocham 😁 Ale nie cierpię takich chodników,ulic i w ogóle nie odśnieżonych gdzie idę a stoję w miejscu 😠
Ja też czuje taki dziwny brzuch,niewiem jak to porównać-taki bardziej wrażliwy,no inny jest niż zawszeJagodowa Mama lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny chciałam kupić dwie różne butelki jedną z Avent a drugą z lovi ale już zgłupiałam i nie wiem czy nie kupić tylko z lovi
Ogólnie planuję karmić piersią no ale wiadomo butelki też potrzebne w razie czego.
Tak na prawdę czy to ma jakieś znaczenie? Ktoś mi kiedyś mówił ze najlepiej na początek dwie różne bo nie wiadomo czy dziecku będzie odpowiadać ... A co Wy na ten temat myślicie?
Adu mój ojciec jest pozbawionym empatii człowiekiem Akurat ojcowie to mi i mężowi się nie udali💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, ja z butelek to wiem, że koleżanki polecały tr twisthake. A tak to nie wiem za bardzo.
Wspolczuje ojców, ale tak czasem bywa. Mojemu mężowi się za to matka nie udała. za każdym razem jak jest jej temat to sie zastanawiam za jakie grzechy musiałam mieć taka tesciowa 🤣 -
O nie... Tyle napisałam i niechcący odświezylam stronę i wszystko poszło się ..... przejść.....😂. To już chyba czas na sen 😴.
Adu, co mąż na wibrator??? I wogole jak to NIE zainteresowany??
Basia, ja czym starsza, tym mniej lubię zimę a coraz bardziej ciepelko i słoneczko 😊.
Monika, fajnie znać płeć, ale niespodzianki też są spoko. Córa jeszcze w szpitalu na USG przed samym porodem była zagadką. I mieli rozkminę a mi już było wszystko jedno taka byłam przejęta.Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Adu w końcu wybrałam z lovi i canpol i zobaczymy jak będą się spisywać obie są szklane i ze smoczkami antykolkowymi. Najwyżej jak mi coś nie będzie odpowiadać to coś dobiorę w późniejszym czasie. Jeszcze widziałam u tego sprzedawcy ładne pieluszki tetrowe to też zaraz będę oglądać
No niestety nie mamy wpływu w jakiej rodzinie dorastamy. Ale najważniejsze żeby sobie z tym radzić w przyszłości. A po za tym i tak najważniejsza jest nasza rodzina z mężem a rodzice to życia za nas nie przeżyją💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa odgrażał się, że ma pewno bo kupie🤣 on ma full roboty ostatnio, zmęczony jest. Nie jesteśmy tez typami, którzy codziennie się kochają, ale ten raz w tygodniu mógłby być.. Ja wolałam seks przed ślubem niż po ślubie, wtedy byl bardziej zainteresowany
Endzi a to super 😁 co do rodziny to piekne słowa, nasza rodzina najważniejsze 🥰Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Endzi ja miałam na początku butelki i smoczki Medeli w zestawie z laktatorem. Szczerze ich nie znosiłam ale i w szpitalu i potem w domu na wizytach położna mówiła, że są bardzo dobre, że jeśli już musi z butli pić to dobrze że z tej. Te smoczki mają taką membrankę w środku z maleńką dzirką i chodzi o to, że maluch musi się przyłożyć do ssania, tak jakby to była pierś. No ale ja się nie znam na tym, tak powiedziała to się ucieszyłam, że mam akurat te. Ale okropnie się je składa do kupy, sam smoczek to 3 elementy.
Potem od siostry dostałam antykolkowe Tommee Tippee i też jakoś nie przypadły mi do gustu chociaż miały "bajery" np zmieniał się kolor takej słomki w środku w zależności od tego czy mleko za gorące czy za zimne.
A małej chyba było i nadal jest wszystko jedno 😁. Trzeba popróbować i zobaczyć co komu odpowiada.Endzi lubi tę wiadomość
-
Miałam coś o tych seksach pisać ale przypomniało mi się coś ważnego a propo tych butelek.
Dziewczyny, nie wiem jak długo będziemy sobie pisać po porodzie i kto będzie chciał, więc napiszę teraz. Pamiętajcie - gdybyście NIE MOGLY albo po prostu NIE CHCIAŁY karmić piersią, nie dajcie sobie wmówić, że jesteście gorszymi matkami. Ja miałam ogromne problemy z laktacją i choć chciałam najbardziej na świecie, nie udało się, od początku praktycznie jedziemy na butli i mleku modyfikowanym. Ale dałam sobie wmówić podświadomie takie głupoty właśnie. Nie dość, że NIE RODZIŁAM bo cesarka to nie poród to jeszcze nie wykarmiłam własnego dziecka. Nie nie dziewczyny. Nie dajcie sobie tego wmówić. Ja bardzo to przeżyłam i niepotrzebnie się zadręczałam. Mała jest zdrowa, wesoła, bystra i ma chyba nienajgorszą mamę 😉.
Dobranoc wszystkim ❤️Lady_Dior, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Jagodowa święte słowa z tym karmieniem! Ja mam latoteroryste w domu, tzn mija siostrę ale ona jest psychiczna według mnie już juz pomijam ze ksrmi 4.5 roczne dziecko, co jest dla mnie pomyłka, bo dziecko potrafi kroić i w ogóle a tamta cycka wpycha. Ale właśnie każdego potrafi zniszczyć, bo dobrych rad miliony i jakie to nie jest super i że yi jedyna dobra droga. Idiotka. nie bardzo ja lubię 🤣 ale jestem tez jedyna która powie co myśli na temat takich złotych rad.
Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Co do karmienia piersią będę próbować na pewno. A jak wyjdzie to pożyjemy zobaczymy. Moja mama mnie karmiła tylko 3 miesiące bo później nie mogła a dziewczyny to coś koło 2 lat. No ale na pewno chce spróbować w razie czego będę się też ratować laktatorem i tymi herbatkami co pisałaś Jagodowa. Co będzie to będzie nie ma się czym przejmować to nasze dzieci i nasze życie 🤗
Adu 4,5 roku? To dla mnie jakiś kosmos przecież to już przedszkolne dziecko. Moja chrześnica ma prawie tyle i to by głupio wyglądało jakby jeszcze cyca jadła razem z młodszą 🤣 Zresztą Ala to już ma 2 lata z kawałkiem i ona też bardziej przytula się do tego cyca i ciamka niż go je 🤷♀️
No ale wiadomo to każdego indywidualna sprawa jest i z drugiej strony nic nam do tego.
Wczoraj zakupiłam dwie butelki, pieluszki tetrowe i dwie flanelowe. Znalazłam jeszcze pieluszkę tetrową w taki sam wzór jak mam kokon. Tyle że na innej aukcji ale będę też coś zamawiać od tamtego sprzedawcy to sobie dokupię 😁
Miłego dnia 😘Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, wiadomo, ja też chcę próbować, ale nie będę robić nic na siłę. Dziecko ma być przede wsyztskim najedzone 😊 Noo, przedszkolne dziecko dokładnie. Wygląda to strasznie, zwłaszcza, że to nie potrzeba dziecka tylko matki.
Super, ze zakupy udane 😊 Ja jqkis czas temu zamowilam pieluszki muslinowe na alie, niedługo maja dojść 😁Baśka 89 lubi tę wiadomość