Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
kredka wrote:Cześć!
Takie zajęcia z pierwszej pomocy to super sprawa! Ja kilka lat temu przechodziłam taki rozszerzony kurs z pracy (trwał 5 dni po 8h 🤯) kończący się egzaminem i to była super sprawa! Pokazywali jak reanimować noworodka, co robić jak się zadławi itp. Mega przydatna wiedza. Takie zajęcia powinny być obowiązkowe w szkole i co roku wiedza odświeżana bo wiadomo, że to z czasem też umyka.
Martyna ja podczas egzaminu jak reanimowałam mojego „pacjenta” to aż mi pot z czoła na niego kapał. 🤣 to naprawdę ogromny wysiłek.
Co do Twojego testowania to trzymam ogromnie kciuki, podglądam Twój wykres i czekam z niecierpliwością! Nie stresuj się tylko bo jak jutro 10 dpo to jeszcze dość wcześnie. 😉
Wiem wiem, 10 dpo może nie wyjść, a nawet jak biało, to następny cykl będzie mój 💪🏼
kredka lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Martyna wiruski wysłane 🤗 Trzymam kciuki mocno ✊ Z tym 10dpo to różnie może być niestety ale miejmy nadzieję że będzie choćby cień na teście. No i czekamy na wieści jutro po testowaniu 🙏
Ja miałam się zapisać do szkoły rodzenia i poszukać położnej i wyszła mi kwarantanna 🤦♀️ zadzwonię w poniedziałek do szkoły koło naszej przychodni i zapytam się jak to wygląda 🤔💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martyna 🤞🤞🤞🍀🍀🍀. Wiruski na kilogramy rozdaję - ile sobie życzysz? 😉 Czekam na dwie kreski.
Basia, szkoła rodzenia i to jeszcze na terenie szpitala, w którym chcesz rodzić - ekstra. Na pewno dużo Ci dadzą takie zajęcia.
Kursy pierwszej pomocy zawsze potrzebne, ja też miałam w pracy ze 3 lata temu. Trzebaby odświeżyć sobie tą wiedzę i oby nigdy nie musiała się nikomu przydać. Ale nigdy nic nie wiadomo.
Annamaria, pięknie te płytki. Zresztą jak wszystkie, które wiarygodnie imitują drewno 😍. Kocham drewno. Jestem drewnofilem. A świat wokół plastikowy...
Ja swojemu wczoraj też łeb chciałam urwać przy samej... Same wiecie czym 🤣. No wkurza mnie ostatnio niesamowicie 😤. To chyba jednak przesilenie wiosenne. Btw... Ja dziękuję za taką wiosnę, wczoraj znów biało a dziś ledwie 3 stopnie na termometrze...
Endzi, jak sytuacja w domu, zdrowieją wszyscy??
Adu, a Ty jak się czujesz? -
Jagodowa no sytuacja kiepska. Babcia wciska mi kit że dziadkowi lepiej. Bo nie dycha tak w nocy i nie charczy. A mąż poszedł i mówi że z dziadkiem kiepsko że wygląda jak jak po tej operacji rok temu jak go w szpitalu karmił. No i teraz doszły mu dreszcze do tego ciężko mu się podnieść i nie chce wgl siąść na wózek. Także ogólnie z nim jest kiepska sprawa😔 A babcia dostała leki na żołądek i ma brać na czczo. Bo mało je a dużo wody pije i jak to ona mówi ma gole w żołądku 🤷♀️ no ale to wiadomo że musi minąć trochę czasu aż żołądek zacznie normalnie pracować.
Mąz też do końca nie wyzdrowiał ale jest lepiej i tak niż było u niego. A ja robię za pielęgniarkę i opiekunkę 🙈 Ale relacje nam się poprawiły już od jakiś 3 dni i po prostu człowiekowi lepiej na sercu od razu.
Dzisiaj rano jak robiłam sobie zastrzyk to mi wypłynęło trochę krwi. Kurcze nigdy tak nie miałam. Czasem jakaś kropelka się zdarzyła a dzisiaj to wyleciało tego więcej.. Mam nadzieję tylko że zastrzyk został tam gdzie trzeba🤦♀️
Jagodowa masz rację to na pewno przez tą pogodę i przesilenie wiosenne. Miejmy nadzieję że niedługo się poprawi pogoda i razem z nią nam humory też się poprawią😍🌤️
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Jagodowa, płytki z drewna, więc mam nadzieję, że mojemu nic się nie zmieni, ale kompozytu bym nie chciała..
Endzi, o kurcze, no to nieciekawie z dziadkami.. A nie przyjdzie nikt ich zobaczyć, osłuchać? Np. na koniec kwarantanny? Ileż można porad na telefon... -
Cześć Mamuśki 😘
Moje samopoczucie lepiej - ehhh te hormony 🥴🤦
Wyniki biopsji za 2-3 tyg niestety ale czekam cierpliwie i mam nadzieję, że będą łaskawe dla mnie. Dziękuję za kciuki dziewczyny 😘
Endzi dobrze, że z Wami w porządku oby tylko dziadkom się polepszyło i żeby Dzidzio się jescze lepiej poczuł.
Baśka super wózek mi się podobają te kolory ❤️ i ta cena super łup
Zazdroszczę tych zajęć szkoły rodzenia stacjonarnie ❤️ ja zaczynam 12.04 online ale mam nadzieję że ta szkoła będzie tak samo wartościową jak ta co odbywa się stacjonarnie
Ale widzę że Ty masz super zajęcia.
Jagodowa mi się bardzo podobają te płytki ? Dobrze mówię ? Sama chciałabym mieć je na balkonie ale nie wiem ile tutaj pomieszany więc nie ma co za bardzo mocno inwestować
Co do chłopów to widzicie same po mnie też raz lepiej raz gorzej .. te nasze chłopy to nas doprowadza 🤣 u nas już sielanka .. zobaczymy na jak długo 🤣🤣🤣
Martyna przesyłam moc wiruskow ciążowych 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 starczy czy więcej ?? 😁
My dziś u teściów obżarstwo czas start 🤣🤣
Co do wizyt to ja dopiero 29.03 - połówkowe 😱😱😱 ale ten czas leci
Oglądałam tez trochę w necie łóżeczka i te z Ikei z szufladą za 999 zł jest mega ale ta cena to jakiś kosmos w porównaniu do innych też fajnych łóżeczek .
My chcemy z szufladą bo mamy mało miejsca więc dobrze gdzieś pewne rzeczy upchnąć
Mamy aspirator dla naszego syna ❤️ z biedry ten delfinek podobno dobry 😁 i parę bodziakow i innych ubranek od babci
Sandrina też chętnie się podzielę biustem 😁😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 17:34
-
Monika, no jak badanie było niecały tydzień temu, to już zleci szybko, zobaczysz! Oczywiście kciuków nie puszczamy! A łóżeczko z szufladą ZAWSZE na plusie, przy dzieciach jest milion rzeczy do upychania po kątach!
Dziewczyny, taki offtop, może któraś wie, jak to obliczyć.. ? Ile potrzebuję kupić m2 na taki balkon, jak to wyliczyć..? Żeby tak z zapasem było na docinki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2021, 17:54
-
Monika, spoko, tyle nas tu jest, że można którąś pomylić mój M mówi, że pojedziemy z tą kartka do sklepu i niech pracownik doradzi
Zresztą, teraz wpadłam na to, że po ociepleniu bloku wymiary balkonu chyba nieznacznie się zmieniły, i pomierzę lepiej jeszcze raz..
Na szczęście mój M jest tak zrąbany (a nie mówiłam.. ) że mam czas, jedziemy dopiero w poniedziałek -
Annamaria a to nie będzie 2,3x3,45~ 8m2 Tak mi się wydaje no i jeszcze kwestia tego jak są te wgłębienia pewnie trzeba będzie dodatkowo to jakoś dodać. Ale w sklepie na pewno Wam doradzą jak będziesz miała kartkę z wymiarami.
Co do wizyty domowej to mają kwarantannę do poniedziałku i myślę że przed jej końcem na pewno nikt nie przyjedzie ich obejrzeć. Zostają niestety tylko teleporady. Babci na żołądku już lepiej. No i dzisiaj więcej zjadła. A co do dziadka to zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. 🤔💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
A wiec, zrobiłam, może wyjdzie coś 12dpo. Mój wykres to jakiś sztos 😂😂
Tutaj test po 10 min
[url= [https://naforum.zapodaj.net/9f127e110238.jpg.html][/url]
A tutaj po 40 min jak wysechł
Także jakiś cień się pojawił, pytanie czy facelle po czasie można wierzyć (tak tak, proszę bez wykładu o tym, ze testów po czasie się nie ogląda). Mam dystans do tego cieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 08:57
Endzi wrote:Martyna nie wiem czy ja jestem ślepa ale nic nie widzę ;o Nie wykluczam że jestem ślepa bo wzrok mi się pogorszył ostatnio ;/ Ale trzymam kciuki aby to był bejbiś
Haha, straciłaś tą umiejetność szukania cieni jak zaszłaś w ciąże 🤣❤️
LuzikEndzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
Ja tez uważam to za negatyw dla mnie cienie nic nie znaczą
Za 2 dni powtórka z rozrywki 💪🏼 Poproszę więcej wiruskowEndzi lubi tę wiadomość
Martyna33 wrote:Haha, straciłaś tą umiejetność szukania cieni jak zaszłaś w ciąże 🤣❤️
Luzik
A co do testów facell to ja robiłam swój jakoś koło 20dpo i wtedy na nim nie było też grubych krech tylko ta druga była jaśniejsza. A u mnie wgl cień cienia było widać w 13dpo także wiesz jeszcze masz czas 😊
Wiruski wysyłam kochana jak najbardziej 😘🙏🍀🍀🍀🍀
A wykres to masz piękny moja droga❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2021, 10:35
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Martynka 10 dpo to chyba za wcześnie ja robiłam test jak miałam 12-13 chyba dzień i wyszła bardzo leciuśieńka kreska z tych testów z allegro bo innych nie miałam Testuj za dwa dni mocno trzymam kciuki i oczywiście przesyłam jeszcze więcej wiruskow oczywiście ciążowych 😁🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰🤰 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
-
Jak dziewczyny samopoczucie przy niedzieli?
Ja dzisiaj zaliczyłam McDonalda i oczywiście lody z niego 😅 A po za tym czuje się jakbym połknęła arbuza w całości. I jakbym miała żołądek pod gardłem. Widocznie macica się rozpycha i wszystko idzie w górę.
Już nie ma mowy o zginaniu się normalnie 😳 jak po prysznicu wycieram stopy to już mi trudno to robić 😅
Jutro ma dzwonić Pani dr i mam nadzieję że przyśle kogoś do dziadka bo tak dalej być nie może. Kupiliśmy im dziś te drinki medyczne ale nie bardzo chcą to pić bo podobno słodkie jak ulepek. Mąż 3 razy wstawał w nocy bo go babcia wolała żeby dziadka do picia podnieść. Kupiliśmy też wodę ze smoczkiem żeby mogl się napić sam. No i zobaczymy co to dalej będzie. Co jutro Pani dr zdecyduje. Nie chcielibyśmy go dawać do szpitala bo czasy są jakie są ale jak nie będzie wyjścia to trzeba będzie tak zrobić. Tym bardziej że mąż wraca jutro już do pracy. A ja z babcią nie damy rady dziadka targać bo on waży coś koło 90kg🙄
Ps. Zostały dwie kury jedna dzisiaj w nocy zdechła 😜
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud