Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Snowflake, to zdjęcie jest piękne!!! Cudowna, radosna rodzinka! Ja uwielbiam takie zdjęcia 🥰 Sama jak robilam sesje to zawsze takie proponowałam, to jest największy fun 😊 Gdyby nie to, że moim marzeniem było mieć sesje taka stylizowana raz w życiu to tez bym taka vhciala 🥰
Baśka, dziwne z tymi drgawkami u Twojego małego, a może faktycznie to czkawka? Mnie trochę swędzą stopy jak sa napuchniete dłużej, od tego rozciągnięcia.
Endzi, czy u Ciebie na wsi są cały czas święta? 🤣 jak już czytasz takie romansidła, yo polecam Ci serię o mafiozach i miłościach u nich - Born in blood Mafia Chronicles seria.
Ja wczoraj żałowałam, że nie miałam czytnika, bo zasieg słaby na tym IP to bym chociaz książkę poczytała. Musze go naładować.
Kredka, Ty tu widzę walczysz, żeby malucha wykurzyć 😁 12 tys kroków, szalona!!
Annamaria, super, ze wyniki Ci się poprawiły! Moje żelazo, które vala ciążę było super teraz leci łeb na szyję 🤦♀️ mam 10,5 żelazo, dostałam Ascofer 3x1.
Dziękuję wam za dobre słowa dziewczyny! Tylko wyszłam yo od razu zajechałam do Putki na drożdżówkę 🤣 a potem namówiłam męża na kebaba, bp nie miałam siły smażyć placków (miałam robić ziemniaczane, wystarczy usmazyc bo ciasto gotowe) 🤣
Ogólnie to tak: szyjka 2 cm, kluska 2990 prawie. Jak to powiedziała lekarka przy dowcipnym badaniu, do porodu to tu jeszcze daleko. mam pilnować ciśnienia, vrac leki, skontrolować morfologię I mocz za 5 dni. I na ktg mnie umówili na sobotę. W szpitalu sugerowali się data z karty ciąży, więc bylam wczoeaj 36+2. Czyli według tego w sobotę jesyem donoszona. ja zapomnialam, że tam taka data jest w ogóle, ale dea dni różnicy to żadna różnica.
Co do samego szpitala i lekarzy, co prawda z perspektywy IP, ale to jednak już daje jakiś pogląd, to bardzo pozytywnie! Długo tam siedziałam, tk prawda, bo 7,5 godziny, ale same dziewczyny ktore tam przychodziły wvzoraj a były wcześniej to mowily, że wyjątkowo duzy ruch byl wczoraj i to tez mowila przyjmująca położna. Wszyscy lekarze i polozne bardzo miłe, naprawdę pozytywnie. Widzialam jak tatusiowie przychodzą na porod, więc wiem, że nie ma testu yulko ankieta i widzialam jak dziewczyny z dziećmi wychodziły do domu.
Po całym dniu padłam po 20, bo ledwo ciepła bylam. Dziś musze jechać na wizytę do mojego lekarza, bo mialam umówiona i yo takie bez sensu, bo on też będzie yylko szyjkę badal, a ja dwie godziny w korkach spędzę. 🤷♀️ No ale trudno.
I wczoraj bardzo się cieszyłam, że dosłownie te dea tygodnie temu podjęłam decyzje, xe rodze w tym szpitalu. 1 km od domu, pojechałam sobie sama, wróciłam, w sobotę będzie tak samo bo maz akurat pracuje. A nie musiałam się stresować jazda na drugi koniec wawy. -
sandrina22 wrote:A Piernik to staremu nogę odgryza chyba😂
sandrina, no padłam - identyko wrażenie miałam właśnie, ale nie wiedziałam jak to ująć
Snowflake, piękne zdjęcie wam zrobiła, magia !!!!! Oserduszkowałam na Insta no i wiesz co, W KOŃCU twój brzuszek wygląda realnie, a nie jak ściema i piłeczka pod bluzką, serio już jakoś się ciut zmienił
Adu, cieszę się, że masz takie miłe wrażenia zebrane w szpitalu, i niech tak zostanie! Masz już oswojoną miejscówkę...
A ja właśnie przypomniałam sobie, że w tym tygodniu mam wizytę u gina, a żłobek już będzie zamknięty, mój M na łodzi, obie przyjaciółki w tych godzinach w pracy.... idę więc z dziećmi i wózkiem, najstarszy przypilnuje mi młodszych na korytarzu i najmłodszego przypietego w wózku, no wyjścia nie mam... Świetnie co
Dziś i jutro to ostatnie dwa dni, kiedy najmłodsi są w placówkach - więc korzystam w miarę sił z ogarnianiem pudeł.. kawusia i lecę działać..
.. i może na tę torbę do szpitala zerknę z listą, zrobić check-out jakiś.......? -
Dzień dobryyyy
Wróciłam z ryneczku i padam na twarz. Ten upał mnie wykończy 😂
Ja chcę już roooooodzić😭
Annamaria no nie zazdroszczę wyprawy z całą gromadką, no ale dobrze, że starszak ogarnięty to pomoże.
Adu świetnie, że jesteś zadowolona ze szpitala. To naprawdę daje duży komfort psychiczny.
Basia jak się dzisiaj czujesz?
-
Adu dzisiaj jest Piotra i Pawła no i co skutkuje świętem na wsi. Ja nigdy tego nie zrozumiem bo dla mnie to jest bez sensu. Ludzie normalnie chodzą do pracy tylko na wsi nic nie można robić 🙈 Ale poumierają te stare babki i nikt o tych świętach nie będzie już pamiętał 😅 Fajnie że umówili Cię tam na kontrolne ktg. A co do dzisiejszego lekarza to nie możesz przełożyć wizyty? Czy to też już ostatnia u niego? Dzięki za polecenia książek. No ja lubię takie romansidła właśnie chociaż ta seria After to taka słaba była dla mnie. Greya przeczytałam praktycznie na raz ale te pierwsze 3 części bo oczami Christiana jakoś słabo mi wchodziło. No i w tamtym roku też przeczytałam na raz 365 dni serię Lipińskiej. Byłam też na filmie w kinie ale nie było to powalające no ale ciężko nakręcić książkę w 2h filmu.
Annamaria podziwiam za wizytę z dzieciakami no ale przecież nic na to nie poradzisz. Najważniejsze że starszak pomoże i się chwilę młodszymi zajmie.
Sandrina taką wczesna godzina a już duchota ehh ta pogoda chce nas wykończyć chyba.
Snowflake przepiękne zdjęcie również poserduszkowalam ❤️ Mimo że nie ma maków to i tak fajnie to wszystko wyszło. Bardzo mi się podoba ta sesja 🥰
Basiu daj znać co lekarz powiedział po wizycie.
Ja czekam na starego i idę robić jajecznicę na śniadanie 😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Annamaria, o to samo pomyślałam z brzuchem Snowflake, że nie wygląda jak doczepiony 😁 to będziesz miała faktycznie wyzwanie z wyjściem do lekarza! Ale dobrze, że masz już starszych synów, to pomogą.
Sandrina, no te upały to dramat. A przyszły tydzień będzie jeszcze gorszy. 🙄
Endzi, dla mnie tez te oczami Greya były już glupie masz rację, że jak unra tamte babcie to skończą się takie święta. W ogóle to narzucanie, że dziś nic nie można zrobić we własnym domu nnie rozwala 🤣
Wizyty nie przekładam, bo mam teraz co tydzień. Już siedzę w poczekalni, załatwię xo trzeba I spadam. Mam nadzieję, że mnie przyjmie wcześniej, bo jestem 45 minut wcześniej 😅 korków wyjątkowo nie było! Już odklepie ta wizytę i narka, i tak muszę poprosić o receptę na dopegyt, bo jak mam zwiększyć dawkę to mi na długo już nie starczy.
Endzi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! ☺️
Snowflake jacy Wy jesteście cudowni! 😍😍😍😍
Piękne zdjęcie, takie spontaniczne i radosne, napatrzeć się nie mogę! ❤️
Adu ciekawe czy po tym ascoferze Ci ruszy to żelazo. Ja je brałam i efektów żadnych a paliła mnie od niego taka zgaga, że myślałam, że oszaleje! 🙄 zmieniłam na sorbifer i jest trochę lepiej chociaż w szpitalu znów mi spadło do 10 🙄 to chyba od tej „pysznej i zdrowej diety szpitalnej” 😅
Super, że wszystko jest ok a szyjką i brakiem widoków na szybki poród się nie martw. Jak to mówi mój lekarz te szyjki co całą ciąże przyprawiają o zawał i nerwice często na koniec się uspokajają a te pozamykane na cztery spusty jak pykną to rachu ciachu i po strachu. 😅 z tym to nigdy nie wiadomo.
Annamaria No to czeka Cię wesoła wizyta z wesołą gromadką. 😄 ale jak nie ma wyjście to co zrobić, dasz radę! Korzystaj póki dzieciaków nie ma i odpoczywaj. Mój też jeszcze tylko dziś i jutro w przedszkolu więc pije kawkę w ciszy i wyżeram czereśnie. 😄
Sandrina weź z tym upałem... już mi słów brak. U mnie dziś się szykuje 28-30 stopni.... już jest 26 i czuje się jak śledź. 🙄
Endzi pierwsze słyszę o takim święcie. 🤔😅
Baśka daj znać jak się skontaktujesz z lekarzem i co powiedział.
Ja byłam dziś w przyszpitalnej przychodni ale akurat jak przyszłam to lekarz dostał pilne wezwanie na operacje i musiałabym czekać jakieś 1,5-2 h. 🙄 a że upał cholerny i że byłam na czczo bo chciałam te skierowanie na krew to stwierdziłam, że mam to w nosie i spadam do szpitalnego labo na badanie kwasów prywatnie i lecę do domu bo oszaleje. W czwartek wieczorem mam wizytę u gina prywatnego to on mnie zbada ja spokojnie a dziś po południu powinnam mieć wynik kwasów także zobaczymy co tam się dzieje.
-
Hejo ☺️ ja dzisiaj nie wizytuje dopiero 8.07.
Dzwonilam do mojego ginekologa i powiedziałam mu o swędzeniu kazał zrobić badanie na ASPAT,ALAT I GGTP.
Jutro rano lecę do laboratorium,wyniki będę miała tego samego dnia także szybko będę wiedziała co i jak.
Dzisiaj idziemy z moim na 13 do USC na Łotwy ojcostwa przed porodem.
Po porodzie nie będę musiała jechać do USC tylko przez internet będę mogła zarejestrować maluszka.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka jeśli mogę coś od siebie wtrącić to zrób jeszcze kwasy żółciowe. Kosztują jakoś 50-60 zł w zależności od labo ale są mega ważne, a w zasadzie najważniejsze przy diagnozowaniu cholestazy. Ja alat i aspat miałam podwyższony ale nie jakoś tragicznie ale za to kwas trzykrotnie przekroczony już był i to było wskazanie do hospitalizacji. Za to dziewczyna co była ze mną miała aspat i alat w setkach a kwasy w normie i miała tylko podejrzenie cholestazy.
Także ja bym zrobiła na Twoim miejscu. Nie wiem czemu w ogóle gin nie kazał Ci tego zrobić... -
Ja jak mieszkałam na wsi u siebie to też nie było takich "świąt". A tutaj święto na wsi przynajmniej raz w miesiącu 🙈 Ale dzisiaj nie słychać nikogo co by trawę ktoś kosił czy cokolwiek robił koło domu. Także co nie bądź oni jakoś to przestrzegają 🤷♀️ Dla mnie to głupota bo nie ma czerwonej kartki w kalendarzu no i przede wszystkim normalni ludzie chodzą normalnie do pracy. Po za tym dom obok ocieplają chłopaki i jakiś kawałek dalej jest budowa to też normalnie robią. Ale może dlatego że to ich praca zarobkowa. A tu chodzi o takie robienie w domu czegoś? No sama nie wiem 🤔 To jest takie ala święto kościelne 😁
Snowflake co do wizyt to ja mam w tą sobotę. Jutro lecę do labo i wgl dopiero teraz ogarnęłam że na HIV czeka się do 5 dni roboczych. Mam nadzieję że będzie przed sobotą. A zresztą co by tu się miało zmienić od 1 trymestru. 🙈 Bez sensu dla mnie powtarzać te badania. Jak udało mi się pierwszy trymestr na NFZ załatwić tak teraz 120zl poszło 🙈 A wyjazd mamy 9 lipca po pracy mojego męża czyli tak pewnie po 15 wyruszymy z domu.
Co dobrego na obiad robiłaś?
Baśka dobrze ze lekarz dał skierowanie na badania. Może faktycznie warto jeszcze dołożyć to co kredka pisała tym bardziej że ona jest teraz na bieżąco w tym temacie więc wie co i jak.
Kredka czasami nie warto siedzieć i czekać tylko już zapłacić te pare zł i mieć z głowy.
Adu jak wizyta? Znalazłam Cię na insta 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 15:33
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake, noo, dzis to myślę, że i 3 kg 🤣 Cały czas jest na 57 percentylu, więc nadal to średniej wielkości dziecko Tak, te u giną co tydzień, ale to takie bezsensowne wizyty ale trzeba to trzeba, dobrze, ze to na medicover, bo prywatnie na taką wizytę bym nie szła- jeśli z usg, to tak, ale 5 minut gadki to nie bardzo za 200 czy 300 zł.
Ja mam usg Dopplerowskie w czwartek a w sobotę ktg, we wtorek znowu wizyta 🤣
Baśka, dobrze, ze to sprawdzisz! Mnie lekarz pytał, czy nic mnie nie swędzi, bo stwierdzil, że jeszcze trgo brakuje fo szczęścia. No ale u mnie jest ok.
Endzi, ehhh, śmieszna wieś. Ale wiem o co chodzi, u mojej babci to samo. U nas tak nigdy nie było. Dla mnie tez to powtarzanie tych niektórych badań to bez sensu.
A moja wizyta ok, zadowolony lekarz, że zapisali mnie na ktg, ale niezadowolony, że w szpitalu nie przeżywali tego kwasu moczowego a lekarka w szpitalu powiedziała, że to taki stary parametr i generalnie die juz go nie bada. No to mój doktorek kazal mi powtórzyć 🤣 w poniedziałek przed wizytą znowu mam panel tych ciśnieniowych, mocz I morfologię.
Mam bardzo zwracać uwagę na ruchy czy na pewno są, a jakby nie było to nie czekać iluś godzin tylko od razu szpital. I jeśli glowa by mnie zaczela boleć tk tak samo albo to ciśnienie jakby szalało. Vzuje się jak na bombie 🤣
W ogóle kupilam duza torbę RP od mamyginekolog i w końcu mam się w co spakować na porodowke, bo w żadna się nie mieściłam.Endzi, Snowflake lubią tę wiadomość
-
Martoszka wrote:Endzi to długo czekasz na HIV. Ja teraz powtarzałam też i miałam na następny dzień roboczy.
No a wynik może się zmienić przecież, bo mogłaś się gdzieś zarazić.
Ogólnie jest napisane że do 5 dni roboczych ale mam nadzieję że wcześniej będą. No niby mogłam ale raczej unikam obcej krwi no i nie przewiduje faktu że mąż mnie zdradza. 😁 No ale jak trzeba zrobić badania to trzeba nic się nie poradzi 🙈
Adu no moja gin nigdy nie zlecała tego kwasu moczowego. Co najwyżej miałam posiew moczu jak były jakieś bakterie. No ale może to się ma jakoś inaczej do faktu z Twoim ciśnieniem? No nie wiem nie znam się tak na prawdę. Najważniejsze że w szpitalu Cię uspokoili i dokładnie zbadali. Także myślę że nie ma co się przejmować na zapas. Heh co do torby no to pakuj się tam powoli.
A co do wagi malucha to moja się tak czasem wypina że mam wrażenie iż już z 4kg waży 🤣 tak mi brzuch odstaje jak się wypnie że przypomina czasem piłeczkę Snowflake 😉 Już nie mogę się doczekać żeby sprawdzić ile waży bo ostatni pomiar u mojej gin miałam na usg w 28tc.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, ja też czekałam gdzieś koło 5 dni na ten wynik. 🤷♀️
Mi gin zlecał ten kwas w związku z nadciśnieniem. To nie jest standardowe badanie zupełnie. No ja w zasadzie spakowana, yylko to tak 100 razy przewalam i wkurzało mnie to, że nie mieściłam się dobrze so torby na porodowke. Bo ja na poeodwke mam wziąć recznik, rozek, teatry, ubranko, pampka wiadomo, dla siebie szlafrok koszule recznik. To strasznie dużo miejsca a gdzie jeszcze jakas woda, dokumenty. Ale torba rp ogarnęła
Ale dzisiaj fajnie, pada sobie deszczyk, no cudnie. 😁 -
Hej hej hello
Fakt dziś chłodniej, ale też ciśnienie spadło. Czekam na poranną kawusię.
A tak mi się nic nie chce robić...ech...idę ostatnią partię tetry wyprasować i obiad wstawić 🥴
Też wynik HIV miałam następnego dnia, ale to pewnie od labu zależy, czy sami robią czy wysyłają gdzieś indziej.
Miłego dnia wszystkim 😘Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
Ja już w domciu dawno po labo i śniadanku. Teraz chwila odpoczynku.
Adu pytałam się Pani w labo czy to tak długo będzie się czekać na ten wynik no ale wzięła dodatkowo oddzielną próbkę pobrała mówiła że może to przyśpieszy trochę to badanie. No ale zobaczymy jak się luxmed spisze 😁 Niby w sobotę będzie 4 dni to wydaje mi się że powinno być.
Oo a ja pampkow nie spakowałam do tej mniejszej torby no ale oni mają też swoje pampersy. Zresztą zapytam się w sobotę mojej gin co mi tak na prawdę potrzebne do mniejszej torby.
Masz rację pogoda przyjemna ale mi w raz jakoś duszno jest 🙈
Sandrina piona 🤜🤛 też mi się nic nie chce i to ciśnienie faktycznie jakieś takie kiepskie.
Ciekawe jaka pogoda będzie w niedzielę bo w końcu mieliśmy pojechać na te zdjęcia i przy okazji do babci mojej bo dawno nie byliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 09:27
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, mi pisali, żeby razem z ubrankiem wsadzić pampersa jako set, żeby było gotowe. I dla siebie majtki te siateczkowe, podkład i podpaskę.
O u mnie dzisiaj nie jest w ogóle duszno, aż miło.
Wyszedl mi pozytywny GBS, więc jeszcze antybiotyk w szpitalu będzie.Endzi lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Adu łoooo No jeszcze ten gbs pozytywny Ci potrzebny. 🤦🏻♀️ No ale w razie jakiejś akcji szybko to szpitala i będzie git.
Endzi ja też miałam HIV na drugi dzień gotowy ale to właśnie wszystko zależy od labo bo np. te nieszczęsne kwasy żółciowe w zależności gdzie się robi są gotowe po 2 h, 2 lub 4 dniach. 🙄
Snowflake na obiad arbuzy i lody, oooo tak! ❤️❤️❤️🤣🤣🤣 i jeszcze dużo czereśni. 😂
Odebrałam dziś wyniki, próby wątrobowe elegancko i kwasy też także nie muszę śmigać do szpitala co bardzo mnie cieszy chociaż bardzo chciałabym już urodzić. Mam ciagle bóle w dole brzucha i pleców jak na okres, skurcze i brzuch jak skała. Jutro mam wizytę u gina, zobaczymy co tam powie.
Miłego dnia, ja idę zamulać bo pół nocy nie spałam. 🙄Snowflake, Endzi lubią tę wiadomość