Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Endzi współczuję straty.
Dziewczyny wizytujące- kciuki.
Podczytuję, ale mały jest tak absorbujący, że nie mam czasu pisać.
Mi na twardnienia i bóle pomogło kombo - luteina, no spa i magnez. Dziś czwarty dzień " kuracji" i widzę dużą różnicę.
Trzymajcie się zdrowo i nie przemęczajcie się 😘Monika87 lubi tę wiadomość
-
Aaaaaaa, snowflake, powiem ci, że nie nastawiam się.. najbardziej liczę na połówkowe w kwietniu, no ale jak się uda coś zobaczyć dam wam od razu znać
sandrina, wiesz co, wezmę magnez, mam jeszcze w domu. Może pomoże, bo co do nospy zaczekam co gin powie..
Idę wstawiać kaszę, i kroić ogóreczki kiszone do obiaduSnowflake lubi tę wiadomość
-
Ja też biorę magnez 3x1 i delikatnie pomaga no i jeszcze luteine też biorę 2x1. Ale ostatnio przez jakieś dwa dni jak skończyłam brać urosept to zapominałam o magnezie i brałam raz dziennie. Więc może stąd te bóle brzucha się zaczęły. No nic będę obserwować 😉
Dajcie znać co tam jutro na wizycie się dowiedziałyście ciekawego 😊 Trzymam kciuki ✊
No i jutro też nasza Martyna testuje także wysyłamy jej wiruski 🍀🍀🍀🍀🤰🤰🤰💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, tak bardzo mi przykro z powodu dziadka Szkoda tez, ze nie pozna Zuzi 😘 Cholerny covid No..
U mnie nic z tego, dziś biało na teście, wiec czekam na wyrok, który będzie za 2-3 dni. Jakby się nie pojawił to wtedy zatestuje. Cholernie jest ciężko po ciąży znów wrócić do starań, kiedy mogłam już szykować się na połówkowe 😞25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
ENDZI moje kondolencje 🥺 strasznie mi przykro 😓
A co do covidowych mam rodzących to w szkole rodzenia nam mówiła neonatolog że w szpitalu(tam gdzie chce rodzić)pytają mamy czy chce mieć dziecko przy sobie czy nie.I tylko jedną zdecydowała się nie mieć.A dzieci mam które zdecydowały się mieć dziecko przy sobie żadne nie miało covida-dziecko mamy zarażonej rodzi się już z przeciwciałami i w mleku mamy też je ma.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Annamaria, arbuzowy olejek, awww🥰 q w ogóle widzialam, że pisałaś o płytkach na balkon, ky mamy to drewienko, super sprawa:) na zime zdejmujemy, na wiosnę rozkładamy, klik klik i po sprawie
Jagodowa, to też masz wesoło z babcia. Mam nadzieję, że rodzinka szybko dojdzie do zdrowia!
Snowflake, kciuki za wizytę! Fajnie, że drugie połówkowe 😁 ja teraz prywatna wizytę mam 14.03, czyli miesi czekania od ostatniej. Na ta pójdzie że mną maz w końcu:)))
Martyna, myślę, że 10dpo to jeszcze ultra wcześnie. Obyś się miło zaskoczyła za kilka dni
Zdrowia dla was wszystkie, ten marzec to zawsze taki chorowity jest, ehhh. Byle do prawdziwej wiosny, a nie śniegu za oknem ))
Ja jeśli mi nie przejdzie do poniedziałku w 100% to nie zrobię krzywej, bo przeziębienie zaburza wyniki. Teraz mam już mały katar i duzy bol gardła 🤦♀️ kaszel tylko co jakiś czas. -
Hej dziewczynki 😘
Kciuki za dziejsze wizyty ❤️ 🤞🤞
Lady dior oby Twoja torbiel zniknęła 😘bo faktycznie zmiany na piersiach zawsze są niepokojące.
Anna Maria olejek wygląda mega gdzie go można kupić ? Ale i tak nie poczuje pewnie tego soczystego arbuzowego zapachu ale chociaż będę miała cudna skórę ja smaruje sie mustela kupiłam kiedyś na promce w Rossmanie.
Kurde to musi być niefajne jak się spina brzuch niewiadomo co robić w takich sytuacjach. Oby to było krótkotrwałe 😘
Jagodowa Babcie to są niereformowalne 😔 zamiast siedzieć i się nie narażać to chodza. A zaszczepiła się ? Czy nie ?
Martyna rozumiem Twój smutek i bardzo bym chciała żebyś wreszcie ujrzała te upragnione dwie kreseczki żebyś mogła się cieszyć ciąża ❤️ moze Twój organizm potrzebuje więcej czasu aby zająć w ciążę po poronieniu. Trzymam kciuki niezmiennie mocno 😘
A ja dziś szefowej oznajmiłam że od 12.04 idę na urlop bo zaaczynam szkole rodzenia i niech się wali i pali, biorę grusze i spadam na zwolnienie. Szefowa powiedziala że ok i nie ma problemu 😱🙃🥂🎊🥳 -
Martyna a ja myślałam że Ty dzisiaj drugi raz testujesz dopiero w 12dpo 😉 No nic ja trzymam za Was kciuki. Wiem że starania po poronieniu nie są łatwe u mnie to trwało 7 miesięcy aż zaskoczyło. No i z pomocą leków udaje się utrzymać ciążę.
Niestety nie wszyscy mogą zajść od razu w ciążę. A masz możliwość aby pójść na monitoring owulacji w następnym cyklu w razie czego?
Basiu pewnie wszystko zależy od szpitala jak postępują. Wiem że ta dziewczyna urodziła i później jej wwieźli tą drugą z pozytywnym wynikiem. No i dostała kwarantannę i małego jej zabrali bo ona nie przechodziła covida jeszcze. Także różne sytuacje są 🤷♀️
Monia już aby dotknąć i będziesz na wolnym 😊 zleci momencik. I zacznie się szał zakupowy 😜
Wczoraj byliśmy chwilę u teściowej z mężem i pokazywała nam ciuszki jakie kupiła. I śmiała się że nie odda na razie bo później z czym przyjdzie😅 Ale i tak mówię że nie mam na razie gdzie tego przechowywać więc niech trzyma u siebie. Te co moja mama kupiła to też zostawiłam u niej.
Pojechał mąż pomoc koledze coś tam przewieźć busem naszym. A jak wróci to musimy się wziąć za sprzątanie bo jutro pogrzeb o 14. No i jak ktoś zechce przyjechać do babci to wypadałoby żeby było w miarę czysto. A podłoga taka zajechana ehh szkoda gadać. Wiadro wody wylać, odmoczyc i dopiero myć 😅 Muszę ją dziś jeszcze do kąpieli wygnać bo nawet nie chce myśleć co tam się dzieje z jej skórą 🤦♀️💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Monika, a co z tą biopsją tarczycy?? Przeoczyłam wynik?
Endzi, wiem ze to może potrwać, ale pewnie sama wiesz ze po poronieniu tej ciąży się pragnie jeszcze bardziej Monitoring w moim przypadku chyba nie ma znaczenia, ja wiem ze mam owu, wiem ze pecherzyki pękają. Monitoring nic specjalnego mi nie powie. Napewno w maju badanie nasienia zrobimy, a narazie fertilman bierze. W maju ja do endokrynologa, i może jakiś steryd na te nadnercza... nie wiem. Jeden lekarz mówi brać drugi nie brać.25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 kurka szkoda, że tym razem nie wyszło-ten wykres był taki obiecujący ale wiadomo, że nie ma co na tym polegać. Ja często miałam tak, że dzień przed okresem gwałtowny spadek, więc często do końca nadzieja, że może jednak 🤪
Annamaria w październiku miałam ostatni raz usg piersi. To torbiel zastoinowa i w necie czytam, że niby niegroźna ale czytałam o przypadkach z których to powstał nowotwór. Moja ciocia przez rok miała niegroźną torbiel aż w końcu zrobił się z tego nowotwór.
Właśnie wracam od lekarza-nie było mojego, który zrobiłby usg. Nie mam nawet siły tej wizyty komentować 🙄
Kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty🤞🏻🤞🏻 -
Lady_Dior wrote:Martyna33 kurka szkoda, że tym razem nie wyszło-ten wykres był taki obiecujący ale wiadomo, że nie ma co na tym polegać. Ja często miałam tak, że dzień przed okresem gwałtowny spadek, więc często do końca nadzieja, że może jednak 🤪
Annamaria w październiku miałam ostatni raz usg piersi. To torbiel zastoinowa i w necie czytam, że niby niegroźna ale czytałam o przypadkach z których to powstał nowotwór. Moja ciocia przez rok miała niegroźną torbiel aż w końcu zrobił się z tego nowotwór.
Właśnie wracam od lekarza-nie było mojego, który zrobiłby usg. Nie mam nawet siły tej wizyty komentować 🙄
Kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty🤞🏻🤞🏻
U mnie spada w dzień krwawienia wiec w ogóle masakra 🤣🤣 do końca jest takie „a może jednak🤔”25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Ja mam fl 12dni, więc długo w sumie tej nadzieji nie miałam 🤪
-
Monika87 wrote:
Anna Maria olejek wygląda mega gdzie go można kupić ?
Monika, ja kupiłam w takiej eko drogerii stacjonarnie, Helfy. Jak u was nie ma, to może w innych drogeriach trzeba by poszukać..oj jest super
A co do wolnego od 12 kwietnia, SUPER!!!! Cieszę się razem z tobą
Lady Dior, cooo? Ale bym była wściekła dali ci następny termin wizyty?
Snowflake, kciuki!!!! Ja idę na 12, ale czasem bywa poślizg.. Golenie okolic "Bożeny" to już się robi masakra, mogę tylko się domyślać gdzie co jest i jak jechać tą maszynką.. O matko. Dlaczego nie jestem tak wyluzowana, żeby przyjść zarośnięta jak koczkodan i mieć to gdzieś??
Przynajmniej bym się tak nie pozarzynała jak dziś! Brr..
Dobra, idę pisać sobie na kartce pytania do gina, żeby nie zapomnieć ..
-
Annamaria poprosiłam o wizytę z moim lekarzem i mam dopiero w pon. ale w Pl i tak pójdę do ginekologa natomiast ta nowa lekarka uspokajała mnie, że jestem młoda, że ciotka i ciotka cioci to jednak dalsza rodzina i nie muszę się martwić, że z tego będzie rak 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Jak można stwierdzać takie rzeczy bez obejrzenia zmiany🤷🏼♀️❓ Nie mieści mi się to w głowie 🙄
Mam nadzieję, że dzidzia da zobaczyć co tam kryje między nóżkami Annamaria 😁😁😁 Najważniejsze jednak, byś wyszła z wizyty zadowolona 😉
Monika87 dzięki ale ja wątpię, że ta torbiel zniknie niestety. Tak naprawdę to Bóg jeden wie jak długo ją mam🤷🏼♀️ Na razie tylko kontrole a jak ten covid trochę odpuści, to będę chciała jednak się jej pozbyć. Na razie tylko jedne badania robiłam w kierunku raka piersi - BRCA1 i BRCA2 i nie mam mutacji w tych genach-także tyle dobrze.
Co do nawilżania brzucha hmmm no właśnie - smarujecie codziennie ❓Ja w pierwszej ciąży regularnie się smarowałam i nie miałam żadnych rozstępów mimo, że mam skłonność do nich. Teraz przyznam, że totalnie mi się nie chce 🙈🙈🙈
Annamaria ten olejek wygląda super - aż tu ho czuję 😁😁😁 Ja mam aktualnie ciążowy olejek z Weledy - ahh idę się posmarować 🤪 -
Martyna tak na prawdę co lekarz to inna opinia. Może warto spróbować z tym sterydem a może to coś pomoże. Ja już się nauczyłam aby jednego lekarza nie słuchać tylko konsultować się z innymi.
Robiliście już wcześniej badania nasienia? To też może Wam dużo rozjaśnić w głowie..
Lady z tymi niektórymi lekarzami to jakieś jaja po prostu są. Nawet nie ma słów na nich.. Ciekawe czemu w niektórych krajach lekceważą takie rzeczy? U nas jest duża nagonka na samobadanie piersi i kontrolę ich. A tam tak olewają niektóre sprawy 🤷♀️ Trzymam kciuki przynajmniej żebyś miała możliwość w Polsce się dobrze przebadać 😊
Co do smarowania brzucha to u mnie jest to mała regularność a na chwilę obecną używam Oliwki z Rossmanna Mamas Babydream. Ja mam dużą skłonność do rozstępów więc jak mają wyjść to i tak wyjdą niezależnie czym bym się nie smarowała. Tym bardziej że tu w dużej mierze chodzi ogólnie o smarowanie i nawilżanie brzucha i nie tylko 😜 Ale właśnie systematyczność 🤭
Czekam na wieści z wizyt 🙏❤️💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Helfy ma drogerię internetową, także nic straconego dziewczyny 😂
Martyna ściskam mocno. Wiem jak takie wyczekiwanie ⏸️ jest frustrujące.
Lady no porażka z tymi lekarzami u was.
Ja niczym nie smaruję brzucha. Leń jestem, nie chce mi się. Na plaży już też go odkrywać nie będę, majtasy z wysokim stanem załatwią sprawę 🙈
Annamaria ja już drugą ciążę się zastanawiam, czemu tej Bożeny sobie nie wydepilowałam laserem 🤷 ile by to ułatwiło...
-
Jestem w domu już..
..podobno DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!!!!
Ja wygadana, generalnie nadaję cały czas na wizycie, a dziś chyba pierwszy raz zamilkłam i nic z siebie nie wydusiłam..
Ciężko mi w to uwierzyć, ale mam wydruk usg z dupką od dołu i NIC tam nie dynda!!!
Teraz dajcie mi parę godzin, albo dni, nie wiem, muszę dojść do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 13:39
Snowflake, Jagodowa Mama, Endzi, Monika87, Lady_Dior, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Aaaa znam dokładnie to uczucie 😁😁😁😁 Ja do teraz nie wierzę, że będę mieć syna ale zdjęcie nie pozostawia żadnych wątpliwości 😂
Gratuluję Annamaria i nie opuszczaj nas na tyle😁😂
Sandrina22 to Ty tak jak ja w kwestii smarowania🙈 No po prostu się nie chce 😂
Endzi No mi też brak słów na tą służbę zdrowia tu🙄 Strasznie irytujące jest to, że nie mogę tu zrobić badań, które chcę. Nie dostanę wyników do ręki tylko lekarz mi na kompie pokazuje albo informuje mnie przez tel. Polska akurat pod tym względem jest lepsza. No i krzywa cukrowa jest tu 2punktowa (w ogóle to generalnie nie robią - tylko jeśli w najbliższej rodzinie ktoś ma) więc zastanawiam się czy w Pl se nie zrobić🤔 akurat będę 22-23tc