Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Sandrina wzory były różne ale ten mi się najbardziej spodobał właśnie.
Ja jeszcze uwielbiam motywy z łapaczem snów.
Adu tak mnie zainspirowałaś że i ja zaczęłam szukać ręczniczka. Ale to muszę pooglądać na kompie sobie wzory😁
Snowflake witamy w naszych skromnych progach 🤗 cieszę się że znalazłaś trochę inspiracji u nas 😏
Monia jaki ten adapter kupiłaś jestem ciekawa.
A Wy dziewczyny mialyscie w poprzednich ciążach adaptery? Potrzebne czy zbędny gadżet?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Przepiękne zakupy 😍
Właśnie przyszły wyniki 😊 BETA 159 ❤❤kredka, adu, Endzi, Monika87, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Piękny ten kolor ręcznika 😍 no boski ❤️
Kokon śliczny 😍 neutralny dla obu płci dziecka ☺️
Ja mam całą torbę ubranek i napewno jeszcze dojdzie.
Jeszcze nic nie kupuję bo niewiem co dostanę od siostry 🤷 kazała wanienki nie kupować,bujaczka również 😉
Więc same widzicie niema sensu narazie 😉 później dokupieEndzi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kredka wrote:Piękny wynik! 😍
Jak na kupę 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 19:49
Endzi lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie:
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Ja myślę, że adapter to nie gadżet, tylko bezpieczeństwo. One nie są niewiadomo jak drogie a na tym i tak nie ma co oszczędzać.
A jazdy bez pasow nie uznaje.
Juliet, pieknie 🤩🤩 oficjalnie gratuluje!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 20:08
Juliet lubi tę wiadomość
-
Baśka masz rację co do kupowania rzeczy u nas tak samo będzie dużo rzeczy od szwagierki. Ja na razie kupuje takie rzeczy ktore wiem że nie miała albo takie co są dla jednego bejbisia takie jak butelki.
Juliet piękny przyrost 👌❤️ Rośnijcie zdrowo 😉
Co do ćmienia w brzuchu to raczej normalne w końcu mały człowiek się tam zagnieżdża 😏
Adu ja jazdy bez pasów też nie uważam tylko zastanawiałam się czy to jakoś dużo zmienia między zwykłymi pasami a jazdą z adapterem?
Tym bardziej że ja jak już jeżdżę gdzieś do lekarzy czy na badania to zazwyczaj maz pierwsze się odwozi do pracy a ja mu zabieram samochód i później po niego jadę. A jak gdzieś jeździmy to on zazwyczaj prowadzi więc tak na prawdę musiałabym kupić 2 takie adaptery żeby mieć w fotelu kierowcy i pasażera 🤷♀️Juliet, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
W kwestii adaptera to się rozglądałam na allegro i tam były takie ponad stówę ... I tak miałam jakiś właśnie stamtąd kupić ale poprosiłam męża żeby i on coś poszukał i znalazł mi taki że smyka
w promce
Kupiłam, jutro pierwsza jazda z nimale jest milutki w dotyku
https://www.smyk.com/p/smiki-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy-i6127268?&gclid=CjwKCAiA3abwBRBqEiwAKwICA5tip3PBLc71gFXFyDJYSJixAx2Sw8JgWjawbJaB_4wgGIk4nfT69hoCq_EQAvD_BwE
Juliet super beta ❤️❤️ rosnijcie zdrowo 😘
Tak jak pisze Endzi cmienie w brzuchu to normalne ja to miałam na początku takie bóle jak na @ 😱 stresowłam się strasznie... Ale mijaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2021, 21:26
Juliet lubi tę wiadomość
-
Endzi, jego możesz swobodnie przepinać
No zmienia to, że w razie wypadku, nagłego hamowania, to pas nie opiera Ci na brzuchu i go nie gnieciesz. Moja koleżankę ten adapter uchronił prawdopodobnie przed strata ciąży, bo było ogromne uderzenie, pasy uratowały jej życie, a dzięki adapterowi brzuszek nie został zgnieciony przez pasy. Ona miała akurat besafe.
-
Dziękuję wam dziewczyny za wszystkie mile słowa ❤ uspokajacie mnie a propo's brzucha. Pamiętam, że w tamtej ciąży też tak było, ale wiecie... źle kojarzę, a skoro potwierdzacie, że to jest okej, to wam wierzę 🥰 teraz jestem spokojna, czekam na luteinę i będzie ekstra 😍
Baśka 89 lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
26.07.21 - 1340g 🥰💙
07.10.21 - 3920g 💙
Starania od 04.2020
Nasienie:
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Endzi piękny ten kokonik-mi się bardzo przydał, córa chyba z pół roku w nim spała ale takiego ślicznego nie miałam 😁
Ja lubiłam kupować na maylily ale tanio tam nie jest.
Kredka czy też przed wymiotami masz drgawki, robi Ci się słabo ❓ Ja już nie wiem, czy to normalne 🙄 Przychodzi taki moment, że czuję się tak źle - jakbym nie usiadła to bym zemdlała, drżę cała, czuję jak mi serce wali (a puls 56😂) i już mam wymiotować a tu klops...
Dziewczyny dalej budzicie się na siku w nocy🙄❓Endzi lubi tę wiadomość
-
Lady ja miałam (tak miałam- w czasie przeszłym! Alleluja! Bo od kilku dni nie wymiotuje wreszcie! 😅) że jak wstałam z łóżka to aż mi się w głowie kręciło i od razu mną rzucało. Czasami kończyło się na „suchych” wymiotach czyli porzucało mną przy kiblu i spokój ale z czasem kończyło się na tym, że wymiotowałam okropną kwaśno-gorzką żółcią a wtedy to aż mnie całe ciało otrzepywały takie dreszcze i nie miałam siły wstać a jednocześnie miałam wtedy takie uczucie paniki. 🥺
Straszne to jest i współczuje Ci ogromnie bo wiem doskonale co to za uczucie i jak bardzo wykańcza. A Ty masz jeszcze maluszka w domu, któremu nie wytłumaczysz, że mam się źle czuje. 😒
Moja pierwsza ciąża wyglądała dokładnie tak samo a nawet i gorzej bo trwało to zdecydowanie dłużej.
Mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie bo to skutecznie odbiera radość z bycia w ciąży.
Co do sikania to bywają noce że wytrzymam do 6-7. Za to jak chodzę to mam wrażenie że tylko przekroczę próg chałupy i już pęcherz pełny. 😂 -
Hejo, snowflake dzięki za podrzucenie stron i kody
)) przepiękne są tam kocyki i pieluszki bambusowe 😍😍 chyba nie wytrzymam z kupnem 😍😍
Co do misiów szumisiow to tak nie jestem przekonana do końca ... Pytanie do dziewczyn które mają już dzieciaczki przydały Wam się ?
Co do wymiotów to mnie już o tygodnia nic nie dolega w tym temacie . <Juhuu>
A jeśli chodzi o wstawanie w nocy na siku to bez zmian nadal 2-3 razy w nocy wstaje 🥱😴🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 09:29
-
Monika87 te misie są cudne i urocze ale uważam że z ich zakupem dobrze się wstrzymać i poznać małego człowieka. ☺️ Na moim maluchu próbowałam szumu suszarki i szumu z telefonu ale miałam wrażenie, że go to irytuje bo darł się jeszcze bardziej. Poza tym był dzieckiem które wolało spać w łóżeczku niż na rękach bez żadnych szumów, kołysanek i ogólnie w ciszy. Mam też koleżanka, która mówi że u nich szumiś ratował życie. Także wszystko zależy od dziecka a jakie będzie to przekonamy się w lipcu/sierpniu. ☺️ Może się okazać przydatny a może być tak że będzie ozdobą łóżeczka za ponad stówkę. 🤷🏻♀️ także ja na razie na pewno nie kupuje.
Monika87 lubi tę wiadomość
-
LadyDior ja wstaję w nocy do toalety też wiele razy🤷 Teraz to chyba im dalej to będzie gorzej😂
Z szumisiem też bym czekała do narodzin. Można sobie upatrzyć w sklepie a potem szybko kupić.
U nas jak u Kredki - małego szumy wkurzały. Nawet karuzeli nad łóżeczko nie miał, bo też nie lubił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 09:53
-
A zasypiacie po takim wstawaniu bez problemu ❓ Ja mam problem, żeby zasnąć a jak jeszcze mdłości mnie w nocy złapią to już kaplica🤦🏼♀️ Potem rano możecie sobie wyobrazić jak wyglądam 🥴
Kredka to dobrze, że już Ci minęło. Ja nie mam aż tak źle, bo mi minęły całodniowe mdłości. Teraz łapie mnie tylko wieczorami.
W sumie zastanawiam się, czy te dolegliwości nie są spowodowane torbielą na jajniku 🤔 Annamaria chyba kiedyś wspominała, że tak może być. W ciąży z córką nie miałam torbieli i nie miałam takich atrakcji, więc kto wie🤔
Kredka ten test na pamiątkę Robiłaś w tym 12tc 🤪❓ -
Lady dior ja w poprzedniej poronionej ciąży miałam 5cm torbiel na jajniku i nie miałam żadnych mdłości.
Teraz bez torbieli i mdłości i pawie są 🤮🤢
Także to chyba nie ma różnicy. Każda ciąża jest inna niestety i trzeba przecierpieć.
Co do wstawania w nocy to dzisiaj o dziwo obudziłam się tylko 2 razy jakoś koło północy a drugi raz po 5. Ale za to dzień wcześniej mój stary się budził bo go ten kręgosłup bolał i ja razem z nim z 5 razy na pewno wstawałam 🤷♀️
Adu o tym adapterze to jeszcze przemyśle temat. Bez pasów na pewno nie zamierzam jeździć. A kretynów na drodze nie mało niestety.
Co do szumisia to ja też się wstrzymam nawet nie wiem czy zamierzam go kupować na razie na pewno nie. Zobaczymy w przyszłości.
Ja sobie siedzę na dworku i pije kawkę trochę zimno ale trzeba się hartować też. A słoneczko pięknie swieci🌄Monika87 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dzieńdoberek ☕️
Oooo, nie było człowieka dzień - dwa a tu proszę, tyle dobrego się zadzialo. Zanim ogarnę dokładnie wszystkie wpisy to trochę minie.
Juliet, gratulacje! Czekamy teraz na relacje z USG 🤞😉.
Snowflake, zapraszamy, kojarzę Twój nick. Wbijaj do nas jeśli masz ochotę, zapraszamy 😊.
Ja dochodzę do siebie po badaniach, zjadłam śniadanie, kawałek ciasta i piję kawę. Dwie moje przychodnie zamknięte bez żadnej informacji, po prostu jakieś żarty. I jeździsz człowieku po całym mieście z siuśkami w torebce 😡😤. Dzwoniłam oczywiście do placówek żeby się czegokolwiek dowiedzieć no i żeby powiedzieć, co o tym wszystkim myślę. A mi ostatnio jest niedobrze i wymiotuję jeśli rano za późno zjem...🤢. W końcu się udało dostać do Diagnostyki ale już mi się z samego rana humor popsuł.
Jeśli chodzi o atmosferę w domu to można to ująć tak, że wszyscy żyją ale to względny spokój. Nawet nie mamy czasu spokojnie porozmawiać, o spędzeniu miłych chwil nie wspomnę. Wszystko na szybko i na wariata. Marzy nam się jakiś wyjazd...
Dziewczyny widzę kupujecie to i owo. Fajnie. Udane zakupy zawsze cieszą 😉. Ja też kupiłam parę rzeczy ale dla starszej. Wypełnienie pościeli już takie dla starszaka plus dwa komplety dwustronnej pościeli. A wzory teraz są po prostu prześlicznie, oj jest w czym wybierać.
Dla maluszka na razie nic, może po poniedziałkowym Usg dowiemy się kto tam mieszka. Bardzo bym chciała.
Któraś pytała (przepraszam, nie pamiętam kto 😔) o ruchy. W pierwszej ciąży w 17 tygodniu wyrosła mi na brzuchu dobrze widoczna piramidka a po chwili powędrowała na drugą stronę brzucha 😊. Zero wątpliwości że to TO.
Teraz jestem tak zabiegana że w zasadzie nie zauważam swojego odmiennego stanu. Siostra się ze mnie śmieje, że któregoś lipca mocno się zdziwię, że to JUŻ. Wieczorem jak się kładę i o ile nie zasypiam w sekundę, to kładę rękę na brzuchu i czuję delikatnie coś ale słabiutko. Więc w tej ciąży konkrety będą później niż w pierwszej. No i mam nadzieję, że wszystko tam jest w porządku....
Endzi, Juliet, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Jagodowa znam ten ból człowiek by się chętnie gdzieś wyrwał z tego domu. Mnie też już szlak trafia na to wszystko.
Dziewczyny na stronie dolce sonno widziałam piękne rzeczy dla maluszka i cenowo spoko wychodzi też.
Mi może jak się uda to w następnym tygodniu wybiorę się do ciucha ze szwagierką 😁 może coś ciekawego wynajdę. Na pewno zamówię na allegro butelki dla dzidzi też i może jakaś koszule dla siebie. Muszę sobie dokładnie budżet ogarnąć bo jak sobie pomyślę o wizytach i remoncie to mi się słabo robi. Smutne jest to że te wizyty tyle kosztują zazdroszczę Wam tych pakietów 🙈 Mogłabym poszaleć z zakupami a tak to no trzeba pomału 😳
Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud