X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu to u mnie mój chłopiec śpi cały dzień bo matka lata jak najęta 🤣 jak zjem malinowa chmurkę może się obudzi 😁

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja ostatnio miałam liczne bakterie w moczu i kazała mi brać urosept 3x2. Mimo że w następnym badaniu już nie wyszły to dalej kazała go brać także możesz sobie zakupić i łykać już. Anemię to już prawie każda z nas ma także pewnie dostaniesz żelazo. Nie ma co panikować będzie wszystko dobrze.

Co do tej wanienki to może kiedyś się zdecyduje na nią ale czas pokaże.
    Adu no pewnie ze 12zl za przesyłkę to spoko cena a przynajmniej nie musisz latać i jeździć nie wiadomo gdzie a paliwo też kosztuje 😉
    To kolejne prenatalne masz aby dotknąć. Ja mam po Tobie 10.05 🙃
    Trzymam kciuki za wizytę aby wszystko było dobrze.
    Co do ubezpieczenia to faktycznie jest spora różnica niż rok temu. Także fajnie ze się udało bo to zawsze ponad 400zl w kieszeni.

Snowflake powiem Ci ze wczoraj okropnie się czułam z tą noga i mąż się mnie pytał kiedy ćwiczyłam jogę. A że ostatnio to było w tamtym tygodniu to mnie namówił i pomogło. Także trochę kręgosłup odciążyłam widocznie. Fajnie mi się z nią ćwiczy. A co do fizjo to masz rację nie ma co sobie żałować w końcu Ty też musisz być zadowolona z życia bo i dzidziuś wtedy ma się lepiej w brzuszku.
    Widocznie musisz jeść więcej słodkości bo może wtedy Twój organizm lepiej pracuje 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/b5dd7d00e9c52.jpg.html

Na takie zdjęcie mnie naleciało 🤰😁

Annamaria, sandrina22, Snowflake, kredka, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tylko wpadam napisać (bo padam na twarz)- mała ma 840g i wszystko ok. Ulga bo cukrzyca póki co nie zaszkodziła. Nie obraziła bym się gdyby córka mniejsza od brata się urodziła 😂😂 bo póki co na tym samym etapie był większy.

Snowflake, kredka, Endzi, Jagodowa Mama, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:11

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina super że wszystko ok u malutkiej! 😍
    U mnie ten sam wiek ciąży a kluseczka wczoraj miała 908 gram. 🙊😄

W ogóle wczoraj jak dotarłam do domu i w końcu przytuliłam moich chłopaków to łzy leciały mi jak grochy. 😭 To był tak emocjonujący dzień że aż ciężko opisać! 🥰 Gramy w gry, oglądamy bajki w pidżamach i się przytulamy. ☺️

Zjechałam znów 1,5 kg przez to dziadostwo ale dziś mam zamiar nadrobić porządnym burgerem. 😂

Snowflake, Endzi, sandrina22, Jagodowa Mama, Monika87, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Co do tej wanienki obserwuje zaufaj położnej i ona nie poleca tych "wanienek wiaderek" dla chłopców bo właśnie w środku ma ten próg co może obcierać genitalia chłopca a

Kurcze, wydaje mi się, że to tylko teoria. Używałam jej przy dwójce chłopców i ta wanienka jest gładziutka i śliska, do tego jakieś mydełko lub olejek do kąpieli, i ile kąpiel trwa.. 10 minut góra u noworodzia? A starsze siedzące dzieci siedziały już tam same na dupce, a nie na progu, więc nijak mi to nie pasuje :)

kredka, jak fajnie się czyta, czuć tę twoją radość z bycia w domku :)

Snowflake, aż tak cię połamało?! O jejku.. oby było warto, że np jutro czy pojutrze wstaniesz jak nowonarodzona ..!

sandrina, super, że jest ok! Mam nadzieję, ze pospałaś choć spokojnie w nocy :)

Cieszę się, że żłobki i przedszkola od poniedziałku! Wiecie co to oznacza..... ? Że w końcu będę mogła zejść do piwnicy i zostać tam jakieś 2 godziny i dokopać do ubranek!! :) Przyszły tydzień ma taki właśnie plan!! :)

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka wyobrażam sobie jakie to emocje 😘

Annamaria jakie pospałam 🤦 Belzebubiusz co rusz się budził aby nad ranem wypaść z łóżeczka 🙈 Dobrze, że jeszcze materac turystyczny mam rozłożony obok, to się nie potłukł. Myślałam, że jeszcze w łóżku go trochę przetrzymam, ale stwierdził, że skoro już wstał to wszyscy muszą 😒

Idę zaraz obiad nam na drogę robić, bo pewnie u teściów nic dla nas nie będzie 😂 a tak mi się nie chce jechać, pogoda piękna idealna na spacer echhh

Kupujecie córeczkom jakieś sukienki/body sukienki?
    Takie to śliczne wszystko, ale czy na co dzień się sprawdzi czy tylko do sweet fotek?
    Jagodowa ty już masz córę na stanie- napisz w wolnej chwili ( jak kiedyś taką znajdziesz😂) co się z takich dziewczyńskich ubranek nie sprawdziło?
    LadyDior a u was?

Miłego weekendu wszystkim 😘
    Wypoczywajcie i relaksujcie się.
    Kredka i Baśka - bez głupich pomysłów typu malowanie ścian itp 😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina, o nie, to cofam życzonka o pospaniu.. za kilka lat wszystkie się wyśpimy! ;)

To ja wam na weekend tylko zostawię coś pyyysznego.. wiecie, mi słodkie nie wchodzi w tej ciąży, ani lody, ani nic. Nawet takie tęczowe lody Zapp, takie karmelowe, uwielbiane dotąd, wziełam gryza i bleh, oddałam dzieciom.

A tu znalazłam coś słodko - słonego i jest hit :) takie ciasteczka wczoraj zrobiłam :) Tylko z modyfikacji, dodałam pół na pół gorzką i białą czekoladę oraz słone prażone orzeszki ziemne, sporo. No i soli nie żałowałam, tak jak w przepisie było. A, i ja robiłam z podwójnej porcji :)

http://gotuj.ayz.pl/?p=1143

024507e4045c.jpg

e0502f1d4283.jpg

6dce3e532188.jpg

27a3166a010f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 10:46

Endzi, Lady_Dior, Snowflake, Baśka 89, Monika87 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake w sumie fajny pomysł z tym albumem trzeba będzie jakiś zrobić. Aczkolwiek nie mam dużo ciążowych zdjęć 😁 czekam na wiosnę może zrobimy jakąś sesje z mężem. Ale racja pamiątka fajna.
    To aż tak Cie rozmasowała że wszystko boli? Ehh ciężka sprawa powiem Ci bo jak tu funkcjonować. Ja wczoraj zrobiłam sobie też jogę z Gosią 😉

AnnaMaria fajnie że przedszkola otwarte będą przynajmniej będziesz miała więcej czasu dla siebie w takim razie. A te ciasteczka obłędnie wyglądają 😍 ehh no ale ja ograniczam słodkości 🤣 a takie słono-słodkie mogłabym zjeść pewnie naraz więc lepiej nie ryzykować. 😁

Sandrina i kredka te Wasze dziewczynki już takie duże ahh szkoda ze mojej nie zważyła na ostatnim usg 😔 a do tego 10.05 tyle czasu..

Dzisiaj sobota a ja dalej leżę w łóżku 😁 jakoś nie mam ostatnio weny na żadne sprzątanie i tego typu rzeczy 🤔 Maz dzisiaj poszedł na nadgodziny do pracy a ja prozniakuje tak jak cały ten tydzień 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Wpadam tylko na sekundkę i wybaczcie, że tak, ale jakoś ostatnio nie ogarniam 🤷🤦. Młoda daje nam ostatnio ostro w kość, coś znowu się dzieje. Histeria przy usypianiu, nic nie chce jeść a i pogoda taka, że nie ma się gdzie wyszaleć. Za to ja oszaleję na pewno.

Kredka, Basia 😘😘😘. Odpoczywajcie.

We wtorek i ja wybieram się na krzywą, kurde,na ostatnią chwilę...

Sandrina, tak szybciutko Ci tylko odpowiem, że w naszym przypadku sukieneczki i typowo dziewczęce stroje się nie sprawdziły - owszem miałam i zakladalam małej ale jakoś jej było chyba nie wygodnie bo zaraz próbowała z siebie zdejmować. To samo jeśli chodzi np o opaski na głowę - no cudnie to wygląda ale zaraz zdejmowała. Ale są dzieci, którym nie przeszkadza. My to raczej styl na chłopczycę - spodenki, legginsy, bodziak i bluzka/ bluza z kapturem. Widzę, że jej w tym po prostu wygodniej. Wyjątek robimy jak są święta czy jakieś inne, ważne spotkania rodzinne. Wtedy rzeczywiście trochę się stroimy ale w torebce i tak mam zawsze wygodniejsze ciuszki na przebranie. Pomijam już fakt zdolności córy do plamienia ubrań i brudzenia się....

Wieczorem może uda mi się naskrobać coś więcej.

Aaaa. W nocy tak jakoś dziwnie mnie brzuch bolał, nie wiem czy to pęcherz czy macica... Do rana przeszło i od rana zero kawy i podwójna porcja magnezu z wit b6 ale powiem Wam, że strach mnie obleciał bo ja nie gotowa - ani wyprawka nie kompletna ani nic... Dziś mam plan trochę ogarnąć temat bo nie wiem co to było 🤔.

Trzymajcie się 😘😘😘

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 te wszystkie ciuszki dziewczęce pięknie wyglądają ale przy małym dziecku się nie bardzo sprawdzają. Ja moją Zosię też trochę na chłopczycę ubieram, bo to o wiele bardziej wygodnie już w ogóle jak dziecko zaczyna raczkować, to sukienki wręcz przeszkadzały. W domu to body i rajtuzki😂

Snowflake ja się skuszę na ten kosz, bo Zosia śpi w swoim łóżeczku jeszcze i myślę, że z pół roku może jeszcze pośpi. Planuję jej potem już kupić normalne małe łóżko dziecięce i synka do jej aktualnego łóżeczka przeniosę. Oczywiście plany planami a zobaczymy co rzeczywistość przyniesie, bo moja Zosia ma problem ze wspinaniem ze względu na obniżone napięcie mięśniowe.

Kredka jestem niezmiernie szczęśliwa, że jesteś już w domu z rodziną😊 Kciuki za dalsze zdrowienie🙂

Annamaria mniammmm😋😋😋😋 Chyba zaraz po loda do lodówki pobiegnę 😁😁😁 chociaż nie-przecież mam katar🤷🏼‍♀️

Monika87 a masz jakieś objawy - pieczenie, ból pęcherza ❓ Często pokazują się bakterie w moczu a zapalenia nie ma. Probka albo za długo stała albo źle mogła być pobrana. Ja zawsze robiłam w Pl posiew i wtedy byłam pewna, czy te bakterie faktycznie były liczne.

Dziewczyny mam taki wózek po córce i zastanawiam się, czy będzie pasować dla chłopca 🤷🏼‍♀️ Co Wy sądzicie❓
    dd9a0bb4451e.jpg

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina ja nie kupuje żadnych sukieneczek ani opasek na głowę. Wydaje mi się to totalnie niepraktyczne a może nawet i niewygodne dla dziecka. 🤷🏻‍♀️ Tak samo jak nigdy nie kupowałam małemu jeansów i koszul.

Annamaria jakie rarytasy! Ale bym jadła! 😍😂

Endzi wyleguj się ile wlezie, czasem trzeba sobie pozwolić na totalny luz w tyłku. ;)

Lady Dior fura sztos! Bardzo uniwersalny kolor więc jak najbardziej i dla dziewczynki i chłopca! 😍

W ogóle to nie wiem czy czegoś nie złapałam w tym szpitalu bo zaczyna mnie piec podwozie i trochę szczypie przy sikaniu. Pewnie przez ten cewnik... 🤯 Muszę do gina w poniedziałek podbić, mam nadzieje że do tego czasu się nie rozkręci tak że będę miała krocze w ogniu. 🤯😂 Macie jakieś sposoby, rumianek czy coś? 🧐

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka niestety po cewnikowaniu często ma się zapalenie. Ja jak rodziłam córkę to też byłam cewnikowana i lekarz od razu mnie poinformował, że prawdopodobnie będę mieć zapalenie. Musiałam brać antybiotyk i radzę Ci to skonsultować, bo skoro są już objawy to tych bakterii już trochę pewnie jest 😒

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka a może urosept zacznij brać już na zaś. Na pewno dobrzeby było zrobić badanie moczu na świeżo. Ale do gina jak najbardziej nie zaszkodzi pójść na kontrolę. No i pij dużo wody niech się przeplukuje pęcherz 😉 Co do wylegiwania się to no można trochę ale juz mi się nawet obiadu nie chce robić 🙈 A przez cały tydzień jakoś mi to wychodziło. Dobrze że jeszcze zupa z wczoraj jest. Niech już będzie cieplej to może coś na dworze się porobi.

Na pewno takie sukieneczki ładnie wyglądają ale właśnie czy to wygodne dla brzdąca jest. Ja kupiłam ostatnio dwie w ciuchu tak żeby były w razie jakiegoś wyjścia czy coś. Ale czy je założy to się okaże 🙂 a opaski moja szwagierka robi i są piękne no ale nie każdy brzdąc lubi takie gadżety.

Jagodowa widzisz co do krzywej to moja gin kazała mi zrobić do max 23.04 czyli to będzie u mnie 25+5. Ciekawe od czego to zależy. No i mam jeszcze gr krwi zrobic do 26tc. Trzymam kciuki za poprawę nastroju małej Jagódki abyś miała więcej siły. Może to przez to latanie koło niej tak Cie zaczęło boleć? Może to tylko przemęczenie.

Lady wózek taki uniwersalny więc i dla synka jak najbardziej będzie okej 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 13:14

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:11

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredko, bierz Urosept już 3 razy dziennie, może zatrzyma bakterie, biednaś..

Lady Dior, no wózek wypas jak dla chłopca, super!!! :) Masz z głowy!

Jagodowa, a to w nocy z bólem to masz takie pieczenie/kłucie w dole brzucha czy z boku? Bo ja mam takie coś i jak zmienię pozycję to mija po kilku minutach.. nie pytałam o to gina, bo to świeżo od 3 dni, ale obwiniam o to raczej niewygodne łóżko i spanie długo na jednym boku.. sama nie wiem..
    Dziś będę spać w salonie, i zobaczę czy jest różnica na innym łóżku..

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria wrote:
    Jagodowa, a to w nocy z bólem to masz takie pieczenie/kłucie w dole brzucha czy z boku? Bo ja mam takie coś i jak zmienię pozycję to mija po kilku minutach.. nie pytałam o to gina, bo to świeżo od 3 dni, ale obwiniam o to raczej niewygodne łóżko i spanie długo na jednym boku.. sama nie wiem..
    Dziś będę spać w salonie, i zobaczę czy jest różnica na innym łóżku..

Wiem o jakim rodzaju pieczenia mówisz, miewam takie ale tym razem to nie to. Może to Braxtony? W zasadzie nie powinny być bolesne ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. W ciąży z Jagodą nie miałam żadnych skurczów ale w 29 tyg dopadł mnie taki ból żołądka, który de facto rozlał się na cały brzuch, że jechaliśmy do szpitala. Tym razem to też nie było to, odczucia zupełnie inne. Odstawiam z bólem serca kawę, zwiększam magnez i zobaczymy.

Dziewczyny, kochane jak zawsze 😘. Endzi, bieganie za Jagodą na pewno swoje zrobiło, masz rację. Może się wydaje - cóż to za praca, ogarnąć mieszkanie, zrobić obiad, wyjść z dzieckiem na spacer, położyć na drzemkę - ale jak dołożyć do tego już duży brzuch i źle przespane noce to jednak jest jakiś wysiłek. Snowflake, Twoje fluidy zdziałały cuda, dziękuję Ci 😊. Odwalilam dziś kawał domowej roboty, z dwoma obiadami (na dziś i na jutro) i prasowaniem włącznie.

Zamówiłam dwie piżamy do karmienia, 3 pak bodziaków kopertowych z krótkim rękawem i właśnie zaraz dokupię kokonek (jednak 😀). Poszukam jeszcze staników do karmienia i majtek poporodowych (widziałam bambusowe, ciekawe)... No, coś drgnęło w każdym razie, bo do donoszonej ciąży zostało 10 tygodni. To dużo i niewiele zarazem. Z Jagodą na tym etapie już dawno miałam zapięte wszystko na ostatni guzik ale wiadomo, teraz jest inaczej. W tygodniu, jak tylko ogarnę tą krzywą, zabieram się za prasowanie i pakowanie toreb.

Zmykam, bo mała już się kręci na karmienie. Dobrej nocy 😘

• Endzi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake album to fajna sprawa my też co jakiś czas wywołujemy sobie zdjęcia z podróży czy ogólnie jak już się ich trochę nazbiera. Aczkolwiek ostatnio nie robiliśmy dużo zdjęć. Jeszcze muszę przejrzeć z tamtego roku z wakacji i teraz może w Bieszczadach coś się uda zrobić to od razu za jednym zamachem wywołamy.
    Lubie oglądać takie fotografie bo one później na komputerze a to gdzieś zaginą a to się zapomina. A tak zostaje pamiątka.
    Jak dzisiejsza nocka? Był ból dalej po fizjo?

Jagodowa jak dzisiejsza noc? Wszystko w porządku z brzuchem? Co do domowej pracy to wcale się nie wydaje tylko to jest męczące niestety. Tym bardziej że brzuszek już coraz większy i nie ma człowiek tyle werwy co wcześniej. Także wszystko jest zrozumiałe kochana.
    Jaki kokonek kupujesz? Pochwal się 🥰

A ja znowu rano sama bo mąż robi nadgodziny w pracy. Wieczorem mamy się spotkać ze znajomymi to przynajmniej tyle mojego wyjścia z domu będzie. Chyba że oni do nas przyjadą to będę musiała się za sprzątanie zabrać 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, noc w plecy niestety. Tyle dobrego, że z brzuchem ok ale dziś już musiałam napić się kawy bo jakoś przez cały dzień muszę funkcjonować. Slabej bo słabej ale jednak. A to na zapasy magnezu na pewno nie pomoże... Skurcze łydek też mi się pojawiły, to może i ten brzuch też od niedoborów witamin bolał.

Kokonek to w zasadzie otulacz firmy Motherhood. Ma bardzo różne opinie - od świetnych po takie sobie ale mam ochotę sama sprawdzić, czy to wyprawkowy hit czy też kit. Na szczęście za niewielkie pieniądze więc w razie czego oddam Jagodziance, będzie sobie w nim lale usypiać 😁.

9b873310096f.png

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ