X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano była taka piękna pogoda a teraz już gdzieś od godziny pochmurno i kropi. Piszę tak na szybko bo mała nie poszła spać na drugą drzemkę, zresztą - coraz rzadziej jej potrzebuje.

Badanie krzywej za mną i dobrze. Obrzydliwa ta glukoza ale do przeżycia jak wszystko. Nic mi po niej na szczęście nie było, za to jak zwykle ktoś się zbulwersował, że wchodzę do zabiegowego bez kolejki.... Ech... Jakby ciąży nie było widać ... Za to nawet szybko zleciało to całe czekanie... czekam na wyniki.
    Po badaniu szybko kanapka w zęby i wreszcie zrobiłam konkretny napad na szmateks 😁😁😁. Nawet na dwa! Ponad słówka pękła ale obkupiłam obie dziewczyny konkretnie. Już wszystko wyprane i schnie.

Endzi... Tarnica... No ja już chyba też nie dalabym teraz rady niestety. Ale jest nadal na mojej liście, kiedyś chciałam zrobić Koronę Gór Polski ale udało się zaliczyć tylko kilka punktów - za to tych najwyższych.

Snowflake, Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:11

Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, Snowflake właśnie nie wiem jak te staniki wypadną. To nie takie typowe do karmienia bo ja się na karmienie nie nastawiam. Bardziej takie po prostu z kolekcji mama żeby były wygodne i nie gniotły. Czekam z niecierpliwością na przesyłkę. Jak dojdą to dam znać, jak będą daremne to fruuu odsyłam. 😄

Przyszły mi dziś podkłady, majtki wielorazowe z belli - wydają się być naprawdę spoko. Macie jakieś fajne koszule? Takie żeby nie kosztowały majątek (nienawidzę koszul i nigdy ich nie nosze 😅) ale też żeby nie wyglądać jak ciotka klotka.

Adu ale cudeńka kupiłaś! 😍

Co do konsultacji z ginem to stwierdził że nie ma co czekać, jutro rano mam do niego przyjść i będziemy działać.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, 100% wiskoza bambusowa jest napisane na metce. Ten kocyk z colorstories jest taki miesisty, bardzo fajnie wykonany. :) o to za dychę to Ty zrobiłaś zacne te zakupy! 😁

Kredka, ja jeszcze nie kupowałam koszul, ale ja akurat bardzo lubię koszule. 😁 na pewno polecam Hannę z Mamyginekolog, bo tania w miarę jak na bawelne, a potem na karmienie nada się w sam raz. Mam, piorę jak szalona, nic się nie dzieje, bardzo polecam 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 16:48

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:12

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny faktycznie ta Hanna wygląda zacnie! 😁

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, q sumie lepiej osobiście niż teleporada, ma doktorek rację:)

Snowflake, ja mam akurat zielona i powiem Ci, że nic mi się nie czepia! Może to zależy od partii, jak że wszystkim u nich.

👧 07.2021
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Cześć wszystkim 🙂

Ja byłam dzisiaj na targu z babcią 🙈 kupiłam sobie jakieś takie ala adidasy i mężowi bo teraz to nawet nie można się wybrać do normalnego sklepu a my nie mamy butów żadnych na wyjazd nawet😲 Dodatkowo zarobiłam pouczenie od straży miejskiej za parkowanie 😁 Ogólnie zawsze tam samochody stają no i to jest jednokierunkowa no ale jak to powiedzieli na zakręcie 🤔 No ale najważniejsze że nie mandat 🤣 Śmiałam się do babci że zobaczyli kobietę w ciąży do tego staruszkę i jakoś nam się upiekło 🙃

Dzisiaj jest też dla mnie wyjątkowy dzien trochę. Mija rok od poronienia a ja mam to szczęście że noszę teraz kolejnego maluszka pod sercem ❤️🤰 I niech tam zdrowo rośnie sobie i grzecznie siedzi do terminu porodu 🥰

Jagodowa powodzenia na krzywej i kciuki za wyniki 🙂

Później postaram się Was nadrobić 😘
    Ja test ciążowy zrobiłam właśnie w 3 "rocznicę" poronienia. Tak jakoś mnie do niego ciągnęło, a tu taka niespodzianka ❤️ jeszcze większa niż pierwsza❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 18:04

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

M&M
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Macie jakieś fajne koszule? Takie żeby nie kosztowały majątek (nienawidzę koszul i nigdy ich nie nosze 😅) ale też żeby nie wyglądać jak ciotka klotka.

kredka, masz na myśli takie do karmienia? Ja mam dwie z firmy Doctor Nap, czy jakoś tak, jedna bambusowa, druga bawełna, obie są boskie.. :)

Snowflake, zacne zakupki za dychę, no umiesz poszaleć ci powiem!! :) Ja się jutro mogę już oficjalnie nieśmiało pochwalić lumpkowymi zakupkami niemowlęcymi, jak będzie dzień i lepsze światło :)

adu, ten ręcznik z samiboo wygląda obłędnie! Pogoogluję go potem :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was nigdy nie nadrobię 🤦
    Już nie pamiętam co pisałam a czego nie...
    U nas młyn w domu, przemeblowanie plus eksmisja synka do jego pokoju.
    Dzisiejszy dzień z głowy bo małego brzuch bolał, 4 godz histerii a dwie godziny na mnie przeleżał , myślałam że mi kręgosłup pęknie. Już myślałam, że na SOR będziemy z nim jechać tak płakał, ale się uspokoiło.
    Jestem emocjonalne wypruta.

Oby jutro był lepszy dzień, to pokomentuję co piszecie, bo dziś to już nie myślę niemal.

Co do koszul ją ponownie kupię z dolce sono- są mega tanie I jakość też nie najgorsza . Z tym, że ja śpię tylko w koszulach, bo w t shirtach wieje mi po nerach a piżamy cisną gumą 😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Ja test ciążowy zrobiłam właśnie w 3 "rocznicę" poronienia. Tak jakoś mnie do niego ciągnęło, a tu taka niespodzianka ❤️ jeszcze większa niż pierwsza❤️

Takie niespodzianki są najlepsze ❤️ Ja w listopadzie miałam rodzic a ujrzałam dwie kreski na teście 🙂 Także nasze Aniołki wracają do nas 👼

Co do koszul to ja ostatnio znalazłam dwie w ciuchu właśnie. Takie rozpinane na środku. Aczkolwiek kupiłam specjalnie tam z myślą o porodzie że zaraz ją wyrzucę. No a drugą do szpitala i mam jeszcze jedną w domu z Lidla tyle że ta jest zwykła bez rozpinania. Ja to raczej śpię w piżamie 2 częściowej a w lecie to już najbardziej preferowałam spanie nago 🤣

Adu piękne te Twoje zakupy są 😍 Ahh jak ja lubię takie dzidziusiowe rzeczy 🙂

Jagodowa jest taki blog o podróżach z dziećmi. I tam fajnie wszystko mają opisane.
    https://mynaszlaku.pl/
    Zdjęcia widziałam z Tarnicy i no piękne tam jest. Ale gin mówiła że raczej takie długie dystanse niewskazane 😔

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ☺️
    Ja właśnie siedzę na krzywej cukrowej...sama glukoza nie taka zła miałam cytrynowo-mietowa weszła jak woda 😁

Jane lipcu mam rocznicę poronienia i poród też na lipiec ☺️ oj tak aniołki 👼 do Nas wracają ☺️

W lipcu 27 mam również dwa lata związku z moim,także u nas szybko.Ale ja wiem że to ten jedyny ❤️
    I chociaż mnie wku.... Okropnie 🤬🤬🤬 😂😂😂 to go Kocham nad życie ❤️

Endzi, kredka, sandrina22 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Takie niespodzianki są najlepsze ❤️ Ja w listopadzie miałam rodzic a ujrzałam dwie kreski na teście 🙂 Także nasze Aniołki wracają do nas 👼

Co do koszul to ja ostatnio znalazłam dwie w ciuchu właśnie. Takie rozpinane na środku. Aczkolwiek kupiłam specjalnie tam z myślą o porodzie że zaraz ją wyrzucę. No a drugą do szpitala i mam jeszcze jedną w domu z Lidla tyle że ta jest zwykła bez rozpinania. Ja to raczej śpię w piżamie 2 częściowej a w lecie to już najbardziej preferowałam spanie nago 🤣

Adu piękne te Twoje zakupy są 😍 Ahh jak ja lubię takie dzidziusiowe rzeczy 🙂

Jagodowa jest taki blog o podróżach z dziećmi. I tam fajnie wszystko mają opisane.
    https://mynaszlaku.pl/
    Zdjęcia widziałam z Tarnicy i no piękne tam jest. Ale gin mówiła że raczej takie długie dystanse niewskazane 😔
    Ja właśnie poronilam w listopadzie, a termin miałam na lipiec. Myślę, że mały człowiek też będzie dość terminowy jak starszak, więc się urodzi w lipcu.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zwariuje chyba.. Nie czuje ruchów chwilowo jestem po za domem bo pojechałam z babcią do przychodni ale jak tylko wrócę to potraktuje wredote detektorem 🤨 A jak się bardziej zdenerwuje to i na usg pójdę 😔

Dzisiaj o 17 mam spotkanie z położną bo w końcu będę zaczynać szkole rodzenia. Ale mam nadzieję że mój dzieć po prostu sobie słodko śpi i nie odwalił żadnego numeru 😔

PS. Ledwo dodałam post i magicznie zaczęła kopać 🥰 Ehh chciała mnie chyba o zawał doprowadzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 10:10

kredka, Baśka 89, sandrina22 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Byłam u lekarza, teraz leżę z bólem głowy - tyle wysiłku mnie to kosztowało. U małej wszystko spoko, faktycznie jest stan zapalny po antybiotykach i cewniku. Dostałam jakieś globulki (nawet nie sprawdzałam nazwy bo mam sam kod recepty) i maść do smarowania.

Tak jak obiecałam daję znać co do biustonoszy, które mi przyszły- link poniżej do zdjęcia. ;) Normalnie noszę rozmiar 90E a te po przeczytaniu opinii i zmierzeniu zgodnie z ich tabelką wzięłam rozmiar XL i rozmiarowo się zgadzają.
    Te dwa z koronką cena 99 zł - z tyłu regulacja na szerokość, regulowane ramiączka, wyjmowana wkładka, która się jakoś specjalnie nie odznacza więc na plus. Troszeczkę koronka odstaje pod pachą ale jest delikatna i nie drapie. Materiał bardzo miły i miękki. Jak się dobrze wyreguluje to dość fajnie trzyma biust jak na taki bez fiszbin jednak trochę go spłaszcza. Te dwa sobie zostawiam.

44-EDFB71-928-D-4-C35-BEB5-F7528296-E71-D.png

Te dwa niżej cena 129 zł ale mega rozczarowanie. Mają materiał jak staniki sportowe, w ogóle nie mają żadnych regulacji więc cycki sobie żyją własnym życiem, w dodatku jak się założy to dekolt jest tak mega wycięty, że podejrzewam że będą wypadać. 😅 wkładka się bardzo brzydko odznacza i ogólnie to bardzo mnie rozczarowały, odsyłam.
    A2-CCF9-C2-39-E8-4-AD9-8-E20-3-E15-E55-B1-EEC.png
    fotka pl zaloguj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 12:10

Endzi, Baśka 89, Snowflake lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka No to kciuki, żeby zapalenie szybko minęło 😌 Ładne te staniki 🙂 Ja od urodzenia córki noszę te do karmienia z canpola😂😂😂 co jakiś czas wymieniam na nowe, bo wiadomo częste pranie niszczy. Nie potrafię założyć innego stanika, choć mam ich dziesiątki-naprawdę okres karmienia zrobił mi kuku w głowie 🤷🏼‍♀️

Endzi ooo to pewnie to-przez to, że tyle czasu woziłam w nim córkę, wydaje mi się właśnie dziewczęcy 😂😂😂 Co do ruchów, to zdarza mi się, że nie czuję i wtedy kładę się na plecach-pobudka murowana😂 Chyba mój synek nie lubi tej pozycji🤪

Baśka89 kciuki za dobry wynik krzywej🙂

Annamaria dziękuję za odpowiedź w związku z krzywą-pocieszyłaś mnie, bo pójdę sobie do nowego prywatnego labu w moim mieście (gdzie jest mało ludzi) i tam sobie zrobię 😁
    Gratuluję zdrowej i dużej córci hihi 😁 Jakie to musi być dla Ciebie przeżycie po 4synach oczekiwać córki 😁 Mój partner miał 5 sióstr (3 zostały) także no no taki rodzynek 🤪

Sandrina22 mam nadzieję, że dziś już lepiej u Was🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 13:00

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka te dwa pierwsze faktycznie fajne są jak na Ciebie są dobre to i na mnie też będą 😁 Zamówię sobie i ja takie. Dobrze że z malutką wszystko okej. No po tych cewnikach to tak jest niestety. Ale nic się na to niestety nie poradzi 😔 Trzeba się z lekami przemęczyć 😉

Teraz odpoczywaj tam ile tylko możesz 😘

Orientuje się któraś z Was czy mogę wziąć jutro rano euthyrox przed badaniem krzywej? Bo po pobraniu bym sobie od razu coś zjadła wtedy 😉

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja za to mam jazdę na staniki tylko z fiszbinami. Mam wrażenie że jędrność moich piersi przeminęła z wiatrem (w dodatku jedna większa od drugiej 😅) i wszelkie miękkie staniki powodują że mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią. 😂 No ale uścisk w klatce i powiększający się brzuch powodują, że stawiam na wygodę a te z koronką wydają się dawać radę.

Endzi nie biorę euthyroxu więc nie pomogę. :/

Annamaria ja sobie nie wyobrażam co Ty musisz czuć na wieści o dziewczynce! 😍 Ja mam jednego syna i nie wyobrażałam sobie, że mogłabym być mamą dziewczynki i jak mi lekarka powiedziała, że to na bank panienka to pomimo, że było mi totalnie obojętne co będzie czułam mega ekscytację. A co dopiero u Ciebie jak masz taką męską ekipę w domu, czad! 😍

W ogóle mam jeszcze pytanie do koszul bo zastanawiam się też nad chociaż jedną na ramiączka. 🤔 Będzie lipiec więc ciepełko może dać nam popalić i tak myślę czy nie kupić jakiejś na ramiączka. Co sądzicie? 🤔

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka, mam nadzieję, że wyniki krzywej będą dobre :)
    Endzi, ale to są złośnicę, moja qczoraj robila to samo! Caluski dzień zero null, dopiero wieczorem, jak ja już do szpitala myslalam czy nie jechać!
    Kredka, o, super, ze piszesz o tych stanikach. Ja mam 85e/f to tez będą git. Musze zamówić. Mam niby od przyjaciółki, ale są za duże na mnie, bo inaczej ma większy biust No i stanik wolalabym mieć swój. Ale mhsze kupic jeszcze jeden zwykły, bo ja tak naprawdę mam dwa staniki i yulko je w kolko piorę, nie cierpię ich kupować. 🤣 musze pójść pójść brafiterki, może xos fajneog będzie. A koszula na ramiaczka tk myślę dobry pomysł! :)

Bylam dzis na mieście i nie wiem czy to że mną coś nie tak czy z ludźmi. Kurde, 20 stopni w słońcu, srto wiatru, widc bylam w koszulce z długim rękawem. A niektórzy to w zimowych czapkach jeszcze i kurtkach, pozapinanych pod szyję! Ja sie upocilam jak tak latalam po mieście🤣

Ja musze kupic sobie takie spodenki/kolarki, żeby uda mnie nie obcierały w sukienkach. Te które mam sprzed ciąży są ok, bo się rozciagaja bardzo, ale maja górę wyszczuajaxa i cisną mnie w brzuch. Widzialam, że w hm są, więc chyba zamowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 14:57

👧 07.2021
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:12

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ