Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
guerretenshi wrote:Ni to biel ni to coś przebija. Powtórzę 1.10 test i tyle. Wczoraj miałam dziwne skurcze brzucha, a wieczorem dopadł mnie ból piersi.
Wgl. Czy któraś z Was przed okresem ma tak, że w pochwie lub w szyjce macicy zaczyna ją piec jakby miała jakąś infekcje ?
Kochana a jak masz takie cienie to beta ujemna czy jednak są jej jakieś śladowe ilości we krwi? Sprawdzałaś?
U mnie 8dpo, już przeżywam. Dziś kupię testy w rossmamnie i pewnie jutro siknę, bo nie dotrzymam do czwartku. Nawet się nie łudzę. Z objawów mam wyostrzony węch i wszystko co jem wydaje mi się nieświeże. No, ale to pewnie wyobraźnia.
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ja przez moje 6 nieudanych cykli nie zrobilam ani jednego testu ciążowego, nawet jak 🐵 się kilka dni spóźniała. Teraz mam taki pms, że nie mam wątpliwości, że jeszcze czekają mnie dalsze starania.
Za to jak zaszłam w poprzednią ciążę, test zrobiłam 4 dni przed spodziewaną🐵. Przeczucie 😂
-
ja zrobie jutro test, bede 4 dni przed miesiaczka, ale zrobie dlatego ze biore ferwex i inne cuda bo zle sie czuje wiec sprawdze czy na pewno nie jest nic na rzeczy teraz zmierzylam temp to 36,8 wczesniej 36,5 wiec w dup.. moge sobie wlozyc sprawdzanie temp moim term
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Magda_Z wrote:
Znowu mam przemyślenia czy starania nie są za często Myślałam że pozytyw był wczoraj więc wieczorem były starania, rano nas spontanicznie poniosło, a później zrobiłam testy owu i wyszły tak pozytywnie że nie można mieć wątpliwości Mam nadzieję że chłopaki zdążą się zregenerować i chyba spróbujemy jeszcze jutro rano z żelem conceive plus, może im pomoże w pływaniu bo powiem Wam że tak idealnie imituje płodny śluz że rano po jego użyciu byłam w szoku. Ja go daję do aplikatora i stosuję 4 g do wewnątrz, więc chłopaki mają prawdziwy basen
Cieszę się że ta owulacja się pokazała bo już świrowałam w tym cyklu. Tak mi temperatura skakała i była dziwnie wysoka że już miałam obawy że będzie cykl bezowulacyjny, a tu niespodzianka i wszystko będzie w terminie. We wtorek mam wizytę u ginekologa więc mam nadzieję że potwierdzi piękną owulację a za 2 tygodnie zobaczymy II - nasza 2ga rocznica jest 12.10 i to jest dokładnie 14 dni od owulacji więc trzymam kciuki żebym miała ładny prezent
Magda, no właśnie, jak po tym żelu? Jak on potem wypływa to jak to wygląda? Ja się wczoraj przytulałam z fertilsafe, ale tylko trochę na wejście i dawał takie ciepełko. Dziś rano zaczął się u mnie pojawiać śluz płodny, generalnie to mniej więcej pora kiedy się go spodziewałam, ale teraz zastanawiam się czy to nie jest wina żelu.
-
Batylda wrote:Magda, no właśnie, jak po tym żelu? Jak on potem wypływa to jak to wygląda? Ja się wczoraj przytulałam z fertilsafe, ale tylko trochę na wejście i dawał takie ciepełko. Dziś rano zaczął się u mnie pojawiać śluz płodny, generalnie to mniej więcej pora kiedy się go spodziewałam, ale teraz zastanawiam się czy to nie jest wina żelu.
Ja tam miałam po fertilsafe, że następnego dnia był jakby śluz płodny - myślę że to resztki żelu. Przy nim też miałam uczucie ciepła/pieczenia na początku, ale szybko mijało. Ten żel też aplikowałam do wewnątrz, ale on nie dawał takiej ilości i jakości jak Conceive plus.
Conceive plus jest zupełni inny więc na 100% jest inny skład. Stosowałam co 3-4g do środka na 15 minut przed przytulaniem (miałam aplikator z jakiegoś kremu dowcipnego i sobie przelałam po prostu żeby aplikować do wewnątrz). Nie ma żadnego uczucia przy aplikacji i przy używaniu - ani ja ani mąż nie odczuwaliśmy żadnej różnicy. Co do poślizgu i nawilżenia to daje radę, ale nie jakoś bardzo moim zdaniem słabiej niż standardowe lubrykanty. Ja ogólnie nie mam większych problemów z nawilżeniem więc nawet nie zawsze używaliśmy lubrykantu. Ja tak sobie z tym wszystkim zasypiam i wstaję rano dopiero do toalety i... o mamo, ile tego jest później! Wygląda identycznie (ale serio IDENTYCZNIE) jak śluz płodny, nie do rozróżnienia. W wodzie zachowuje się tak samo jak naturalny śluz. Przy aplikacji jest wodnisty, a później jest mega rozciągliwy i bardziej gęsty (w sensie bardziej niż woda ).
Co do efektów - zobaczymy za 2 tygodnie
Ja sobie tak obiecywałam że będzie seks co 2 dni, że przed owulacją zrobimy 3 dni przerwy i... dupa jak zawsze. W sobotę miałam prawie pozytywny test owulacyjny - to się poprzytulaliśmy wieczorem. Rano w niedzielę nas poniosło i też się poprzytulaliśmy spontanicznie. Zrobiłam test owu w niedzielę i był mega pozytywny rano - no to sobie myślę ok, pewnie owulacja będzie wieczorem w niedzielę/poniedziałek rano. Dla pewności poprzytulaliśmy się jeszcze dzisiaj przed pracą (o 4.30 rano ! ). Przed 10 zrobiłam znowu test owu i dalej jest mocno pozytywny więc już zgłupiałam co z tą owulacją. Apka mi wyznaczyła na dzisiaj po czym zmieniła zdanie i pokazuje jutro. No i bądź tu człowieku mądry... chyba dzisiaj odpoczniemy, jutro mam wizytę u ginekologa o 17 i zobaczę co mi powie, czy owulacja była czy będzie dopiero. Najwyżej powtórzymy jeszcze przytulanie jutro wieczorem tak dla pewnościBatylda lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Ja tam miałam po fertilsafe, że następnego dnia był jakby śluz płodny - myślę że to resztki żelu. Przy nim też miałam uczucie ciepła/pieczenia na początku, ale szybko mijało. Ten żel też aplikowałam do wewnątrz, ale on nie dawał takiej ilości i jakości jak Conceive plus.
Conceive plus jest zupełni inny więc na 100% jest inny skład. Stosowałam co 3-4g do środka na 15 minut przed przytulaniem (miałam aplikator z jakiegoś kremu dowcipnego i sobie przelałam po prostu żeby aplikować do wewnątrz). Nie ma żadnego uczucia przy aplikacji i przy używaniu - ani ja ani mąż nie odczuwaliśmy żadnej różnicy. Co do poślizgu i nawilżenia to daje radę, ale nie jakoś bardzo moim zdaniem słabiej niż standardowe lubrykanty. Ja ogólnie nie mam większych problemów z nawilżeniem więc nawet nie zawsze używaliśmy lubrykantu. Ja tak sobie z tym wszystkim zasypiam i wstaję rano dopiero do toalety i... o mamo, ile tego jest później! Wygląda identycznie (ale serio IDENTYCZNIE) jak śluz płodny, nie do rozróżnienia. W wodzie zachowuje się tak samo jak naturalny śluz. Przy aplikacji jest wodnisty, a później jest mega rozciągliwy i bardziej gęsty (w sensie bardziej niż woda ).
Co do efektów - zobaczymy za 2 tygodnie
Ja sobie tak obiecywałam że będzie seks co 2 dni, że przed owulacją zrobimy 3 dni przerwy i... dupa jak zawsze. W sobotę miałam prawie pozytywny test owulacyjny - to się poprzytulaliśmy wieczorem. Rano w niedzielę nas poniosło i też się poprzytulaliśmy spontanicznie. Zrobiłam test owu w niedzielę i był mega pozytywny rano - no to sobie myślę ok, pewnie owulacja będzie wieczorem w niedzielę/poniedziałek rano. Dla pewności poprzytulaliśmy się jeszcze dzisiaj przed pracą (o 4.30 rano ! ). Przed 10 zrobiłam znowu test owu i dalej jest mocno pozytywny więc już zgłupiałam co z tą owulacją. Apka mi wyznaczyła na dzisiaj po czym zmieniła zdanie i pokazuje jutro. No i bądź tu człowieku mądry... chyba dzisiaj odpoczniemy, jutro mam wizytę u ginekologa o 17 i zobaczę co mi powie, czy owulacja była czy będzie dopiero. Najwyżej powtórzymy jeszcze przytulanie jutro wieczorem tak dla pewności
Ooo, to ciekawe co mówisz, muszę poczekać do jutra, żeby faktycznie zobaczyć czy to śluz czy resztki żelu, choć nie użyłam go dużo. Bo też mam plan co 2 dni, dziś już zrobię owulaka.
Ja tam temu wyznaczaniu przez apkę nie do końca ufam, zrób może test owu jeszcze dziś wieczorem. Super że masz jutro ginekologa, to wszystko obejrzy
Trzymam mocno kciuki, oby Conceive zadziałał!Magda_Z lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Ja przez moje 6 nieudanych cykli nie zrobilam ani jednego testu ciążowego, nawet jak 🐵 się kilka dni spóźniała. Teraz mam taki pms, że nie mam wątpliwości, że jeszcze czekają mnie dalsze starania.
Za to jak zaszłam w poprzednią ciążę, test zrobiłam 4 dni przed spodziewaną🐵. Przeczucie 😂
Coś w tym jest. Miałam dokładnie tak samo. Czekałam tylko na kolejną @, a pewnego dnia mówię - kurde... coś jest nie tak. Budzę się przed 6, bo mi się siku chce, spać chodzę późno i też ciągle sikam... - no i jak siknęłam, to od razu ⏸, tylko później się zepsuło 😭
Ale potwierdzam, że jak ta ciąża się pojawia, to jakoś się to wyczuwa jeszcze przed testami
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Jak jeżdżę na betę to zawsze mam 0.2. Nie wiem czemu tak się dzieje z tymi testami. Ale umowie się do gina i może cos powie.
Zdjęcia dzisiejszego testu nie mam. Wyrzuciłam od razu wkurzona. Zaraz ide zaatakować rossmana i kupię 3 rodzaje testów na jutrzejsze podejście ale pocieszam się tym że jeśli w tym cyklu nie pyknie to następny też mi się na koniec października załapie -
Hej dziewczyny,
dziś 23dc i postanowilam zrobić badania. Na AMH muszę poczekać, ale mam już wyniki z
Progesteronu 14,15, czy to dobry wynik?
Dziś jest 8dpo i stwierdziłam, że jak już robię badania to zrobię Betę... Beta 1.64
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 16:12
Lulu83 lubi tę wiadomość
-
guerretenshi wrote:Jak jeżdżę na betę to zawsze mam 0.2. Nie wiem czemu tak się dzieje z tymi testami. Ale umowie się do gina i może cos powie.
Zdjęcia dzisiejszego testu nie mam. Wyrzuciłam od razu wkurzona. Zaraz ide zaatakować rossmana i kupię 3 rodzaje testów na jutrzejsze podejście ale pocieszam się tym że jeśli w tym cyklu nie pyknie to następny też mi się na koniec października załapie
Właśnie zastanawiam się, bo im w ostatnim cyklu też wychodziły oszukańcze cienie, a od koleżanek wiem, że nie miały takich sytuacji 🤔
Trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy się nie spotkały już na grupie listopadowej 🙂 -
justa33 wrote:Hej dziewczyny,
dziś 23dc i postanowilam zrobić badania. Na AMH muszę poczekać, ale mam już wyniki z
Progesteronu 14,15, czy to dobry wynik?
Dziś jest 8dpo i stwierdziłam, że jak już robię badania to zrobię Betę... Beta 1.6426dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
justa33 wrote:Dziś było 8-9dpo. Myślę, że 1,64 to zdecydowanie za mało na ten dzień po owulacji.26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Japoneczka z Porcelany wrote:Ciaza wg niektorych laboratoriow jest od 5 a Ty masz dopiero 8 czy 9 dzien. To nie wartosc bety a przyrosty sa wazne spokojnie.. zbadaj bete w dniu spodziewanej @.
Dziś też lekko spadła temperatura... Wiec ten cykl już chyba nic dobrego nie przyniesie. A Beta w 4dni (spodziewana małpa) z 1,6 nie wzraśnie do 10.
-
Batylda wrote:Ooo, to ciekawe co mówisz, muszę poczekać do jutra, żeby faktycznie zobaczyć czy to śluz czy resztki żelu, choć nie użyłam go dużo. Bo też mam plan co 2 dni, dziś już zrobię owulaka.
Ja tam temu wyznaczaniu przez apkę nie do końca ufam, zrób może test owu jeszcze dziś wieczorem. Super że masz jutro ginekologa, to wszystko obejrzy
Trzymam mocno kciuki, oby Conceive zadziałał!
Robiłam znowu test owu i dalej pozytywny choć mniej niż rano. Zobaczymy co powie jutro lekarz... powiem Wam, że się denerwuję przed tą wizytą. Boję się że dr powie że trzeba znowu zrobić histeroskopię i będę musiała iść do szpitala, już ostatnio wspominał że jak przez pół roku nam się nie uda to trzeba będzie powtórzyć to badaniestarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
abrakadabra 😙 doskonale wiemy, co czujesz. Okropne to oczekiwanie i świadomość, że w tym momencie juz nic od nas nie zależy... Oczywiście musimy wierzyć i mieć nadzieję.
Dzis byłam w rossmannie, kupiłam te testy i mam dosyć, mam dosyć kupowania tych testów co miesiąc, sikania i tego rozczarowania. To już 10 cykl starań, nie wiem jak dają radę te kobiety, które staraja się kilka lat. Podziwiam i bardzo szanuję. Ja mam ochotę się poddać. Dodatkowo boję się badań, boje się, że coś może wyjść tak jak przy usg tarczycy. Zastanawiam się czy chcę przez to przechodzić. Choć bycie w ciąży jest takie piękne, tego się nie zapomina. Mam wrażenie, że moj organizm domaga się ciąży, bo o pragnieniu posiadania jeszcze jednego dziecka nie wspomnę.
Dzis umówiłam nas do ośrodka adopcyjnego...
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Dziewczyny, mam chyba dość... Z jednej strony nie wierzyłam, z drugiej miałam nadzieję... Ostatnie dni temperatura dzień w dzień 36,2. Dla mnie jest wysoka bo normalnie ok 35,3 mam. Dziś mierze 19.40 35,7, 20.00 (codziennia temperatura pomiaru ) 36,1. 20.30 35,8 czyli spada mi... Jak spada, jutro wzrośnie i pojutrze @ ☹️Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?