Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry z rana
Ja dziś już w trasie bo lecę na pobranie. Siku już mnie cisnęli od 5 ale wytrzymałam do 6:15, co prawda przed 1 byłam ale 5 h mineło 😁
Adu gdzie ta promka na tego Pixela ? Zerknęła bym
Ja też zrobiłam przerwę od paznokci w sumie przymusową że względu na obostrzenia i wczoraj zdjęłam sama za pomocą acetonu. A już takie ładne i długie miałam 😭 no cóż do porodu i tak bym musiała zdjąć.
A ten tatusiowy to nie przypadkiem do roku czasu ? Chyba że w międzyczasie się przepisy zmieniły a tego nie kojarzę.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Snowflake, kocyk nie wybrany, wczoraj fatalnie się czułam po południu i pod wieczór, a to coś podbrzusze, a to mdłości, bleh.. i tak sobie polegiwałam tylko na kanapie.. na szczęście mój M był wyjątkowo w domu za dnia i było ciut łatwiej.
kredko, no to czekamy na dzisiejszy obchód poranny, co ci powiedzą! O 9 już chyba będzie po obchodzie, co? Dawaj znać!
W dziale o testowaniu, jest wątek taki też ciążowy i dziewczyny wstawiły fajną listę wyprawkową, jak chcecie to możecie sobie zerknąć, co i jak w pierwszym poście tego wątku Noelle wstawiła listę:
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/w-oczekiwaniu-na-rozwiazanie-klub-aa,21370,1.html
w najbliższym czasie chciałabym sobie pozapisywać w zeszycie co mi potrzeba do torby do szpitala i z innych drobiazgów, np nie mam klapek do szpitala żadnych nie z materiału tylko łatwych do mycia, i jeszcze bym chciala jakieś ładne i fajne, i już się robi kłopocik...Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Pisałam i skasowałam 🤬
Adu myślałam że jak Ty rodzisz na Solcu to, że z Wawy jesteś i dlatego zapytałam o ten sklep
Co do tego ojcowskiego to faktoza do ukończenia przez dziecko 24 miesiąca życia, widocznie nie jestem na czasie przepraszam za zamieszanie 😁
AnnaMaria dzięki za link zerkne sobie w domu, bo ja mam taka wydrukowana listę co kiedyś któraś z Was podrzucała i tam zapisuje jak mi się coś przypomni albo jak coś polecicie itp. więc zerkne sobie na to z miłą chęcią 🙂
Co do spłukania to też czekam na wypłatę bo drama w tym miesiącu zaszalałam i kupiłam zestaw kąpielowy dla naszego Bobo z Twist &Shake - nie wiem jak to zrobiłam ale -70% ogarnęłam. W zestawie jest składana wanienka, miękki wkład do wanienki, nocnik, taka podstawka pod umywalkę jak już będzie straszy i nie wiem jak to nazwać polewaczka 🤣 zapłaciłam za cały zestaw 243 zł. A teraz jak patrzę to tylko -20% i tej promy -70% nie mogę znaleźć nigdzie 😱 mam nadzieję że mi tego nie anulują bo się zapłaczę. Niestety wysyłka dopiero chyba w czerwcu - chyba że miło mnie zaskoczą i wyślą wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 09:12
-
Monika, ja jestem z Piaseczna, a sklep jest 20 km od Piaseczna. No i nie mam 100% pewnoscj czy mają avionauta🤣 ooo fajna ta promocja! Patrzyłam tez na ta wanienka. Ja musze kupic jakas skladana, bo nie cierpię jak mi się wala za dużo dużych rzeczy gdziekolwiek.
Uwielbiam pudla, pudełka, żeby to wszystko chować tam i u małej na pewno tez się będę tego trzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 09:19
👧 07.2021 -
Co do wanienek, ja z całego serca polecam wam tą:
https://mamygadzety.pl/nietypowa-wanienka-shnuggle-dla-najmlodszych/
Miałam zwykłą, miałam wiaderko do kąpieli TummyTub, i potem tą.. i powiem wam, że ktoś w końcu coś genialnego zrobił. Boże, jak ona ułatwia kąpiel noworodka! Nie utopisz dziecka, nie wpadnie ci pod wodę buzią, nie ZEŚLIZGNIE SIE, bo jest piankowa antypoślizgowa wkładka i jest co najważniejsze, taki próg na dnie, jakby łagodny łuk plastikowy, że dziecko hamuje w pewnym miejscu i się tam zawsze zatrzyma dupką.
Boziu, uwielbiam ją. Kąpałam w niej chyba do roku, więc naprawdę spoko wystarcza, nie na żadne kilka miesięcy. Są używki na olx, są nowe w róznych kolorach, no dla mnie hit
A, no i zajmuje mało miejsca, i jest szczególnie fajna dla mam po CC, zupełnie inaczej się ją niesie z wodą do wylania, nie obciąża tak mięśni pleców. Zwykła wanienka i podnoszenie jej, niesienie z wodą to nie jest coś dobrego dla mamy po porodzie, a nie zawsze mąż jest pod ręka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 09:28
-
Aaa no to fakt kawałek by był jak 20 km od Piaseczna
No my musimy na razie właśnie tak się gospodarować żeby nie zagracic mieszkania więc składana wanienka jest super opcja dla nas
komodę na wzór wstępnie znaleźliśmy na allegro bo te meblarze to się liczą i czas wykonania na sierpień albo październik 🤣 a mój mąż zażyczył sobie komodę na nóżkach pasująca do innych mebli więc szukamy 😁
-
Zaraz Was nadrobię ale mój poziom ekscytacji jest tak duży że muszę to szybko napisać!
WYCHODZIMY DO DOMU ! 😍😭
Tak strasznie się cieszę! Zrobili małej jeszcze takie mega dokładne usg i mówią że na spokojnie możemy już zbierać siły w domu. 10 długich dni...Lady_Dior, Annamaria, Endzi, sandrina22, Baśka 89, Snowflake, Monika87, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość
-
Annamaria, jak dobrze, że polecasz, bo ja ją zamowilam zanim przeczytałam 🤣 coś mnie podkusiło 🤣 ale w okolicy za 50 zł sprzedawali 🤣
Kredka, cudownie!! ❤ będziesz miała cudny weekend w domku!
Mialam dzis zrobić tyle rzeczy, a dałam radę tylko umyć lodówkę, bo tak potwornie boli mnie głowa.Annamaria, Baśka 89, Snowflake lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
kredko, aaa , super!!!! W domu szybkie pranie szpitalnych rzeczy i luuuuuuuuuuz
Ja kupiłam już dwie pary klapek z Aliexpress pod prysznic, jedne w kształcie królików, drugie z serialu Friends teraz robię listę rzeczy do kosmetyczki do szpitala, aaa , pomału sobie trzasnę plan co mam do kupienia..Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
adu wrote:Annamaria, jak dobrze, że polecasz, bo ja ją zamowilam zanim przeczytałam 🤣 coś mnie podkusiło 🤣 ale w okolicy za 50 zł sprzedawali 🤣
adu, zakochasz się w niej jest genialna i bardzo przyjazna dla maluchów. A z planami na robienie czegoś.... ja wczoraj miałam plany i nic.. tylko polegiwałam na kanapie.. także odpuść, jutro też jest dzień! Może po obiedzie ci się polepszy.. Pijesz dużo wody? To pomaga na bóle głowy.
-
Kredka super!!! Miłego weekendu w takim razie 😁
Ja dziś wizytuję. A tak mi się nie chce, bo mały dał mi w nocy popalić, potem mała okopała mi pępek boleśnie 🥴 Juz dwie kawy za mną...
Fajna ta wanienka. My mamy zwykłą po starszaku. U nas stary kąpie bobasy, to nie kupuję nic innego 😂Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Annamaria fajne te wanienki są ale oczywiście u mnie w okolicy na olx nie znalazłam. Za to dużo jest w Warszawie jakby któraś z okolic była chętna Dzięki za ten wpis z ovu chętnie sobie poczytam co tam piszą dziewczyny o wyprawce. Może coś zmodyfikuję i u siebie
Kredka super że Was wypisali i już możesz spokojnie się kurować dalej w domu Cieszę się bardzo
Snowflake bo to zawsze by się chciało coś mieć nowego i fajnego dla maluszka co wcześniej się nie miało Powodzenia u fizjo Może i ja się skuszę na wizytę mojej
Znalazłam ubezpieczenie i powiem Wam że jestem na prawdę w szoku. W tamtym roku za busa zapłaciliśmy ponad 800zł. A dzisiaj znalazłam na rankomacie ponad połowę tańsze. Znalazłam u nas w Lublinie firmę która też jest przedstawicielem tej z rankomatu i załatwiłam już. No i wysłałam dziewczynie jeszcze papiery z motocykla i skody aby sprawdziła też. Bo oczywiście wszystko nam się kończy w podobnym czasie.
A po za tym to zupa zrobiona ale jakaś taka mi się wydaje nie do końca dobra No nic dobrze że mąż smaku nie ma to przynajmniej nie będzie bardzo marudził
Sandrina kciuki za wizytę daj znać co tam powiedział doktorekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2021, 12:17
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredka aaaaaale się ciesze 😍😍😍 kochana moja wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ❤️Miłego weekendu z rodzinka ☺️☺️☺️
Sandrina kciuki za wizytę ❤️
Ja wanienkę mam zwykłą, stelaż do niej kupiłam za 15zl na olx blok obok 😉
Dzisiaj odebrałam paczkę z allegro z aspiratorkiem do noska,gąbka do kapania i prześcieradłem do wózka.
Zostały kosmetyki do kupienia dla mnie (do torby do szpitala) i Dorianka,pampersy,chusteczki i nie szczesne skarpetki 😂😂😂
No i torbę do szpitala muszę skompletować ale to w przyszłym miesiącu bo w tym miesiącu sie splukalismy z leksza 😉 a jeszcze jutro urodzinki dla rodzinki robimy...
Miłego weekendu 😘
Endzi lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Basiu ja ostatnio kupiłam skarpetki w pepco 😁 Nie wiem czy masz tam gdzieś u siebie otwarte ale polecam. 🙂
Za wcześnie wstałam bo już nie mam siły funkcjonować 🙈 chyba drzemkę muszę zrobić jakąś.Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredka ! Super teraz tylko dobra rekonwalescencja w domeczku ❤️ ale najważniejsze że w domu 🥳🎊
Dziewczyny przyszły mi wyniki i hemoglobina poniżej normy. I mnóstwo bakterii w moczu i leukocyty 😱😱😱😭😭 miała któraś z Was tak ?
Wysłałam wyniki do mij go doktorka czekam aż odpisze. Wizytuje w poniedziałek ale zastanwiam się czy do tego czasu coś powinnam zrobić czy co .. 😱😭 zestresowałam się ....Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Annamaria, właśnie ostatnio pije za mało, myślę, że z litr wszystkiego w ciągu dnia i to pewnie jest przyczyną. Musze się zacząć pilnować, bo tak nie może być. Super, ze tak chwalisz ta wanienke. Zobaczę, czy mi się zmieści do zlewu, jak nie, to może dokupię stojak
Sandrina, kciuki za wizytę!
Endzi, ja wzielam na olx z przesyłką, bo mimo, że niedaleko, to zupełnie nie po drodze i stracony czas, więc te 12 zł za przesyłkę jest git. teraz na olx jest jak na vinted, że można zamawiać nornalnie. Super, ze udało Ci się tak ogarnąć to ubezpieczenie różnica ogromną!
Monika, ja mam zawsze za wysokie leukocyty, ale lekarz mowi, ze to mój urok. Bakterie mam często określone jako dość liczne, ale pozostała reszta zawsze jest ok i lekarz mowi, ze to kwestia pobrania. Jak za niska hemoglobina to teraz buraczki, szpinak itp żeby podnieść, a resztę może skontroluj w przyszłym tygodniu jeszcze raz ten mocz
Ja dziś o 17 jadę na badanie dna oka, mam nadzieję że nie wyjdą jakieś kwiatki, które przekresla SN.
No i umówiłam 3 prenatalne na 5.05. to będzie 28+2. jedno z dwóch, bo drugie z medicoveta umowie się dostane skierowanie i tamto umowie tak 30+5 albo 31. jest plan na życie 🤣Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Snowflake dzięki ❤️ trochę mnie uspokiłas bo ja już wiecie jakieś panikarstwo mnie opanowało.
Sandrina kciuki za wizytę 🤞🤞 daj znać po 🤞
Co do tej wanienki obserwuje zaufaj położnej i ona nie poleca tych "wanienek wiaderek" dla chłopców bo właśnie w środku ma ten próg co może obcierać genitalia chłopca ale nie wiem może ja się nie znam tak czy siak mi się też podoba ta wanienka ale my musimy mieć składaną bo nie będziemy mieć gdzie tego trzymać.Baśka 89 lubi tę wiadomość