Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Annamaria ciapaty to muzułmanin 🙈
Mojemu się tu wszystko podoba-dosłownie....
Jej aż 1,5roku😳 to długo dość ale może coś w tym jest... Jesteśmy też "starsze" i nie regenerujemy się tak szybko jak 20stki 🙈😂 -
Annamaria, Lady no przykre to jest słyszeć takie rzeczy od ojca. Ale co ja się mogę od niego spodziewać jak to niewychowany człowiek pozbawiony empati i czegokolwiek dobrego. Szkoda słów na niego. No ale wstrząsnęło to mną trochę nie powiem ze nie 🙄 Popłakałam sobie wczoraj wieczorem jeszcze troszeczkę aczkolwiek mąż mnie zapewniał że jestem piękna itd.
Lady no wiadomo że przy rodzinie lepiej ale ja jestem tego samego zdania co Annamaria tutaj nie ma po co wracać. Dobrze że Zosia łagodnie przechodzi katar i oby tak już zostało ✊ Zdrówka dla niej 😘
Annamaria piękny prezent dostała malutka 🥰 Super te myszki są aczkolwiek nigdy wcześniej ich nie widziałam. Heh zgrzewki piwa nie dostałam ale jak przyjechał do nas kierownik z żoną od nas z pracy to przywieźli nam kg cukru 😅 No i plus masę innych gadżetów 🙈 Twoja mała śpi już pod kolderką? Ostatnio jak było jakoś chłodniej to chciałam moją pod kolderką położyć to była awantura i widać że było jej niewygodnie więc śpi pod dwoma kocykami.
Snowflake, kredka, Jagodowa i Monia przepadły 🙈💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi u mnie jakaś masakra 🤦🏼♀️ Napiszę więcej wieczorem. Młody zaczyna mieć zielone kupki, cuchnące bąki a wszystko było dobrze i zastanawiam się czy to nie po biogai, bo wdrożyłam🤔
-
Hej hej u nas wszyscy z wyjątkiem Adolfiny są przeziębieni 🤦 A w niedzielę urodziny Belzebubio, no i kto zje tort 🤷
Mała tak samo ma opóźnioną motorykę jak brat. Co w rodzinie to nie zginie😂 poza tym jest przesłodziutka. Przeważnie budzi się z uśmiechem 🥰 Walczymy z dietą bez mleka i jaja. Na jajka na pewno ma uczulenie. Z mlekiem póki co dobrze idzie. Ale i tak podejrzewam, że jak przejdzie na zwykłe mm to będzie nawrót. Póki co powoli schodzę z sesji odciągania. Mam nadzieję, że szybko skończę kpi i szybko alergię małej ogarniemy, bo Belzebubio będzie miał 3 migdał wycinany i trzeba będzie się na nim bardziej skupić niedługo 😱
Lady moim bobasom biogaja nie służy. Najlepszy póki co latopic.
Korzystacie z pogody? Ja w końcu się zebrałam na spacer dzisiaj. Mała cały przespała 😁
-
Sandrina u nas leje cały dzień a tak ostatnio to robiłyśmy spacery ponad 5km 🙈 A dzisiaj dzień lenia w domu 🤷♀️Oo torta bym zjadła no ale mam wyzwanie bez słodyczy 😁 Te uśmiechy są cudowne 😍 A najbardziej słodkie uśmiechy robią o 2 w nocy jak się najedzą i trzeba iść spać dalej ale coś nie wychodzi 😅 No to faktycznie mały będzie potrzebował teraz większej aprobaty po zabiegu. Zdrówka dla Was kochani. 😘
Lady zielone kupki czasami i u nas się zdarzały aczkolwiek bardzo rzadko. Ostatnio była po pierwszym szczepieniu taka jak dobrze pamiętam. Ale śmierdzące bąki miewa też. Może faktycznie zmienić probiotyk na taki co napisała Sandrina. Ja nie używam to się nie wypowiem.
U nas sprawy 💩 się poprawiły jest przynajmniej jedna dziennie. No dzisiaj jeszcze nie było ale dzień się nie skończył. Wczoraj jak się kąpałam to zrobiła porządną 💩 staremu także miał nagrodę na wieczór 🤣🤣. Wody już jej nie daje w każdym bądź razie.
A ja zaczynam zmieniać powoli michę i odstawiłam słodycze i piwka 0% no i też chleb. No ale na chleb nie mam na razie ochoty to nie tak specjalnie. Zobaczymy jak mi będzie szło to moje jedzonko. Do następnej ciąży chciałabym zrzucic tak minimum 10kg. Aczkolwiek jeszcze kupa czasu do tego więc tak te 15 będzie rewelacyjnie schudnąć 😁 No i pije więcej wody oczywiście dzięki aplikacji bo sama to bym nie pamiętała. I przyszła mi mata do ćwiczeń więc będę wprowadzać pomału ćwiczenia a zacznę od jogi na spokojnie. Takze u mnie na razie takie zmiany mam nadzieję że wejdzie mi to w krew ✊Lady_Dior lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Snowflake jak tylko zaleczymy infekcje będziemy cisnąć naszego laryngologa.
Ale Trzeci jest już duży, jest co nosić 😂
Hmmm a to nie obrót na brzuch powinien być pierwszy? Zresztą ja nie wiem, bo starszak to wszystko nie tak miał więc nie mam porównania.
A już na meningo szczepicie? Ja chyba będę odwlekać, żeby mniej dawek było 🤔
Jak na nowych włościach? Ogarnelas kartony? Dzieciaki jak zmianę przyjęły?
Endzi trzymam kciuki za wymarzoną wagę.
No i podziw za rezygnację ze słodyczy.
Lady Ty pisałaś kiedyś, że Zosia miała obniżone napięcie mięśniowe? A teraz jak u niej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 19:45
-
Hej dziewczyny ja na szybko, bo nie mam jak pisać a obiecałam, że się odezwę. Sebastian od wczoraj nie śpi w nocy-jest taki niespokojny, nadpobudliwy, że ja już rozkładam ręce. Nie pomaga już nawet spowijanie. Nie śpi od wieczora a ja widzę potrójnie. Nie wiem do kogo się zwrócić o pomoc🤷🏼♀️ osteopata ❓ Przez 4tyg.nie mieliśmy problemu z kupami i nie wiem, czy to biogaja może być winna, że nagle zrobiły się zielone ❓🙄 Bąków cuchnących też nie miał a teraz, to nos odpada normalnie.
Zosia nadal chora i dziś udało mi się dostać do lekarza. Ma na podniebieniu i policzkach czerwone kropki, więc wokalam to skonsultować i niby to wirusowe, więc leczę objawowo.
Sandrina22 u nas obniżone napięcie mięśniowe było duże i do tej pory Zosia robi pewne rzeczy z trudem. Wiem, że to już jej będzie towarzyszyć całe życie. Już widzę jej problemy na w-fie 🙄 Ma bardzo słaby brzuch przez co ze wspinaniem ma problemy, z wypróżnianiem też do dziś mamy problemy ahh jest tego sporo....
Jeju, czy to dziecko da mi pospać choć godzinkę 🥴🥴🥴 Dałam mu mleko a on dalej wariuje 🙄 -
Snowflake wrote:
Jak tam Wasi Chłopcy w dniu dzisiejszym? Annamaria to wyprawia Dzień Chłopca na bogato 🙈😀
Snowflake, wzięłam ich do takiego sklepu z żelkami na wagę, pojemniki na żelki, pianki, lizaczki do samego sufitu (Sandrina, ten na starówce ) i mieli sobie wybrać co chcą. Jedno dziecko moje tylko nie je słodyczy i zażyczył sobie gruszek Starsi dostali dodatkowo skarpetki, jeden w kościotrupy (nastolatek) drugi w misie, i było bardzo fajnie Aaaa, i dostali od męża po saszetce z figurką Super Zings... o matko, czy któres z waszych dzieci tez to zbiera...? Nie wiem co dzieci w tym widzą...
a macie podwórko, czy kawałek ogródka, zieleni? Jakieś drzewa macie na terenie? Cudownie mieć taki swój kawałek ziemi, świetnie się czyta ciebie taką szczęśliwą
LadyDior, jejku, i o której ci zasnął? Czemu on tak nie śpi..? A w dzień długo spał?
Co do zielonych kup, wydaje mi się, że one mogą się zdarzać, szczególnie jak taka żółta jajeczniczka poleży chwilę w pieluszce to wydaje mi się, że ona się utlenia, wiesz, w kontakcie z powietrzem robi się lekko zielona.. ale no nie wiem jak wy macie..
Endzi, brawo za dietę! Słodycze najtrudniej chyba odstawić, także szacun kobieto
Dziewczyny, byłam w piwnicy po pudło z czapkami dla starszaków i przyniosłam wiaderko Tummy Tub do kapania, używałam wcześniej przy nich. I tak je wyczyściłam, myśląc o sprzedaży, bo po co ma mi zagracać. Wyszorowałam podest do niego (taki stołeczek podwyższajacy), postawiłam i.. aaaa, wykąpię ją raz, przypomnę sobie.
I jeszcze takiej zrelaksowanej buzi nie widziałam u niej w kąpieli...!! 😍
Ona zupełnie inaczej mi się układa w tym, w wanience chyba jest jej mniej wygodnie, a tu mogę wszystkie fałdki domyć, mam dostęp lepszy do dupki i plecków, szyjki.
Kurde. Cofam moje zachwyty na wanienka Shnuglle, ona jest spoko, ale zostajemy przy wiaderku 😍Snowflake, sandrina22, Endzi lubią tę wiadomość
-
Annamaria nie spał do 6.30 🥴 płakałam z nim z bezsilności a momentami miałam ciarki na całym ciele-tak krzyczał, wyrywał się, że miałam problem z utrzymaniem go na rękach 😳 Jestem w szoku,takiego widoku nie widziałam nigdy. Kupki są zielonkawe-stopniowo zaczęły się takie robić. Najpierw trochę i potem coraz bardziej - parę dni to trwało.
Wybaczcie, że nie odnoszę się do Waszych postów ale na razie nie jestem w stanie😔 -
Ochhhh... Mąż pewnie w pracy, kurcze...
A ta poporodowa pani do pomocy już do was nie przychodzi, żeby się nim choć godzinkę zajęła?
Matko, współczuję ci Lady.. Włącz Zosi bajkę i chociaż poleż chwilę, jak on śpi.. -
Lady a nie wypada teraz wam jakiś skok rozwojowy? Może przez to noce słabsze.
A co do osteopaty- jak masz możliwość to idźcie. Myślę, że mógłby coś zdziałać.
Kurcze, jestem pewna że gdzieś na belly jakaś dziewczyna podobnie miała z dzieciątkiem jak Ty- histerie nie do opanowania. Z tego co pamiętam samo przeszło jakoś pod koniec 2go miesiąca, więc kciuki trzymam mocno żeby u was było podobnie.
A pytałam i to napięcie u Zosi bo obniżone mojemu starszakowi stwierdziła fizjo wczoraj . Kazała na konie się zapisać.
Belzebubio na koniu🤦 świat się kończy 🤦
Annamaria od razu wiedziałam, o który sklep chodzi 😂😍
Ale malutka jest śliczna!
Snowflake aż sobie wyobraziłam tego biegnącego Piernika 😂
Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki ✊❤️ Mam nadzieję że podołam. Wydrukowałam sobie 40 dniowe wyzwanie bez słodyczy i przyczepiłam do lodówki 😅 Dzisiaj już 4 dzień ale na razie się trzymam 🙈 Jest ciężko bo jestem łasuchem i mogłabym jeść słodkie cały czas. Wczoraj zaliczyłam pierwszy raz jogę z Gosią po porodzie. Wgl wyczytałam że powinno się tygodniowo na początku ćwiczyć 155min bodajże także jakieś 20 min dziennie. Chcę podejść do tego z rozwagą. Później stopniowo zwiększać czas i ilość ćwiczeń.
A tak po za tym to bolała kiedyś Was tarczyca? Już się do endo umówiłam ale dopiero mam na 20.10. W środę idę też na usg tarczycy i dziś byłam na badaniach które zleciła mi rodzinna. Wspominała coś o zapaleniu poporodowym tarczycy. Aczkolwiek juz sama sobie to wyczytałam wcześniej ale wiadomo badania i lekarz pierwsza sprawa.
Snowflake ale Wam zazdroszczę tej wolności w domu 🥰 Ciekawe co powie Wam fizjo w sprawie Trzeciego i napięcia. Trzymam kciuki aby jednak żadnego problemu nie miał. Duży chłopak już z niego moja na ostatnim szczepieniu ważyła 4,7kg, 😁Nasza Pani od szczepień powiedziała że na meningokoki najlepiej już po 7 miesiącu bo teraz i tak jest tego dużo. Też chcę małą zaszczepić bo do żłobka pewnie pójdzie królewna. A po za tym kontakt z małymi dziećmi też będzie miała bo mamy ich dużo w rodzinie.
Annamaria cudowna ta Twoją Lilunia taka zrelaksowana w tej wodzie. Moja w dalszym ciągu płaczę przy kąpaniu. Fajne prezenty chłopaki dostali. Ja mojemu staremu kupiłam czekoladki i czteropak piwa🤣
Lady współczuję ciężkiej nocy na prawdę ja do tej pory miałam tylko jedna całkiem nieprzespaną ale u nas ewidentnie była wtedy biegunka bo była kupa za kupą. Może faktycznie ten osteopata coś doradzi na pewno warto spróbować. Ściskam mocno 😘
Sandrina ciekawe czy by się małemu te konie spodobały. Może akurat by go to trochę wycisxulo🤔Annamaria, Lady_Dior lubią tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi 4ty dzień to już sukces 😊Trzymam kciuki, by zbędne kg szybko się ulotniły 🤞🏻😊 Fajnie, że zmobilizowana-mi by się przydało z 7kg.zrzucic ale na dzień dzisiejszy nie ma mowy... No takie nocki są koszmarne i oby się już nigdy nam nie przydarzyły (tiaaa😐)
Snowflake też właśnie czytałam, że takie kupy mogą się zdarzyć a już w ogóle na mm. Będę obserwować - biogaje odstawiłam.
Cieszę się, że jesteście w swoim królestwie - oby się Wam super tam żyło 😊
Sandrina22 ale pewnie Belzebubio ma lekko to napięcie obniżone co❓ Moja Zosia miała tak bardzo, że raczkować zaczęła jak miała 14m a chodzić jak miała 18m. Przez pandemię nie mogłam jej wcześniej ćwiczyć 😐
Annamaria ale słodka Lilianka😍 Dziewczynki są takie urocze 😍 Też Zosię próbowałam kąpać w takim wiaderku ale tylko próbowałam 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 19:01
Endzi, Annamaria lubią tę wiadomość
-
Lady u nas jak u Zosi z chodzeniem. Dluuuugo ćwiczyliśmy i widzę, że Adolfina idzie w ślady brata, mimo że zupełnie inaczej jej ciało poddaje się ćwiczeniom.
Jak Sebuś teraz? Uspokoił się trochę?
Endzi ale super z tym "wyzwaniem". Jakąś fajną nagrodę niespodziankę niech Ci stary wymyśli na sam koniec 😁😁😁
Endzi- te jazdy konne by się skończyły na tym, że Belzebubio by wisiał na ogonie albo pod brzuchem rumaka. Na pewno nie w siodle 😂
Kurcze, mała cały dzień przespała i poszła spać na noc - wczoraj o tej porze jeszcze się awanturowała. Oby jej przeziębienie nie brało.Lady_Dior lubi tę wiadomość