X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Martyna u mnie beta z krwi 13 dpo to było 7 więc wiecie. 😅

Endzi za mną tak strasznie chodzą lody... miałam męża wysłać do żabki ale przez Ciebie chyba zorganizuje rodzinną wycieczkę do maca. 😂 w ogóle to mam taki apetytów dwóch dni że aż mnie to przeraża... jakbym się nie opanowała to żarłabym non stop i pewnie zaraz wymiotowała bo też czuje jak mi wnętrzności na żołądek uciskają. 😳 Chyba mój organizm się dopomina żarcia po tylu tygodniach wymiotów. 😂

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z magnumem migdałowym w ustach😂😂😂

Endzi mam nadzieję, że ktoś w końcu zobaczy dziadków, zbada ich. Jeny w głowie mi się to nie mieści żeby w 21w. takie rzeczy się działy 🙄
    Biedna kurka😜

Martyna33 jak Ty do wtorku wytrzymasz 🙉 Dajesz z rana a nie tam wtorek 😂😂😂

Monika87 trzymam kciuki za wyniki biopsji. Pewnie wyjdą dobrze. Ja też miałam biopsję ale wynik po paru godzinach, więc długo się nie stresowałam. Muszę wyciąć guza, bo nie uśmiecha mi się co jakiś czas robić biopsję i lekarz sam mi powiedział, że lepiej wyciąć ale to po porodzie i jak się w końcu z tą koroną trochę uspokoi.

Córka wstała koniec pisania🤪

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka kupony są na mcflury czekoladowe także polecam 😅 a wycieczka nie zaszkodzi 😅

Lady_Dior ooo Magnuma to też bym zjadła 🙈 mogłabym jeść same lody.
    Tak biedna kurka jeszcze tylko dwie uff
    No jutro będę walczyć żeby ktoś przyjechał i ich zbadał zobaczymy co z tego wyjdzie..

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny. Przed 5 babcia nas obudziła dzisiaj. Niestety dziadek nas zaskoczył i postanowił w nocy się zabrać. Nie zdążyłam dzisiaj z lekarzem porozmawiać co robić dalej. Ten który najmocniej się z początku trzymał i najpóźniej zachorował postanowił odejść jako pierwszy. Świeć Panie nad jego duszą[*] ⚰️

Teraz czekamy na dom pogrzebowy żeby przyjechali go zabrać.

Druga babcia męża dzwoniła do mnie abym przypadkiem nie patrzyła na dziadka 🤦‍♀️ Po fakcie a w dodatku chodzi do kościoła i w zabobony wierzy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, bardzo mi przykro, że tak się u was potoczyło. Szczere kondolencje z powodu dziadka.

Hej. Przepraszam, że nie odzywałam się w weekend, ale mnie choróbsko pokonało i leżałam odwlokiem do góry, użalając się nad sobą jak typowy facet z kawałów. ;) To było dla mnie dziwne, bo ja rzadko choruje, a teraz jak nic mocniejszego nie mogłam wziąć to było ciężkie. Ale już wracam do formy, mam nadzieję, że jeszcze z dzień czy dwa i będzie po wszystkim.

Mam nadzieje, ze wszystko u was dobrze, lecę poczytać co tam u was.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi bardzo mi przykro. Najszczersze wyrazy współczucia dla Ciebie i rodziny. Trzymaj się dziewczyno i nie wierz w zabobony bo to bez sensu. Przytulam. ❤️

Adu bidulko zbieraj się w sobie, niestety chyba taki sezon bo wokół mnie też pełno jakiś niedobitków, którym niby nic nie ma a jednak ciagle kichanie, kaszel i inne. Mi przesunęli o tydzień laryngologa. 🙄

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi bardzo mi przykro :( wyrazy współczucia 😔
    Kurde ! Co to jest za cholerstwo :( nie mogę pojąć tych rzeczy :( czemu tak się to wszystko dzieje :(

Wczoraj nie mogłam Was czytać bo o tych lodach zaczelyscie pisać 🤣 a to już było tak późno że nie mogłam sięgnąć po lody które są w zamrażarce 😁

Lady dior to mnie trochę pocieszyłaś z tą biopsją. Może w większości jest tak że te zmiany na tarczycy nie są groźne, tylko co jakiś czas trzeba je kontrolować, więc mam taką nadzieję, że i u mnie tak będzie :)

Adu wróciłaś już do żywych, to najważniejsze, że już lepiej. 😘

Miłego dnia dziewczyny, ja mam od groma roboty niestety 😭

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi strasznie współczuję 😔Moje kondolencje 😥 No starsi ludzie wierzą w zabobony-trzeba im to wybaczyć. Jak byłam na pogrzebie u mamy mojego i byłam w 22tc akurat to normalnie wszyscy żeśmy się pożegnali. Nawet nie wiedziałam o takim zabobonie.

Ja się umówiłam jutro na usg piersi, by zobaczyć jak się miewa moja torbiel. Szkoda, że tu internista robi takie badania - byłabym spokojniejsza, gdyby to obejrzał specjalista no ale nie przeskoczę tego🤷🏼‍♀️

Monika87 naprawdę guzy tarczycy rzaaadko są złośliwe. Mój gin-endo o wiele bardziej martwi się moją torbielą w piersi, bo tu już może się łatwiej przeobrazić w nowotwór, także ja się moim guzem na tarczycy w ogóle nie przejmuję ale kiedyś wytnę dla św spokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 08:51

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia. Już go zabrali do domu pogrzebowego. Mąż z mamą pojechali załatwiać formalności. A ja zostałam z babcią. Później jak przyjadą to teściowa powiedziała że pomoże posprzątać i żebym nic nie ruszała aby się nie przemęczać. Ogólnie one z babcią się nie lubią ale dzisiaj się nie pogryzą raczej. Teściowa pomagała mężowi ubrać dziadka bo zadzwoniła do "zaprzyjaźnionego" domu pogrzebowego i powiedziała Pani tam że jak jeszcze do dzisiaj kwarantanna to oni nie ubierają.

A co do zabobonów to ja w nie nie wierzę.

Adu zdrowiej tam kochana aby było już tylko lepiej. I żebyś mogła stanąć na nogi 😊😘

Monika te lody to po prostu chodzą za mną a w zamrażalniku nic nie mam. Ale może to i dobrze bo jak by były to bym zjadła a ograniczam słodycze. (tak sobie tłumaczę) Udanej pracy życze i niech szybko zleci.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki . Powiem wam, ze poskładało mnie jak nigdy i juz mialam myśli, czy to aby na pewno nie covid, ale stwierdziłam, że i tak mi ta wiedza nic nie da, bo leczyć się mogę i tak tylko tym co mam. A jakbym poszla na test i by wyszedl pozytyw, to tylko męża bym załatwiła i by musiał być w domu. A nawet jeśli to to, to dałam radę. ;) z ciekawości za jakiś czas zrobię sobie przeciwciała. Cieszę się tylko, że usg mialam tydzień temu, bo teraz bym nie mogła pójść. A tak liczę, że do końca tygodnia juz pełnią zdrowia, bo za tydzień q poniedziałek mam morfologię I krzywa.

Monika, jeszcze troszkę i koniec tej pravy - powiem Ci, że mnie ta myśl trzyma przy życiu juz 🤦‍♀️

Kredka, ehhh, z tymi wizytami to tez jest Sajgon..

Lady Dior, może teafisz na kompetentnego lekarza ;) trzymam kciuki!

Endzi, dobrze, ze udało się już ogarnąć. I fajnie, że nie musisz sprzątać, jednak faktycznie lepiej, żebyś Ty się tam nie przemęczała.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale q ogóle to Nadia była kochana w ten weekend, tak dużo się ruszała:) No w zasadzie całe dnie. Maz dwa razy widzial jak brzuch drgał, ja raz nagrałam, ale jednak na nagraniu ledwo co widać. Dziś niestety jeszcze odsypia weekend, bo się jeszcze ze mną nie przywitała. ;)

kredka lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, o nieee.. bardzo ci współczuję i babci... a te zabobony.. jak to by mój dziadek zmarł, sama by poszła jeszcze go pogłaskać, albo chociaż spojrzeć i się pożegnać.. to kochany członek rodziny, a nie jakieś tabu. Trzymaj się!

LadyDior, a kiedy miałaś ostatnio usg tej piersi? Jaki miała wtedy torbiel rozmiar? To kciuki za jutro!!

adu, takie często ruchy są wybawieniem dla psychiki ciężarnej... :) ja zawsze od razu mam dobry dzień, dzięki temu :)

Wczoraj pierwszy raz doświadczyłam spinania się brzucha, oj niefajne uczucie. Siedziałam na podłodze u maluchów i segregowałam im ubranka, kto z czego wyrósł, a kto dorósł właśnie do nowego rozmiaru, no wszystko wywaliłam im z szafek i układałam od nowa. Efekt, 2 czy 3 godziny później, mają porządeczek, a 3 kartony mam do wyniesienia do piwnicy, bo dość długo muszą czekać na swoją kolej..

no i brzuch miałam twardy, kłuło mnie, kurcze. Dziś idąc rano do piekarni, po żłobku, też miałam cały twardy.
    Dobrze, że jutro wizyta u gina, to podpytam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 10:34

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i zapomniałam, jakbyście szukały czegoś z dobrym składem do smarowania brzucha, to gorąco polecam ten. Nie jest dedykowany specjalnie dla kobiet w ciaży, ale ma dokładnie taki skład jakiego szukałam dla brzuszka i na rozstępy. No i w tej ciąży szukałam dłuuuuuugo czegoś, co oprócz dobrych olejów będzie miało też ładny zapach, a ten pachnie ARBUZEM, no cudownie :) używam już tydzień i jest boski ,mam bardzo mięciutką i nawilżoną skórę, jak coś to polecam :)

i-mohani-wild-garden-arbuz-nawilzajacy-olejek-do-ciala-i-masazu-150ml.jpg

i opis

"Lekki, nawilżający olejek do ciała i masażu o słodkim zapachu dojrzałego arbuza. Zawiera najwyższej jakości olejki naturalne: migdałowy, ryżowy i awokado, które zapewniają skórze kompleksową pielęgnację oraz komfort wchłaniania.

Ekstrakt z arbuza bogaty w sole mineralne, witaminy z grupy B oraz likopen, nawilża suchą i spierzchniętą skórę, aktywując ją do regeneracji.

Olej ryżowy to jeden z najdelikatniejszych olejów roślinnych. Chroni równowagę skóry i powstrzymuje procesy starzenia. Jest silnym antyoksydantem. Duże stężenie witaminy E zapewnia ochronę warstwie lipidowej naskórka.

Olej awokado dodatkowo regeneruje i ujędrnia, a olej ze słodkich migdałów, bogaty w składniki mineralne i witaminy, natłuszcza i wygładza naskórek oraz wzmacnia lipidową barierę ochronną.

Dodatkowo wzbogacony witaminą E, która zapewnia ochronę przed wolnymi rodnikami, dzięki czemu skóra na dłużej zachowa młody wygląd."

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, bardzo mi przykro, nie sądziłam, że tak to się skończy 😞😩. Uważaj na siebie. Jak babcia się trzyma?

U mnie w rodzinie i od strony mamy i od strony taty też covid grasuje ale na szczęście mieszkamy od wszystkich bardzo daleko. Za to babcia już zdrowieje i tylko myśli gdzie by tu się wybrać. Tylko patrzeć jak coś do domu przyniesie 🙄. Nie rozumie, że ja się naprawdę obawiam tego świństwa bo teraz i młodzi ciężko przechodzą koronę. Wczoraj mama mi pisała, że po siostrę cioteczną w moim wieku karetkę wzywali, tak ją złożyło. Cała rodzina pozytywna ale tylko ona jedna aż takie ciężkie objawy. Będę się dowiadywać co u nich, jaki stan.
    Już pomijam fakt, że jeśli przed samym porodem coś mi ktoś sprzeda i będę covid pozytywna to dziecka przez wiele dni po porodzie nie zobaczę, nawet jeśli nie będę miała objawów. Tak się właśnie stało niedawno w rodzinie męża niestety. Co za popaprane czasy.

Adu, dobrze, że już stajesz na nogi.

Annamaria, podsyłasz same fajne rzeczy, niebawem zanim pójdę do sklepu i coś kupię to skonsultuję się z Tobą 😂. Ewentualnie z lekarzem lub farmaceutą chociaż widzę że i ulotki też do przeczytania wstawiasz 😃.

Wszystkim zapracowanym życzę aby roboty raz dwa ubywało i dzień żeby szybko zleciał.

Ja dziś też mam huk roboty w domu, a energii do działania jakoś mi brak 😩. Co zrobić...

Miłego dnia. Dbajcie o siebie 😷.

• Endzi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wczoraj brzuch coś bolał właśnie ale mała też się ruszała. Nawet mąż poczuł jak dotknął brzucha. Dzisiaj rano jak puściłam pawia to obudziłam małą i też zaczęła kopać. W większości odzyskałam węch i coś mi podleciało u babci w koszu na śmieci. A później wypiłam herbatę i cała poszła do 🚽

Szwagierka przyjechała na chwilę rano pożegnać się z dziadkiem. I mówię do niej że dziadek po prostu zrobił miejsce dla Zuzi. No i babci będzie lżej trochę bo on ją za dobrze nie traktował tak na prawdę. Ale koniec końców stwierdziła że niby lżej trochę ale zawsze to we dwoje byli. 🤷‍♀️ Nic się nie poradzi taka kolej rzeczy.

Annamaria Ty tam też nie przesadzaj z tymi porządkami. Może wspomóż się magnezem trochę.

Adu jak czuje się kopniaki to od razu człowiek spokojniejszy.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 07:58

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa doskonale Cię rozumiem że się obawiasz. Tym bardziej jak ostatnio mi koleżanka pisała o swojej znajomej co przez covida urodziła w 7 miesiącu 🙄 no i teściowa mówiła że od niej z pracy dziewczyna urodziła i miała cesarkę. No i położyli obok jakaś dziewczynę i jak już była na sali okazało się że jest dodatnia i zabrali im dzieci i musi odbyć kwarantannę 🤷‍♀️
    Także babcie na klucz zamknijcie i zakaz wychodzenia z domu 😅

Co do spinania brzucha to chyba i mi się zaczął spinać bo też jest taki twardy trochę i czuje tą macicę 😳 Wzięłam już sobie magnez i leżę plackiem. A u mnie wizyta dopiero 6.03 a idę w następnym tygodniu na morfologię i mocz.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 22 marca 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Także babcie na klucz zamknijcie i zakaz wychodzenia z domu 😅

Hehe, żeby to było takie proste. Endzi, podejrzewam, że Twoja babcia jednakowy model - jak zamkniesz drzwi na klucz to oknem wyjdzie 🤣.

Endzi lubi tę wiadomość

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, będzie ok! :) U ciebie to będą jutro połówkowe? U mnie zwykła wizyta tylko..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png

Wysłany: 22 marca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizytujace - niezmiennie kciuki za Was i Wasze dzieciaczki 🤞.

Uciekam, koniec lenistwa na dziś.

Baśka 89, Baśka 89 lubią tę wiadomość

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ