Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli mogę tak z innej beczki, kupowałyście coś dla siebie czy malucha od mamyginekolog? Polecacie coś konkretnego? Zrobiłam jakaś tam listę i chciałabym za jednym zamachem zamówić jak będę w Polsce
    Miłego dnia dziewczynki 🧡

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, tak! 🤣 segregator ciążowy, dla kobiet, pediatryczny (juz kupilam 🤣), kocyk dzianinowy, recznik z kapturkiem dla maluchów, duża torba rp (dzięki niej się spakowałam na porodowke🤣) mam też sporo ubranek bo kupilam na vinted i naprawdę świetna jakość. Dla siebie mam nieciazowy ale noszę cała ciążę dres ninja, koszulki Ola i te z długim rękawem, koszule nocna Hannę. Ja tam polecam wszystko, bo nie zawiodłam się na jakości. :) a mam jeszcze kupiony spiworek dzianinowy do fotelika.

Martyna33, Annamaria lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Martyna, tak! 🤣 segregator ciążowy, dla kobiet, pediatryczny (juz kupilam 🤣), kocyk dzianinowy, recznik z kapturkiem dla maluchów, duża torba rp (dzięki niej się spakowałam na porodowke🤣) mam też sporo ubranek bo kupilam na vinted i naprawdę świetna jakość. Dla siebie mam nieciazowy ale noszę cała ciążę dres ninja, koszulki Ola i te z długim rękawem, koszule nocna Hannę. Ja tam polecam wszystko, bo nie zawiodłam się na jakości. :) a mam jeszcze kupiony spiworek dzianinowy do fotelika.

Ooo, bardzo dziękuje!!! Robię sceeena!
    Tez mi się przyda ninja bo cholera w żadne jeansy się już nie dopinam 😂 a rozmiar ninja brałaś taki jak przed ciąża czy większy? Nigdy nie wiem jakiego rozmiary te ciążowe ciuchy kupować 😂
    I jaki rozmiar kocyka wzięłaś ? Najmniejszy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:34

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninja to 2 rozmiary mniejszy niż nosisz! I cała ciążę i tak w nim przechasalam, super się rozciąga, ja naprawdę je uwielbiam. Kusi mnie krotki i chyba sobie kupie tez takie luźne portki. W sumie to ninje chyba założę jak będę jechała do szpitala, bo git będzie w tym wrócić tez. Bluza się opinała już na koniec wiadomo, ale spodnie super się dopasowywały.

Ja kocyk mam jednak ażurowy, 80x80

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 07:37

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:48

kredka, Endzi lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake, ona może być pomniejszona jak jest xapieta po bokach i większą jak rozpieta. Oczywiście do szpitala mam wersję większą, chyba że wyjmę ten rozek 🤣 Moja Hanna zupełnie nie łapie farfoclow, ale np mam granatowa i czarna ninje z dwóch okresów kupowania i granatowa łapie trochę a czarna nie. :) wszystko zależy od danej partii materiału.
    Hahahahhahaha rozkminy Twojego męża rozwalają 🤣

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake 😂😂😂😂😂😂
    Mój kiedyś też tak głupio zapytał to mu głupio odpowiedziałam: „ehhhh sama bym chciała wiedzieć...🤔” 😂

Dziś z rana też mnie złapał taki mega mocny przepowiadacz i mój głupio pyta „a jak to boli?” 🤦🏻‍♀️ powiedziałam mu żeby wyciągnął fujarkę to mu wykręcę i zobaczy jak boli. 🤦🏻‍♀️😂 powiedział tylko OK, ZROZUMIAŁEM. 😂😂😂

Annamaria, Snowflake, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Baśka 89 lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka, szkoda, że mu nie zaprezentowałaś 🤣

Czy jak boli mnie gora brzucha, idzie w dół ale podbrzusze nie boli, brzuch twardy ro jest skurcz? I tak boli No dość mocno kilkadziesiąt sekund? :p

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no padłam 😅😅😅😅 Hehe te rozkminy naszych panów powalają czasami 🙈

Kredka to ma zagwostki ten Twój mąż 😁 Haha ale dobrze mu odpowiedziałaś przynajmniej nie dociekiwal więcej 🤣

Adu z tym bólem to nie pomogę bo się nie znam. Mi tylko brzuch wcześniej się spinał i twardniał. No i miałam dwa razy taki przepowiadający skórcz ale trwało to kilka sekund.

Mój to mówi że to jego dziecko i tylko trochę moje 🤷‍♀️😅 A o ból się nie pyta bo on wgl nie lubi jak mnie coś boli dlatego też mówił od razu że przy porodzie to on nie chce być (jeżeli byłaby taka możliwość) bo on się boi tego. No i wczoraj mówi że jest trochę przerażony i żebym mu tylko za wcześnie nie zaczęła rodzic.

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu brzmi jak konkretne przepowiadacze. 😉

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, moj maz tez mowi, ze to jego córeczka, a ja to tam na dokladke😂
    Kredka, o dziękuję! Bo nie wiedziałam czy to jakaś niestrawność czy co :P

Pokaże wam pokoj Nadii skończony. Tzn prawie, bo bez fotela :( przyszedł uszkodzony i muszą wymienić, będzie taki jak podnozek co leży na podłodze. No i półki zawisną dopiero jak będę wiedziała gdzie fotel, ale on pewnie stanie pod oknem a komode przesunę.
    434be886f534.jpg be54bfe94078.jpg fdf20e7ae2ba.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 10:26

Snowflake, Annamaria, Lady_Dior, kredka, Endzi, sandrina22, Baśka 89, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku znów tyle do nadrobienia 🙄... No ale to pewnie wieczorem najprędzej, teraz lecę wstawić jakiś szybki obiad i czekam na mamę. Pogoda nareszcie daje wytchnienie to może we dwie coś porobimy, ogarniemy mieszkanie czy coś.

Uciekam.

Aaaa, Adu, nie wiem czemu jest moje polubienie przy poście o zepsutym fotelu 🤔🤷🤷🤷?? Nic nie klikałam co jest najlepsze.

Lady Dior, ból kości ogonowej (ale to kości a nie obok) miałam i miewam i to taki, że wstać z pozycji siedzącej nie mogę i coś tam wtedy chrupie. Oj biedna Ty, współczuję 🙁.

Snowflake, znalazłam Wasze zdjęcia 😍😍😍. Ale pamiątka piękna będzie ♥️. I takie ciepełko od Was bije, aż miło popatrzeć 👍.

Basia, pisz kochana szybko co u Ciebie??? Wyciszyli skurcze?

Dziewczyny jak doczytam to się dam radę odnieść, wybaczcie, zmykam.

• Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo melduję coś więcej 😉

Skurcze wyciszone mają mi nie podawać już magnezu.Jak się pojawia to magnez z powrotem.
    Młody wazyl 2400 przy przyjęciu...powiedziałam że dziwne bo ważył tydzień temu więcej...nie pokoi mnie to...Lekarz powiedział że w poniedziałek będę mieć USG i sprawdzimy wagę dziecka bo po dwóch dniach różnica będzie niewielka w wadze a we wtorek zdecyduje co dalej-czy rozwiazujemy ciążę.
    Odnoszę wrażenie,że będę mieć cesarkę w czwartek w bezpiecznym tygodniu 37+0.
    Ale zobaczymy czy dobrze czuje.

Szyjka prawie zgładzona, rozwarcie 1cm,dalej brudzący sluz.

Ze względu na wielowodzia bo lekarz stwierdził że je jednak mam teżnie kontrolują i będą chcieli rozwiązać tą ciążę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • kredka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu piękny pokój! 😍

Basiu z tą wagą to może kwestia innego sprzętu? Ja tydzień przed szpitalem miałam wizytę z usg i przy przyjęciu mi robili to wychodziło że mała urosła o 10 gram ledwo. Jednak sprzęt i to kto mierzy dziecko ma duże znaczenie.
    A co CC to miałaś wcześniej jakieś wskazania do CC czy po prostu ta sytuacja jest wskazaniem do cięcia? Pytam z czystej ciekawości bo u mnie jak była mowa o wywoływaniu to balonik lub kroplówka.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu piękny pokoik macie 🙂 Ciekawe jak będą po porodzie gadać i się opiekować małymi.

Jagodowa najważniejsze że wszystko u Ciebie w porządku. Jej to już 38tc się zaczął 🙂 kiedy to zleciało?

Basiu może po prostu inny sprzęt no i waga od razu inna. Także po prostu może się to wszystko różnic 😉 Także myślę że nie potrzebnie się stresujesz kochana i wszystko będzie okej. Może pierwsze spróbują Ci wywołać poród farmakologicznie a później jak nie wyjdzie to cesarka 🤔 No ale pożyjemy zobaczymy 😉

A ja dziś była trochę u koleżanki a teraz jestem u mamy ale jest tylko siostra no i tak siedzimy. Ale niedługo będę zbierać się do domu bo nie chce mi się już nic 🙈

Baśka 89 lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wielowodzia jest wskazaniem do cesarki.

Leżę a młody się tak wierci że masakra.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
  • adu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tez mi się podoba 😊

Baśka, niezle. Tydzień to już nie dużo:) Ciekawi mnie to wielowodzie, bo u mnie nikt o takim nigdy nie mówił, zawsze, że dobry poziom wód, a na wczorajszym usg mam afi 22.

Kredka, ja też dzis mam lenia jak nie wiem. W ogóle os kilku dni jestem bez siły, no dosłownie nie mam mocy, żeby robić cokolwiek.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu, piękny pokoik dla Nadii 👍. Oby fotel przyszedł jak najszybciej. I ja mam teraz spadek formy, energii brak, robię absolutne minimum i śpię w prawie każdą drzemkę Jagody. Ewidentnie organizm zbiera siły...

Endzi, no właśnie kiedy to zleciało 😁. Może jednak urodzę zanim wrócą upały, nie wiem - dziś, jutro ?😉😝 Bo tak przyjemnie jest, chłodno ale nie zimno. W sam raz 😉.

Sandrina, jak dziś migrena, nie męczy Cię?

Jutro musimy ogarnąć zakupy, poszukam tych herbatek na zimno przy okazji. I coś do gara na obiad będę musiała wrzucić a pomysłu na gotowanie i chęci w sumie brak 🙈.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie ból głowy opanowany , ale całą noc i pół dnia bez sił byłam zupełnie. Jak nie ja.
    Wieczorem pojechaliśmy na zakupy ( bo stary mi wesoło obwieścił, że on jutro do pracy idzie😠😡😠) a potem pojechaliśmy jeszcze do lasu na plac zabaw i jeziorko🙈 Belzebubio zgłupiał z radochy.
    No i teraz już poleguję, bo znów się strasznie słabo poczułam.
    Jagodowa oby to było tak jak u Ciebie, zbieranie sił 😁

O no i się prawie w polo markecie spłakałam, bo nie było tych herbatek 😭 a tak mi się ich chceeee...

Basia inna waga to pewnie błąd pomiaru. Zawsze to jest jakieś 200-400g w jedną czy drugą stronę, także bym się nie przejmowała.
    Najważniejsze, że pod dobrą opieką jesteś.

Adu ładny pokoik.
    Ja to mam zawsze tendencję do zagracania przestrzeni a potem podziwiam takie delikatne aranżacje jak u Ciebie 😅

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, oby tak było, że zbiera siły, bo wkurza mnie ten brak energii. 😅 Mi się dzisiejsza data na porod podoba, bo 3, a my wszędzie mamy 3, ale max pracuje to sobie daruje 😂
    Ja na obiad w przyszłym tygodniu spaghetti i leczo, więc krótkie gotowanie 😁

Sandrina, to w sumie mieliście fajny dzień:) u nas niestety nigdzie w okolicy nie ma jezior. No i ja na słońce nie wychodzę i tak w sumie 😂 weeez, mi się wydaje, że go zagracilam właśnie 😂 jak dojdzie fotel to nie będzie się gdzie ruszyć.

Ja wstaję z łóżka, zjem śniadanie i na 10 na ktg. Nie biorę żadnych rzeczy, więc mam nadzieję, że nie powiedzą, że mam zostać. :P

l22n9vvj7w8s7hd1.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ