X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, te herbatki na zimno są super! Są z liptona i herbapol, w lidlu i bierze widzialam też ich marki:)

Baśka, ciekawe co tam u was? Niezle to się potoczyło!

Ja też nie rozumiem tego rozdzielania u Martoszki, bo okej, jqk na prenatalnym wyszlo, że większe to się tego trzymamy i tyle. U mnie np rozjazd z OM i usg jest duży, bo ja mialam długie cykle i od początku lekarze trzymają się daty z USG prenatalnego, nawet jak mala juz od jakiegoś czasu wyprzedza.

Lady Dior, siły dla Ciebie!

No Baśka w 36 tc, to jednak jeszcze wczesniak, a może szpital nie ma neonatologi.. do końca 36 w większości wyciszaja.

Mnie kluje nad pepkiem dzis od rana, wczoraj spinał się brzuch albo Nadia się tak wypycha, ja już nie wiem. Ta końcówka to chyba będzie narzekanko🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 07:44

kredka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    03.01 mamy dwa ♥️♥️🙈 2k2o
    04.0 prenatalne 7,1 i 5,8 cm ludzików 🥹
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy lipiec! Zaraz się pewnie worek rozwiąże. 😄

Baśka jak się akcja dobrze rozbuja to już niczym nie zatrzymają. Trzymam za Was kciuki. ❤️

Adu ja w pierwszej ciąży też miałam termin porodu ustalony z usg ale to dlatego, że owu miałam koło 70 dc 🤦🏻‍♀️🤣 więc wiesz... 😅😅😅 ale jak lekarka ustaliła do 10 tyg tak już nic nie zmieniała do samego końca. Teraz mam z OM bo miałam stymulowany i monitorowany cykl a od jakiegoś czasu z usg mała też wychodzi o kilo dni starsza i nikt nie zwraca zbytnio na to uwagę. Nawet jak przy cholestazie była mowa o wywoływaniu to brali pod uwagę tylko datę z om.

Dziś wizyta po 16, zobaczymy co powie. Mam takie kłucia w pochwie jak mała się rusza że usiedzieć na tyłku nie mogę. Także Adu spoko, narzekano zaraz będzie od każdej z nas. 😄 To już ten etap.

Miłego dnia dziewczyny!

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, nooo mamy lipiec, szok i niedowierzanie! 😁
    Ja mialam owu w 21 dc jakos, więc tez niestandardowo, jak powiedziałam na pierwszej wizycie yo wpisali do karty ciąży 24.07, a według usg wychodzi 26.07. Ja zawsze trzymam się 26, ale w szpitalu teraz wpisywali 24. Żadna różnica w zasadzie 🤷‍♀️ a mala juz wymiarów starsza o tydzień albo i dalej w większości.

Ja dziś o 14 usg Dopplerowskie, pewnie wiele od poniedziałku się nie zmieniło, bo tam też sprawdzali mi przepływy i łożysko. Ale niech sprawdzają, zawsze to bezpieczniej. W sumie to ostatnie podglądanie przez brzuch, już więcej usg nie będę miała.

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    O tak, te herbatki na zimno są super! Są z liptona i herbapol, w lidlu i bierze widzialam też ich marki:)

Baśka, ciekawe co tam u was? Niezle to się potoczyło!

Ja też nie rozumiem tego rozdzielania u Martoszki, bo okej, jqk na prenatalnym wyszlo, że większe to się tego trzymamy i tyle. U mnie np rozjazd z OM i usg jest duży, bo ja mialam długie cykle i od początku lekarze trzymają się daty z USG prenatalnego, nawet jak mala juz od jakiegoś czasu wyprzedza.

Lady Dior, siły dla Ciebie!

No Baśka w 36 tc, to jednak jeszcze wczesniak, a może szpital nie ma neonatologi.. do końca 36 w większości wyciszaja.

Mnie kluje nad pepkiem dzis od rana, wczoraj spinał się brzuch albo Nadia się tak wypycha, ja już nie wiem. Ta końcówka to chyba będzie narzekanko🤣
    U mnie na prenatalnych dziecko było 2 dni starsze, więc to żadna różnica, a teraz 11. Jutro się okaże jak sytuacja wygląda. Liczę, że zwolniła. Z resztą myślę, że urodzę chwilę po zdjęciu pessara.

Córka była starsza o 7 dni i urodziła się w PTP między usg, a om.

Tylko jak mi wyskoczy dziecko 3-3,5kg w 37tc wg OM to raczej będzie zdziwienie, skąd takie duże.
    W 31+1 wg OM ważyła 2kg.
    Myślę, że jednak zwolniła, bo raczej bym więcej przytyła niż 3kg obecnie, a brzuch też nie jest wielki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 08:20

M&M
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, oby tak było, moje koleżanki zdjely pessar i liczyły, że zaraz pójdzie a tu dupa🤣

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Martoszka, oby tak było, moje koleżanki zdjely pessar i liczyły, że zaraz pójdzie a tu dupa🤣
    Ja teraz się nie oszczędzam, a co dopiero po zdjęciu. Na pewno nie przenoszę😉

M&M
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka trzymam kciuki za was 😘
    Jak już nie wstrzymują, to oby szybko poszło.
    1 lipiec ładna data 😁

Lady współczuję bólów kręgosłupa, ale jeżeli Cię to pocieszy- mnie tez strasznie bolało na pewnym etapie, a od dłuższego czasu jest spokój. Także jest nadzieja, że chociaż końcówkę ciąży bezboleśnie przejdziesz!!

Dzisiaj jak wracałam z ryneczku, mała zrobiła sobie worek treningowy z mojej szyjki i pęcherza 🤦 myślałam, że nie dojdę do domu. Na pocieszenie sobie na śniadanie czereśni pojadłam. Aż się boję cukier po tym mierzyć 😰

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że lipiec się ciekawie nam zaczyna 😁

Baśka kciuki oby szybko poszło 👍 Mojej szwagierki córka urodziła się w 35tc i wyszły po 5 dniach ze szpitala. Mała miała 52cm długości i ważyła ponad 2,5kg nie pamiętam dokładnie ile. Także nie była wcale takim maleństwem 😉

Lady może spróbuj trochę porozciągać ten kręgosłup sobie. Może jakaś delikatna joga dla ciężarnych?

Sandrina znam uczucie worka treningowego i nie jest to nic przyjemnego niestety 🙈 Także współczuję na prawdę.

Kredka ja też nie słyszałam o takich metodach pobierania moczu. No ale pobrałam normalnie rano i zawiozłam do labo. Zobaczymy co wyjdzie może do soboty będzie wynik. Arbuza to i ja wciągnęłam wczoraj ćwiartkę prawie 🙈 Tylko te pestki są wkurzające 🙄

Ciekawe czy któraś się rozpakuje jeszcze w tym tygodniu 😁 Ja obstawiam kolejny tydzień dopiero 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówili coś o pobieraniu x tamponem, jak mi wyszly liczne bakterie. Ale potem już nie miałam tego problemu i nie próbowałam. :)

kredka lubi tę wiadomość

👧 07.2021
    03.12 bhcg 123
    preg.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Ciekawe czy któraś się rozpakuje jeszcze w tym tygodniu 😁 Ja obstawiam kolejny tydzień dopiero 😅

Na razie Baśka ma największe szanse na to wygląda. Nawet jak się już Dorian urodzi to może zostać uznany za wcześniaka bez żadnych oznak wcześniactwa i na spokojnie wyjdą szybciutko do domu tak jak piszesz. ;)

Ja tam obstawiam, że urodzę blisko terminu a nawet i po. 🙈😅 ze starszakiem też wszystko wskazywało, że nie donoszę a ja łaziłam z rozwarciem w cholerę czasu i wyskoczył 6 dni po terminie pomimo twardnień brzucha, odejścia czopa z krwią i conocnych skurczy. 😅 Ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Przyjdzie czas to będzie chociaż nienawidzę końcówki jak nie wiem co. Zresztą ja to w ogóle nienawidzę być w ciąży. 🙈😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję świeżo po obchodzie.

Lekarz powiedział że jak tylko co vid będzie negatywny i dostaną mój wynik to przenoszą mnie na patologie a tam będą powstrzymywacbporod ile się da.Najlepiej tydzień ale jak się zacznie to Oni nie będą mieć wpływu więc urodzę wtedy wcześniaka.

kredka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to trzymamy kciuki za Was. ❤️
    Wierzę że wszystko będzie dobrze. Dzidziuś już jest duży i na pewno świetnie sobie poradzi jeśli zdecyduje, że już dłużej nie chce być w brzuchu. ☺️

Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka a ja myślałam że oni już będą Cię rozpakowywać 🤷‍♀️ U nas w Lublinie byś już pewnie rodziła małego. Ogólnie to mamy 4 szpitale z porodówką i wszystkie są 3 stopnia. Także tu bez różnicy gdzie się pojedzie rodzic wczesniaka.
    Nie znam się na podtrzymywaniu ciąży no ale 36tc to już 9 miesiąc więc chyba nie tak źle 🙂

Kredka powiem Ci ze i mi się tak wydaje że ja przenoszę tą ciąże i będę jechać na wywoływanie 🙈 No i co do luteiny to też mi się wydaje że te infekcje to przez to. Mam nadzieję że mi odstawi już. Ostatnio miała to już zrobić i miałam dobrać tylko ten blister co mi został ale stwierdziła że po 2 poronieniach jeszcze trochę mnie pomęczy i do wizyty kolejnej mam brać na pewno.

A stosowała któraś z Was olej z wiesiołka aby sobie pomoc z porodem? Moja szwagierka używała ze starszą a z młodsza to nie zdążyła bo wyszła wcześniej 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia
    Wg mnie są niepoważni. Przecież to większe zagrożenie. 36tc to dziecko ma wszystko wykształcone, zdolne jest w 100% do przeżycia, więc co ma na celu wyciszanie porodu. Może zrobić więcej szkód.

U nas w rodzinie urodziły się zdrowe bliźniaki w 36tc, bez tlenu, inkubatora.
    Ja urodziłam się w 35tc, ale chora, więc miesiąc w inkubatorze. Ale chłopaki wyszli po 4 dniach i to tylko ze względu na stan matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 11:09

M&M
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka skoro taka decyzja została podjęta przez lekarzy w szpitalu to widocznie jest jakiś powód. Dla Basi jest to na pewno mega stresujący moment a Twoje pisanie że takie coś może narobić więcej szkód na pewno wcale jej nie pomaga. No chyba, że jesteś ginekologiem-położnikiem i się świetnie znasz na temacie.

Endzi, Snowflake, Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że Basia jest w szpitalu i będą monitorować stan małego. Także myślę że jak by miało się coś dziać to będą reagować w odpowiednim momencie 🙂

U Was też tak leje? 🙂 Niby pada i jest chłodno a mnie zalewają zimne poty 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ładnie. Słońce, wiatr, przyjemnie.
    Snowflake wrote:

A Annamaria kiedy miała mieć wizytę z całą ekipą? 😀
    A nie wczoraj właśnie?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przesadziłam, ale chciałam dobrze.
    Pozdrawiam

M&M
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ