Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Adu, noc rzeczywiście o niebo lepsza, dziękuję 😘.
Za to od wczoraj jakoś dużo mniej czuję malucha 🤔🙁. Spokojnie, na razie bez paniki ale widzę wyraźną różnicę w aktywności.
Do pracy wrócisz przecież 😀. Dobrze, że lubisz swoją pracę, mi mojej też brakuje ale z czasem po prostu masz tyle zajęć na głowie, że nawet o tym nie myślisz.
Sandrina, z tego co pamiętam Wam też nie bardzo ma kto pomagać, więc siedzimy obydwie w domu z dziećmi a nasi panowie pracują. I to będzie niewątpliwie trudne dla naszych pociech, kiedy nagle to nie mama a tata zostaną z nimi na posterunku. Byłoby inaczej, gdyby choć od czasu do czasu została z dzieckiem babcia czy ktokolwiek inny zaufany. Pomału jakoś by się malec przyzwyczajał to takiej sytuacji, a tak to będzie ogromne stres - dla wszystkich.
Annamaria, no słów brak po prostu. Znam z autopsji. Przytulam 😘.
-
Monika, nie no wiadomo ze tu cel wyższy. Po prostu smutek jest:)
A co do obrotej bazy, to przy noworodku raczej nie ma ona zbyt dużego znaczenia. Przy starszaku juz jqk najbardziej wygodna.
Ja się zastanawiam jeszcze nad nowością maxi cosi, właśnie z obrotowa baza jest już pierwszy i potem do tej bazy drugi fotelik.👧 07.2021 -
Adu u nas w Lublinie z leroyem jest tak że idzie się i przed sklepem stoi ochroniarz i mówisz co chcesz a on załatwia i kupujesz bez problemu. A co do Ikei to przez internet można zamówić np z odbiorem osobistym😉 Co do tetry to ja kupiłam 10 szt. Takie 4 zwykle białe a reszta kolorowe. Zamawiałam na allegro akurat. Muslinową mam jedną duża ale też chyba szwagierka zamówiła drugą taka dużą. No i mam jeszcze dwie flanelowe taki standardowy rozmiar.
Snowflake dużo zdrówka dla Ciebie kochana z okazji tych 18 urodzin😜 Niech marzenia się spełniają i żebyście już niedługo mogli wprowadzić się w swoje 4 kąty 😍
Annamaria współczuję teściowej i podejścia jej do całej sytuacji. Przykre to jest niestety takie zachowanie jej i szwagra 😔 no ale tak to jest ze z rodziną najlepiej na obrazku się wygląda i to też nie zawsze.
Jagodowa na pewno sobie mąż z córką poradzą. Może jakiś prezent od dzidzi dla małej? Coś takiego symbolicznego? Że jak będziecie wracać ze szpitala to dzidzia ma prezent dla siostrzyczki. Widziałam że niektórzy tak robią żeby starsze nie czuło się bardzo zazdrosne że nagle dzidzia jej mamę odebrała.
Kredka i Basia cieszę się że u Was coraz lepiej niech już tak zostanie i może niedługo Was wypuszczą do domu. ✊🙏 Wypoczywajcie ile możecie i uważajcie na siebie.
A mi lecą te dni jakoś w miarę szybko ale miałam trochę zajęć po południu. Dzisiaj zmiana pogody na śniegową i czuje moją nogę strasznie dziś... Może to na zmianę pogody tak się zrobiło bo wcześniej było okej. A dzisiaj po południu wybieramy się ze szwagierką do lumpka jesz że także mam nadzieję że trochę mi przejdzie ten ból🙈 U nas w pokoju prawie tynki skończone jeszcze zostało 2,5 ściany z wyrównaniem. Więc może do piątku mąż to skończy. A później trzeba odczekać aż wyschną więc dalszą część robót na ścianach będzie dopiero w maju. No a jak skończy tynki to podstawi samochód szwagrowi po rzeczy dla małej żeby zabrać.
Wczoraj robiłam paznokcie mamy koleżance z pracy. Która ma synka 4,5 letniego. No i mówila że do 30tc miała być dziewczynka a w 30tc urodziła i okazało się że chłopak😁 Mój to się wczoraj przeraził jak mu to powiedziałam. Mówi że się już przyzwyczaił do myśli że będzie Zuzia😅Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kredka, Basia o Was myślę szczególnie 😘😘😘. Naprawdę.
Monika, teściów nie mam, nawet nie poznałam, nie żyją obydwoje. W domu z nami mieszka schorowana babcia męża, już po 80 tce - nie muszę mówić, że nie jest to osoba, która nadaje się do opieki nad dzieckiem. A moi rodzice jakoś się nie garną... Chociaż bardziej mam wrażenie, że po prostu inaczej wyobrażają sobie pomoc po prostu, bo w deklaracjach to owszem oni bardzo chętnie. A ja jakoś nie umiem wprost powiedzieć, że wizyta raz na 3 - 4 miesiące mnie nie urządza 🙁. To żadna pomoc. Jak my nie pojedziemy w odwiedziny to ani widu ani słychu, tylko sms lub telefon co tam u nas...Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kurcze, co napiszę posta to już wskakują nowe, wasze 😀. Ale przynajmniej będę pisać w miarę na bieżąco.
Snowflake, sto lat kochana 😘. Zdrówka i spełnienia marzeń ❤️.
Endzi, pomysł z prezentem nie jest zły tylko nie w zazdrości jest chwilowo problem. Jagódce od dawna tłumaczymy i opowiadamy że dzidziuś mieszka w brzuchu u mamy itp itd i ona się cieszy, całuje i głaszcze mi brzuch codziennie a rano wita się z dzidziusiem 😍. Natomiast nigdy z nikim oprócz męża nie została na dłużej niż 2 - 3 godziny... I tu jest pies pogrzebany. Mąż wiecznie zajęty bo oprócz pracy ogarnia wiele innych spraw i tak to potem wygląda - jak wracam od dentysty powiedzmy to obydwoje w oczach mają nieopisaną ulgę... Pracujemy nad tym ale żeby były efekty, potrzeba jest regularność a nie strzał raz od wielkiego dzwonu, kiedy już naprawdę muszę wyjść sama z domu.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Endzi, ja wiem, że wszystko się da zamówić, ale po ikea kocham chodzić, a z leroy będę tak musiała zrobić, że zamowie i odbiorę. :p
Wez mi nie mów takich rzeczy, przerażają mnie te "zmiany " płci 🤣 mam nadzieję, że dziś 3 lekarz potwierdzi, że to moja princess.Endzi, kredka, Baśka 89 lubią tę wiadomość
👧 07.2021 -
Adu daj znać jak tam po wizycie 🤗 No i miejmy nadzieję że Nadia jest Nadia a Zuzia jest Zuzią 😂 O której masz to usg?
Ja wczoraj zakupiłam kilka pajacyków no i raczej typowo dziewczęcych😅 Także też bym wolało aby zostało tak jak jest.
Ja od rana mam dziś dyskotekę w brzuchu 😂 Dzisiaj pierwszy raz mnie obudziły kopniaki w brzuch.
Jagodowa no z tą opieka nad dziećmi przez męża to tak jest. No ale co poradzić jak ma dużo pracy. Nie zawsze się da niestety.. Ale trzymam kciuki aby się przyzwyczajali do siebie bardziej.✊ Co do pomocy Twoich rodziców to wspolczuje. Ale co zrobić jak człowiek mało domyślny a Ty zagrzeczna aby im powiedzieć wprost o jaką pomoc Ci chodzi. I że fajnie byłoby jakby zabrali małą na kilka godzin nawet gdzieś. Daleko mieszkacie od siebie? Ja mojej mamie mówiłam jeszcze zanim byłam w ciąży że będzie odrabiać moją opiekę nad dziewczynkami i one tak samo 😅
Średnia siostra mówi do mnie że fajnie że będzie Zuzia to będą ze swoim chłopakiem nabierać wprawy nad opieką nad dzieckiem 😅 Ale mam nadzieję że ze swoim to poczekają jeszcze tak z 5 lat chociaż 😁
Monia myślę że z wyprawką spokojnie zdążysz. Do sierpnia masz jeszcze trochę czasu kochana. A z ilością ubranek to nie pomogę bo sama nie mam pojęcia. A dzieci różne się rodzą i czasami ten najmniejszy rozmiar długo noszą. Także to pewnie zależy od tego jakie te nasze bąble będą. Zawsze można coś dokupić już po urodzeniu. Spokojnie sobie poradzicie nie ma co się stresować.
Baśka 89 lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria współczuję teściowej 🥴 no co za kobieta...
Kredka najważniejsze, że na prostą już wychodzisz. Też dobrze, że twój synek jest w takim wieku, że dużo rozumie. Jedno zmartwienie mniej, mimo tęsknoty.
Ja bym się nie obraziła jakby się chłopak nam urodził, no ale nifty definitywnie przesądza sprawę 😂
Kurcze wkurza mnie ten lockdown. Mogliby meblowe otworzyć 😡😠 W takim tempie prędzej urodzę, niż coś kupimy.
Ale póki co udało mi się kupić kanapę i dywan do dużego pokoju. Wietrzy się na balkonie, bo śmierdzi niemiłosiernie.
A w sobotę jedziemy do teściów ( stary od kuzyna samochód pożyczył). Jak mi się nie chce....pewnie też będę się tu żalić.
Monia trudno powiedzieć ile ubranek kupić. Zależy jak duże dziecko się urodzi, jak szybko będzie rosło. Spojrzałam na stare zdjęcia i miałam chyba 25 kompletów rozmiaru 56- czyli pajacyki + zestawy( body, półspiochy). Chodził w tym max 1,5 miesiąca, ale pranie non stop, bo strasznie ulewał i często przebieraliśmy 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 13:06
-
Endzi wrote:
Annamaria współczuję teściowej i podejścia jej
no ale tak to jest ze z rodziną najlepiej na obrazku się wygląda i to też nie zawsze.
No i mówila że do 30tc miała być dziewczynka a w 30tc urodziła i okazało się że chłopak😁 Mój to się wczoraj przeraził jak mu to powiedziałam. Mówi że się już przyzwyczaił do myśli że będzie Zuzia😅
Endzi, no niestety..dlatego jak mam prenatalne za tydzień, nie proszę jej o pomoc, bo i tak najczęściej jej wszystko koliduje z jej serialami w TV.. tylko mam umówioną córkę koleżanki, będzie opiekunką przez 2 godziny, a ja mam komfort, wszystko czysto i klarownie dogadane, a dziewczyna szczerze się cieszy, zawsze coś tam sobie dorobi..
Co do płci, mówiłam wam już, że mój pierwszy syn był do 7 miesiaca podobno dziewczynką.. W 7 miesiacu dowiedzielismy się, że eeeee, jednak chłopak!!
Tylko wtedy to było takie raczej, nie na 100%, a teraz oboje lekarze niby nie mają wątpliwości..
No ale wiecie, dopiero po 19 tc jąderka schodzą na dół do moszny, i obraz usg jest inny, więc... czekamy, czekamyEndzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość
-
Z Nadia wszystko dobrze, waży 740 gram. Ale sama wizyta porazka! Taki chamsko dawno nie byłam potraktowana. pretensje, po co ja przyszłam, skoro lekarz prowadzący trzyma się 3 usg. I po co robić usg co chwilę. Ja miałam ostatnio 5 tygodni temu.
No takie pretensje.
Kurna, to moja pierwsza ciaza a na wizycie nie mam usg. A tu pretensje, jakbym to za darmo chciała.Zapłaciłam normalnie za tą wizytę prywatnie, nie NFZ, nie pakiet. A ten do mnie, że to nietypowe, usg w 25 tygodniu, po co takie kontrolne, przeciez następne jest w 30, niektóre kobiety nie mają nawet tych 3 co na NFZ, a innym się zachciewa 20.. kuzwa, ja mam usg co 4-5 tygodni. Bylam wściekła jak nie wiem.
👧 07.2021 -
Ooo Adu, no to trafiłaś, rzeczywiście. Nie dość, że płacisz to jeszcze źle 👿. Cham i prostak. Nie przejmuj się aczkolwiek rozumiem doskonale, że wyprowadził Cię z równowagi konkretnie. Wrrrrr....
Najważniejsze - duża, zdrowa dziewczynka 👍❤️. Czyli różowa wyprawka zostaje 😀.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Powiem wam, ze tak się cieszyłam na to usg a on zabrał mi cała radość. Kurde, naprawdę wpędził mnie w jakieś poczucie winy, że chodzę za często, a przecież ja chcialam mieć tak z raz w miesiącu to usg. Teraz bym miała 10-12 tygodni przerwy, to takie dziwne, że chce sprawdzić czy wszystko z nią dobrze. Powinnam skłamać chyba, że się zls czułam, nie wiem. Masakra.
Teraz umowie się tak za około 3,5 tygodnia na prenatalne 3 trymestru u nich. A potem gdziss 3 tygodnie później zrobię je z medicover. Chciałabym jedno zrobić to porządnie tu, bo mają lepszy sprzęt i badanie trwa dłużej, no i będę probowala do tego lekarza h którego bylam poprzednio prywatnie, on był mily i zgodził się na męża, nke tak jak ten burak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 18:13
👧 07.2021 -
Adu no porażka z tym ginem. W ogóle co to za komentarze, że USG za często 🤦Najważniejsze, że z małą dobrze.
Ja w takich sytuacjach bardzo mojego dr doceniam, bo ja bezpodstawnie się u niego tyle nahisteryzowałam a on mi nigdy złego słowa nie powiedział.
adu wrote:Sandrina, jakiego auta szukacie? Mamy renault Laguna na sprzedaż w bardzo dobrym stanie. 🤣🙊
Hahaha nie no spoko, dzięki 😂
My szukamy Kii cee'd kombi albo jakiegoś suwa większego niż nasz poprzedni. Przynajmniej stary wie czego szuka 😂
-
Hej dziewczynki 😁
Dzisiaj miałam badanie szyjki i usg.
Szyjka ma 3,4cm ,twarda,zamknięta.
Na USG były sprawdzane przepływy pępowiny.Wszystko w jak najlepszym porządku ☺️
Ale...niewiadomo kiedy wyjdę...albo przed weekendem albo po...i tak mi się ryczeć chcę już że masakra...hormony robią swoje...
Jest mi strasznie smutno,chciałabym się przytulić 🥺🥺🥺 wiem marudzę jak dziecko ale ja naprawdę chce do domu 😭😭😭 dzisiaj doszła komoda która zamówiłam w poniedziałek z allegro-,biała z dwoma szarymi szufladami-360zl. Z przesyłką - 6 szuflad,129cm szeroka i 81 cm wysoka.
Doszły prześcieradła do łóżeczka,rożek,i kocyk z poduszką minky do wózka.
Farba doszła do malowania łóżeczka z atestem że dla dzieci nie szkodliwa-kolor oliwkowy gaj-jak wrócę będę malować ☺️
Pieluchy tetrowe też doszły zamówiłam 5 kolorowych i dokupie jeszcze 5 białych.
Czekam jeszcze na spiratorek do noska,materacyk gąbka do kąpieli i prześcieradło do gondoli.
A ja se podglądałam tylko przez kamerkę...ehhh...dobija mnie to.kredka lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny a ja Was w ogóle nie potrafię nadrobić 🙈 i jak tu się wepchnąć w rozmowę 😜😂
kredka, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość