Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrina22 wrote:Baśka niedługo wyjdziesz!!!
Jakie "będę malować"😲 chyba stary będzie malować, a ty nadzorować go z kanapy 🤫
LadyDior co u was? Jak się czujesz?
Ja będę malować.chocby po szczebelki ale pomaluje sobie sama 😁[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Sandrina22 kochana na szczęście czuję się dobrze - jak nie w ciąży 😁 Jedynie zaparcia mi dokuczają 🙄 Dziś miałam połówkowe i pani wykonywująca usg nie miała żadnych zastrzeżeń 🙂 zatem podzieliłam się tą radosną nowiną z rodziną😁
Kredka naprawdę się cieszę, że coś idzie ku lepszemu. Wiesz po takiej chorobie, to pewnie długo może jeszcze zostać kaszel poinfekcyjny. Drogi oddechowe dostały popalić i teraz to wszystko musi się zregenerować... Najważniejsze, żeby wszystko szło w dobrym kierunku za co trzymam kciuki😌
Baśka89 mam nadzieję, że Cię wypuszczą jeszcze w tym tygodniu. Super, że macie się dobrze i oby tak dalej 😃 Wierzę, że już byś chciała wyjść ale wytrzymaj jeszcze troszkę 😉
Annamaria o niee o 21 przyszedł szwagier 😧❓ Przecież to jakiś żart 🤦🏼♀️ a teściowa faktycznie nie lepsza🤦🏼♀️ Też mnie bardzo dziwi, że ludzi interesuje płeć a o samopoczucie to już nie łaska spytać 😒 Dobrze, że nie musisz się z nią często widywać...
Snowflake bardzo współczuję takiego przeżycia z synkiem. Ja jestem panikarą totalną i chyba bym od zmysłów odeszła jakbym się znalazła w podobnej sytuacji 🙄 Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło 🙏🏻
Adu o jeny ale lekarz Ci się trafił 😩 No też mi ręce opadły i nie tylko 🤦🏼♀️ Jak dla niego usg co 4-5tyg.jest częste, to on się chyba z choinki urwał😒
sandrina22, kredka, Endzi lubią tę wiadomość
-
Baśka dobrze, że u Was stabilnie z szyjką i nic się nie dzieje.
Łącze się z Tobą w bólu bo ja już dziewiąty dzień leżę i dziś nie mam szans na wyjście. Lekarz powiedział, że zleci dodatkowe badania i jak będą w miarę ok to być może jutro mnie wypuszczą ale nic nie obiecują. Plus taki, że może dziś wyjmą mi wreszcie cewnik bo już mnie on wkurza, chociaż plus taki że przesypiam całą noc bo mnie siki nie budzą. 😂
Basia a jak u Ciebie w szpitalu z jedzeniem? U mnie dużo lepiej niż ten wcześniejszy szpital gdzie leżałam miesiąc temu. Tam się po prostu nie dało przełknąć tych bełtów na obiad a tu oczywiście nie poziom restauracji ale jest dość smaczne.
Lady Dior super że u Was dobrze! ☺️ Te zaparcia to masakra jakaś, też mam z nimi jazdę 🙄 a jeszcze teraz pchają we mnie te żelazo to już w ogóle... -
Baśka 89 wrote:niewiadomo kiedy wyjdę...albo przed weekendem albo po...
Baska, dziś czwartek, to może jutro nawet wyjdziesz! Głowa do góry! No i ty masz CO oglądać, a ja w czarnej d.... z zakupami np.... także ten - i tak jesteś do przodu
Snowflake, myślałam, że pisałam, ale chyba nie - aż ciarki miałam po tej przygodzie Piernika najgorsze co może byc, jak dziecko jest malutkie i nie wytłumaczy słowami dokładnie, a coś go boli i nie wiadomo co.. jak dobrze, że to za wami! A jak dziś się czujesz, ostatnio? Masz ten "słynny przypływ energii" drugiego trymestru: czy też nie...? Bo ja jakoś nie....!
LadyDior i jak reakcja rodziny? Był szok?? Bardzo się cieszę z dobrych połówkowych, no nic tylko szykować pomału wyprawkę dla synusia
kredko, lepiej niech wyjmą szybciej ten cewnik, bo dobrze byłoby byc jeden dzień na oddziale po wyjeciu i zobaczyc, czy wszystko jest ok. Kciuki za wyjście na weekend! Co do jedzenia w szpitalach chyba nigdzie nie ma rewelacji, ale mnie zawsze tak cieszyło jedzenie pod pyszczek, że nie muszę zmywać.. że i tak byłam zawsze zadowolona..
-
Cześć dziewczyny 🤗
Basiu kochana widzę że masz niesamowity przypływ energi. Ale jak wyjdziesz ze szpitala to nie wykorzystuj go od razu na wielkie porządki ładnie proszę. Wiadomo że chciałoby się już wyjść do domu ale trzeba zaufać lekarzom. Najważniejsze żeby się dobrze upewnili ze nic Wam nie jest. Trzymam kciuki aby było tak jak chcesz i żebyś wyszła przed weekendem.
Kredka najważniejsze że sytuacja się u Was ustabilizowała. Dobrze że już lepiej się czujesz niech już będzie tylko lepiej. A osłabienie to niestety może potrwać nawet do 3 miesięcy przynajmniej tak moja rodzinna mówiła. Ale to może bardziej u starszych ludzi bo wtedy akurat o babci rozmawiałyśmy. Super że jedzenie lepsze się trafiło. Może to dlatego że muszą pacjenci nabrać więcej siły i jedzenie lepsze z tej okazji 😅
Lady_Dior super że na połówkowych wszystko cacy wyszło i że jesteś zadowolona. A jak rodzinka zareagowała? A co do zaparc to mi pomogło jedzenie ciemnego pieczywa i ograniczenie wgl białej mąki i jak na razie mam spokój. Bo w moim przypadku żadne siemię lniane nie przejdzie przez gardło. Także ciemny chlebek i poprawa była.
Adu burak z tego lekarza jak on może mówić tak wgl. Płacisz to wymagasz no bez przesady.. Moja gin robiła mi już 4 usg takie dokładne. A pomiędzy nimi zawsze sprawdza głowicą od usg serduszko jak się ma. Ehh nie dość że zarobił to jeszcze mu źle bo przyszła dziewczyna sobie dziecko obejrzeć no co za typ...
Annamaria dobrze ze masz kogo wziąć do opieki na te kilka godzin i nie musisz się prosić nikogo żeby Ci został z dziećmi. A tak jak mówisz dziewczyna sobie dorobi i będzie miała na swoje potrzeby.
A ja byłam wczoraj w ciuchu i kupiłam dwie sukieneczki dla małej, rampersy, śpiworek i na jesień już kombinezon ala jednorożec 😂 A w pepco skarpetki i czapeczki dwie. No i przyszedł mi też wczoraj recznik z allegro dla małej. I na ten miesiąc na razie koniec z zakupami. Bo tak na kupię a nie wiadomo jeszcze co będę mieć od szwagierki. Mój powiedział że pojedzie jak skończy tynki więc myślę że dopiero pod koniec tygodnia dopiero.
Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Kochane moje jestem w domu 😁😁😁
Rano badał mnie ordynator,pow że szyjka w porządku,wszytsko ładnie pięknie i idę do domu 😁 miałam ochotę skakać z radości.Powiedzial że mam odpoczywac i mają koło mnie latać.
Przy wypisie zastępca ordynatora-lekarka pow.ze mam wstrzymać się że współżyciem na jakiś czas,nie każe mi leżeć ale na spokojnie wszystko.Zakazala kategorycznie mycia okien i wielkich porządków.mam się nie naciągać.Spacerowac mogę ale też nie mega długie dystanse.
Kredka jedzenie było ohydne...😣😣😣
Wiecznie zimne obiady,bez soli,zupa,mięso.... bleeee
Dali mi dietę bez solna i wysoko białkowa 😣😣😣
Sera białego nie tknę do końca ciąży chyba na śniadanie i na kolację biały ser...suche to bez niczego...bleeeee
Jak ja się cieszę że mogę zjeść coś innego niż ser biały.Snowflake, Monika87, sandrina22, Endzi, Jagodowa Mama, Lady_Dior lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Cześć dziewczyny !
Adu jaka już duża ta Twoja Nadia ❤️ super, że wszystko ok ale lekarz przegiął pałę, co za cham ! Ja na każdej wizycie mam USG (czyli co 3 tyg) i wcale się o to nie proszę mój doktorek sam to proponuję - mówi że teraz tego dzidziulka zmierzymy i zważymy 💙
Chyba bym już do niego więcej nie poszła jakby tak mój się zachował.
Baśka ale super, że jesteś w domu 🎊🥂🥳 uważaj tam na siebie i broń Boże nie rób torta mężowi na urodziny 😁 lepiej zamów 😁
Kredzia oby Cię wypuścili szybciutko ale też nie ma co naciskać, najważniejsze abyś się lepiej poczuła i nie miała tych duszności.
Ja dziś zwariowałam 🤣 robię cały dzień ciasto 🍰 malinowa chmurkę 🤣 nie wiedziałam że ona jest taka wymagająca ale tak się na nią napaliłam że koniec świata 😁 zostal mi tylko krem do zrobienia.
Dziś w ogóle obudziłam się przed 4 i za cholerę nie mogłam już usnąć. Zjadłam o 6:30 z mężem śniadanie k potem poszłam znów spać ! Kocham życie na wolnym 😁 Potrzebuje teraz tego jak nigdy wiem, że to już nie wróci dlatego korzystam ile wlezie.
Miłego popołudnia dziewczynki 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 20:50
Baśka 89, Endzi, Jagodowa Mama, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Snowflake wrote:niestety minus jest taki, że nie mogę domyć wanny. Jakiś pomysł? 🙈
Kup sobie w Rossmanie tę pastę:
mi ona chyba wszystko ładnie czyści
Basia w domu, juhuuuu!!! Super
Ja dziś siedzę i oglądam kocyki niemowlęce.. mam niby 3
ale one są takie dziergane i nie do wszystkiego, szukam takiego łatwiejszego do czyszczenia i prania, każde z moich dzieci ma taki jedne milusi i trochę puchowy.. ile tego jest w necie! Jaki wybór... z roku na rok coraz więcej!
Niedługo otwartych stron w przeglądarce mi zabraknie, hi hi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 16:55
Baśka 89, Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Monika87 wrote:Ja dziś zwariowałam 🤣 robię cały dzień ciasto 🍰 malinowa chmurkę 🤣 nie wiedziałam że ona jest taka wymagająca ale tak się na nią napaliłam że koniec świata 😁
Masz przepis, jakiś link, boziu, jak to brzmi... malinowa CHMURKA , aaaaaaa
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Baśka super że jesteście już w domu! Uważaj tylko na siebie i naprawdę wrzuć sobie na luz bo to różnie bywa i lepiej nie mieć później do siebie pretensji. Powodzenia! ☺️
Monika malinowa chmurka 🥰🥰 brzmi bosko a podejrzewam, że smakuje jeszcze lepiej. Zeżarłabym jakieś dobre ciacho. W ogóle zeżarłabym coś dobrego. 😅
Snowflake może jakiś cif czy soda z kwaskiem? 🤔Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Basiu cieszę się że już w domku jesteście. Odpoczywaj tam i wszystko na spokojnie bez wielkiego szału. Wiadomo że teraz to będziesz miała przypływ energi ale wszystko po trochu.
Moja mała bryka z prawej strony a mnie co chwilę przechodzi piekący ból w prawej nodze. Ehh już wiadomo co jest jego przyczyną. Musi mnie uściskać gdzieś tam łobuziak🙈
Moja teściowa przywiozła mi dzisiaj 6 szklanek do ekspresu z podwójnym dnem. Oczywiście promocja w Lidlu była i kupiła za grosze 🤣 a takie ładne są. No ale dzisiaj mi męża od pokoju odciągnęła i będzie dzień do tyłu z robotą i kolejny dzień opóźnienia dla mojego transportu od szwagierki 🙈 No ale coś jej się w samochodzie popsuło i będzie jej robił a teraz pojechali po części żeby kupić.
Annamaria kocyków jest masa w internecie. Jest w czym przebierać na prawdę. A niektóre takie piękne są ale cenowo też różne jest😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 17:46
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Dziewczyny ja robiłam w lidlomixie (w sumie przepis z termomixa) i się urobiłam ale jakbyście miały ochotę to z moje wypieki jest przepis, podrzucam
https://www.mojewypieki.com/przepis/malinowa-chmurka
Jeszcze nie próbowałam niech się ustoi w lodówce. Mam nadzieję że jak jutro będę kroić to się nie rozwali 🤣chciałabym żeby wyszło tak jak na zdjęciu a nie jakaś pacia. 🤣 -
Endzi, Annamaria moi rodzice byli oczywiście zadowoleni ale nie w szoku, bo wiedzieli, że się staramy 😉
Chwilę normalnie z nimi rozmawiałam i tak z nienacka pokazałam im mój dość już spory brzuszek a moja mama "oooo będzie chlopak❓" Normalnie zaskoczyła mnie😂 Spodziewałam się reakcji "woow jesteś w ciąży ❓Który to już miesiąc ❓" a ta mi wyskoczyła z pytaniem, czy chłopak 😂 Mama razem z wujkiem stwierdzili po brzuchu, że chłopak no i udało im się zgadnąć 😜
Baśka89 jak to super, że już w domu😁 Teraz tylko łez i pachnij😁😁😁
Kredka mam nadzieję, że Ciebie też w krotce wypuszczą 😘
Snowflake dziękuję 😌 Ja jeszce kompletnie nic nie ogarnęłam dla synka. Nie wiem kiedy się tym w ogóle zajmę 🙈 Przypadkowo podczas zakupów dla córki kupiłam niebieski kocyk ale na żywo jest taki se. Wózek i fotelik mam i chyba się skuszę na kosz Mojżesza ale to pod koniec ciąży raczej. Na pewno zamierzam wcześnie ogarnąć produkty apteczne, bo będę na urlopie w Pl za parę tygodni, więc ogarnę te rzeczy już za wczasu. Myślę też, że jakieś pierwsze chłopięce ciuszki mogę zacząć kupować ale to też za parę tygodni. Jeju jakoś się jeszcze boję 🤦🏼♀️ Nie dociera do mnie jeszcze, że będę mieć drugie dziecko-mimo, że czuję już malucha bardzo wyraźnie 😃 no ale mam jeszcze trochę czasu 😉 Jeszcze imię mi spędza sen z powiek ale co czytam księgę imion, to żadne imię nie wprawia mnie o szybsze bicie serca🤷🏼♀️ Mój mi truje, że chce Bronek albo Kazik - no chyba na głowę upadł 🙄🙄🙄Baśka 89, Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami wczesnym rankiem. Ja już nawet po śniadanku 🙃
Wyprawiłam męża do pracy i jakoś już nie mogłam usnąć a że zaczęło burczeć w brzuszku to i ja sobie zjadłam. Pogoda do bani... Pada deszcz od wczoraj i nie chce przestać. Nie lubię takiej kluchy.
Muszę dziś poszukać ubezpieczenia na motocykl i busa mężowi bo się niedługo kończą a może znajdę jakąś lepsza ofertę.
Korzystała któraś z Was z tych porównywarek cen na internecie?
Moje dziecię też już wstało i harcuje w brzuszku 😁
Lady cieszę się że rodzinka zadowolona z kolejnego brzdąca 🥰 Powiem Ci że do mnie też jeszcze czasami nie dociera że jestem w ciąży. Że to się dzieje naprawdę 🙈 Niby już ponad połowa zleciała ale jakoś tak czekam na ten poród i aż zobaczę maleństwo to może wtedy uwierzę że to na prawdę się dzieje.
Jagodowa kiedyś chyba wspominałaś że Twój mąż nie był jeszcze na Jagodę na tym urlopie tatusiowym? Dobrze pamiętam? A do jakiego wieku trzeba to wykorzystać?
Monia kusisz tym ciastem 😁 Ja to teraz stwierdziłam że nowych słodkości nie kupuje. Zostało nam jeszcze kilka ciastek ze świąt i trzeba to wyjeść a później post od słodyczy.
Dzisiaj na obiad robię zupe grzybową mam nadzieję że wyjdzie taka dobra jak ostatnim razem. Tyle że tamtą była gotowana na wywarze z golonki a ciekawe jak będzie na kurczaku 🤔Baśka 89, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka, cieszę się, że jesteś już w domu, jednak w swoim miejscu najlepiej!
Monika, Nadia idzie rowno według 50 centyla, więc mam nadzieję, że to się utrzyma i nie będzie jakimś klockiem. 😁 hahahha, ja i wczoraj i dziś też wstaje bladym świtem, nie wiem po co 😂 a xo do ciasta, to wybrałaś sobie jedno z dłużej robiących się właśnie 😅 ale na pewno pyszne 😊
Annamaria, pięknych kocyków jest tyyyle🥰 ja mam na razie jeden, ale ze dwa to jeszcze dokupię.
Endzi, fajnie masz z ta tesciowa, że to taka dobra kobieta kurcze ja nie śpię od godziny, ale nie chce mi się na razie jesc. My zawsze ubezpieczamy w internecie, nigdy taniej nie mieliśmy ubezpieczenia, nawet po zniżkach od znajomych. Najczęściej korzystamy z rankomatu.
Urlop tacierzybski trzeba wykorzystać do 2 roku życia dziecka. ooo, grzybowa, mniam! Bardzo lubię. 😊 Ja mam pomidorowa od środy 😂
Hej. ja właśnie wczoraj zaczęłam urlop, od paznokci 😁 potem bylam chwilę u rodziców, bo to po drodze i w sumie niewiele dnia mi zostało. Dziś będę sprzątać w małej pokoju, bo chce, żeby po południu albo jutro maz pomalował, bo wczoraj odebrwlam ta farbę z leroy. I jak pomaluje to już będę czekać na Ikee otwarta i działać. 🤣 i tak w sumie musze czekać do maja, do wypłaty, bo jesteśmy spłukani w tym miesiącu już przez ten samochód, ubezpieczenia itp. O ale może jutro pojedziemy zobaczyć fotelik, bo ma być-10%, jeśli mają Pixela to weźmiemy jeśli będzie w cenie z neta -10% :p
Baśka 89 lubi tę wiadomość
👧 07.2021