Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria no powiem Ci że na pewno się zakochasz od pierwszego wejrzenia a mąż to już całkiem przepadnie 😍 Gratuluje miejmy nadzieję że już nic tam nie wyrośnie 😅
Lady pewnie jak będziesz tutaj akurat w tych tygodniach to skorzystaj i zrób sobie badania. Tylko musisz mieć skierowanie na krzywą bodajże. Ale jak się wybierasz do lekarza tutaj to na pewno Ci da skierowanie 😉
Zaczęliśmy trochę sprzątać u babci ale czekamy na teścia aby pomógł mężowi z szafą bo to taka stara duża dębowa że samemu to by szło się przedzwignać. 🤦♀️ Ja to w sumie bardzo dziś nie latam bo coś mi brzuch dokucza 😳 Takie delikatne porządki jak pranie babci zrobiłam czy naczynia pozmywałam. No i podłogę muszę umyć ale jak już przestawią szafę to będę miała więcej polotu.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
NASZE POCIECHY
Sandrina - dziewczynka ❤️
Monika - chłopiec 💙
Adu - Nadia❤️
Snowflake - chłopiec 💙
Kredka - dziewczynka ❤️
Endzi - Zuzanna❤️
Jagodowa - dziewczynka ❤️
Basia - Dorian 💙
Lady_Dior - chłopiec 💙
Annamaria - dziewczynka 😃😃😃❤️
Annamaria, no i będzie w domu Królewna 😍. Gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 16:50
Snowflake, Endzi, Monika87, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:Czyli jednak Dziewczynki zdominowały ten wątek! 😍❤️
🥂 Toast szampanem z wody po ogórkach za te nasze Kluski słodkie! 😀
Dokładnie, 6:4 😄.
Snowflake, Tobie też gratuluję wizyty i zdrowego maluszka 😘.
To jak? Kiedy na dobre ruszy giełda imion? Bo ja w kropce jestem 😱... Help! Szukam i szukam ale jakoś nic do mnie nie przemawia...Snowflake lubi tę wiadomość
-
Anna Maria ale czad !!! Dziewuszka pośród tyłu chłopców ❤️ ale będzie ksieżniczkować ! Teraz możesz rozpocząć różowa wyprawkę 💗💗💗💗💗
Snowflake super że synuś tak ładnie rośnie ❤️ to już pół kilo to nie żarty 💙
Dziewczyny górą na naszym wątku ❤️
No to racja teraz czas na imiona 😁 no u na w grze na razie Szymuś i Piotruś 😁 ale może coś się jeszcze znajdzie na razie decyzji na 100 % nie maBaśka 89 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Mnie dziś zmiótł z powierzchni ziemi ból głowy przez który mam aż wymioty. W dodatku mój brzuch nie pozwala mi robić niczego oprócz leżenia. Nawet do łazienki ciężko mi iść. 😔 Jestem dziś na skraju załamania. Biorę luteinę, duphaston, końskie dawki magnezu i nospe forte a mam poczucie, że nic to nie daje. Jutro mam gina, zobaczymy co powie.
Annamaria No czad jeśli to faktycznie dziewczynka! Wiadomo, że cokolwiek będzie to się człowiek cieszy ale u Ciebie taka zgraja chłopaków, że maleńka na pewno będzie totalnym rodzynkiem w którym się wszyscy zakochają. 🥰
Lady Dior brak słów na ten system opieki. Niestety wiem doskonale z czym się mierzysz bo sama miałam z tym do czynienia w pierwszej ciąży. Najgorsza jest taka niepewność i brak poczucia bycia zaopiekowanym.
Snowflake No kawał mężczyzny już z tego Twojego synka. 🥰
Martyna wiem, że ciężko tak, zwłaszcza jak pomyślisz że byłabyś na półmetku... ale mocno wierzę, że to szczęście do Ciebie wróci i nadal trzymam kciuki za ten cykl bo nic nie jest jeszcze przesądzone.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kredka ojjj raz wymiotowałam przez migrenę z córką w ciąży, więc wiem jak musiałaś się czuć. Jak pomyślę, że są ciężarne które mają co chwilę migrenę, to serio nie wiem jak one dają radę 😯
Kurka jeszcze Cię ten brzuch męczy 😐 ciekawe czemu, co jest tego przyczyną, że ani lutka, nospa, magnez nie pomaga🤷🏼♀️ Ja ani w poprzedniej ani w tej nie miałam żadnych bóli brzucha-co prawda po 20tyg zaraz macica mi się spinała regularnie ale bezboleśnie, więc pewnie ćwiczyła... Oby lekarz coś zaradził na to jutro 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
No dziewczyny górą haha ale to dobrze-wojny przynajmniej nie będzie 😜😜😜
Snoowflake gratuluję udanej wizyty - jaki już duży 😁
No na imiona powoli czas nadchodzi i nawet parę miałam na oku z tych, które mi proponowałyście😜 np. Miłosz ale nadal nic nie mamy i nawet już nie myślę. Naprawdę będzie bezimienny 🤦🏼♀️ bo żadne imię jakoś nie powoduje u mnie dreszczy 😂😂😂 -
Dzień dobry z rana ja już chyba od 5 nie śpię 🤦 czuje się jak flaki z olejem.. głowa boli i ewidentnie niedospałam. Wczoraj miałam identycznie.
Kredka niedobrze z tym Twoim brzuszkiem 😔 tyle specyfików i nic nie pomaga. Miejmy nadzieję, że może lekarz coś na to zaradzi. 😘 Daj znać po wizycie.
Dziś dopiero środa a ja się czuję taka stryrana robota że mam dość a od przyszłego tygodnia w swoim zakresie zostaje na tydzień sama - zajebiście ! Bo jedna na ZLA druga na urlop.. przepięknie , A ja się o nich martwię że zostawie ich sama i na zwolnienie pójdę no to przepięknie mnie załatwili.... Dramat.
No coż zaciskam zęby do tego 12.04 a potem już mnie nie ma.
Miłego dnia dziewczyny😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 08:35
-
Hej dziewczyny
Ja wczoraj przechwaliłam, że mi lepiej. Całą noc miałam jakieś bóle okresowe, i z rana już starego do apteki wysłałam po buscopan, bo niby jak nospa nie zadziała to zmienić na to.
Echhh....też Kredka jestem ciekawa co Ci lekarz zaleci, bo trochę z tymi brzuchami podobnie u nas 🤦
Lady może jak mały się urodzi i go zobaczycie to nadejdzie olśnienie z imieniem. Ja coś czuję, że u nas tak będzie, bo też postępu brak w wyborze.
Monika do 12 już niedługo!! Szybko Ci zleci.
I tak jestem pełna podziwu, że tak długo dajesz rady.
Btw my nadal bez samochodu. Jak tak dalej pójdzie to będę do porodu taxi jechała 🤷
-
Monia, do tego 12 kwietnia jeszcze tylko 12 dni roboczych!! Dasz radę i wtedy seria przyjemności w nagrodę dla siebie, za ten wysiłek! Już planuj sobie, co tam będziesz miłego robić, kupować..
I piona z niewyspaniem... ja wstaję od kilku dni po 5 razy w nocy albo więcej - na siku, a już spałam tak dobrze..!
Kredko, osz kurcze, o co chodzi z tymi twardnieniami? Biedna jesteś, daj znać, co gin na to. Wiem, że są mocniejsze leki, ale w zastrzykach i wtedy trzeba się kłaść na oddział jednak..
Snowflake wrote:❤️❤️❤️😍 powiem Ci, że tak się cieszę jakby to u nas było 4 chłopców na stanie i teraz dziewczynka miała się pojawić ❤️ gratuluję Kochana!!!
Snowflake, dziękuję ❤️ najpierw nie mogłam zasnąć z emocji, a jak obudziłam się rano dziś , to miałam ochotę iść do piwnicy i kopać w ubrankach, wybrać te unisexy i prać już WSZYSTKO!!! Ale potem przyszedł rozsądek.. rano na 9 mam dentystkę i przegląd u najstarszego, no i poza tym, w piwnicy są 3 rowery, milion rzeczy do odstawienia i dźwigania, i jeszcze stoi na tym wszystkim położony nasz bagażnik dachowy, wiecie, to wielkie plastikowe pudło. Także szybko mi przeszło... jak mąż zabierze rowery i bagażnik do garażu, to wtedy tam wjadę!
I gratki wizyty!! Jakie duże dziecko moja fasolka waży mniej więcej połowę twojego synka
I widzisz, wszystko dobrze, a tak się denerwowałaś jakoś!
LasyDior, Miłosz fajne nie martw się, u nas zazwyczaj dziecko dostawało ostateczne imię dopiero po urodzeniu, jakoś wtedy łatwiej było dopasować. Chyba co najmniej ze dwa razy z porodówki tylko robiłam z M telekonferencję i rzucaliśmy propozycje.. raz wybór padł na korytarzu porodówki no jakoś na ostatnią chwilęBaśka 89 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze jedno bo miałam się odnieść 😁 co do Bożeny 😁 też powoli zaczynam miec problem z golenie. Przed zajściem w ciążę zaczełam laserowo usuwać owłosienie tam i niestety nie zdążyłam dokończyć 😭 więc muszę mechanicznie w wosk tam mnie przeraża. I też nie umiem sobie wyobrazić żeby pójść z "warkoczami" do gina. Choc ostatnio zauważyłam że się nie dogoniłam i to musiało wyglądać komicznie 😁😁😁
Już powiedziałam mężowi że jak już naprawdę nie będę nic widzieć to mnie sam będzie golił 😁Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Współczuje wszystkim którzy mają migreny, serio. To jest coś okropnego. Mnie nigdy bóle głowy tak nie męczyły. Pewnie dlatego że szybko brałam tabletkę i w nosie. A teraz... wczoraj to jakaś masakra była. Na szczęście dziś lepiej. Co do brzucha to już sama nie wiem. W pierwszej miałam tak ale dopiero grubo po 30 tyg a tu już od 19 tyg i to z lekami... w dodatku przyczaiłam od kilku dni że pojawiły się u mnie Braxtony z rańca.
Sandrina podpytam dziś co on o tym sądzi ale jak ognia boje się szpitala... umrę tam z głodu przy moim aktualnym apetycie. 😟
Pisałyście o goleniu Bożeny... Przypomniało mi się jak pod koniec ciąży się męczyłam i po każdym goleniu mówiłam TO JUŻ OSTATNI RAZ Z TAKIM BĘBNEM GOLE, W NOCY JADĘ RODZIĆ. A rano budziłam się z brzuchem, brakiem perspektyw na rychły poród i dorastającymi kłakami. 🤣🤣🤣
Teraz z tymi twardnieniami pewnie się wkurzę i pojadę jak baba z buszu, niech mnie naftą poleją i opalą jak kaczkę. 😂😂😂
Monika współczuje i podziwiam że tak dzielnie dajesz radę w pracy. Pomyśl, że to już ostatnia prosta i za chwilę będziesz miała spokoj. 😉
Lady co do imion dla chłopców to mnie się ogromnie podoba Adam, Wojtuś, Piotr i Mieszko. Gdyby był syn to pewnie padłoby na Mieszka bo na te wcześniejsze mąż się nie chciał zgodzić (mówi że tak nazywali się moi byli wiec mam zapomnieć🤣).
A co do naszej małej to już na 99% będzie Nela - młody już odpuścił swoje typy i mówi że czeka na lato aż się Nelunia urodzi więc decyzja raczej zapadła.
Annamaria Ty tam nie szalej kobieto z piwnicą! Rób jak ja - wołaj chłopa i palcem pokazuj to tu to tam, przesuń to i zabierz tamto. 😂Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Annamaria, tak czułam, że u Ciebie będzie dziewczynka! Super! Ale będzie rozpieszczana:)
Kredka, współczuję bólów głowy, wiem co to znaczy w ciąży, nigdy mnie tak nie zmiotlo:( paracetamolem trzeba się ratować.
Monika, ehhh, super, ze koleżance dali jeszcze urlop w takim wypadku. Kochana, jeszcze troszkę!
Sandrina, może uda wam się znaleźć samochód do czasu porodu. A apropos jeżdżenia taxi, to dużo moich koleżanek tak jechało do porodu
Annamaria, starego zaprzegnij do sprzątania, a nie!
Monika, zawsze jak się gole to mowie sobie czemu ja kuzwa nie zrobulam tej laserowej depilacji 😂
Ja to jadę na oko, na kleczkach i jakoś idzie.
U mnie strasznie dużo pracy i ciężko mi się wbić, juz napraede czekam na ten koniec. Równe trzy tygodnie. -
Hejka 😁
Ja dzisiaj miałam wizytę w laboratorium,krew oddana, siusiu również,aż w szoku byłam że nie goniło mnie na siku w nocy-ostatbio do wieczora mam częstomocz a wieczorami spokój.Wczoraj od 22-6 dzisiaj nie sikalam i jakoś nawet mi się nie chciało.Cale noce przespane 😁
Oczywiście musiałam sobie wziąć wodę do picia bo tak mną targaly torsje przez pusty żołądek że poprostu tragedia 🤮 zjadłam świeża pyszna drożdżówkę z serem na śniadanie i mleko czekoladowe.A u przyjaciółki jeszcze rogala z szynką i mleko czekoladowe mmmm 😋😋😋
Teraz już wracam do domu bo trzeba trochę dom ogarnąć 😉
Annamaria GRATULUJE CORECZKI ❤️😍😘
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Wracam od gina. Więc z lekami nadal zostaje tak jak było. Szyjka taka sama jak 2 tyg temu, ujście zamknięte. Na twardnienia i bóle krocza leżenie z twardą poduszką pod tyłkiem żeby miednica była wyżej. Jak poczuje parcie w dół to do lekarza albo na IP. Oprócz tego z dzieckiem wszystko ok.
I teraz hit. Była taka dziwna położna (ona jest niby miła ale mordę ma niewyparzoną) i wypisuje mi papiery i patrzy mi na brzuch i mówi W LIPCU PANI RODZI? ŁOOO TO GRUBA PANI JEST 😳 a ja szok, normalnie jak potrafię odpyskować tak teraz nie powiedziałam ani słowa.
Kurde no fakt wywaliło mi brzuch, przybrałam 2,5 kg ale tekst mocno nie na miejscu. 🤯 -
Kredka, co za wredny babsztyl z tej położnej 😡. Bez komentarza. 2,5 kg na plusie na tym etapie ciąży to malutko. Ja mam 6+ i się nie martwię, chociaż nie powiem, czuję się już ociężale. Trochę taki wieloryb 😄... Polewajcie mnie... Piwem 😝🤣😂😂😂
A mi się dziś nic ale to NIC nie chce... ☹️. Robota leży. Kiedy ja się ze wszystkim ogarnę... -
Kredka o ja prdl😯😯😯 Co za typiara😯😯😯 Ja narzekam na Nl ale pod tym względem tu jest zupełnie inaczej. Lekarze, pielęgniarki mają empatię i są kulturalni. No mnie by chyba też zmiotło 😯
Odpoczywaj ile możesz i trzymam kciuki, żeby ten brzuch się uspokoił 🤞🏻 -
Jagodowa mi się też dziś nic nie chce a obiad się sam nie ugotuje🙈
Dziewczyny jaką ja mam chcicę na red bula jejuuuuu😋😋😋 jak sobie odmówić jak stary kupił i tak na mnie patrzy z tej półki 😂😂😂kredka lubi tę wiadomość