Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
Odpowiedz

Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść

Oceń ten wątek:
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Hej :) można dołączyć??
    Oczywiście zapraszamy :)

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • Esperanza Znajoma

Wysłany: 28 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Dzis byłam w rossmannie, kupiłam te testy i mam dosyć, mam dosyć kupowania tych testów co miesiąc, sikania i tego rozczarowania. To już 10 cykl starań, nie wiem jak dają radę te kobiety, które staraja się kilka lat. Podziwiam i bardzo szanuję. Ja mam ochotę się poddać. Dodatkowo boję się badań, boje się, że coś może wyjść tak jak przy usg tarczycy. Zastanawiam się czy chcę przez to przechodzić. Choć bycie w ciąży jest takie piękne, tego się nie zapomina. Mam wrażenie, że moj organizm domaga się ciąży, bo o pragnieniu posiadania jeszcze jednego dziecka nie wspomnę.
    Dzis umówiłam nas do ośrodka adopcyjnego...[/QUOTE]

Jak byłam w 10 cs czułam się podobnie 🙂 teraz jestem w 13 CS i chyba po raz pierwszy od roku czuje się taka spokojna i pogodzona że co ma być to będzie. Myślę że ta niecierpliwość bierze się stąd że tyle się czeka na ten moment kiedy będzie u boku odpowiednia osoba i można już starać się o potomstwo a tu znowu schody. W moim przypadku tak właśnie jest. Zawsze wiedziałam że chcę mieć dzieci ale trochę mi zajęło zanim spotkałam swoją drugą połówkę a ty kolejny kamień milowy wcale nie jest łatwiejsze do osiągnięcia 🙂 Trudno się z tym pogodzić. Ja musiałam się z tym oswoić. Co nie zmienia faktu że trzeba iść dalej. Już mam plan co zrobię jak pzyjdzie okres. pójdę w końcu na hsg I na kolejną wizytę do kliniki płodności spytać lekarza co doradzi w mojej sytuacji 🙂
    A jeżeli chodzi o testy ciążowe robię tylko jak okres sie spóźni bo patrzenie na biel testu działało na mnie frustrująco. Do tego piję dużo wody i czasami chodzę w nocy do toalety więc z rana mieć dobrą próbkę moczu jest naprawdę problematyczne 😁
    Uściskam!

Majaaa, Carlina, Magda_Z lubią tę wiadomość

• kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie, w sumie wątpliwość do rozjaśnienia.. jak to jest z monitoringiem USG owulacji- wiadomo lekarz ocenia wzrost pęcherzyków i załóżmy owu była 13dc, co w takim przypadku powinien zobaczyć lekarz na USG w 14dc? Że ten pęcherzyk zniknął? Czy jak to w końcu jest?

age.png
  • Kate28 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia_246 wrote:
    Dziewczyny, mam chyba dość... Z jednej strony nie wierzyłam, z drugiej miałam nadzieję... Ostatnie dni temperatura dzień w dzień 36,2. Dla mnie jest wysoka bo normalnie ok 35,3 mam. Dziś mierze 19.40 35,7, 20.00 (codziennia temperatura pomiaru ) 36,1. 20.30 35,8 czyli spada mi... Jak spada, jutro wzrośnie i pojutrze @ ☹️
    Nie wiem jak to do końca jest ale podobno najlepiej temperaturę mierzyć jest o tej samej godz rano, zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia temperatura się wacha i nie jest miarodajna. Ja już od 3 miesiecy nie mierze temperarury. Jest to dla mnie zbyt stresujące... Za dużo niepotrzebnie analizowałam,stresowałam się że może być już po ovulacji itd.

agusia_246, Magda_Z lubią tę wiadomość

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:43

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza wrote:
    Jak byłam w 10 cs czułam się podobnie 🙂 teraz jestem w 13 CS i chyba po raz pierwszy od roku czuje się taka spokojna i pogodzona że co ma być to będzie. Myślę że ta niecierpliwość bierze się stąd że tyle się czeka na ten moment kiedy będzie u boku odpowiednia osoba i można już starać się o potomstwo a tu znowu schody. W moim przypadku tak właśnie jest. Zawsze wiedziałam że chcę mieć dzieci ale trochę mi zajęło zanim spotkałam swoją drugą połówkę a ty kolejny kamień milowy wcale nie jest łatwiejsze do osiągnięcia 🙂 Trudno się z tym pogodzić. Ja musiałam się z tym oswoić. Co nie zmienia faktu że trzeba iść dalej. Już mam plan co zrobię jak pzyjdzie okres. pójdę w końcu na hsg I na kolejną wizytę do kliniki płodności spytać lekarza co doradzi w mojej sytuacji 🙂
    A jeżeli chodzi o testy ciążowe robię tylko jak okres sie spóźni bo patrzenie na biel testu działało na mnie frustrująco. Do tego piję dużo wody i czasami chodzę w nocy do toalety więc z rana mieć dobrą próbkę moczu jest naprawdę problematyczne 😁
    Uściskam!

Jestem wdzieczna, ze jest tu tyle mądrych kobiet. Dziękuję 😙

Esperanza lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie :) podczytuje was od sierpnia, wtedy zaczęliśmy starania o 3 maleństwo... Za wszystkie trzymam bardzo kciuki, może i wasze nam trochę pomogą :)
    Aktualnie to nasz 3cs- 15dc, testować będę 11.10. Cykle 29dniowe.
    Z córką ciąża w 1cs.
    Z synem w 2cs.
    Myslelismy, że szybko zaskoczy, a tu niespodzianka 🤷‍♀️ niestety o mierzeniu temp nie ma u mnie mowy, ponieważ pracuje na 3 zmiany... Z badań szyjki i obserwacji śluzu wynika, że szczyt był 25 🤔 dziś kłują jajniki i prawy i lewy... Zaczynam głupieć z tymi wszystkimi obserwacjami 😂
    Dzisiejszy test owu jest kompletnie negatywny... Wczorajszy w sumie nie wiem, bo ta kreska nie jest taka gruba 🤷‍♀️ to mój pierwszy cykl z testami, więc może podpowiecie... Czy wczorajszy można uznać za pozytywny? I dzisiejsze kłucia to owulacja 🤔

https://naforum.zapodaj.net/b0cb32cc45eb.jpg.html

Przed staraniami byłam na tabletkach anty...

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Esperanza Znajoma

Wysłany: 28 września 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Nie wiem jak to do końca jest ale podobno najlepiej temperaturę mierzyć jest o tej samej godz rano, zaraz po przebudzeniu. W ciągu dnia temperatura się wacha i nie jest miarodajna. Ja już od 3 miesiecy nie mierze temperarury. Jest to dla mnie zbyt stresujące... Za dużo niepotrzebnie analizowałam,stresowałam się że może być już po ovulacji itd.

Też tak to zrozumiałam że podobno tylko temperatura zmierzona zaraz po przebudzeniu po co najmniej 4h snu jest miarodajna. Do tego w ideale powinna być mierzona zawsze o tej samej porze.

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 21:43

13.06.22 - 20:15 córeczka 3490g i 55 cm ❤️

Qn6yp2.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15dc i testy nadal negatywne 😠 Myślałam, że po porodzie choć coś zmieni się na lepsze ale widzę, że chyba i tym razem moje owulacje będą późne 😐 Nigdy mnie tak kurwica nie brała w oczekiwaniu na owulację🙈

Sylwia _i_Niki widać, że wzrósł Ci poziom lh ale to jeszcze negatyw.

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Jesli ovu to musza być obie takie same, tez wcześniej robiłam ale nie ma sie co nimi sugerować. Najlepiej monitoring i bedzie wszystko wiadomo

A możesz podpowiedzieć kiedy w takim wypadku najlepiej się wybrać do lekarza? Czy w tym miesiącu ma to jeszcze sens?

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kokoszka31 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra apropo monitongu-
    kokoszka31 wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie, w sumie wątpliwość do rozjaśnienia.. jak to jest z monitoringiem USG owulacji- wiadomo lekarz ocenia wzrost pęcherzyków i załóżmy owu była 13dc, co w takim przypadku powinien zobaczyć lekarz na USG w 14dc? Że ten pęcherzyk zniknął? Czy jak to w końcu jest?

age.png

Wysłany: 28 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    U mnie 15dc i testy nadal negatywne 😠 Myślałam, że po porodzie choć coś zmieni się na lepsze ale widzę, że chyba i tym razem moje owulacje będą późne 😐 Nigdy mnie tak kurwica nie brała w oczekiwaniu na owulację🙈

Sylwia _i_Niki widać, że wzrósł Ci poziom lh ale to jeszcze negatyw.
    Widzę, że idziemy łeb w łeb u mnie też 15dc, ja to chyba te testy owu odpuszczę bo mnie irytują tylko 😂 ten blady to z dziś 😒 a ten ciemniejszy z wczoraj... Do wczoraj był coraz ciemniejszy, a dziś taka d*** 😒

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszka31 wrote:
    Ja jak chodziłam na monitoring to np w 10 dc był pęcherzyk a w 14dc ciałko żółte lub/i płyn w zatoce Douglasa. No i brak pęcherzyka.

kokoszka31 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kokoszka31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    Ja jak chodziłam na monitoring to np w 10 dc był pęcherzyk a w 14dc ciałko żółte lub/i płyn w zatoce Douglasa. No i brak pęcherzyka.

No właśnie, bo byłam do tej pory tylko raz na monitoringu i po domniemanej owulacji lekarz powiedział że pęcherzyk zniknął i tyle. Zapytałam o ciałko żółte, a on mi na to że nic takiego na tym etapie nie będzie widać.. i trochę jestem skołowana. W tym mc jestem zapisana ponownie żeby zobaczyć co tam słychać, dlatego draze temat..

age.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki to może dziś owulacja była 😉 Robisz testy 2x dziennie ❓ Raz dziennie to za mało, bo łatwo przeoczyć pik. Jeśli do wczoraj ciemniał a w dodatku zrobiłaś test raz w ciągu dnia, to duże prawdopodobieństwo, że dziś owulacja jest 😉

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Esperanza Znajoma

Wysłany: 28 września 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Esperanza właśnie ja też od jakiegoś czasu czytałam forum i postanowiłam dołączyć bo pamietam jak dużo wsparcia tu dostałam i jak bardzo mogłam czerpać z doświadczenia innych dziewczyn podczas starania się o pierwszego malucha i już później w czasie ciąży.

Często bliskie nam osoby nie do końca rozumieją naszych emocji a tu zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza. 🙃

Zgadzam się w 100% 🤗 razem jest raźniej! 💪

Wysłany: 28 września 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Sylwia_i_Niki to może dziś owulacja była 😉 Robisz testy 2x dziennie ❓ Raz dziennie to za mało, bo łatwo przeoczyć pik. Jeśli do wczoraj ciemniał a w dodatku zrobiłaś test raz w ciągu dnia, to duże prawdopodobieństwo, że dziś owulacja jest 😉

Robiłam raz dziennie o 16... Już zaczęłam się martwić, że może w ogóle jej nie mam 😒 2 pierwsze cykle po odstawieniu anty susza jak nie wiem co, w tym ładny płodny śluz więc mam jeszcze nadzieję... jak nie uda się w tym to wezmę dwa głębsze wdechy i w przyszłym pójdę na monitoring, bo mnie nerwy zjedzą...
    No nic leżę i czekam na męża w takim razie 😎

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza wrote:
    Uściskam!
    Myślę że powinnaś jednak zrobić się badania żeby wiedzieć na czym stoisz sama piszesz ze rozczarowanie już 10 cykli ale. Może się okazać E coś nie daj Boże jest nie tak to wtedy będziesz zła na siebie że badań wcześniej nie zrobiłaś

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • agusia_246 Autorytet

Wysłany: 29 września 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate28 wrote:
    Niby wiem, że powinno mierzyć się rano, jednak w tygodniu wstaje przed 6 ( na 8 do pracy), a w weekend wiadomo śpi się dłużej, stąd wymyśliłam sobie godz. 20.

Ona+On - wszystkie wyniki w normie
    02.20 Lewy jajowód niedrożny

19.09.20 - I IUI ☹️🍷
    12.11.20 - II IUI 🍷
    31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺

02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%

04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️

Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️

Gameta Gdynia:

04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
    TSH, FT3, FT4 ✔️

Plan:
    Długi protokół:

Ovulastan ✔️
    Gonapeptyl Daily ✔️
    Bemfola ✔️
    Menopur ✔️
    Mensinorm ✔️

21.06.21 punkcja 🍀🍀
    Mamy 4 komórki

26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
    27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
    30.08.21 transfer 4.2.2. 😭

Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️

Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...

ANA1 dodatnie

Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ?
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ