Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
To jeszcze raz ja, ostrzegałam, że będę się dziś produkować na raty 😀.
Sandrina, zdrowiejcie szybko. To mówisz, że jak obwódka na buzi to smoczek za mały? Tak pytam bo u nas tak właśnie jest ale mała ciągnie smoka non stop i myślałam, że to od tego a nie mam doświadczenia - Jagoda nie chciała smoka wcale.
Endzi, no to powiem Ci, że tyle czasu te Twoje cycki wytrzymują, że aż jestem w szoku. Moje przyzwyczajone do dojenia co godzinę - dwie, po dłuższej przerwie robią się jak kamienie i potem zastój gotowy. Po laktatorze, którego użyłam raz w szpitalu i raz w domu, mam za godzinę skały a nie piersi. Mleko ledwo leci. A jak przystawiam małą to robią się miękkie i po prostu czuć, że wszystko z nimi ok. Nie wiem czemu na laktator tak reagują te moje cycki niewydarzone ale nigdy więcej. Szkołę skończysz raz dwa ale pewnie trudno na tak długo rozstawać się z Zuzią? Ja z Alisonkiem i z Jagodą (a z nią to po tym szpitalnym traumatycznym powrocie szczególnie) nie potrafię się rozstać na dłużej niż godzinę...
Dobra, uciekam. Dobrej nocy wszystkim ♥️♥️♥️ -
Moje dziecię poszło już spać mam nadzieję że na noc już. A mąż ma drugie zmiany i samotne wieczory w tym tygodniu mnie czekają. Także mam i ja chwilę aby spokojnie napisać.
Sandrina o widzisz czyli wychodzi na to że nie stworzono smoczka z Lovi dla Zuzki na teraz 😅 Powinien być jeszcze taki pomiędzy 0+ a 3+ ☺️ Na pewno smoczki do butelki to nie jest jeszcze czas na wymianę. Bo ten z lovi to jakiś kosmos 🤦♀️ leci z niego mleko jak oszałe. Niby ma ten wskaźnik kropelek no ale i tak dla niej to za szybko jeszcze. Masz rację konie to nie jest tani interes ale walcz o NFZ w końcu tyle co miesiąc z nas zdzierają to niech przynajmniej za to zapłacą 🙄 My mamy kardiologa 19 października prywatnie no i wizyta z echo 300zl. A wizyta na NFZ za 3 lata 🤦♀️Ogólnie i prywatnie są długie kolejki tyle że w przychodni pracuje mojego brata ciotecznego żona i nas umówiła jak już dostali grafik lekarza na październik. Wszystkiego najlepszego dla synka❤️ Niech tam zdrowo się chowa i aby już żadne choróbska się go nie czepiały 😘
Jagodowa pewnie jakby było tak jak wcześniej że i moja jadła częściej to bym tyle nie wytrzymała. Ale jak od jakiegoś czasu zaczęła spać mała po 5-6h to jakoś dałam radę. Aczkolwiek 2 tyg temu byłam między zajęciami w domu na 1,5h aby ją nakarmić ale można powiedzieć że okienko nam wypadło. No ale czułam piersi już po 3-4h miałam skały. A w sobotę byłam sama w szoku ze tyle wytrzymałam a co dziwne wkładki laktacyjne miałam praktycznie suche 😱 Cieszę się że wróciłaś do nas bo ostatnio nasz wątek trochę zaniemógł 😁 No i super ze juz u Was lepiej i macie jakiś tam rytm aby sobie wszystko poukładać. Fajnie że masz więcej czasu dla Jagódki i nie jest już taka zazdrosna. No i pierwsze zmiany męża 😍 Zazdroszczę! Mój ma teraz drugie i po prostu to jest jakaś masakra. Jeżeli chodzi o tak długie rozstania z małą to tęsknię za nią ale cieszę się tym czasem dla siebie i wyjściem do ludzi. No i przede wszystkim uważam że mężowi przyda się ten czas z małą sam na sam ❤️ Jak wracałam do domu w sobotę to akurat wracali ze spaceru i tak słodko to wyglądało że aż się buzia cieszyła 🥰
PS. Pisałam z Adu na instagramie i mówiła że jej coś apka nie działa więc dlatego się nie odzywa ale u niej wszystko w porządku.
Martwi mnie fakt że Monika i Kredka tak nam zniknęły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 21:45
Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi nam się lovi do butelek sprawdzają. Dla starszych maluchów potem są z wolnym albo szybkim przepływem z tego co pamiętam. I te z wolnym są super.
Adolfina wzgardziła smoczkiem ( w sensie dydusiem) bo chyba właśnie za duży był. Coś poniżej 0+ by jej się przydało. No ale teraz proponować nie będę - jaka to oszczędność kasy 🙈 Belzebubio to miał chyba wszystkie dostępne wzory chłopięce 😂 oczywiście trzymam je na pamiątkę 🤦
Endzi a na NFZ się też zapisaliście? Nawet jak już teraz wyjdzie wszystko ok ( trzymam kciuki), to warto na kontrolę i tak się wybrać nawet po takim czasie.
Chyba jeszcze tego nie pisałam na forum, ale kocham nad życie te moje dwa dzidziolki. Prawie już mi przez nie te włosy, które jeszcze nie wypadły osiwiały, no ale 🥰🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 22:26
Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa mama super, że wszystko u Was jest tak dobrze 😁 Ja też czekam na lepsze czasy 🤪
Moja Zosia w ogóle nie jest zazdrosna ale dziś np. chciała na ręce do mnie a karmiłam Sebastiana i jej powiedziałam, że musi chwilę poczekać. Trochę się jej to nie spodobało i pokazując palcem na fotelik z auta powiedziała "tam dzidzi spać" 😂😂😂
Sandrina22 ja też trzymam smoki na pamiątkę 😂😂😂 Mam takie pudełko pamiątek i zbieram różne rzeczy 😂
Też kocham te moje dzieciaki i normalnie chciałabym jeszcze raz, ostatni być w ciąży 😁😁😁😁 Marzy mi się jeszcze córusia 😂
Oznaki plodnosci już mam także ten 😂😂😂😂
Endzi mój z kolei w tej nowej pracy ma tylko pierwsze zmiany i są od 8 do 17🤦🏼♀️ dla mnie masakra. Wolałam jak pracował na drugie od 14.15 do 22 średnio.
Jejku niech już naprawią tego WhatsAppa, bo ja nie potrafię żyć bez pisania z moją siostrą 😂😂😂😂Jagodowa Mama lubi tę wiadomość
-
Właśnie dziewczyny ja poproszę linki do insta 😅 albo wkleję swojego i się tam mi odezwać proszę
https://www.instagram.com/endzi.94/ 😁
Sandrina pewnie wezmę jeszcze raz skierowanie po wizycie i zapisze małą. Akurat dzień później idziemy na szczepienie kolejne to poproszę pediatre o kolejne skierowanie. Ja też bez insta zyc nie mogę za to na fb już coraz rzadziej wchodzę a zdjęcia małej tam nie wstawiłam żadnego 😅Dobrze że dziś już wszystko działa. Może ja zle smoczki kupiłam zamiast z wolnym to z szybkim przepływem 🤔 No nic dzisiaj coś kupię bo korzystam z butelki z laktatora bo tamte smoczki wyrzuciłam zamiast sprawdzić wcześniej jak się te zachowają.
Lady to też takie godziny z dupy 🙈 Ja tak nie lubię tych środków bo to cały dzień stracony. Hehe to Zosieńka się zachowuje w miarę spokojnie według Sebcia. Jeszcze z rok i się będą tłukli nawzajem 😅 No może trochę więcej 🤔Co do oznak płodności to i u mnie wróciły owulacyjnie bóle brzucha i śluz płodny aczkolwiek jeszcze nie czas na kolejną ciążę 😅 minimum te pół roku na pewno będę czekać a może i trochę dłużej 🤭
Dzisiaj jak tak spojrzałam na siebie w lustrze to stwierdziłam że po wypłacie idę do dietetyka 🙈 Nie dam rady sama się pozbyć tych kg. Chyba słowa ojca tak mną wstrząsnęły i zamiast widzieć siebie normalnie to widzę swinke piggi 🤦♀️💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Endzi dodałam się 😁 ale.ska84
Pomijając bezwartościowy komentarz twojego ojca - ja piggi nie widzę, tylko szczęśliwą dziewczynę 😁
W sumie dietetyk to dobry pomysł i nawet nie do pomocy przy utracie wagi, a zmianie nawyków żywieniowych - w takim długoterminowym kontekście. My bardzo zmieniliśmy odżywianie jak zaczęłam starszakowi dietę rozszerzać - bez soli, cukru, mleka i jajek🤯 i zaczęłam wtedy na YouTube oglądać m.jackowską - bardzo polecam.
Endzi lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Dwie paskudne noce za nami i dwa dni takie, że nie miałam jak zrobić nic. Malutka pręży się i piszczy przez sen jak mała myszka a poranek wita mega kupsonem... Potem spokój, tyle, że prawie wcale nie śpi i wisi na mnie, rąk nie czuję bo starsza też chce na ręce 🤦. No skok rozwojowy na dniach jak nic. Dobrze, że jakoś wybilam sobie z głowy, że musi być wszystko zrobione - jak mogę, to robię, jak nie to nie i już.
Snowflake, urodziny Jagody 29 października. No czas chyba coś myśleć i organizować.... Z jednej strony nadziwić się nie mogę jaka ona już duża i samodzielna pannica (zwłaszcza, że wysoka jest po tatusiu i wygląda na starszą) a z drugiej - jak śpi obok mnie to taka się wydaje maleńka bezbronna kruszynka 😍.
Sandrina, kurcze przegapiłam wpis o urodzinach Twojego pierworodnego 🙈. Przepraszam i wyściskaj tego swojego slodziaka łobuziaka ode mnie 😘😘😘.
Endzi... Zrób coś dla siebie ale nie dlatego, że tatuś takim tekstem pojechał. Ja w lustro chwilowo wolę nie patrzeć 🙈. Przyjdzie czas to i ja się zrobię na bóstwo, chwilowo ogarniam inne sprawy.
Lady, Zosia wysyła Sebastiana do wózka a Jagoda nie dość, że każe mi odkładać Jagodę to jeszcze leci z tymi swoimi ząbkami i paszczą otwartą do cycka i też chce ssać. No numer stulecia 😂😂. Ale już jest naprawdę spoko. Tylko jak ma gorszy nastrój to uruchamia się jej zazdrość.
Martoszka, Ty to jesteś i tak mega dzielna kobieta, ogarniasz wszystko właściwie sama. Mąż Ci pomoże, to dobrze. A powiedz, po chrzcie zapraszacie na obiad gdzieś do lokalu czy w malutkim gronie i w domu? Bo my cały czas rozważamy jak ugryźć temat. Ja nie chcę wielkiego spędu rodzinnego, zwłaszcza, że parę relacji się popsuło ostatnio ale jak zaprosimy do domu najbliższych to znowu trzeba będzie więcej pracy w to włożyć. No i warunków na goszczenie w domu tak naprawdę zero.. 🤷.
Kredka, Monika ... Gdzie Wy jesteście...
-
Kur... Belzebubio ma podejrzenie mykoplazmy.
Antybiotyk i sterydy do inhalacji dostał. Dr powiedziała, że dopóki będzie chodził do żłobka to tak będzie - przez powiększony migdał.
Adolfina właśnie zaczęła kaszleć 😭😭
Jak mi przyjdzie z malutką do szpitala iść to mi chyba na łeb padnie.
-
sandrina22 wrote:Kur... Belzebubio ma podejrzenie mykoplazmy.
Antybiotyk i sterydy do inhalacji dostał. Dr powiedziała, że dopóki będzie chodził do żłobka to tak będzie - przez powiększony migdał.
Adolfina właśnie zaczęła kaszleć 😭😭
Jak mi przyjdzie z malutką do szpitala iść to mi chyba na łeb padnie.
😱 O nie .. 🙁 może jakoś małą oszczędzi... ☹️
Zdrówka dla Was...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 15:35
-
Sandrina22 o nieee😩 Oby Was oszczędziło 😩
Jeju nie macie łatwo - co chwilę coś 😣Zdrowia dla Was😘
Snowflake nocka znowu taka średnia, bo cuchnące purtki były, miauczenie, więc znowu brzuch ale kupki zaczynają się zmieniać, robią się bardziej żółte i zapach inny. Zdaje się, że wszystko wraca do normy po odstawieniu biogaii... Oby i nocki były lepsze. Przyszedł mi sab simplex i się zastanawiam, czy warto włączyć 🤔
Hehe ja rano też nie umiałam ogarnąć, bo Sebastian mi nie dał - non stop larmo 🥴
Jagodowa mama to moja Zocha to lilipucik-ciuchy z C&A na 92 nadal za duże 🙈
Jeju ale przy dwójce chusteczki szybko znikają🤪 Dobrze, że dziś mi doszły, bo już ostatnie opakowanie mi zostało 🤪
Moja Zosia rosmieszyla mnie przedwczoraj do łez niemal😂
Karmiłam Sebastiana a ona coś chciała, więc mówię jej:
"Zosiu poczekaj chwilę aż mama skończy karmić Sebastiana i przyjdę do ciebie"
Ona tak jakby nie słyszała i dalej się upomina, żebym się nią zajęła a ja już wkurzona i z poirytowanym tonem mówię:
"Zosia ileż razy mam powtarzać, że Sebastian teraz pije mleko! Zaraz do Ciebie przyjdę!
Na to ona podeszła do mnie, obcięła mnie za szyję i mówi :
" Spokojnie Asia tylko spokojnie"
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 15:57
Endzi, Jagodowa Mama, Annamaria lubią tę wiadomość
-
" Spokojnie Asia tylko spokojnie" 😂😂 No bezbłędne są te dzieci 😀😀👍. Nie mam więcej pytań 😆.
A poranny burdelik to chyba klasyka gatunku. Chałupa u nas rano wygląda jakby się na środku pokoju cygański tabor wypierdzielił 😁😆😂
Endzi lubi tę wiadomość
-
Jagodowa Mama wrote:
A poranny burdelik to chyba klasyka gatunku. Chałupa u nas rano wygląda jakby się na środku pokoju cygański tabor wypierdzielił 😁😆😂
Ale co najlepsze - idąc spać mam czysto i niech mi ktoś wytłumaczy skąd się ten burdel bierze z rana 🤦🏼♀️😂😂😂
W sumie to mogę sobie sama odpowiedzieć-stary jak idzie do pracy, to po śniadaniu nazostawia mi okruchów na stole, pełno naczyń w zlewie i jeszcze ciuchy porozrzucane🤦🏼♀️
Dziecko zaczyna dzień z zabawkami i tak oto o godz. 8 rano wygląda jakby dzień miał się kończyć 😂🤦🏼♀️
Snowflake ja wczoraj Sebastiana 1wszy raz w zlewie myłam, to potem patrzyłam parę razy, czy aby dycha na pewno 😂 w ogóle trzymać go nie umiałam, tak powykręcałam, że się zastanawiałam czy mu gnatów nie połamałam😂😂😂😂 -
Jagodowa
My mamy na sali
20 osób dorosłych, 4 dzieci i 4 dwulatków.
Przy starszej też mieliśmy na sali plus w niedzielę poprawiny w domu już.
Teraz poprawin nie ma, bo mała tylko u mnie jest spokojna, a po drugie na tej sali podobno robią na styk wszystkiego i chyba wcale nie dają tego co zostanie.
Teraz też ograniczyłam ilość osób, bo jakby zamknęli gastronomię to bym wszystkich nie pomieścila w domu.M&M -
Sandrina współczuję na prawdę cały czas coś u Was 😔 Dużo zdrówka.
Snowflake no mój ojciec nie wiem za co musiałby zostać wytargany aby mu rozumu do głowy nabić.
Ale chce coś zrobić dla siebie i ogarnąć tą moją nadwagę bo i lżej dla kręgosłupa będzie. Więc ogłaszam wszem i wobec że w poniedziałek wizyta u dietetyka😁
Jagodowa jestem z Ciebie dumna że przeszla Ci już faza perfekcji w domu i trochę dałaś na luz ze sprzątaniem! ☺️ Niestety są takie dni że przylepy potrzebują miłości i trzeba nocic i tulić😍
Lady no padłam 🙈 Po prostu padłam tak jak Snowflake napisala dobrze że leżę bym się przewróciła 🤣 Ahh te dzieciaczki one są bezbłędne. O widzisz czyli te kupki mogą być winą biogai czy jak to się tam nazywało. Oby już było tylko lepiej🙂
Burdello bum bum i u nas. Najgorsza jest podłoga bo normalnie takie czarne farfocle są. Niby chodzimy po domu w klapkach ale to dziadowstwo i tak jest wszędzie 🤦♀️Kiedyś jak się dorobię to kupię odkurzacz co sam jeździ bo już ręce opadają 😅
Dzisiaj byłam na usg tarczycy i wszystko ok. Jak zrobię przeciwciała tarczycowe to może coś się więcej dowiem dlaczego te bóle tarczycy... Ja miałam dzisiaj dzień u mamy i w sumie chyba częściej muszę tam jeździć 😁💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Proszę mi się tu poprawić na tym wątku 😂😂😂😂
Endzi dobrze, że tarczyca wygląda dobrze na usg. Moja jest bardzo mała i guzek do tego ale już miałam biopsję i na razie jest ok.
Zazdroszczę Ci tej motywacji co do zrzucenia wagi-może się przyłączę 🙈❓
Ja to w ogóle musiałabym zadbać o nawilżenie, bo w ogóle się nie smaruję i skórę mam jak papier. Problem właśnie tkwi w tym, że nie cierpię się smarować, kleić😝
Wy dziewczyny nawilżacie skórę❓
Mój Sebastian nadal jest diabełkiem i nie wiem jak my przetrwamy na tej sesji rodzinnej w sobotę 🤦🏼♀️🙄
Zosia ma maść z antybiotykiem na tego liszajca i powoli dochodzi do siebie.
Pytam ją: kochasz mamę❓
"Nie. Mamę i tatę" poprawiła mnie 😂😂😂Endzi, Snowflake, Jagodowa Mama, Annamaria lubią tę wiadomość
-
Lady zapraszam do wspólnej motywacji 😁 Razem zawsze raźniej. Nie wiem na ile wytrwała będzie ta moja motywacja 😅 Ale dzisiaj już 11 dzień bez słodyczy 🤭 także 1/4 wyzwania za mną ☺️ Ale pewnie teraz jak pójdę do dietetyka i dostanę dietę to tam też pewnie nie będzie słodkości 🤨
Ale fajnie ze macie sesje rodzinną. Może fotograf znajdzie jakiś patent na uspokojenie i rozbawienie Sebcia za co trzymam kciuki ✊ Ja może się zapisze na sesję świąteczną skoro ciążowej nie mieliśmy ani noworodkowej to może chociaż taka 🤔Co do nawilżania skóry to ja też mam z tym problem aby czymkolwiek się smarować nawet krem do twarzy od wielkiego dzwonu używam 🤦♀️
Hehe nie da się Zosia wyrolowac że tylko kocha mamę 😅
U nas wczoraj i przedwczoraj tylko turbo drzemki ze nawet nie mogę nic ogarnąć. Zobaczymy jak będzie dziś. Na razie zjadła mleko z obu cycow i śpi na mnie. Poczekam na głębszy sen i może uda mi się ją odłożyć to pójdę się ogarnąć i podłogę umyć 🙈 Wczoraj zrobiłyśmy ponad 10km na spacerze i padła mi o 20 ale ładnie spała bo pobodka była o 1:30,6:30 i o 8 wstała 🙂 Wybrałam się do teściowej na piechotę i w jedną stronę mam jakieś 4,6km. To u niej przerwa na przewijanie i karmienie była a później do domu. Oczywiście nie obyło się bez awantur przed dojściem do teściowej i do domu później. Więc były kawałki co musiałam nieść na rękach małą i pchać wózek jeszcze 🤦♀️
Kurcze co do kg to w górach oczywiście 3 na plusie a jak wróciłam to żeby to spowrotem zrzucić to nie idzie tak szybko jak się przybrało 😅 Boję się tej poniedziałkowej wizyty u dietetyka 🙈 Najgorsze w tym wszystkim jest to że nie wiem czy dam radę ogarniać gotowanie 🙄 Chyba że w weekend gotować na cały tydzień i zamrażać 😅💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud