Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi u mnie w szpitalu herbata jest robiona na zasadzie torebeczka na 15 litrowe wiadro wody. 😂 okropna! Więc ja sobie wzięłam bo o ile kawy mogę nie pić tak mocną dobrą herbatę do śniadania kocham. 😄 Dodatkowo u mnie się sprawdziły herbatki na zimno. Mango z miętą z herbapolu z zimną wodą było niczym najlepszy szpitalny drineczek. 🤣

Co do moczu to w szpitalu jak aplikowałem luteinę to położna dała mi gazik jałowy i kazała włożyć do pochwy przy oddawaniu moczu. Pierwszy raz się z tym spotkałam i trochę mnie tym zaskoczyła. 😄

Nie kumam za bardzo tego wyliczania terminu z usg zwłaszcza w mocno zaawansowanej ciąży. Każdy bobas na tym etapie rośnie już we własnym tempie z uwzględnieniem np uwarunkowań genetycznych i tak jedno dziecko w 37 tyg będzie miało 2700 a inne 3700 i będzie to całkiem normalne. No ale może się nie znam. 😄 chociaż podczas tylu moich wypadów do szpitala badało mnie już pierdyliard lekarzy i zawsze każdy sugeruje się tylko i wyłącznie datą OM.

Martoszka, Endzi masakra z tą luteiną jest niestety. Też używałam wkładek non stop (chociaż ich nienawidzę!) bo ciagle coś ciekło. W ogóle teraz tak skojarzyłam, że odkąd przestałam aplikować luteinę i nie nosze wkładek to (ODPUKAĆ) infekcje się uspokoiły... może to tylko przypadek a może faktycznie coś w tym jest 🤷🏻‍♀️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Faktycznie duża różnica. A miałaś nieregularne cykle, że nie trymacie się terminu om? Może po prostu Twoja Pociecha jest większa "i tyle"? 😀 Mój Trzeci jest z kolei jakby tydzień w tył patrząc statystycznie, a że rodzeństwo też wielkie nie było to przyjmujemy, że to genetyka.
    W każdym razie cc nie życzę... Pierwszy poród miałaś sn?

Jagodowa oj Ty tu z Kredką możecie przypadkiem "rywalizować" o miano Pierwszej Lipcowej Rozpakowanej 😀 ale zobacz jak pięknie udało się do terminu dotrwać!!! A imię już jest? 😀

Lady, a u Was coś ruszyło w tym temacie?

Ja miałam regularne cykle od razu po porodzie.
    Córka też była większa wg usg o 5-7dni na wszystkich usg, a urodziła się przeciętna.
    No tu jest aż 11dni, więc dużo więcej. Mam nadzieję, że jednak nie urodzę nagle 4kg panny.

Pierwszy poród sn. Choć wiedząc jak może się skończyć to trochę się boję kolejnego sn. Ale trzeciej opcji porodu brak 😉

M&M
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, Pierwsza Lipcowa Rozpakowana - piękna nazwa ale ja chętnie odstąpię palmę pierwszeństwa Kredce, nie ma sprawy 😁. Za długo co prawda też nie chcę czekać. No nie dogodzi 😆. Imię się klaruje 😉. Ja już nie mam siły ani głowy do myślenia o tym, głównie przez ugotowany mózg a mój zmienia zdanie co chwilę 🙈. No wariactwo po prostu.

Endzi, zerkne na te zdjęcia na pewno. A co do szpitala - nie jest daleko ale wylot od nas na Warszawę to takie wąskie gardło i bardzo często jest korek. No i sama Warszawa, tu wszystko zależy od pory dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 22:04

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Dziewczyny byłam na ktg dziś i mój dr po spojrzeniu na wydruk stwierdził, że przed terminem to ja nie urodzę 😂 nawet pół skurczyku się nie zarejestrowało. Moja macica zahibernowała 🤷

Hahahahhaha sikam! 😂😂😂😂

Żebyś się nie zdziwiła jak się macica obudzi i rozhula w momencie a ja będę się bujać z moim rozwarciem aż do końca lipca. 🤣

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloooo Basia, byłaś na badaniach?
    Dawaj No znać co tak z Tobą. 😘

klz9jw4z9obz7e1d.png

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, ja bez mocnej herbaty też żyć nie potrafię, wzięłam do torby szpitalnej chyba z 20 torebek. Herbatki na zimno powiadasz? Ale takie rozpuszczalne granulowane? Nie piłam ale może faktycznie będą miłą alternatywą dla zimnej wody. Dzięki 👍😊.

• kredka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa nie nie, nie te rozpuszczalne bo tam sam cukier i sztuczne dziadostwo, nie lubię ich. 😂 są teraz takie w torebkach jak normalna herbata, tylko zalewasz zimną wodą i po chwili masz gotową. Mango z miętą i malina z granatem to moje ulubione. 😋

klz9jw4z9obz7e1d.png

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Jagodowa nie nie, nie te rozpuszczalne bo tam sam cukier i sztuczne dziadostwo, nie lubię ich. 😂 są teraz takie w torebkach jak normalna herbata, tylko zalewasz zimną wodą i po chwili masz gotową. Mango z miętą i malina z granatem to moje ulubione. 😋

A no właśnie, zastanawiałam się o jakie chodzi bo te granulki to zawsze z trutką na szczury bardziej mi się kojarzyły 😂. No pewnie że w nich cukru tona. Herbapolu to pewnie bardziej na dziale z ziołami będą ale poszukam 👍😊

kredka lubi tę wiadomość

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie te herbaty na zimno? Lecę, biegnę....albo starego wyślę...

Kredka też kiedyś słyszałam o metodzie z gazikiem/tamponem jak np ma się trudności z pobraniem czystej próbki moczu.

Jagodowa faktycznie, zapomniałam że Annamaria sama teraz na włościach 🤦
    Obyś co do Lady nie miała racji, bo jak się będzie ukrywać to już się nie odezwie do nas😂

Martoszka kolejne dzieci są podobno większe.
    Ale 4 kg to i ja bym nie chciała wypychać 😱

Snowflake to widzę podobne plany mamy😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 23:01

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wybaczcie, że mało piszę ale to z powodu złego samopoczucia - tak mi daje popalić kręgosłup, że wyć mi się chce. Nie boli mnie na szczęście codziennie ale te bóle wracają-a to lędźwie a to kość ogonowa - no tam w dole zawsze. Wieczorami nie umiem już chodzić.

Co do imienia Sandrina22 to już nawet przestałam o tym myśleć - jest Karol i zobaczymy, czy na porodówce mi coś przyjdzie do głowy innego ale bardzo w to wątpię.

Jeśli o starego chodzi, to lepiej nie komentuję🤦🏼‍♀️

Kochane nie odniosę się dziś do Was, bo dosłownie zdycham ale wszystko nadrobiłam i postaram się jutro odezwać - śpijcie wszystkie słodko 😘

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina
    Mam nadzieję, że jak będzie większa to tylko o 200-300g 😉

M&M
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😉 melduję że leżę na sali przed porodowej.
    Zgłosiłam się na IP z twardniejącym brzuchem i bólem jak na miesiączkę.Od razu na oddział mnie przyjęli.Wyciszaja mi skurcze,drugi magnez mi leci ale jakoś skurcze rosną w siłę zamiast maleć 🙈 są mocniejsze niż były jak przyjechałam.Strasznie mi zimno się zrobiło 🥶🥶🥶
    Mierze skurcze bolą coraz bardziej i coraz dłużej...

Odezwę się później ❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina na pewno są w rossmanie bo tam kupiłam ale podobno są już teraz w biedrze i lidlu i te herbapolu i ich własne wersje w innych smakach. Fajna alternatywa jak już sama woda wylewa Ci się nosem i uszami a nie jesteś fanką słodkich kolorowych ulepków do picia.

Nie mogę spać bo mi gorąco, pali mnie zgaga i chce ni się ARBUUUUUZAAAAAAA!!! Dużo ARBUUUUUUUUUZAAAA i to już, natychmiast! 😩😩😩😩

Lady przytulam, trzymaj się jakoś. 😘

Baśka o w mordę.... 😳 Tego się nie spodziewałam... dobrze byłoby zatrzymać maluszka w brzuchu na jeszcze chwilę ale pytanie czy się uda... trzymaj się tam kochana! 😘😘

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka
    teraz to już nie wiem po co chcą zatrzymać akcję, przecież to nawet niebezpieczne dla dziecka.

Powodzenia, będziesz pierwszą rozpakowaną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 03:33

Baśka 89 lubi tę wiadomość

M&M
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka,Martoszka jak narazie udało im się zatrzymać skurcze tylko ja niewiem po co 🤷 podobno od któregoś tygodnia nie zatrzymuja.

Nie do końca im wychodzi to zatrzymywanie...Brzuch na nowo zaczyna twardniec,ból jak na miesiączkę...Dorian sie wkurza i kopie jak najęty....

Zaczęłam wczoraj plamić na brązowo więc za długo to mnie nie potrzymia ze wstrzymywaniem skurczy...

Szyjka ledwo ledwo jest.Takze zaraz jej nie będzie.

Mój że mną może być od 4cm ale jeśli są skurcze i się dzieje a nie że są 4cm rozwarcia i poród stoi w miejscu bez skurczy.Musi mieć tylko ubrania na zmianę.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Kredka,Martoszka jak narazie udało im się zatrzymać skurcze tylko ja niewiem po co 🤷 podobno od któregoś tygodnia nie zatrzymuja.

Nie do końca im wychodzi to zatrzymywanie...Brzuch na nowo zaczyna twardniec,ból jak na miesiączkę...Dorian sie wkurza i kopie jak najęty....

Zaczęłam wczoraj plamić na brązowo więc za długo to mnie nie potrzymia ze wstrzymywaniem skurczy...

Szyjka ledwo ledwo jest.Takze zaraz jej nie będzie.

Mój że mną może być od 4cm ale jeśli są skurcze i się dzieje a nie że są 4cm rozwarcia i poród stoi w miejscu bez skurczy.Musi mieć tylko ubrania na zmianę.
    A to na pewno dobry szpital?
    Może oni boją się takich przedwczesnych porodów?

Ja w swoim prywatnym mogę rodzić już teraz, a oni mają I stopień referencyjnosci i się nie boją.
    Zapytaj wprost, po co zatrzymują akcję.

M&M
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobry szpital.
    Była lekarka i powiedziała że będzie bolało brzuch i twardniec bo się do porodu szykuje.Wiec raczej już nie będą wstrzymywac

• Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Tak dobry szpital.
    Była lekarka i powiedziała że będzie bolało brzuch i twardniec bo się do porodu szykuje.Wiec raczej już nie będą wstrzymywac
    No to dobrze, że nie będą zatrzymywać akcji.
    Twardnieje brzuch, bo macica się napina jak to przy porodzie.
    Powodzenia

M&M
‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ