Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Monika87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze 😘 trzymaj się i dużo siły 😘

Boziu jakiefo maluszka urodziła ta dziewczyna 🥺 zdrówka dla nich 🥺

Endzi jakiego laktatora używasz ? Ja wreszcie muszę zmierzyć swoją brodawkę żeby wiedzieć jaki rozmiar lejka wziąć 😰 to dla mnie takie trudne nie ogarniam tego. I W razie co mąż po porodzie poleci i kupi do sklepu jak mu powiem co i jak.

Baśka 89 lubi tę wiadomość

thgfyx8dsqgcpg35.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Magda urodziła córkę 850gram.

Basiu z moją malutką leży wczesniaczek niespełna 700g z małym hakiem ważył jak się urodził. No i już teraz waży lekko ponad 1kg także cuda się zdarzają i dzieciaczki potrafią walczyć ❤️ Trzymam kciuki za to maleństwo koleżanki ✊ A Ty się teraz skup na sobie bo dodatkowy stres nie jest Ci potrzebny. 😘

Baśka 89, kredka lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika87 wrote:
    Basiu trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze 😘 trzymaj się i dużo siły 😘

Boziu jakiefo maluszka urodziła ta dziewczyna 🥺 zdrówka dla nich 🥺

Endzi jakiego laktatora używasz ? Ja wreszcie muszę zmierzyć swoją brodawkę żeby wiedzieć jaki rozmiar lejka wziąć 😰 to dla mnie takie trudne nie ogarniam tego. I W razie co mąż po porodzie poleci i kupi do sklepu jak mu powiem co i jak.

Monia ja kupiłam go w tamtym roku na Ali za jakieś niecałe 70zl. Ale widzę że jest też wystlka z Polski taka 3 dniowa i niecałe sto złoty kosztuje.
    Jedyny mankament był taki ze nie miał dziurek tych do powietrza ale mąż mi zrobił frezarką i wszystko działa jak należy. Jak na takie pieniądze to myślę że warto bo jest na dwie piersi a u nas w Polsce trzeba dać z 500zl za podobny.
    64,99 zł 50%OFF | Laktator elektryczny jednostronne i dwustronne, ręczny silikonowy laktator, dla młodych matek, do karmienia niemowląt
    https://a.aliexpress.com/_vTSjKd

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baśka 89 wrote:
    Magda urodziła córkę 850gram.

O Boziuuuu, okruszek. 🥺 oby była silna i mocno walczyła! ❤️
    Pracowałam z dziewczyną, która kilkanaście lat temu urodziła w 26 tc syna 650 gram. Miała tak ciężki stan przedrzucawkowy że w ciągu tych 26 tyg spuchła o 30 kg 😣 Młody jest dziś super zdrowym chłopakiem ale kosztowało ich to wiele nerwów, wysiłku i pracy ne rehabilitacji. Nigdy już się nie zdecydowała na kolejną ciąże.

Basiu No to jednak wychodziłaś sobie akcje porodową! 💪🏻😄 Trzymam kciuki i myślami z Tobą, dajesz czadu mamcia! ❤️

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Monia ja kupiłam go w tamtym roku na Ali za jakieś niecałe 70zl. Ale widzę że jest też wystlka z Polski taka 3 dniowa i niecałe sto złoty kosztuje.
    Jedyny mankament był taki ze nie miał dziurek tych do powietrza ale mąż mi zrobił frezarką i wszystko działa jak należy. Jak na takie pieniądze to myślę że warto bo jest na dwie piersi a u nas w Polsce trzeba dać z 500zl za podobny.
    64,99 zł 50%OFF | Laktator elektryczny jednostronne i dwustronne, ręczny silikonowy laktator, dla młodych matek, do karmienia niemowląt
    https://a.aliexpress.com/_vTSjKd

Endzi, przybliż mi temat, o jakie dziurki chodzi? Gdzie je należy zrobić ? 😂 Cena rzeczywiście mega

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, zapomniałam wczoraj napisać. Dostałam wyniki pappy:
    Ryzyka :
    Trisomia 21: 1:20343
    Trisomia 18: 1:48029
    Trisomia 13: 1:151113
    Ryzyka bardzo niska wiec mam nadzieje ze chłopiec zdrowiutki 💙

Trochę zmartwił mnie wysoki puls na wizycie, bo 174 :/ Ale lekarz nie zwrócił na to uwagi… wiec narazie nie będę panikować, oby puls zaczął odrobine spadać niedługo

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake gratuluję!!! Jaka akcja niespodziewana!! Wypoczywajcie 😘😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Endzi, przybliż mi temat, o jakie dziurki chodzi? Gdzie je należy zrobić ? 😂 Cena rzeczywiście mega

https://zapodaj.net/64762375009b5.jpg.html
    https://zapodaj.net/d4441702193e0.jpg.html

Tutaj przy rureczkach aby powietrze wlatywalo. No ale nie jest powiedziane że jak zamówisz to nie będzie miał zrobionych bo jak czytałam komentarze to normalnie pisali ze wszystko sprawne. Także może mi się taki model trafił po prostu 🤷‍♀️ A teraz jest jeszcze kupon na 11zl także można kupić jeszcze taniej 😉 a z dostawą z Polski chyba tylko 5 szt zostało jak teraz sprawdzałam. No ale z Chin ja czekałam jakieś 2 tyg na niego także też niedługo.

Martyna może sobie w domu mierz ciśnienie tak ze 3 razy dziennie i zapisuj. Będziesz wtedy spokojniejsza. A na pappa to ja się nie znam bo nie robiłam. Aczkolwiek jak mówisz że jest niskie to super🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 10:48

Martyna33, Mili ❤️ lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    https://zapodaj.net/64762375009b5.jpg.html
    https://zapodaj.net/d4441702193e0.jpg.html

Tutaj przy rureczkach aby powietrze wlatywalo. No ale nie jest powiedziane że jak zamówisz to nie będzie miał zrobionych bo jak czytałam komentarze to normalnie pisali ze wszystko sprawne. Także może mi się taki model trafił po prostu 🤷‍♀️ A teraz jest jeszcze kupon na 11zl także można kupić jeszcze taniej 😉 a z dostawą z Polski chyba tylko 5 szt zostało jak teraz sprawdzałam. No ale z Chin ja czekałam jakieś 2 tyg na niego także też niedługo.

Martyna może sobie w domu mierz ciśnienie tak ze 3 razy dziennie i zapisuj. Będziesz wtedy spokojniejsza. A na pappa to ja się nie znam bo nie robiłam. Aczkolwiek jak mówisz że jest niskie to super🙂

Okeeej, zapisałam sobie stronę, dziękuje ☺️

Wiesz co ja ciśnienie mam dość niskie, a czytam Że jak mama ma niskie ciśnienie to dzidziuś może mieć wyższy puls

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:

Annamaria no to całkiem podobnie te nasze dzieci, choć niby chłopcy są więksi zazwyczaj 🙄 W środę mam badanie przepływów i mam nadzieję, że będzie ok bo już biorę 150mg acardu i co mogłabym więcej zrobić.
    Annamaria robisz ten masaż codziennie 🤔❓

Lady Dior, tak, teraz już codziennie i wiesz co... od lipca nie chodzę już na jogę, bo placówki zamknięte i nie mam z kim dzieci zostawić o tej 11, no i nie ćwiczę. Seksu nie ma od dawna, bo się bałam, chociaż zakazu już nie mamy. I od czasu masowania, powiem ci, że jestem tam tak pospinana i twarda, że ja jeeego..

Bez porównania do poprzednich ciąż. Bez kitu, postanowiłam po tych kilku dniach niedługo wpuścić lubego na małe zwiedzanie okolic w środku, bo bez jaj.. ;) także tak to u mnie :)

Snowflake, a niedawno ci go prognozowali na 3200 z hakiem no nie? Spokojnie, urośnie okrąglutki i duży, taka waga to już naprawdę spoko :)
    I napisz nam koniecznie jak ci się rodziło, jak poród, uwielbiam te opowieści!!! :)

Jagodowa, co tam z urodzinkami się odwaliło, mąż nie pomógł za bardzo ,czy ktoś coś ci powiedział przykrego? Bo aż się zmartwiłam... urodziny to powinien byś sam radosny czas dla solenizantki, a nie tak... przytulasek!!!!

Basiu, no to dajesz!! Powodzenia :)

Sandrina, ty już masz poprane ubranka i spakowaną torbę? W jak dużą się udało ci wcisnąć z wszystkim? I miałaś tapetę babolku pokazać :) pokaż sam wzorek, jak masz burdel dookoła, nie przejmuj się :)

A ja dziś o 10.30 byłam już po zakupach na ryneczku i takie cudowności przytachałam między innymi :)

917d19dddb15.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 11:35

Lady_Dior, Endzi, Jagodowa Mama, sandrina22, Monika87 lubią tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, i jeszcze mi się przypomniało, ja mam od 35 lub 36 tc odstawić całkiem Acard, też mam 150 mg na noc. Tobie lekarz coś mówił? Tylko heparyna zostaje do końca połogu.
    W poprzedniej ciąży było chyba identyko, jeśli dobrze kojarzę, to chodzi o to by nie było krwotoku podczas porodu..

A jak u ciebie, mówili coś?

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria ależ pyszności nakupiłaś 😋😋😋 Moja Zosia uwielbia fasolkę 😁
    Ja właśnie też jest tam taka ciasna, nie rozciągnięta ale mojego dopuszczę najszybciej w 37tyg😂
    Co do acardu to mam odstawić w 36tyg. heparynę 6tyg.po porodzie znowu🤦🏼‍♀️ Nie wiem jak to zniosę - po urodzeniu Zosi brałam przez 4tyg.i te 2 odpuściłam - no nie chciało mi się kłuć 😂🙈 Glupota wiem ale naprawdę już psychicznie wysiadałam przez te zastrzyki. Jeju muszę pamiętać o tej herbacie z liści malin...

W ogóle jak tam Wasze brzuchy dziewczyny❓ Mój jest tak napięty, że mam wrażenie, że mi zaraz pęknie. Jak robię zastrzyk, to mam uczucie, że mi to całe powietrze zaraz ujdzie🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 11:55

Annamaria lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria, jak takie kolory widzę to aż jeść się chce, no piękne te zakupy Twoje 👍🙂. Jednak co lato to lato.

Achh z tymi urodzinami... Taka 40 stka, że nawet nie warto wspominać. Goście byli, chociaż nic tak naprawdę nie organizowałam święcie przekonana, że albo będę już z maluszkiem w domu do tej pory, albo na porodówce przynajmniej. A tu zonk. Ni to, no to. No ale tort był, jakieś słodkości, kawa, herbata.... Tylko mój mąż oczywiście odwalił najpierw męskiego focha (jak tylko z pracy wrócił, ale w sumie się potem wyjaśniło - nie dojechał mój prezent ) a wieczorem uraczył mnie bez ostrzeżenia informacją, że nasi bliscy znajomi, którzy też czekali na dzieciątko, stracili je 🙁. No jakby w pysk mi ktoś dał, dosłownie. Ja jestem bardzo wyczulona na takie historie, sami mamy podobne za sobą. Po prostu mógł mi tego oszczędzić - w dniu urodzin, w czasie oczekiwania na nasze dziecko, tuż przed porodem.... Zero empatii chyba w tym moim chłopie ostatnio. A na dokładkę tak jak pisałam wcześniej - jeszcze nie urodziłam a już dostaję złote rady jak to będę musiała postępować z dwójką. To tak w skrócie największym. Nie ma co. Lepiej zapomnieć i tak też właśnie zrobiłam.

Trochę na obronę tego mojego chłopka - roztropka powiem Wam, że dostałam piękny prezent, który będzie wspaniałą pamiątką. Złotą zawieszkę w kształcie maluteńkich stópek a na nich wygrawerowane imiona naszych córek - Jagoda i Alicja ♥️♥️. Na odwrocie daty urodzin, jedna oczywiście do graweru na potem 😉. Wzruszył mnie ten prezent bardzo bardzo. No. To już wiecie, jakie imię wspólnie wybraliśmy 😊.

Endzi, Baśka 89 lubią tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria tak się właśnie zastanawiałam co do acard mi kazała odstawić w 34tc może to też miało swój związek z wcześniejszym porodem🤔 A o clexan się nie dopytałam i w sumie już się nie kłuję 🤔 Tyle że ja mam obie mthfr więc nie wiem czy jest wgl taka potrzeba. Nikt nic mi też nie mówił na ten temat a wypis robiła moja Pani dr więc chyba by to uwzględniła jakby była taka potrzeba.
    Ale cudowności na kupiłaś 😍 ahh uwielbiam czereśnie.

Ja jak sobie teraz pomyślę o sexach to aż mnie wszystko boli na samą myśl🙈🤣 Co prawda i tak jeszcze kupa czasu do tego no ale.

Jagodowa polubiłam za tą zawieszkę ❤️ No powiem Ci że piękny prezent 🥰 A co do złotych rad to nie ma co o tym myśleć zawsze się ktoś mądry znajdzie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 12:08

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior, to piona, u mnie fasolkę i surową kalarepkę jedzą baaardzo chętnie :)

Co do brzucha, podobnie, trudno jest mi chwycić fałd skóry do zrobienia zastrzyku, niestety.. W sumie ciągle robię tylko po bokach, z jednej i drugiej strony na zmianę.. no jakoś musimy wytrzymać! :)

A jak u ciebie z praniem ciuszków? U mnie idzie jakieś 6 pralek tygodniowo, i dosłownie brakuje mi czasu na wstawienie jednej choć tylko z ciuszkami niemowlęcymi i innym płynem bobasowym... może jak sama na siebie pomarudzę, to w końcu się za to wezmę.......

Dziewczyny, zapytam też tu, bo w przyszłym tyg będę wystawiać w necie ogłoszenie. Mam po najmłodszym mini tycie łóżeczko drewniane z materacykiem, o rozmiarach małej dostawki. W poprzednim domu używałam go w sypialni, bo mieliśmy tam malusieńko miejsca, teraz na dużej chacie wstawiłam już zwykłe wiklinowe i nie potrzebuję, używałam go hmm.. pół roku?

Czy któraś potrzebuje, szuka czegoś takiego? W necie nie mam jak pokazać linka, ani nic, bo to robił mi stolarz na zamówienie :) Jasne drewno polakierowane raz na delikatnie matowo :) jak coś piszcie, a ja w międzyczasie poszperam, czy mam gdzieś zdjęcie tego łóżeczka na kompie...

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:

Ja jak sobie teraz pomyślę o sexach to aż mnie wszystko boli na samą myśl🙈🤣 Co prawda i tak jeszcze kupa czasu do tego no ale.

Endzi, co do zastrzyków, to gin prowadzący powinien ci dać wytyczne, mutacja nie ma znaczenia, znaczenie ma stężenie zastrzyków w organizmie, że biorąc je całą ciażę, musi być tez czas na odstawienie stopniowe, stąd również kłucie w czasie połogu, żeby nagle ci się zakrzep lub zator jakiś nie zrobił... może dopytaj?

A seks po porodzie, ojć, zawsze był to dla mnie jak pierwszy raz, no serio :) taki lęk pomieszany z dużymi emocjami i oczekiwaniami, JAK będzie :)

Endzi lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 08:54

Annamaria, Endzi, Lady_Dior, Eve, Jagodowa Mama, kredka, Monika87 lubią tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaria
    Tak mam wyprane wszystko z wyjątkiem fotelika.
    Dzisiaj stary pójdzie gondoli w piwnicy szukać a wieczorem przepakować się trochę muszę. Wywalam podkłady/podpaski i dodam pieluch, bo może z bobo dłużej w szpitalu będziemy.
    Cyknę foty i walizki, i kącika małej w poniedziałek- bo wtedy ogarnę łóżeczko i swój kącik do spania 😁
    Tapetę mam taką o w złote ptaszki ,https://www.castorama.pl/tapeta-win-fliz-bromus-rozowy-id-1113762.html

Stary dziś też przytargał czereśni (jak nigdy nie przepadałam, to teraz gdyby nie cukrzyca, to bym na nich żyć mogła tylko)😍 i truskawek ( nawet nie polizałam, bo Belzebubio pochłonął).

Jagodowa no chłopy to czasami nie myślą, co zrobisz 🤷
    Ale prezent suuuuper 🥰🤗
    Alicja pięknie. Jakoś mi do was pasuje 😁

Ja w środku tez strasznie sztywna jestem. Jak mi wczoraj dr szyjkę sprawdzał, to myślałam że zejdę. A byłam przekonana, że skoro już rodziłam to luźniej będzie 😂

Kurcze ciągle przeżywam, że Snowflake już urodziła 🤗🤗coś czuję, że będę lipiec zamykać 😂😂😂

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Annamaria Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa, myślę, że nie chciał źle, chłopy to walą prosto z mostu, szczerze, wydarzyło się, to i powiedział.. oni nie myślą "emocjami" jak my, kobiety... a prezent piękny wymyślił, naprawdę! Kochany jest :)

sandrina22 wrote:
    Tapetę mam taką o w złote ptaszki

Tapeta_winylowa_na_flizelinie_GoodHome_Bromus_rozowa-745946-518310.webp

sandrina , cudo ta tapeta! I ja też Snowflake przeżywam...! :) kurcze, nie znasz dnia ani godziny, już tak naprawdę ok okolic 37 tc to może być TEN czas...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 13:02

sandrina22 lubi tę wiadomość

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

NHRLp2.png
  • Baśka 89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Ja to na bank urodzę ostatnia z najdłuższym pobytem w szpitalu....nie ma postępu porodu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ dalej mnie obserwują jak nic nie ruszy to wracam na patologie 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ 😁😁😁 także daje wolną rękę rodzącym 😁😁😁 ja już nie liczę na poród przed terminem...zostało mi czekać i W DUPIE MAM TA PIŁKĘ.Bede leżeć i napawać się możliwością nic nie robienia przed wielkim BOOOM 🎉🎉🎉

Trudno widocznie tak być musi Moja siostra leżała 17,dni przed porodem i tydzień po urodzeniu więc u nas to chyba genetycznie...

Obym tylko na łeb nie dostała 😜😜😜

Trzymam kciuki za Was 😁

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgrwd03fqx.png[/link]
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ