Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyjka zamknięta,nie skraca się.
No właśnie niemam pojęcia skąd to się wzięło 🤷🤷🤷
Tak Kredka zostawili mnie narazie obserwacje ale niewiadomo kiedy wypuszcza.Jeszcze białko w moczu się pokazało i muszę dużo pić... 🙄
Miałam liczyć ile mam spięć macicy na godzinę i naliczyłam 7 w 20godzinie.
Naszczeście skurcze ustały.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Kredka co racja to racja. A tym bardziej że jesteśmy na takim etapie że w razie czego oni mogą coś zrobić. Lepiej zostać w szpitalu i być pod opieką niż miałaby się stać tragedia w domu.
Także dbajmy wszystkie o siebie i zdrowie naszych maluszków 🙏
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka89 ufff dobrze, że szyjka twarda i trzyma🙏🏻 To dobry znak. Wierzę, że jest Ci niewygodnie ale wytrzymasz😌 Lepiej niech poobserwują...
Moi rodzice dalej nie wiedzą, że spodziewam się dziecka. W środę mam połówkowe i jeśli będzie wszystko dobrze, to im oznajmię na kamerce. Chciałabym powiedzieć im w żywe oczy ale już 3x odkładamy urlop z powodu pandemii a nie chcę też, żeby się dowiedzieli w 30tc🤷🏼♀️ Szkoda, że tak to wygląda ale nic nie poradzę... Mam nadzieję, że syn chociaż zdrowy-dziś pierwszy raz czułam kopniaki po pęcherzu ajjjj od razu mi się siku chciało 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2021, 22:09
-
LadyDior moi teściowie też nie wiedzą 🤫
Siostra starego ma bekę, że przyjedziemy do nich z dwójką dzieci i wtedy się dowiedzą. Yyy no całkiem u nas to realne 🤯
No tylko my nie utrzymujemy jakiś bliskich relacji.
A macie jakiś wstępny termin przyjazdu, czy póki co czekacie aż się sytuacja uspokoi?
-
Basiu, ale nagle to na ciebie spadło! Dobrze, że sie tobą zaopiekowali, dasz radę.. moze jak się wyciszy, to po kilku dniach wyjdziesz.. masz moje ciepłe myśli!
Kredko, opieka nad tobą i ta salowa od mycia, no coś cudownego.. odpowiednia kobieta na odpowiednim miejscu, żeby przełamać wstyd i nietypowość sytuacji z takim ciepłem, to trzeba umieć po prostu
LadyDior, pewnie, że powiedz na kamerce, może bez uścisków będzie, ale będziecie się nawzajem widzieć, i będzie radość
-
Dzień dobry wszystkim 😊
Jak się dzisiaj macie dziewczyny?
Ja musze dziś trochę ogarnąć w domu. Tzn tak z grubsza i pojechać coś kupić do lodówki bo pustki.
A tak po za tym to nic ciekawego do roboty nie mam.
Lady powiem Ci ze i tak sporo wytrzymałaś nie przekazując tej informacji 😁 Ja bym pewnie tyle nie wytrzymała 😊 Pewnie się ucieszą 🤗💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Zapomniałam Wam napisać że ostatnio dostałam pozwolenie na jogę i pilates. Więc zaczęłam ćwiczyć jogę z Gosią Mostowską. Dzisiaj cwiczylam 2 raz dopiero. Ale ze nie cwiczylam przez tyle czasu to będę stopniowo wprowadzać ćwiczenia. W tym tygodniu będzie dwa razy a w następnym postaram się trzy razy poćwiczyć. W sumie nie spodziewałam się że może mi się to spodobać.
Przed ciążą cwiczylam trochę z Kołakowską. Ogólnie lubię się spocić przy ćwiczeniach ale teraz wiadomo trzeba delikatnie i z głową.
Jeszcze pewnie spotkam się z fizjo też żeby mnie trochę rozmasowała. Ale to może dopiero jakoś w kolejnym tygodniu.
Basiu i kredka co tam u Was dzisiaj słychać? Jak samopoczucie?💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, mnie też joga wprowadza w dobre samopoczucie.. Super, że możesz trochę poćwiczyć
Ja dziś olałam zakupy i wyjście po cokolwiek z domu, wieczorem z M pojedziemy samochodem najwyżej..
Tylko składam stertę z kilku prań, wysyłam paczkę koleżance, która kocha kury i ma ich milion robię jakieś porządki w torbach na zakupy i dwóch szufladach w kuchni, niby nic znaczącego, ale jak się zbierze do kupy plus obiad i opieka nad dziećmi, to już jest i tak co robić.
Dobrze mi dziś z tym, że nigdzie nie wylaze, wczoraj zrobiłam dzieciom 3 godzinny spacer i czułam to potem w podbrzuszu, to pchanie wózka po różnych nawierzchniach.. więc dziś taka domówka
No właśnie, kredka, Basia, jak dzis wasze samopoczucie? -
Annamaria no powiem Ci ze taki długo spacer to podziwiam. Ale masz rację pchanie wózka faktycznie nie pomaga. Więc dziś dzień domowkowy się przyda na pewno. Przynajmniej trochę odpoczniesz. Pomijając domowe obowiązki 🤭
Co do ćwiczeń to też się cieszę bo przynajmniej się trochę rozruszam. Może później będzie mi łatwiej po porodzie coś ze sobą zrobić na tyle ile mi pozwoli fizjo oczywiście. Nie chcę sobie zrobić krzywdy na pewno. Więc wiadomo że wszystko stopniowo😊
A ja już zrobiłam obiadek i czekam na męża bo później chyba jedziemy do teściowej tam coś babci przy namiocie będą robić ze szwagrem 🤔 No a później pojadę na zakupy spożywcze😉💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej, u mnie po fatalnej nocy z mega napadami kaszlu i flegmą z krwią od rana moja cudowna ekipa próbuje mnie nareperować. Jest minimalnie lepiej ale pół dnia przespałam bo chyba mój organizm już się dopomina regeneracji. Już nawet straciłam rachubę ile drzemek zaliczyłam.
Baśka jak u Was? 😘 -
Hejo 😁
U nas dużo lepiej.Macica się nie spina,skurczy niema,już praktycznie nie boli...jedynie kręgosłup włazi mi w tyłek... 🤬🤬🤬A nawet siedzieć nie mogę tylko prawy lewy bok lub na plecach mogę leżeć...
Najgorsze jest sikanie do kaczki...nie myślę nawet o dwójce bo na bank nie zrobię tam dwójki...🙄🙄🙄 Strasznie krępujące to jest...mam nadzieję że szybko wrócę do domku...[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Basia No to dobrze, że sytuacja się uspokoiła. To jeszcze nie czas na porody u nas. Współczuje tej kaczki bo to okropność do tego sikać na leżąco a o dwójce to już nawet nie wspomnę. Ja mam cewnik i chociaż czasem mnie on męczy to jednak wygoda nieporównywalna.
Pewnie Was kilka dni przytrzymają na obserwacji?
Zazdroszczę tego spania na plecach i boku, ja od kilku dni jestem 24 h na siedząco prawie, moja kość ogonowa ledwo wyrabia a w nocy się boje że spadnę z łóżka ale inaczej to ciężko mi oddychać więc nie mam wyjścia. -
Basiu cieszę się że u Was już lepie. Miejmy nadzieję że już tak zostanie. Podejrzewam że minimum 3 doby będziesz niestety w szpitalu bo wtedy chyba mają zwrot kasy z NFZ coś mi się takiego obiło o uszy🤔 Ale mogę się mylić. Najważniejsze że wraca u Ciebie już wszystko do normy.
Kredka ja trzymam cały czas za Was kciuki aby w końcu Twój stan się polepszył. Ten wredny kaszel niech już ustępuje! Co do cewnika to nie jest to najprzyjemniejsza rzecz no ale z dwojga złego chyba bardziej komfortowe niż kaczka. Aczkolwiek to uczucie później po wyjęciu jest strasznie dziwne tak jakby się siku chciało od razu🙈 Ehh ten covid niech już idzie precz od wszystkich.
Ja jak nie chciałam się szczepić to teraz myślę że to jednak dobry pomysł i się zaszczepię jak przyjdzie na to czas. Moja gin mówiła że po 2 miesiącach od przechorowania już można się zaszczepić i zaleca. No ale zanim będzie wiekowo można to jednak trochę sobie poczekam. A na pewno zdążę do tego czasu urodzić.
Dzisiaj na stał piękny dzień! Kury i gęsi wywiezione do drugiej babci. A wiecie co jest śmieszne w tym wszystkim? Że babcia się popłakała przez te gęsi że je wywozimy. Za dziadkiem nie płakała jak umarł a za zwierzakami i owszem 🙈 Ale pomagała je zapakować w worki żeby je wywieźć to nie tak źle z nią😂
Snowflake co do pogadanek to ja oglądałam ostatnio o jej drugim porodzie właśnie i powiem Ci ze nawet to ciekawe było. Taki dzień lenia też się człowiekowi należy jak najbardziej. A jeszcze jak dzieci z babcią to tym bardziej człowiek trochę odpocznie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hej dziewczyny 😁
Dzisiaj jest dla mnie szczególny dzień,moje 32urodziny.
Może to tylko urodziny ale od kilku ładnych paru lat marzyłam żeby mieć dziecko.
A dziś noszę pod sercem mój największy prezent ❤️❤️❤️ I jeszcze troszkę i mój sen stanie się rzeczywisty-juz jest ale jak przytulę moje maleństwo to nic już tego nie zmieni.
W jednej sekundzie zostane mama 😍 nie ciocia po raz setny ale mama 😍
W tym dniu życzę sobie i Wam nudnej reszty ciąży!!!za dużo u nas się dzieje...Zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka ❤️🥰😍🤩😘Snowflake, Annamaria, sandrina22, Lady_Dior, Endzi, kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Basiu, na pewno nie wyobrażałaś sobie urodzin w takie scenerii, ale najważniejsze, że w dwupaku i z dzidziolkiem pod sercem jak wrócisz do domu, odbijesz sobie ciachem i jakimiś przyjemnościami, a dziś choć od nas przyjmij serdeczne forumowe buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2021, 08:16
-
Basiu kochana życzę Ci wszystkiego co najlepsze 🤗 Niech się wszystkie marzenia spełniają i aby już do końca nie było żadnych niespodzianek z ciążą 😘 No i dołączam się również do Twoich życzeń.
Ps. Jak się dzisiaj czujesz?
Moje dziecko tak mnie wczoraj wieczorem zaczęło kopać w szyjkę że dopiero nad ranem chyba przestała. Już się zastanawiałam czy nie pojechać do szpitala. Ale wstałam teraz przed 9 i jest już ok. Nic nie boli i kopie mnie wyżej koło pępka 🤦♀️ Niby żadnych skorczy nie miałam tylko czułam takie co chwilę kopniaki tam.. Ehh te nasze dzidziulki. Jeszcze się nie urodziły a już tyle dolegliwości powodują 😂
A po za tym życzę wszystkim spokojnej niedzieli 😘Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud