Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
Odpowiedz

Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2800 wrote:
    Jaki lek będziesz brała na stymulacje? :) ja brałam clo i za parę dni sprawdzam :)

Na następnej wizycie się dopiero dowiem. Ostatnio na monitornigu tylko wstępnie lekarka powiedziała, że stymulacja. 5 października wizyta i się dowiem szczegółów. Ale przypuszczam, że to może być właśnie clo, jest chyba najpopularniejsze. :)

A jak u Ciebie po clo? czujesz, że mogło się udać?

33l. ♀ ➥PCOS
  • Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Na następnej wizycie się dopiero dowiem. Ostatnio na monitornigu tylko wstępnie lekarka powiedziała, że stymulacja. 5 października wizyta i się dowiem szczegółów. Ale przypuszczam, że to może być właśnie clo, jest chyba najpopularniejsze. :)

A jak u Ciebie po clo? czujesz, że mogło się udać?
    W porządku, nie miałam żadnych skutków ubocznych :) mam cichą nadzieję że się uda bo w końcu miałam owulacje. A monitoringi mam od czterech miesięcy :) pobolewa mnie podbrzusze delikatnie ale nie wiem czy to nie od duphastonu który teraz muszę brac 10 dni

• Morgana Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2800 wrote:
    W porządku, nie miałam żadnych skutków ubocznych :) mam cichą nadzieję że się uda bo w końcu miałam owulacje. A monitoringi mam od czterech miesięcy :) pobolewa mnie podbrzusze delikatnie ale nie wiem czy to nie od duphastonu który teraz muszę brac 10 dni

To super, że była owulacja. To najważniejsze :)
    Ja i bez monitoringu wiedziałam, że owulacji nie mam. Mam nadzieję, że stymulacja coś da.
    Po duphastonie to ja strasznie puchłam jak go brałam długo, ale wiadomo na każdego inaczej wpływa :D

33l. ♀ ➥PCOS
  • Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    To super, że była owulacja. To najważniejsze :)
    Ja i bez monitoringu wiedziałam, że owulacji nie mam. Mam nadzieję, że stymulacja coś da.
    Po duphastonie to ja strasznie puchłam jak go brałam długo, ale wiadomo na każdego inaczej wpływa :D
    No ja też bez monitoringu wiedziałam że nie mam ale ginekolog chciała mnie zaobserwować :D a w tym cyklu czułam kłucie jajników pierwszy raz chyba hehe 😃 mam nadzieję że aż tak nie spuchnę ale czego się nie robi.. 😊A stymulacja zobaczysz coś da uda się trzeba myśleć pozytywnie mimo wszystko 😊

• Morgana Autorytet

Wysłany: 27 września 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2800 wrote:
    No ja też bez monitoringu wiedziałam że nie mam ale ginekolog chciała mnie zaobserwować :D a w tym cyklu czułam kłucie jajników pierwszy raz chyba hehe 😃 mam nadzieję że aż tak nie spuchnę ale czego się nie robi.. 😊A stymulacja zobaczysz coś da uda się trzeba myśleć pozytywnie mimo wszystko 😊

Ja właśnie nigdy żadnego bólu owulacyjnego, kłucia jajników o którym się słyszy, czy nawet płodnego śluzu. Dlatego zdziwiłabym się bardzo, gdyby się okazało, że mam owulację.
    W stymulacji pokładam wszystkie nadzieje, musi się udać. Bo jeśli nie, to nie wiem czy zdecyduję się na iui. Na razie nie chce o tym myśleć. :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 27 września 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po stymulacji powinno się udać chociaż wiadomo każdy organizm przyjmuje wszystko inaczej :) i dziwne uczucie kłucie jajników 🤣😃

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Ta aplikacja analizuje owulację biorąc pod uwagę kilka metod – jak klikniesz sobie w menu to tam są metody i one pokazują wg której metody owulacja już wystąpiła – to zależy też od wpisywanych objawów śluzu i szyjki. Przy metodach masz też informacje co do ich skuteczności. U mnie w tym cyklu wszystkie aplikacje poszalały i wyznaczyły mi owulację wcześniej a zgodnie z testami będzie dzisiaj wieczorem/jutro rano.

Znowu mam przemyślenia czy starania nie są za często :( Myślałam że pozytyw był wczoraj więc wieczorem były starania, rano nas spontanicznie poniosło, a później zrobiłam testy owu i wyszły tak pozytywnie że nie można mieć wątpliwości :P Mam nadzieję że chłopaki zdążą się zregenerować i chyba spróbujemy jeszcze jutro rano z żelem conceive plus, może im pomoże w pływaniu bo powiem Wam że tak idealnie imituje płodny śluz że rano po jego użyciu byłam w szoku. Ja go daję do aplikatora i stosuję 4 g do wewnątrz, więc chłopaki mają prawdziwy basen :P
    Dzięki :) W środę testuję. Już się stresuję, a jednocześnie nie mogę się doczekać.

Życzę powodzenia i oby ta Twoja owulacja byla owocna :)

Magda_Z lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni to biel ni to coś przebija. Powtórzę 1.10 test i tyle. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha, a wieczorem dopadł mnie ból piersi.

Wgl. Czy któraś z Was przed okresem ma tak, że w pochwie lub w szyjce macicy zaczyna ją piec jakby miała jakąś infekcje :D?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guerrenteshi kurcze no szkoda, że testy wychodzą Ci tak niewiadomo jak 😐 ale tak jak mówisz - powtórz test choćby jutro, czy pojutrze to powinien ciemnieć.. Co do Twojego pytania, to nigdy mnie nic w pochwue nie piekło,kłuło-doświadczyłam tego dopiero w ciąży.

Ja stymulację clo miałam raz tomi pęcherzyk urusł do 30mm🤦🏼‍♀️

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Ni to biel ni to coś przebija. Powtórzę 1.10 test i tyle. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha, a wieczorem dopadł mnie ból piersi.

Wgl. Czy któraś z Was przed okresem ma tak, że w pochwie lub w szyjce macicy zaczyna ją piec jakby miała jakąś infekcje :D?

ja tak czułam wczoraj tuż przed @, piekło mnie i pomyslałam, że to infekcja ;)

• Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Przenoszę się do Was :* co prawda @ jeszcze nie ma, ale test bielutki, więc na bank będzie dziś/jutro (czuję to w kościach :) )
    Dam znać, kiedy dokładnie będę testować, pewnie pod koniec, o ile w ogóle zdążę, bo cykle mam baardzo różne.
    Ale i tak chcę z Wami być i Wam kibicować! Trzymam kciuki! :*

EveB lubi tę wiadomość

• Juliet Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:

Wstaw zdjęcie dzisiejszego, bo mnie to bardzo ciekawi. Swoją drogą to jest faktycznie dziwne, że te testy tak wychodzą. Ja to bym nie wytrzymała żyjąc od kilku cykli w stałej niepewności 😔

A tak w ogóle to październik październikiem, jak się nie uda w tym miesiącu, to prawdopodobnie w listopadzie bedzie 2 razy owulka 🥰

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Carlina Koleżanka

Wysłany: 28 września 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po owulacji, teraz tylko czekanie na testowanie 😅 niestety w tym miesiącu mieliśmy tylko raz 🐝 w dni płodne, na dwa-trzy dni przed owulacją, więc wątpię żeby się udało 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 10:16

• aoede Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 4dpo, nie mogę się doczekać na testowanie. 😀

Wczoraj miałam jakaś powódź białego kremowego śluzu... Na objaw wczesnej ciąży to jeszcze za wcześnie, ale zdziwiło mnie to. Testy ciążowe na allegro już zamówione 💪

Tez macie tak, że obiecujecie sobie, że w tym miesiącu testowanie w dzień miesiączki a jednak się nie udaje i testujecie wcześniej? 🙈😀

agusia_246, Justyna2800 lubią tę wiadomość

• agusia_246 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede wrote:
    Ja jestem 4dpo, nie mogę się doczekać na testowanie. 😀

Wczoraj miałam jakaś powódź białego kremowego śluzu... Na objaw wczesnej ciąży to jeszcze za wcześnie, ale zdziwiło mnie to. Testy ciążowe na allegro już zamówione 💪

Tez macie tak, że obiecujecie sobie, że w tym miesiącu testowanie w dzień miesiączki a jednak się nie udaje i testujecie wcześniej? 🙈😀

Niestety prawie zawsze tak mam 🤣🤣

aoede lubi tę wiadomość

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 5 dni do okresu, cycki bolą ogromnie i to w sumie tyle . Byłam nastawiona w miarę ale dziś tak o sobie zmierzyłam temp i 36.5 więc chyba mogę się żegnać z nadzieją, bo w tej fazie to powinna już być wyższa ( Nie, nie mierze codziennie temp - teraz mam chora córkę więc tak o sobie pomiar czasem robię)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 28 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aoede też tak mam haha 🤣 jestem 8dpo i kupiłam już testy, ale mnie korci żeby zrobić a mówiłam sobie ze kupię dzień przed okresem i jak zwykle się nie udało 😄

aoede lubi tę wiadomość

• mgielka Ekspertka

Wysłany: 28 września 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dopiszcie mnie na 21.. Bez spinki, bo w sama owulacje będziemy osobno :(
    byłam pewna, ze z wakacji wrześniowych „coś”przywiozę, ale jednak nie.
    Studiuje teraz jakie suple, niby wykresiki książkowe ze skokiem ale po ciąży a potem tabsach jednak faza lutealna przykrótka-10-11 dni.
    Wcześniej była 14 dniowa , wiec tego nie uznaje za swoją „urodę”. Wyczytałam magnez i b6, ale czy to po owulacji brać, czy cały cykl?
    Co bierzecie?

6cd1593282061535d5df63d75588ab17.png
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    87fed5f89397.jpg
    Mój bladzioch. Ale w sumie to prawie co cykl mam bladziochy a nic z nich nie wychodzi 🤷‍♀️

No jak dla mnie już jest pozytyw, a może ty masz biochemiczne? Ile bierzesz kwasu foliowego?

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ