Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
sandrina22 wrote:Dziewczyny czytam was, ale nie piszę bo mam taką załamkę, że w tym szpitalu w chu. czasu spędzę przed porodem ( i po jak mała by miała żółtaczkę), że mi się odechciewa wszystkiego.
sandrina, a czemu musisz dużo wcześniej przed porodem być w szpitalu? Kurcze, nie pamietam czy pisałaś.. to o cukrzycę chodzi?
Baśka 89 wrote:
Od wczoraj mój dzidź ma wzmożoną ilość drgawek.
Tak jakby ciarki go przeszły.
Też tak macie?
Nigdy. Z żadnym z dzieci tak nie miałam. Myślę, że to nie jest typowe, raczej byłabym zaniepokojona..
-
Przedstawiam Wam mój obiad. Sałatka owocowa😉 Jakoś nie mam bardzo ochoty na jedzenie a tu przynajmniej dużo witamin przyjme.
https://zapodaj.net/e6810f9c9853f.jpg.html
Basiu ja nigdy nie czułam czegoś takiego jak drgawki. Wgl nie słyszałam o czymś takim że dziecko w brzuchu może się tak zachowywać. Moja mi tylko czasem maltretuje pęcherz i się wierci.
Może te drgawki to jest właśnie to coś więcej aby udać się na IP.
Ja bym się bała że mojemu dziecku coś się dzieje nie tak. Tym bardziej że wzmożone ruchy też są alarmujące z tego co czytałam na internetach.Annamaria, Monika87 lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
sandrina, to już w tę środę masz być na oddziale? Aaaa, no to rozumiem frustrację.... wywoływać specjalnie chyba też nie będą, więc to takie trochę faktycznie bez sensu...
Będziesz nam relacjonować na bieżąco tydzień temu moja znajoma miał CC u nas, z newsów na patologii ciaży codziennie dawali każdej ciężarnej wodę mineralną, ze względu na upały, po 1 butelce dużej na dzień -
Adu przestań, ciężko żebyś teraz się przejmowała jeszcze nami. Trzymam kciuki żeby było ok i żebyś nie musiała tam kisnąć bo te szpitale to marna przyjemność - wiem co mówię! 😄
Sandrina przewalone no ale co zrobić. 🤷🏻♀️ Najgorzej, że u mnie dziewczyny z cukrzycą leżały tak po prostu i nic nie robili żeby ciąże rozwiązać czy coś. A dieta cukrzycowa to była np szynka i masło bo niestety ale ciemne pieczywo się skończyło. 🙄 dramat. -
Ktg zapis ładny, ciśnienie 149/96, ale przekonało ich to, że w domu mam ładniejsze, tylko szpital tak na mnie działa. Pobrali mi krew I mocz I mam czekać na wyniki I chyba jeszcze raz ktg będą robic. Mam nadzieję, że nic złego w wynikach nie wyjdzie I wtedy do domu. Pewnie z 2 godziny jeszcze a ja nic sobie nie wzielam do jedzenia, nawet batonika, a mikro śniadanie o 10 jadłam. No ale trudno.
-
Adu no niestety na wyniki trzeba chwilę poczekać. A może już są? Trochę mi się przysnęło🙈 Dobrze że zapis wyszedł w porządku i miejmy nadzieję że kolejny też taki będzie. A wodę masz tam chociaż?
Sandrina może zacznij robić tak jak kredka i ogarniaj wszystko. Jak stary w domu to zacznij latać po schodach w tą i spowrotem może akurat to coś pomoże 😉 Z 4 piętra to masz ich trochę do oblatania. Obiad był w sam raz po nim poszłam spać no i tak myślę że bym coś zjadła znowu 🙈
Czy Wy czasem jak wstajecie to też słyszycie takie przestawianie/chrupotanie się kości? Ehh dzisiaj to jakos ciężko się czuje wgl. Rano się przebudziłam z takim skórczem łydki że myślałam iż mi odpadnie.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Ok, morfologia i mocz dobre, lekarka nie wie po co lekarz kazal badać kwas moczowy, jak białka w moczu nie ma. 🤣 Kluska moja 2900, więc nadal ten 57 percentyl. Mam zwiększony dopegyt na 3x1, kontrola ciśnienia I jqk dolne powyżej 90 będzie to przyjeżdżać. Czekam jeszcze na wypis. No i jestem głodna jak wilk, śniadanie( 5 kawałków sushi 🤣) jadłam o 10 🤣
Dziękuję za wasze dobre słowa, oczywiście panikowalam teoche, ale to jednak nigdy nic niewiadomo jak już kazal przyjechać 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 17:31
Annamaria, Endzi, kredka, Snowflake, Lady_Dior, Jagodowa Mama, Monika87 lubią tę wiadomość
-
Adu to teraz jak wyjdziesz coś dobrego do jedzonka sobie kup. Dobrze że Cię nie zostawili bo w domu to jednak w domu🙈 Najważniejsze że wyniki wyszły w porządku i nie trzeba się martwić na zapas 🙂 No a z tym ciśnieniem to faktycznie masz przeboje 🤨 Ale najważniejsze że wszystko skontrolowane i nie trzeba się stresowac że coś nie tak.
Ja zjadłam płatki z mlekiem i ogarnęłam pranie na dworze ale czuję się jakoś jak taki nieogarnięty człowiek 😅 To pewnie przez tą drzemkę co mi się raczej nie zdarza.💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi, oj tam, nieogarnięta.. piona. Mi dziś duszno i nie za bardzo się czuję, pierwszy raz tak czuję , ze męczy mnie upał... pokładam się ile mogę i czytam, a dzieci tylko buszują w Lego, matko, ależ te klocki są głośne jak się czegoś szuka wśrod nich w plastikowym pudle!
adu, uffff, super, że do domu czyli odetchnij, najważniejsze, że sprawdzone i można się czuć spokojnie..
No dobra, mam wyniki morfologii, wszystko zmierza pomału w dobrym kierunku póki co..
Nie mam zielonego pojęcia ani pewności oczywiście, czy to zasługa tego łatwo przyswajalnego żelaza Solgar, ale po półtorej tygodnia brania go, wyniki się poprawiły!
Hematokryt, hemoglobina skoczyły o 2 jednostki w górę! Z siedmiu parametrów poniżej normy, obecnie poniżej normy mam tylko 3, i to nieznacznie. Czyli dołączam do grona pacjentek, którym ta forma żelaza dobrze się wchłania i nie szkodzi w ogóle na układ trawienny, żadnych kłopotów na kibelku.. no oby tak dalej, nie zapeszając.... może i ta cena jednak na coś się przekłada..
Endzi, kredka lubią tę wiadomość
-
Endzi z synem ja cuda na kiju robiłam, żeby wcześniej wylazł i nic. Teraz nawet piłki nie nadmuchałam. Moja szyjka jest pancerna 😭😭😭
Też mam skurcze łydek, ale kości mi nie chrupią. Czasem za to słyszę jak mi się wody przelewają, jak mała się rusza 😂
Adu no i super! Przynajmniej wszystko skontrolowali i się denerwować nie będziesz. A masz tam gdzieś możliwość kupienia czegoś do przegryzienia, zanim wyruszysz z powrotem? Żebyś w ten upał nie padła po drodze 😱
-
Adu super, że wszystko ok i możesz lecieć do domu. 😉
Ja dziś przegięłam bo zrobiłam już 12 tys kroków i mam wrażenie że moje krocze eksploduje ale korzystałam, że byłam sama w domu i wzięłam się za porządne sprzątanie bo przy obecnej w domu ekipie to te sprzątanie to takie na odwal się.
Teraz już tylko prysznic i chill z książką. 😉
Muszę jutro podjechać do szpitalnej przychodni na kontrole bo i mój gin na NFZ i prywatny są na urlopie a potrzebuje skierowanie na poziom kwasów. -
Martoszka wrote:Endzi
Ja mam skurcze stóp i dłoni i zgaga wróciła.
Dodatkowo mi strzelają kości w miednicy w nocy jak się przekręcam, ale to norma u mnie. Ze starszą też tak miałam po 30tc.
O widzisz czyli nie jestem sama ze strzelającymi kośćmi 😅 A co do skórczu łydek to mnie dzisiaj pierwszy raz tak złapało 🙈 Aż się mój mąż przestraszył i pomagał rozmasowywać. Niby magnez biorę ale czasem się zdarzy że wezmę mniej niż powinnam🤨
Kredka aż tak bardzo to nie szalej Pani 🙈 Ja w pracy tyle kroków nie zrobię często co Ty w domu 😅 Jutro pewnie będziesz odczuwać swój mały maraton po domu 🙂 Powodzenia na badaniach 👍
Sandrina może przy drugim porodzie już nie będzie taka pancerna? 🙈 Są pewnie jakieś specyfiki też aby przyspieszyć poród. No musisz tam zacząć męża atakować w takim razie 🤨 Niech się przyda do czegoś w końcu 🤷♀️
Annamaria masz rację odpoczywaj. Upały nie są dla nas mile i nie rozpieszczają niestety 🙄
Co czytasz ciekawego? Ja sobie ostatnio zakupiłam 3 część Greya oczami Christiana ale jakoś tak nie chce mi się jej otwierać na razie 🙈 Muszę najpierw skończyć "before" Anny Tood. Co do mojego nie ogarnięcia to ja bardzo rzadko mam drzemki po południu i może dlatego tak się dziwnie czułam 😅
Adu dotarłaś do domu cała i zdrowa?
Jutro święto na wsi 😁 Mój mąż ma też imieniny no i w nagrodę jedzie z babcią do przychodni. Ja jakoś nie mam ochoty z nią nigdzie jeździć. Wgl na nią patrzeć nawet 🙈 Chyba mi się jakaś wredota uruchomiła ale w sumie mimo że w jednym domu mieszkamy to cały dzień możemy się nie widzieć. Ewentualnie słyszę jak do łazienki chodzi.
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Baśka 89 wrote:Hejo ☺️ żyje 😉
Od wczoraj mój dzidź ma wzmożoną ilość drgawek.
Tak jakby ciarki go przeszły.
Też tak macie?
Ogólnie stawia mi się macica ale już się przyzwyczajam 😉 Czekam na coś więcej żeby jechać na IP.
Trzymajcie się tam cieplutko ❤️
Bo drgawki to coś niebezpiecznego.M&M -
Hejo ☺️
Kredko mam pytanie ? Czy przy twojej holestazie swedzialy cię stopy i dłonie czy tylko brzuch?
Ja od kilku dni zauważyłam że wieczorami swędzą mnie stopybdo kostek i głównie dłonie ale też całe ręce-od łokcia w dół 😭😭😭 oszaleć można 😭 jutro dzwonię do lekarza[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Baśka u mnie zaczęło się od swędzenia dłoni i stóp od wewnętrznej strony. Później brzuch ale nie tam gdzie skóra się najbardziej napina tylko w okolicach biustu. Później szło już coraz bardziej na wszystkie inne części. W najgorszym momencie nie swędziała mnie już tylko twarz i potrafiłam się drapać do krwi lub szorować nawet delikatne miejsca z całej siły szczotką do masażu na sucho😒 No i nasilało się właśnie wieczorem i w nocy do tego stopnia że nie mogłam spać.
Aaaaa No i ciepło i pot tylko pogarszały sprawę.
Zgłoś to kochana lekarzowi bo to wstrętne gówno nie daje normalnie żyć i jest mega niebezpieczne dla dziecka a jak widać po moim przykładzie da się nad tym zapanować. Najważniejsze to sprawdzić poziom kwasów żółciowych.
Daj znać co powiedział lekarz. 😘😘Baśka 89 lubi tę wiadomość