Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, te herbatki na zimno są super! Są z liptona i herbapol, w lidlu i bierze widzialam też ich marki:)

Baśka, ciekawe co tam u was? Niezle to się potoczyło!

Ja też nie rozumiem tego rozdzielania u Martoszki, bo okej, jqk na prenatalnym wyszlo, że większe to się tego trzymamy i tyle. U mnie np rozjazd z OM i usg jest duży, bo ja mialam długie cykle i od początku lekarze trzymają się daty z USG prenatalnego, nawet jak mala juz od jakiegoś czasu wyprzedza.

Lady Dior, siły dla Ciebie!

No Baśka w 36 tc, to jednak jeszcze wczesniak, a może szpital nie ma neonatologi.. do końca 36 w większości wyciszaja.

Mnie kluje nad pepkiem dzis od rana, wczoraj spinał się brzuch albo Nadia się tak wypycha, ja już nie wiem. Ta końcówka to chyba będzie narzekanko🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 07:44

kredka, Lady_Dior lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mamy lipiec! Zaraz się pewnie worek rozwiąże. 😄

Baśka jak się akcja dobrze rozbuja to już niczym nie zatrzymają. Trzymam za Was kciuki. ❤️

Adu ja w pierwszej ciąży też miałam termin porodu ustalony z usg ale to dlatego, że owu miałam koło 70 dc 🤦🏻‍♀️🤣 więc wiesz... 😅😅😅 ale jak lekarka ustaliła do 10 tyg tak już nic nie zmieniała do samego końca. Teraz mam z OM bo miałam stymulowany i monitorowany cykl a od jakiegoś czasu z usg mała też wychodzi o kilo dni starsza i nikt nie zwraca zbytnio na to uwagę. Nawet jak przy cholestazie była mowa o wywoływaniu to brali pod uwagę tylko datę z om.

Dziś wizyta po 16, zobaczymy co powie. Mam takie kłucia w pochwie jak mała się rusza że usiedzieć na tyłku nie mogę. Także Adu spoko, narzekano zaraz będzie od każdej z nas. 😄 To już ten etap.

Miłego dnia dziewczyny!

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, nooo mamy lipiec, szok i niedowierzanie! 😁
    Ja mialam owu w 21 dc jakos, więc tez niestandardowo, jak powiedziałam na pierwszej wizycie yo wpisali do karty ciąży 24.07, a według usg wychodzi 26.07. Ja zawsze trzymam się 26, ale w szpitalu teraz wpisywali 24. Żadna różnica w zasadzie 🤷‍♀️ a mala juz wymiarów starsza o tydzień albo i dalej w większości.

Ja dziś o 14 usg Dopplerowskie, pewnie wiele od poniedziałku się nie zmieniło, bo tam też sprawdzali mi przepływy i łożysko. Ale niech sprawdzają, zawsze to bezpieczniej. W sumie to ostatnie podglądanie przez brzuch, już więcej usg nie będę miała.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    O tak, te herbatki na zimno są super! Są z liptona i herbapol, w lidlu i bierze widzialam też ich marki:)

Baśka, ciekawe co tam u was? Niezle to się potoczyło!

Ja też nie rozumiem tego rozdzielania u Martoszki, bo okej, jqk na prenatalnym wyszlo, że większe to się tego trzymamy i tyle. U mnie np rozjazd z OM i usg jest duży, bo ja mialam długie cykle i od początku lekarze trzymają się daty z USG prenatalnego, nawet jak mala juz od jakiegoś czasu wyprzedza.

Lady Dior, siły dla Ciebie!

No Baśka w 36 tc, to jednak jeszcze wczesniak, a może szpital nie ma neonatologi.. do końca 36 w większości wyciszaja.

Mnie kluje nad pepkiem dzis od rana, wczoraj spinał się brzuch albo Nadia się tak wypycha, ja już nie wiem. Ta końcówka to chyba będzie narzekanko🤣
    U mnie na prenatalnych dziecko było 2 dni starsze, więc to żadna różnica, a teraz 11. Jutro się okaże jak sytuacja wygląda. Liczę, że zwolniła. Z resztą myślę, że urodzę chwilę po zdjęciu pessara.

Córka była starsza o 7 dni i urodziła się w PTP między usg, a om.

Tylko jak mi wyskoczy dziecko 3-3,5kg w 37tc wg OM to raczej będzie zdziwienie, skąd takie duże.
    W 31+1 wg OM ważyła 2kg.
    Myślę, że jednak zwolniła, bo raczej bym więcej przytyła niż 3kg obecnie, a brzuch też nie jest wielki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 08:20

M&M
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka, oby tak było, moje koleżanki zdjely pessar i liczyły, że zaraz pójdzie a tu dupa🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Martoszka, oby tak było, moje koleżanki zdjely pessar i liczyły, że zaraz pójdzie a tu dupa🤣
    Ja teraz się nie oszczędzam, a co dopiero po zdjęciu. Na pewno nie przenoszę😉

M&M
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka trzymam kciuki za was 😘
    Jak już nie wstrzymują, to oby szybko poszło.
    1 lipiec ładna data 😁

Lady współczuję bólów kręgosłupa, ale jeżeli Cię to pocieszy- mnie tez strasznie bolało na pewnym etapie, a od dłuższego czasu jest spokój. Także jest nadzieja, że chociaż końcówkę ciąży bezboleśnie przejdziesz!!

Dzisiaj jak wracałam z ryneczku, mała zrobiła sobie worek treningowy z mojej szyjki i pęcherza 🤦 myślałam, że nie dojdę do domu. Na pocieszenie sobie na śniadanie czereśni pojadłam. Aż się boję cukier po tym mierzyć 😰

Lady_Dior lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że lipiec się ciekawie nam zaczyna 😁

Baśka kciuki oby szybko poszło 👍 Mojej szwagierki córka urodziła się w 35tc i wyszły po 5 dniach ze szpitala. Mała miała 52cm długości i ważyła ponad 2,5kg nie pamiętam dokładnie ile. Także nie była wcale takim maleństwem 😉

Lady może spróbuj trochę porozciągać ten kręgosłup sobie. Może jakaś delikatna joga dla ciężarnych?

Sandrina znam uczucie worka treningowego i nie jest to nic przyjemnego niestety 🙈 Także współczuję na prawdę.

Kredka ja też nie słyszałam o takich metodach pobierania moczu. No ale pobrałam normalnie rano i zawiozłam do labo. Zobaczymy co wyjdzie może do soboty będzie wynik. Arbuza to i ja wciągnęłam wczoraj ćwiartkę prawie 🙈 Tylko te pestki są wkurzające 🙄

Ciekawe czy któraś się rozpakuje jeszcze w tym tygodniu 😁 Ja obstawiam kolejny tydzień dopiero 😅

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też mówili coś o pobieraniu x tamponem, jak mi wyszly liczne bakterie. Ale potem już nie miałam tego problemu i nie próbowałam. :)

kredka lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Ciekawe czy któraś się rozpakuje jeszcze w tym tygodniu 😁 Ja obstawiam kolejny tydzień dopiero 😅

Na razie Baśka ma największe szanse na to wygląda. Nawet jak się już Dorian urodzi to może zostać uznany za wcześniaka bez żadnych oznak wcześniactwa i na spokojnie wyjdą szybciutko do domu tak jak piszesz. ;)

Ja tam obstawiam, że urodzę blisko terminu a nawet i po. 🙈😅 ze starszakiem też wszystko wskazywało, że nie donoszę a ja łaziłam z rozwarciem w cholerę czasu i wyskoczył 6 dni po terminie pomimo twardnień brzucha, odejścia czopa z krwią i conocnych skurczy. 😅 Ale nie mam zamiaru się tym przejmować. Przyjdzie czas to będzie chociaż nienawidzę końcówki jak nie wiem co. Zresztą ja to w ogóle nienawidzę być w ciąży. 🙈😂

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję świeżo po obchodzie.

Lekarz powiedział że jak tylko co vid będzie negatywny i dostaną mój wynik to przenoszą mnie na patologie a tam będą powstrzymywacbporod ile się da.Najlepiej tydzień ale jak się zacznie to Oni nie będą mieć wpływu więc urodzę wtedy wcześniaka.

kredka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to trzymamy kciuki za Was. ❤️
    Wierzę że wszystko będzie dobrze. Dzidziuś już jest duży i na pewno świetnie sobie poradzi jeśli zdecyduje, że już dłużej nie chce być w brzuchu. ☺️

Endzi, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka a ja myślałam że oni już będą Cię rozpakowywać 🤷‍♀️ U nas w Lublinie byś już pewnie rodziła małego. Ogólnie to mamy 4 szpitale z porodówką i wszystkie są 3 stopnia. Także tu bez różnicy gdzie się pojedzie rodzic wczesniaka.
    Nie znam się na podtrzymywaniu ciąży no ale 36tc to już 9 miesiąc więc chyba nie tak źle 🙂

Kredka powiem Ci ze i mi się tak wydaje że ja przenoszę tą ciąże i będę jechać na wywoływanie 🙈 No i co do luteiny to też mi się wydaje że te infekcje to przez to. Mam nadzieję że mi odstawi już. Ostatnio miała to już zrobić i miałam dobrać tylko ten blister co mi został ale stwierdziła że po 2 poronieniach jeszcze trochę mnie pomęczy i do wizyty kolejnej mam brać na pewno.

A stosowała któraś z Was olej z wiesiołka aby sobie pomoc z porodem? Moja szwagierka używała ze starszą a z młodsza to nie zdążyła bo wyszła wcześniej 😁

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia
    Wg mnie są niepoważni. Przecież to większe zagrożenie. 36tc to dziecko ma wszystko wykształcone, zdolne jest w 100% do przeżycia, więc co ma na celu wyciszanie porodu. Może zrobić więcej szkód.

U nas w rodzinie urodziły się zdrowe bliźniaki w 36tc, bez tlenu, inkubatora.
    Ja urodziłam się w 35tc, ale chora, więc miesiąc w inkubatorze. Ale chłopaki wyszli po 4 dniach i to tylko ze względu na stan matki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 11:09

M&M
  • kredka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka skoro taka decyzja została podjęta przez lekarzy w szpitalu to widocznie jest jakiś powód. Dla Basi jest to na pewno mega stresujący moment a Twoje pisanie że takie coś może narobić więcej szkód na pewno wcale jej nie pomaga. No chyba, że jesteś ginekologiem-położnikiem i się świetnie znasz na temacie.

Endzi, Snowflake, Annamaria, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że Basia jest w szpitalu i będą monitorować stan małego. Także myślę że jak by miało się coś dziać to będą reagować w odpowiednim momencie 🙂

U Was też tak leje? 🙂 Niby pada i jest chłodno a mnie zalewają zimne poty 🙈

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ładnie. Słońce, wiatr, przyjemnie.
    Snowflake wrote:

A Annamaria kiedy miała mieć wizytę z całą ekipą? 😀
    A nie wczoraj właśnie?

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przesadziłam, ale chciałam dobrze.
    Pozdrawiam

M&M
‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ