X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria no powiem Ci że na pewno się zakochasz od pierwszego wejrzenia a mąż to już całkiem przepadnie 😍 Gratuluje miejmy nadzieję że już nic tam nie wyrośnie 😅

Lady pewnie jak będziesz tutaj akurat w tych tygodniach to skorzystaj i zrób sobie badania. Tylko musisz mieć skierowanie na krzywą bodajże. Ale jak się wybierasz do lekarza tutaj to na pewno Ci da skierowanie 😉

Zaczęliśmy trochę sprzątać u babci ale czekamy na teścia aby pomógł mężowi z szafą bo to taka stara duża dębowa że samemu to by szło się przedzwignać. 🤦‍♀️ Ja to w sumie bardzo dziś nie latam bo coś mi brzuch dokucza 😳 Takie delikatne porządki jak pranie babci zrobiłam czy naczynia pozmywałam. No i podłogę muszę umyć ale jak już przestawią szafę to będę miała więcej polotu.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:58

Jagodowa Mama, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASZE POCIECHY

Sandrina - dziewczynka ❤️
    Monika - chłopiec 💙
    Adu - Nadia❤️
    Snowflake - chłopiec 💙
    Kredka - dziewczynka ❤️
    Endzi - Zuzanna❤️
    Jagodowa - dziewczynka ❤️
    Basia - Dorian 💙
    Lady_Dior - chłopiec 💙
    Annamaria - dziewczynka 😃😃😃❤️

Annamaria, no i będzie w domu Królewna 😍. Gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:50

Snowflake, Endzi, Monika87, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:58

Endzi, Jagodowa Mama, Monika87, sandrina22, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 23 marca 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Czyli jednak Dziewczynki zdominowały ten wątek! 😍❤️
    🥂 Toast szampanem z wody po ogórkach za te nasze Kluski słodkie! 😀

Dokładnie, 6:4 😄.
    Snowflake, Tobie też gratuluję wizyty i zdrowego maluszka 😘.

To jak? Kiedy na dobre ruszy giełda imion? Bo ja w kropce jestem 😱... Help! Szukam i szukam ale jakoś nic do mnie nie przemawia...

Snowflake lubi tę wiadomość

• Monika87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria ale czad !!! Dziewuszka pośród tyłu chłopców ❤️ ale będzie ksieżniczkować ! Teraz możesz rozpocząć różowa wyprawkę 💗💗💗💗💗

Snowflake super że synuś tak ładnie rośnie ❤️ to już pół kilo to nie żarty ;) 💙

Dziewczyny górą na naszym wątku ❤️
    No to racja teraz czas na imiona 😁 no u na w grze na razie Szymuś i Piotruś 😁 ale może coś się jeszcze znajdzie na razie decyzji na 100 % nie ma :)

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie dziś zmiótł z powierzchni ziemi ból głowy przez który mam aż wymioty. W dodatku mój brzuch nie pozwala mi robić niczego oprócz leżenia. Nawet do łazienki ciężko mi iść. 😔 Jestem dziś na skraju załamania. Biorę luteinę, duphaston, końskie dawki magnezu i nospe forte a mam poczucie, że nic to nie daje. Jutro mam gina, zobaczymy co powie.

Annamaria No czad jeśli to faktycznie dziewczynka! Wiadomo, że cokolwiek będzie to się człowiek cieszy ale u Ciebie taka zgraja chłopaków, że maleńka na pewno będzie totalnym rodzynkiem w którym się wszyscy zakochają. 🥰

Lady Dior brak słów na ten system opieki. Niestety wiem doskonale z czym się mierzysz bo sama miałam z tym do czynienia w pierwszej ciąży. Najgorsza jest taka niepewność i brak poczucia bycia zaopiekowanym.

Snowflake No kawał mężczyzny już z tego Twojego synka. 🥰

Martyna wiem, że ciężko tak, zwłaszcza jak pomyślisz że byłabyś na półmetku... ale mocno wierzę, że to szczęście do Ciebie wróci i nadal trzymam kciuki za ten cykl bo nic nie jest jeszcze przesądzone.

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 23 marca 2021, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka ojjj raz wymiotowałam przez migrenę z córką w ciąży, więc wiem jak musiałaś się czuć. Jak pomyślę, że są ciężarne które mają co chwilę migrenę, to serio nie wiem jak one dają radę 😯
    Kurka jeszcze Cię ten brzuch męczy 😐 ciekawe czemu, co jest tego przyczyną, że ani lutka, nospa, magnez nie pomaga🤷🏼‍♀️ Ja ani w poprzedniej ani w tej nie miałam żadnych bóli brzucha-co prawda po 20tyg zaraz macica mi się spinała regularnie ale bezboleśnie, więc pewnie ćwiczyła... Oby lekarz coś zaradził na to jutro 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

No dziewczyny górą haha ale to dobrze-wojny przynajmniej nie będzie 😜😜😜

Snoowflake gratuluję udanej wizyty - jaki już duży 😁
    No na imiona powoli czas nadchodzi i nawet parę miałam na oku z tych, które mi proponowałyście😜 np. Miłosz ale nadal nic nie mamy i nawet już nie myślę. Naprawdę będzie bezimienny 🤦🏼‍♀️ bo żadne imię jakoś nie powoduje u mnie dreszczy 😂😂😂

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana ja już chyba od 5 nie śpię 🤦 czuje się jak flaki z olejem.. głowa boli i ewidentnie niedospałam. Wczoraj miałam identycznie.
    Kredka niedobrze z tym Twoim brzuszkiem 😔 tyle specyfików i nic nie pomaga. Miejmy nadzieję, że może lekarz coś na to zaradzi. 😘 Daj znać po wizycie.

Dziś dopiero środa a ja się czuję taka stryrana robota że mam dość a od przyszłego tygodnia w swoim zakresie zostaje na tydzień sama - zajebiście ! Bo jedna na ZLA druga na urlop.. przepięknie , A ja się o nich martwię że zostawie ich sama i na zwolnienie pójdę no to przepięknie mnie załatwili.... Dramat.
    No coż zaciskam zęby do tego 12.04 a potem już mnie nie ma.

Miłego dnia dziewczyny😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 08:35

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja wczoraj przechwaliłam, że mi lepiej. Całą noc miałam jakieś bóle okresowe, i z rana już starego do apteki wysłałam po buscopan, bo niby jak nospa nie zadziała to zmienić na to.
    Echhh....też Kredka jestem ciekawa co Ci lekarz zaleci, bo trochę z tymi brzuchami podobnie u nas 🤦

Lady może jak mały się urodzi i go zobaczycie to nadejdzie olśnienie z imieniem. Ja coś czuję, że u nas tak będzie, bo też postępu brak w wyborze.

Monika do 12 już niedługo!! Szybko Ci zleci.
    I tak jestem pełna podziwu, że tak długo dajesz rady.

Btw my nadal bez samochodu. Jak tak dalej pójdzie to będę do porodu taxi jechała 🤷

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, do tego 12 kwietnia jeszcze tylko 12 dni roboczych!! Dasz radę i wtedy seria przyjemności w nagrodę dla siebie, za ten wysiłek! :) Już planuj sobie, co tam będziesz miłego robić, kupować.. :)

I piona z niewyspaniem... ja wstaję od kilku dni po 5 razy w nocy albo więcej - na siku, a już spałam tak dobrze..!

Kredko, osz kurcze, o co chodzi z tymi twardnieniami? :/ Biedna jesteś, daj znać, co gin na to. Wiem, że są mocniejsze leki, ale w zastrzykach i wtedy trzeba się kłaść na oddział jednak.. :/
    Snowflake wrote:
    ❤️❤️❤️😍 powiem Ci, że tak się cieszę jakby to u nas było 4 chłopców na stanie i teraz dziewczynka miała się pojawić ❤️ gratuluję Kochana!!!

Snowflake, dziękuję ❤️ najpierw nie mogłam zasnąć z emocji, a jak obudziłam się rano dziś , to miałam ochotę iść do piwnicy i kopać w ubrankach, wybrać te unisexy i prać już WSZYSTKO!!! Ale potem przyszedł rozsądek.. rano na 9 mam dentystkę i przegląd u najstarszego, no i poza tym, w piwnicy są 3 rowery, milion rzeczy do odstawienia i dźwigania, i jeszcze stoi na tym wszystkim położony nasz bagażnik dachowy, wiecie, to wielkie plastikowe pudło. Także szybko mi przeszło... jak mąż zabierze rowery i bagażnik do garażu, to wtedy tam wjadę! :)

I gratki wizyty!! Jakie duże dziecko :) moja fasolka waży mniej więcej połowę twojego synka :)
    I widzisz, wszystko dobrze, a tak się denerwowałaś jakoś!

LasyDior, Miłosz fajne :) nie martw się, u nas zazwyczaj dziecko dostawało ostateczne imię dopiero po urodzeniu, jakoś wtedy łatwiej było dopasować. Chyba co najmniej ze dwa razy z porodówki tylko robiłam z M telekonferencję i rzucaliśmy propozycje.. raz wybór padł na korytarzu porodówki ;) no jakoś na ostatnią chwilę :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno bo miałam się odnieść 😁 co do Bożeny 😁 też powoli zaczynam miec problem z golenie. Przed zajściem w ciążę zaczełam laserowo usuwać owłosienie tam i niestety nie zdążyłam dokończyć 😭 więc muszę mechanicznie w wosk tam mnie przeraża. I też nie umiem sobie wyobrazić żeby pójść z "warkoczami" do gina. Choc ostatnio zauważyłam że się nie dogoniłam i to musiało wyglądać komicznie 😁😁😁
    Już powiedziałam mężowi że jak już naprawdę nie będę nic widzieć to mnie sam będzie golił 😁

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wszystkim którzy mają migreny, serio. To jest coś okropnego. Mnie nigdy bóle głowy tak nie męczyły. Pewnie dlatego że szybko brałam tabletkę i w nosie. A teraz... wczoraj to jakaś masakra była. Na szczęście dziś lepiej. Co do brzucha to już sama nie wiem. W pierwszej miałam tak ale dopiero grubo po 30 tyg a tu już od 19 tyg i to z lekami... w dodatku przyczaiłam od kilku dni że pojawiły się u mnie Braxtony z rańca.

Sandrina podpytam dziś co on o tym sądzi ale jak ognia boje się szpitala... umrę tam z głodu przy moim aktualnym apetycie. 😟

Pisałyście o goleniu Bożeny... Przypomniało mi się jak pod koniec ciąży się męczyłam i po każdym goleniu mówiłam TO JUŻ OSTATNI RAZ Z TAKIM BĘBNEM GOLE, W NOCY JADĘ RODZIĆ. A rano budziłam się z brzuchem, brakiem perspektyw na rychły poród i dorastającymi kłakami. 🤣🤣🤣
    Teraz z tymi twardnieniami pewnie się wkurzę i pojadę jak baba z buszu, niech mnie naftą poleją i opalą jak kaczkę. 😂😂😂

Monika współczuje i podziwiam że tak dzielnie dajesz radę w pracy. Pomyśl, że to już ostatnia prosta i za chwilę będziesz miała spokoj. 😉

Lady co do imion dla chłopców to mnie się ogromnie podoba Adam, Wojtuś, Piotr i Mieszko. Gdyby był syn to pewnie padłoby na Mieszka bo na te wcześniejsze mąż się nie chciał zgodzić (mówi że tak nazywali się moi byli wiec mam zapomnieć🤣).
    A co do naszej małej to już na 99% będzie Nela - młody już odpuścił swoje typy i mówi że czeka na lato aż się Nelunia urodzi więc decyzja raczej zapadła.

Annamaria Ty tam nie szalej kobieto z piwnicą! Rób jak ja - wołaj chłopa i palcem pokazuj to tu to tam, przesuń to i zabierz tamto. 😂

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, tak czułam, że u Ciebie będzie dziewczynka! Super! Ale będzie rozpieszczana:)

Kredka, współczuję bólów głowy, wiem co to znaczy w ciąży, nigdy mnie tak nie zmiotlo:( paracetamolem trzeba się ratować.

Monika, ehhh, super, ze koleżance dali jeszcze urlop w takim wypadku. Kochana, jeszcze troszkę!

Sandrina, może uda wam się znaleźć samochód do czasu porodu. A apropos jeżdżenia taxi, to dużo moich koleżanek tak jechało do porodu :D

Annamaria, starego zaprzegnij do sprzątania, a nie!

Monika, zawsze jak się gole to mowie sobie czemu ja kuzwa nie zrobulam tej laserowej depilacji 😂
    Ja to jadę na oko, na kleczkach i jakoś idzie.

U mnie strasznie dużo pracy i ciężko mi się wbić, juz napraede czekam na ten koniec. Równe trzy tygodnie. :)

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😁
    Ja dzisiaj miałam wizytę w laboratorium,krew oddana, siusiu również,aż w szoku byłam że nie goniło mnie na siku w nocy-ostatbio do wieczora mam częstomocz a wieczorami spokój.Wczoraj od 22-6 dzisiaj nie sikalam i jakoś nawet mi się nie chciało.Cale noce przespane 😁

Oczywiście musiałam sobie wziąć wodę do picia bo tak mną targaly torsje przez pusty żołądek że poprostu tragedia 🤮 zjadłam świeża pyszna drożdżówkę z serem na śniadanie i mleko czekoladowe.A u przyjaciółki jeszcze rogala z szynką i mleko czekoladowe mmmm 😋😋😋
    Teraz już wracam do domu bo trzeba trochę dom ogarnąć 😉

Annamaria GRATULUJE CORECZKI ❤️😍😘

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od gina. Więc z lekami nadal zostaje tak jak było. Szyjka taka sama jak 2 tyg temu, ujście zamknięte. Na twardnienia i bóle krocza leżenie z twardą poduszką pod tyłkiem żeby miednica była wyżej. Jak poczuje parcie w dół to do lekarza albo na IP. Oprócz tego z dzieckiem wszystko ok.

I teraz hit. Była taka dziwna położna (ona jest niby miła ale mordę ma niewyparzoną) i wypisuje mi papiery i patrzy mi na brzuch i mówi W LIPCU PANI RODZI? ŁOOO TO GRUBA PANI JEST 😳 a ja szok, normalnie jak potrafię odpyskować tak teraz nie powiedziałam ani słowa.
    Kurde no fakt wywaliło mi brzuch, przybrałam 2,5 kg ale tekst mocno nie na miejscu. 🤯

klz9jw4z9obz7e1d.png

Wysłany: 24 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, co za wredny babsztyl z tej położnej 😡. Bez komentarza. 2,5 kg na plusie na tym etapie ciąży to malutko. Ja mam 6+ i się nie martwię, chociaż nie powiem, czuję się już ociężale. Trochę taki wieloryb 😄... Polewajcie mnie... Piwem 😝🤣😂😂😂

A mi się dziś nic ale to NIC nie chce... ☹️. Robota leży. Kiedy ja się ze wszystkim ogarnę...

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka o ja prdl😯😯😯 Co za typiara😯😯😯 Ja narzekam na Nl ale pod tym względem tu jest zupełnie inaczej. Lekarze, pielęgniarki mają empatię i są kulturalni. No mnie by chyba też zmiotło 😯

Odpoczywaj ile możesz i trzymam kciuki, żeby ten brzuch się uspokoił 🤞🏻

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • adu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka :O co za komentarz.. w ogóle aż się nie chce tego komentować. Ja prdl 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 marca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa mi się też dziś nic nie chce a obiad się sam nie ugotuje🙈

Dziewczyny jaką ja mam chcicę na red bula jejuuuuu😋😋😋 jak sobie odmówić jak stary kupił i tak na mnie patrzy z tej półki 😂😂😂

kredka lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ