Od październikowych dwóch kresek do letnich szczęść
-
WIADOMOŚĆ
-
naprostuje tylko że miałam na myśli chociażby te pierwsze 2 lata gdzie małe dziecię robiące w pieluchę i noworodek na pokładzie a nie lata późniejsze
Ewciia niestety co do relacji to nie ma idealnej recepty bo u każdego w zależności od dzieci może sprawdzać się inny przedzial wiekowy🤷🏻♀️ taka prawda
ja mam najlepszy kontakt z najstarsza siostra , jak z dwa lata młodszym bratem co nie znaczy że nie wskoczę za nim w ogień . takie życie
Mam nadzieję że stworzycie rodzinę w której wszyscy będą się widywać i wspierać mimo wszystko:) ..oprócz wychowywania w wierze jak wazna jest rodzina , trzeba wierzyć że będzie dobrze bo nie na wszystko mamy wpływ
w tej wypowiedzi jest dużo na w ale już późno i niech tak zostanie 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 00:38
-
.A. wrote:Dziękuję Ci za te słowa. Ja na początku myślałam, że różnica 2 lat będzie super. Musieliśmy jednak rok poczekać ze staraniami. Po tym jak się nasłuchałam od dziewczyn, które maja małą różnicę, że one by się świadomie na coś takiego nie pisały, że taka różnica jest dla kobiety wykańczająca itp to się ucieszyłam, że przełożyliśmy starania. Myślałam, że 3 lata będzie odpowiednio. Zaszłam w ciążę. Było dokładnie tak jak chciałam...aż do poronienia...później 3 miesiące czekania. 3 miesiące starań, 2 miesiące problemów zdrowotnych, w tym miesiącu też nic, w przyszłym miesiącu znowu muszę odłożyć starania bo lekarze stwierdzili, że jeśli planuję ciążę to powinnam usunąć guz z piersi, który powiększy się pod wpływem hormonów... z tego zrobiło się już ponad 4 lata różnicy, a niewiadomo kiedy w ogóle się uda...mam poczucie, że moje dzieci nie znajdą wspólnego języka a w przyszłości o ile może młodsze pójdzie z problemem do starszego o tyle starsze uzna młodsze za zbyt młode, żeby się go radzić. Coś na zasadzie bardziej „starszego brata” a nie przyjaciela...może za bardzo to analizuję, No ale tak czuję i chciałam się wygadać ...mam nadzieję, że kiedy będę się z tego śmiać. Na razie przyszła @ i mam łzy w oczach...
za bardzo to analizujesz kochana ale z czasem inaczej na to spojrzysz . nic nie da ci gwarancji tego jakie relacje będą między twoimi dziećmi w określonym wieku . mogą się urodzić tego samego dnia , bawic ładnie przez lata a potem sobie dokuczać jak to dzieci..przynajmniej miałam kolegę i koleżankę w klasie ..bliźniacy ..jak oni się kochali, bo przyjaciółmi tom ich się nazwac nie dalo 😆
także głowa do góry i nie zadręczaj się tym
idę spać
Juliet dziwaczne.mi też przestawiłoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 00:48
-
.A. wrote:Ooo jestem ciekawa, dlaczego chciałaś właśnie taką różnicę?
I oczywiście trzymam kciuki, żeby wszystko było po Twojej myśli 🙂Lolipop lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie słowa i Wasze historie z rodzeństwem! 🙂
Faktycznie jak tak przeanalizowałam, to znam wiele rodzeństw, które pomimo małej różnicy nie ma ze sobą kontaktu lub ten kontakt nie jest za dobry, więc może moja wizja tego, że najlepiej wspólny język znajdują prawie rówieśnicy jest błędna. Pewnie wszystko zależy od sytuacji, wychowania i przeżytych wspólnie chwil 🙂Lolipop lubi tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
.A. wrote:Pewnie wszystko zależy od sytuacji, wychowania i przeżytych wspólnie chwil 🙂
Dokładnie tak!
Dodam, że najlepszy, chociaż słaby kontakt mam właśnie z tą siostra, która brała ślub w tym samym tygodniu co się urodziłam(ta sama siostra starała się 10 lat o swoje dzieci).
A np u mnie dwie najstarsze dziewczynki z różnica 2 lat lepiej się dogaduje, niż jak w pobliżu ta najmłodsza jest. Kwestia charakteru, bo u niektórych sprawdza się większą różnica.
A co do ciężkosci wychowania rok po roku to jest raczej kwestia tego, kto jaki tryb życia prowadzi. Mam koleżankę. Która ciągle imprezuje i wyjeżdżają sami na zmianę z facetem i im taki tryb życia pasuje, ale nie zdecydowała by się na kolejne dziecko po maluchu. Ja jestem za. To typowa kura domowa, jak wyjazdy to razem z rodzina (my i dzieci). Zrobić sobie dzieci po kolei a potem odchowac i do pracy już z myślą, że już nigdy więcej dzieci, tylko teraz praca. Uprawianie ziemi, owoców, warzyw, własne wędliny, własne weki, pieczenie ciast, chleba, stawiając na domowej roboty produkty. Ale to do tego trzeba mieć serce. Staram się też nie zaniedbac, w sumie chyba mi się udaje pogodzić dzieci i dbanie o siebie o dom. Więc dla mnie dzieci w małym. Odstępie to było coś, co nauczyło mnie radzić sobie ze wszystkim i szczerze, nie boję się niczego. A zmęczenie... Tak czy siak jest, nie ważne co zrobimy, a czego nie. Więc jeśli ktoś chce, a bozia pozwoli to warto mieć mała różnice.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 07:23
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Hej dziewczyny co do różnicy wieku, to moja siostra jest młodsza o 12l ode mnie i nie możemy żyć bez siebie ☺️ Druga siostra jest starsza o 2l ale ona jest specjalnej troski, więc nie ma co gadać - logiczne, że się kochany 🙂
Temp. spadła, testy rażą bielą.... Spodziewałam się tego i pewnie dziś lub jutro okres. Akurat będę w Pl to z ciekawości porobię sobie badania w 3dc -
ja dzis 11 dzien cyklu, dzis zaczne robic owulaki i zobaczymy, jedno testowanie w pazdz juz bylo, teraz jest jeszcze jedna szansa biore od tego miesiaca ovarin moze to cos wspomoze mnie
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
w ogole wzielam teraz opakowanie testow owu, czytam i piszą ze najlepiej z porannego moczu robic .... seriooo ? przeciez jak mialam wczesniej testy owu to pisali zeby NIE z porannego, tylko od 10-12 najwczesniej, jaja jakies, wiecie o co chodzi?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dziewczyny a co robicie w wolnym czasie? Jakieś hobby?
Ja robię kwiaty i pomaga mi to jakoś zająć myśli i doczekać kolejnego cyklu... A to jeden z moich projektów ;
https://zapodaj.net/39536029f04f5.jpg.htmlPaulaSza, guerretenshi, Batylda lubią tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
nick nieaktualnyEwciia wrote:Dziewczyny a co robicie w wolnym czasie? Jakieś hobby?
Ja robię kwiaty i pomaga mi to jakoś zająć myśli i doczekać kolejnego cyklu... A to jeden z moich projektów ;
https://zapodaj.net/39536029f04f5.jpg.html
ja haftuje i uwielbiam takie robótki ręczne jak Twoje
ostatnio zaczęłam dużo ćwiczyć, człowiek po takim treningu nawet 30 minutowym lepiej się czuje -
Szkoda ....😤 ale może to będzie tylko plamienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 09:48
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm