Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja znowu nie na bieżąco, ochhh...
adu, piękny pokoik i tak jak dziewczyny piszą, taki delikatniusi! A co do fotela, z moich doświadczeń zazwyczaj jak coś jest nie tak, to reklamacje robią błyskawicznie, może ci szybko doślą? Dzwoniłaś juz wczoraj do tej firmy?
sandrina, a to mu się szybko przypomniało, no ładnie i super, że byliście nad wodą, jednak mamy wokół kilka jeziorek do wyboru
I dziękuję za inspirację herbatkową, będę szukać
Mój M wrócił wczoraj o 20, dziś rano poszedł do pracy, może po obiedzie go więcej zobaczę i wykorzystam na poszukiwania herbatek LIDL mówiłyście? I Biedra? Ooookeeeeej
Z radości, wczoraj pół dnia siedział u mnie kolega, taka złota rączka, od kiedy się tu wprowadziliśmy , miałam na balkonie jakieś wystające zabezpieczone kable, i zgłębił temat.. no i okazało się, że możemy mieć na balkonie 2 lampy, bo jest tam prąd i zamontował mi też gniazdko - także można sobie teraz naładaować tam telefon, lub jak mówi mój najstarszy syn - podłączyć laptop i całą noc grać (ha ha ha ) Coś czuję, ze jak mój M pójdzie na papierosa na balkon to już teraz w ogóle stamtąd nie wyjdzie i tyle go będę widziała
No i zamontował mi uchwyt na papier toaletowy w małej łazience!!!! Wiecie jaka radość, półtorej roku czekałam, aż mi to ktoś zawiesi.....!!!
😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 09:15
Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
Annamaria, tak pisałam z nimi i powiedzieli, ze przyślą kuriera. Prwnie w poniedziałek przyjedzie. Super masz ten uchwyt, piękny jest!
Ok, na ktg zero skurczy, zapis ładny, mala miała tylko czkawke😂 szyjka zamknięta 🤷♀️ cisnienie się nawet trochę ustabilizowało po większej dawce, bo tak do 140/90 max dochodzi, więc zadowoleni. Czekam na wypis, pewnie co tydzień będę musiała przychodzić, zobacze co powie lekarz.
A jestem pewna, że rano mialam znowu skurcze. Ale tak czułam, że na ktg nic nie będzie. :p
Dzis kończę 37tc, więc donoszona juz jest także teraz żeby tylko chciała wyjść 😊 I mówią, że jeśli cisnienie będzie się trzymało a wyniki będą dobre to wcześniej nie będzie wywoływania jeśli dobrze zrozumiałam, tylko najpóźniej w dniu terminu mnie przyjmą.
Chyba zacznę akcje wyganiania corki, nie wiem co na to mój mąż po 2 miesiącach bez seksu, czy w ogóle będzie chciał z tym moim brzuchem 😂 -
Cześć wszystkim😉
Sandrina może uda się gdzieś indziej znaleźć tą herbatkę 😉 Jeszcze masz biedre i Lidla może stary gdzieś Ci tam wynajdzie tą herbatę.
Adu dobrze że ktg wyszło dobrze i ciśnienie w porządku. Hehe co do męża to może akurat mu się zachce 😅 Chyba że jest przerażony i będzie czekał żeby mała wcześniej nie wyszła 🤣
Annamaria piękny ten wieszak masz. Bardzo ładnie to wygląda i mi się podoba. Może mąż nie wsiąknie tam na tym balkonie teraz.
Jagodowa nie wiem kiedy to zleciało. Trzymam kciuki aby akcja się wcześniej rozegrała niż w terminie i aby nie było upałów 🙈
A ja czekam sobie i niedługo wchodzę na wizytę. Później małe zakupi i do domciu 🙂
Ciekawe co u tej mojej Zuźki słychać 🥰
Edit: Mój klusek ma się dobrze i waży około 2700g mówiła że to nie będzie dokładną waga bo trzeba by było zrobić takie dokładne usg. Więc sprawdziła tak z grubsza 😉 Gbs pobrany i wyniki jakieś 3-4 dni robocze podobno. Po za tym posiew moczu bardzo ładnie wyszedł bez żadnych bakterii i innych takich. Kolejna wizyta 19.07. Szyjka miękka ale zamknięta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 16:33
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Hejo.
Sobota minęła baaardzo leniwie.
Coś pisaliście o herbatach na zimno?ja kupiłam w biedrze i polecam 👌 mam ze sobą w szpitalu nawet jak się już nie chce pić tej wody niegazowanej to zawsze można zrobić sobie herbatkę na zimno i zalać niegazowana woda,ja tak robię właśnie.Nie muszę po nocach biegać do kuchni i wody gotować 😁 i są bardzo dobre.Z tego co wiem to Lloyd też ma serie tych herbat na zimno.
Jeszcze nudna niedziela i poniedziałek na którym dowiem się coś więcej.
Wczoraj brzusio bolał na tyle że nospe w zastrzyku dostałam w tyłek i ktg podłączyli ale skurczy nie zapisało.
Nie chcą dawać mi magnezu bo już coraz wyżej w ciąży jestem i nie chcą wyciszyć tych skurczy na amen.Jak zacznę rodzić to urodzę i tyle.
Aha cały czas odchodzi mi śluz rozciągliwy i brązowy lub kremowy w dość dużych ilościach...od środy mi leci taki śluz...a im mnie częściej boli podbrzusze to tego śluzu jest więcej...
Czy czop tak długo odchodzi?
Czy jak odejdzie całkiem to mi moze coś ruszyc?w sensie wody odejdą lub skurcze się zaczną?[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Witam się z Wami z samego rana 🙈
Niedługo wybieram się na IP tylko czekam aż mój się obudzi trochę bo go nie chce z samego rana wystraszyć bo biedny zawału dostanie. 😅
Spokojnie jeszcze nie rodze ale jak poszłam do łazienki po 5 na siku to zauważyłam śluz zabarwiony z krwią. No i utrzymuje się cały czas. Do tego od wczoraj boli mnie kręgosłup trochę. A wczoraj gin mówiła że jak jakieś plamienia czy krwawienia będą to żeby jechać do szpitala.
No i delikatnie spina mi się brzuch chociaż nie wiem czy to jakieś delikatne skórcze czy to efekt szaleńca w brzuchu 🙈
Basiu jakiś czas temu z tego co pamiętam to chyba kredka mówiła że ten czop jej dość długo odchodził. Więc może to być to 🤔💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi wrote:Dziewczyny wody mi odchodzą 😱 pędzimy do szpitala 🙈
Jezusie jakie emocje 😱😱
jedzcie ostrożne!Baśka 89 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Basiu ciężko powiedzieć. Czop może odejść raz a konkretnie a może się tak właśnie ślimaczyć nie wiadomo jak długo. W dodatku po jego odejściu akcja może się zacząć od razu a może być i kilkanaście dni ciszy. Tak samo jest z wodami i skurczami. W szpitalu były dziewczyny, którym odeszły wody kilka godz wcześniej i żadnej akcji a były takie co miały skurcze i wody dalej nie ruszyły. 🤷🏻♀️ Z mojego doświadczenia w pierwszej ciąży mogę powiedzieć, że było tak że czop odszedł mi dość szybko a później była długa cisza, tzn miałam codziennie serie przepowiadaczy straszaków ale nic z nich się nie rozkręcało konkretnego. W końcu jak mnie porządnie złapały skurcze już takie mega regularne co 2-3 min to wody odeszły samoistnie po 12 godzinach ich trwania a wtedy akcja posunęła się piorunem. Teraz podejrzewam, że będzie tak samo bo czop już mi odchodzi dość długo, wczoraj łapały mnie skurcze co 10 min przez 2 h, do tego okropny ból w krzyżu i kłucie w pochwie ale się uspokoiły.
Wszystko jest mega indywidualne.
Endzi o jasna cholera! Kciuki 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 08:32
Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Baśka, czop chuba może długo odchodzić właśnie, tego podobno jest baaaardzo dużo. Jak byłam na IP w poniedziałek to dziewczyna mowila ze od 2 tygodni nie ma czopa, rozwarcie 4 cm a do porodu jeszcze daleko.
Endzi, o kurde! Trzymam kciuki!!!
Mnie 3/4 nocy bolal okresowo brzuch na dole, ale tylko tyle. Może chociaż ta szyjka się skraca.Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Basiu właśnie tak jak dziewczyny piszą z tym czopem to różnie bywa. U mnie odszedł od razu cały krwisty, po którym miałam nieregulralne skurcze przez jakieś 20godzin.Potem nastąpiły regularne także akcja nastąpiła u mnie szybko po odejściu całego czopa.
Endzi o jejeje trzymam mocno kciuki za Was 😘😘😘
Jagodowa mama No właśnie u mnie ten ból jest zlokalizowany około 1cm.w lewo od kości ogonowej - może to mięsień 🤔❓ ale wczoraj w ogóle mnie nie bolało, co mnie tak uszczęśliwiło 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Jeju zdrowie jest naprawdę na wagę złota.
Ja musiałam przesunąć sesję na następny weekend, bo ma dziś lać choć w tej chwili świeci słońce. No ale 33tc to spokojnie powinnam dać radę 😏
Adu fajny pokoik😀 Ja się zastanawiam jeszcze, czy pomalować pokój młodego na niebiesko 😂 czy jakoś inaczej... Lubię niebieski (różowy też 😂) takie jasne, pastelowe.. Ahhh mam jeszcze czas 🤪
Mój synek rusza się codziennie, nieraz bardzo często - mam wrażenie, że całymi dniami ale ja to uwielbiam 😊
Wybaczcie, że tak trochę nieskładnie, chaotycznie piszę ale chyba jeszcze się nie obudziłam 😴 -
Lady cudownie, że ten ból dał Ci odpocząć chociaż trochę. Mam nadzieje, że przejdzie już całkiem i da Ci spokój bo to musiało być naprawdę męczące. 😔
Endzi nooo powiem Ci, że wygląda na to, że niedługo będziesz miała swoje maleństwo w ramionach... 🥰 trzymam za Was kciuki! 😘😘😘Baśka 89 lubi tę wiadomość
-
Kredko No dziękuję Bogu, że mnie ten ból nie trzyma ale to pikuś w porównaniu do tego, co Ty przeżyłaś w tej ciąży...
Endzi No no ciekawe, czy się wyciszą, czy to już to🙂Baśka 89, Endzi lubią tę wiadomość
-
Endzu, wybilas się i wychodzi, że będziesz pierwsza mama na naszym wątku 😁 trzymamy kciuki!!
A w sumie teraz patrzę, że Ty 36, to ciekawe czy będą próbowali wyciszać czy będzie mały wczesniaczek. Ale skoro wody Ci odeszły to w sumie chhba nie ma już drogi powrotu.
Lady, dobrze, ze w końcu przestało boleć, bo ile można. Ja też lubię takie pastelowe kolorki 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2021, 10:34
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Endzi, o matko! Masz moje mooocne kciuki, niech się wami dobrze opiekują, będzie dobrze! No jak wody odchodzą, to już raczej się nie zatrzyma, pęcherza owodniowego nie da się zamknąć ani uszczelnić..
Cały czas ci lecą?Baśka 89, Martoszka lubią tę wiadomość