Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22 właśnie sobie wyobraziłam Twojego syna z tym rumakiem 😂😂😂
    Zosia miała 9m i to był marzec początek pandemii, kiedy zczaiłam, że coś jest nie tak. Nie miałam żadnych szans na fizjo, bo pamiętacie jak to było 😐 Dopiero na roczek udało mi się w Pl dostać i od razu była rechabilitowana. W Nl im się nie spieszyło, gdyż tu średnia wieku kiedy dziecko zaczyna chodzić jest 18m🤦🏼‍♀️
    Jejciu tu jest tyle koni na każdym kroku-może pomyślę o tym dla Zosi. Niech się uczy od małego ujeżdżać 😂😂😂😂

Syn dał mi pospać 3,5 godz 😍😍😍

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Jagodowa Mama Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeeeeść!!!

Wraca córka marnotrawna, ależ mi się wątek urwał - i to dosłownie 😂😂😂.

Będę się starać na bieżąco orientować o co chodzi, nadrobić taki szmat czasu nie mam raczej szans.... 🙄.

Miłego niedzielnego popołudnia 😘

Lady_Dior, sandrina22, Endzi lubią tę wiadomość

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa mama nie działo się tu za wiele raczej, także spokojnie nadrobisz😁 Daj znać co tam u Was😘

U mnie chorób ciąg dalszy a puściłam dziecko tylko na 2dni do żłobka😩

Prawdopodobnie Zosia ma liszajca ale jeszcze nie wiem na 100%,bo pan z apteki stwierdził, że to na grzyba wygląda. Do tego wychodzą jej krosty na ciele-te objawy przypominają bostonkęale też nie do końca ehhh. Naprawdę jestem wykończona tym wszystkim, bo ja nie potrafię przestać o tym myśleć. Nie lubię żyć w takiej niepewności - mam nadzieję, że jutro internista postawi właściwą diagnozę 🙄

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj na zajęciach z fizykoterapi miałam takie zagadnienia jak terapię światłem.
    No i co mi wpadło w oko to terapia światłem IR która jest stosowana przy wzmorzonym napięciu mięśniowym. No i nie tylko bo terapię światłem wykorzystuje się również w leczeniu zaburzeń lękowych i depresji. Może którąś z Was to zainteresuje. Myślę że warto o tym poczytać. Wgl mamy taką fajną babkę i mówiła że w krajach skandynawskich takie lampy można normalnie sobie kupić w sklepach typu Rossmann i nie są one jakoś drogie. No u nas nie mam pojęcia ile takie coś może kosztować.

A tak po za tym to weekend mój mąż siedział z małą bo ja miałam szkole. Wczoraj od 8 do 16 byłam i o dziwo moje cyce wytrzymały normalnie. A dzisiaj miałam od 8 do 13 także już krócej. Ale moje dziecko przechodzi teraz chyba kolejny skok rozwojowy 🙈 Mam awantury przy cycku nie ważne w jakiej pozycji bym nie karmiła. Na noc dostała 90ml mojego odciągniętego mleka i to wmusilam w nią. Bo bardzo mało dzisiaj tak na prawdę zjadła. Teraz już poszła spać na noc. Ogólnie na noce nie mogę narzekać bo czasami śpi po 5-6h ciągiem. Dzisiaj jeszcze zaliczyliśmy spacer
    prawie 8km zrobiliśmy jak wróciłam ze szkoły.

Jagodowa witaj spowrotem ☺️ trzymam kciuki za nadrobienie części naszych wypowiedzi.

Lady współczuję choroby Zosi na pewno nie jest Wam łatwo. Trzymam kciuki aby jutro Wam pomógł internista. A jak noce z malutkim? Jest już lepiej?

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png

Wysłany: 3 października 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wreszcie śpią, powoli nadrabiam wpisy ale dziś na pewno nie skończę, oczy mi się już zamykają a nie ma jeszcze 22.00 🙄😒. Ale chciałam tylko powiedzieć, że jestem i już teraz postaram się być, bo i możliwości mam większe, potem o tym napiszę 😉.

Czy Kredka albo Monika odzywały się? Bo reszta częściej lub rzadziej ale chyba się odzywa? Tyle o ile poczytałam, ale nie widziałam ich ☹️☹️☹️. Bez choćby jednej z nas to już nie to samo...

Dobranoc wszystkim.

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa mama niestety ani Monika ani Kredka się już baaardzo długo nie odzywały 😔
    Cieszę się, że będziesz częściej zaglądać do nas, bo już miałam wizje, że wątek nam umrze śmiercią naturalną 🙄 choć w sumie jakby miał umrzeć to chyba tak najlepiej 😂😂😂

Endzi to długo cyce dały radę woow... Nie robią Ci się zastoje po takiej długiej przerwie ❓
    Mówisz Zuzia ma skok rozwojowy 😁❓ Ciekawe, czy z tymi skokami to tak serio 🤔❓ No i my chyba musimy liczyć te tygodnie inaczej nie❓ Jak dziecko urodziło się w 36tyg to gdy ma 8tyg.to się liczy jakby miało 4tyg.nie❓ Tak jakoś mi się kojarzy...
    Sebastian ma codziennie te ataki po kilka razy. Czasem po jedzeniu, czasem dwie godziny po jedzeniu dopiero - naprawdę różnie. Na szczęście one nie trwają długo - tak do pół godziny a ja robię oczywiście wszystko, żeby go uspokoić, bo bębenki pękają przy tym krzyku🥴 Ostatnia noc była taka se... Często się wierci, popłakuje a przez pierwsze 5,5tyg.naprawdę spał w miarę ok.
    Miałam go chrzcić 7.11 ale jeśli te ataki mu nie miną, to raczej chrzest odłożę. W kościele w którym zamierzam chrzcić jest zawsze długa ta msza. Jest też taki rytuał, że zawsze rodzice z dziećmi stoją na samym końcu kościoła i następuje wprowadzenie dzieci do kościoła - takie oficjalne,no i to też zajmuje czas. Jakby mi Sebastian zaczął wyć jak on to robi, to biedni ci ludzie tam i inne dzieci 😂😂😂
    Na razie śpi od 40min. Oby pospal parę godzin 🙏🏻

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 4 października 2021, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady i jak noc? Pospaliście coś z Sebusiem? Dzieńdoberek 🙂

Piękna nasza Lady, oooo i Ty też lubisz góry? No ja tu od początku ciągnę wirtualnie dziewczyny w Taterki 😁.

Ach, Endzi... Tym swoim wyjazdem w Tatry uruchomiłaś we mnie lawinę wspomnień, kocham te nasze góry ♥️. I tęsknię za nimi okrutnie ale będę tam sobie jeszcze chodzić, tyle że w większym składzie no i już nie żadne tam ambitne wyzwania a raczej dolinki i łatwe miejsca - jak Rusinowa Polana, która jest po prostu magiczna 😍. Piękna o każdej porze roku i łatwo dostępna nawet z wózkiem dziecięcym o ile wybierze się odpowiedni szlak, żeby tam dotrzeć. A jak mąż wspomina Kościelca, udało się wejść? To o tej porze roku zdradliwa góra.

Snowflake na swoim ... Boziu, marzenie!!! Niech Wam się dobrze mieszka 😘. No i powolutku tam sobie wszystko porobicie.

No i muszę uciekać, napiszę resztę potem po jedna królewna już woła maaaamaaaa a druga też coś kwęka, pewnie na rączki 🙈.

Tymczasem!

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Jagodowa mama niestety ani Monika ani Kredka się już baaardzo długo nie odzywały 😔

Lady_Dior dodałam Cię do przyjaciółek. Czy mogę Cię prosić o akceptację? mam pytanie o trombofilię

Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
    On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
    Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 09:36

Jagodowa Mama lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png

Wysłany: 4 października 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybki powrót hehe 😁. Jagódce skończył się odcinek Psiego Patrolu i stąd było maaaamooo a Alicji chciało się spać, dostała smoka i odleciała. Obie mają lekki katar, pogoda taka w kratkę - raz słońce i niemal gorąco, raz leje i wieje no i o. Glut gotowy.

Lady, a propos takiego płakania (krzyku) o różnych porach - Alicja na początku też spała jak anioł a około 5 tygodnia zaczęły się wrzaski. Na początku myślałam, że to kolki ale u nas kluczowe okazały się odbicia po jedzeniu. Do tej pory jeśli nie uda nam się porządnie odbić (szczególnie w nocy to się nie udaje, nie wiem czemu?🤷) to rano krzyk gwarantowany. A w dzień odbija się jej w sumie natychmiast po wzięciu na ramię i jest spokój calutki dzień. Sebastian jak z tym odbijaniem? Nie doczytałam więc wybacz - zmienialiście mleko? Ma objawy alergii? A co do chrztu, to może faktycznie warto na razie odłożyć to w czasie. Adu to się szybko ogarnęła z tym tematem, nie? My nawet kandydatów na chrzestnych nie mamy 🤦...

Annamaria, piękna i słodka ta Twoja Lilianka 😍... Niech rośnie zdrowo i gratuluję z całego serca! Blondyneczka będzie chyba? Moja kruszynka też lubi ciepełko, Jagódki nigdy tak nie musiałam okrywać ani ubierać. Ilość kocyków, które pałętają się po całym domu rośnie w tempie geometrycznym 😁. Zima idzie 😂.

Dobra, idę robić śniadanko i tak będę właśnie po kawałku się produkować 😀.

Miłego dnia ☀️

• Annamaria Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:

Kurcze, mała cały dzień przespała i poszła spać na noc - wczoraj o tej porze jeszcze się awanturowała. Oby jej przeziębienie nie brało.

Sandrina, i jak u małej, zdrowa czy jednak to była oznaką choroby?

Bo u mnie wczoraj identyko... I już drżę... :/

2007 synek
    2008 (* 9 tc)
    2010 synek
    2015 synek
    2018 synek
    2020 (* 11tc i *13tc)
    2021 córeczka

MTHFR_677C T i PAI-1 4G hetero

:) wegemama :)

NHRLp2.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z poniedziałku ☺️

Lady o dziwo nie robią mi się zastoje już chyba się to powoli wszystko uregulowało. Przed samym wyjściem odciągałam jeszcze mleko. A jak wróciłam to od razu karmiłam małą. Wczoraj na noc też odciągałam mleko bo nie chciała cyca jeść a mi już zaczynało kapać mleko po prysznicu. No i usnęła o 21 i spała do 4 także też dość długo. Nie wybudzam jej w nocy bo ogólnie dobrze przybiera na wadze więc niech sobie cukierek śpi. Może u Was te krzyki to faktycznie kwestia odbijania tak jak piszę Jagodowa🤔 Eh kto wie co dolega tym maluszkom 🙈

Snowflake został mi ostatni semestr więc chciałam go zaliczyć i mieć już spokój ze szkołą. Mam o tyle wygodnie że mała je też z butelki no i mąż z nią spokojnie zostaje. Nawet mówiłam że może zawieźć ją do mojej mamy niech z nią siedzi. No ale stwierdził że ona jest jeszcze za malutka na takie zostawanie i on z nią będzie siedział. 😅 Co do szczepień to mi właśnie tak powiedziała Pani która szczepi że ona teraz nie zaleca na meningokoki dopiero jak będzie ta przerwa od 7 do 13 miesiąca to wtedy żeby szczepić.

Jagodowa wyjazd był super pomimo tego że było chłodnawo ale była też i piękna pogoda. My właśnie byliśmy na Rusinowej Polanie ale z chustą bo weszliśmy innym szlakiem właśnie od Wiktorówek. Na tamtym drugim nie było już miejsc parkingowych🤭 Nastepnego dnia miałam dzień lenia z małą a kolejnego zaliczyliśmy Koscieliską do schroniska. Co do męża to nie weszli na Kościelca. Byli chyba na Karbie jak nic nie pomylilam🤔 Zaczęły opadać mgły i widoczność słaba była niestety więc zrezygnowali. No ale jeszcze nie ucieknie innym razem go zdobędzie.

To ja Wstawiam Wam moją 3 miesięczną Pannice 🥰
    https://zapodaj.net/c5e0fdcf4d542.jpg.html
    https://zapodaj.net/8cccca919b22c.jpg.html

Snowflake, Jagodowa Mama, Lady_Dior lubią tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady
    Wiek skorygowany liczy się dla dzieci przedwcześnie urodzonych, myślę, że do 33 tc, po 33tc już się normalnie liczy.

M&M
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake no właśnie dopiero jej pierwsze takie zrobiłam z cyferka no i mój błąd ale jak kończyła miesiąc to też jej kilka ładnych zdjęć zrobiłam. Snowflake a może pieluchomajtki mu zakładać czy to też nie działa? Zdjęcia to i ja musze wywołać tylko cholibka nie mam kiedy usiąść i posegregować 🙈

Dziewczyny może Wy doradzicie kwestie smoczka 🤔 No bo skoro już ma 3 miesiące wypadałoby zmienić na 3+. No ale kwestia wielkości ich. Wydaje mi się że moja mała jest jeszcze jednak za mała na ten 3+ bo jej na nosek nachodzi no i ta gumką taka duza🤨. Podeślę zdjęcie o co mi chodzi. Ten różowy jest większy.
    https://zapodaj.net/29deb733fc66a.jpg.html
    https://zapodaj.net/80fc24b8a27e0.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 10:33

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Snowflake Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Endzi lubi tę wiadomość

BaEUp1.png

oIFmp1.png

IsHfp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa mama z tym odbijaniem to jest tak, że w ciągu dnia super odbija ale nie za każdym razem, bo teraz np. po karmieniu zasnął na kamień i szkoda mi go budzić - leży na mnie 🤪 W nocy różnie to bywa ale zazwyczaj ponoszę go chwilunię tylko, bo oczy mi się same zamykają🙈 Mleko zmieniliśmy pod koniec drugiego mż bo robił twarde kupki i długo było wszystko dobrze w tej kwestii a teraz zaczął robić zielone kupki i bąki są cuchnące. Co do alergii to nie wiem-Jest wysypany na buzi ale to raczej trądzik niemowlęcy. Jakie są inne objawy alergii 🤔❓

Snowflake u nas noce takie sobie. Dziś nie było źle a byłoby nawet dobrze ale puszczał bączki i widać było, że go boli-stękał, rozbudzał się. O 1w nocy taki atak miał, że znowu się wystraszyłam ale krzyczał tylko 10min.

Endzi jaka córcia śliczna 😍
    Co do smoka to lepiej, żeby Zuzi nic nie wadziło o nosek ale też trzeba patrzeć na sam smoczek, bo im więcej miesięcy, tym większy ten smoczek.

Martoszka a widzisz - nie wiedziałam. Jedyną nowością jaką zaobserwowałam u Sebastiana są łzy🤪 Dotychczas płakał na sucho a teraz od tygodnia mamy już łezki😂

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Wysłany: 4 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, u nas noc wygląda podobnie - mimo, że mała śpi od karmienia do karmienia to też kręci się co noc i póki słyszę, że bąki są to ok, wypręży się i dalej śpi ale jak nie daje rady to właśnie krzyczy. Biorę ją wtedy na ręce i jakoś się udaje ją ukoić. I układa się na boku, wtedy łatwiej jej przygiąć nóżki, niż jak leży na plecach. I też w nocy nie noszę jej nie wiem jak długo, bo i w dzień jak nie odbije od razu to w zasadzie już nie robi tego wcale. Łezki też u nas są 😉. I tak, owszem, wierzę w te całe skoki rozwojowe, u nas faktycznie po nich pojawiają się nowe umiejętności a wcześniej dziecko jest bardziej niespokojne i zamienia się w hubę - wisi na mamie non stop 😀.

Ciąg dalszy nastąpi, uciekam.

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mała drzemie, Belzebubio ze starym na spacerze to może uda mi się coś napisać 😅

U nas wszyscy chorzy z wyjątkiem Adolfiny póki co.
    Wczoraj Belzebubio miał urodziny - miał tort na wypasie bezmleczny ( Annamaria - z Natura Słodyczy- polecam).
    Nie wiem czy pójdzie na kunie 😂 trochę droga przyjemność, ale spróbujemy na NFZ.
    Adolfina jest plackiem strasznym. Pozycja na brzuchu służy jej do obgryzania paluszków. Żeby łeb unieść to nie pomyśli.
    Nie wiem co z tymi moimi dziećmi, że takie ruchowo są w tyle - zwłaszcza, że jako bobaski napięcia mają ok 🤷

Jagodowa super, że jesteś 😘

Snowflake u Piernika bunt dwulatka? Buhahahaha 😂 nie no przepraszam, to bylo złośliwe 😘😘😘😘

Endzi tak jak Lady pisze, jak plastik podchodzi pod nosek to smoczek jest za duży, z kolei jak zostawia obwódkę po krawędziach na buzi to za mały. Przynajmniej u nas tak było. Ja się nigdy nie sugerowałam oznaczeniami na etykietach. Jakoś tak było widać, że już czas zmienić i nie zawsze to wypadało w tym 3 czy 6 miesiącu.

Endzi, Jagodowa Mama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png

Wysłany: 4 października 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snowflake wrote:
    Jagodowa dziękuję ślicznie!!! 😀 Ale fajnie, że się odezwałaś! I aż czuć, że jest u Was zdecydowanie lepiej!!! ❤️

Snowflake, jest o niebo lepiej i to właśnie dlatego znów mam jak się odezwać tu na forum, wracam do żywych 😀. Tak w telegraficznym skrócie:

- Jagodzianka już tak nie przeżywa karmień Alicji, owszem podchodzi ale kładzie mi główkę na kolanie i wystarcza jej to. Staram się mieć dla niej jak najwięcej czasu. Na okrągło mówię, że kocham i że jest wspaniała. Uff... Bo było kiepsko z tą zazdrością. Taka bidulka była nieszczęśliwa przeogromnie a teraz aż miło popatrzeć, jak mi pomaga przy Ali.

- Mama przyjeżdża i pomaga jak potrzeba

- Stary pracuje teraz od poniedziałku do piątku, tylko na pierwszej zmianie, po 14 jest w domu. Na razie to rozwiązanie do końca roku ale i tak to po prostu wypas. Mam czas ugotować, posprzątać i jeszcze weekendy wolne.

- Alisonek ma już mniej więcej swój rytm dnia, który rozpracowałam i wiem kiedy będzie czas na przykład żeby pobawić się z Jagódką albo ogarniać coś w domu. Przerwy między karmieniami coraz dłuższe.Nie ma kolki. Karmienie też już bardzo się poprawiło - owszem czasem jest niespokojna przy piersi ale najczęściej właśnie wtedy, kiedy męczy ją jakiś bąk lub kupson.

Ogólnie - odżyłam 😁. Z każdym dniem coraz lepiej, zbliżamy się do tego trzeciego miesiąca i co tu dużo mówić, u nas nie były to lekkie miesiące (choć na pewno też nie najgorsze).

Edit: za chwilę drugie urodziny Jagody 😱 ... I kiedy to zleciało... Czas na pierwsze kinder party 😁♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 19:54

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ