Odstawienie tabletek - jak to jest/było u Was dziewczyny
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dzisiaj u tego gin i tak właściwie to nic mi nie powiedział zrobił na szybko USG dopochwowe stwierdził że wszystko jest w porządku i że mam czekać aż @ przyjdzie wkoncu się pojawi01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
kasia97 wrote:u mnie po odstawieniu tabletek okres pojawił się po 35 dniach, i jedynym skutkiem ubocznym jest wydłużenie się cykli. podczas tabletek zawsze było 28 dni, teraz ok 35 🫣
ale organizm potrzebuje czasu na dojście do siebie, także spokojnie 🤞
no czekam sobie bo co mi zostało....
nie czuje presji, mam już dwójkę, niech zdecyduje za mnie los po prostu
też tak czuję, że cykl się wydłuży....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
U mnie 24 dzień jak nie brałam tabletki i zaczyna się jakieś krwawienie mam nadzieję że się rozkręci bo narazie zauważyłam tylko przy siusianiu ale może wkoncu @ przyjdzie
PaulaG lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:U mnie 24 dzień jak nie brałam tabletki i zaczyna się jakieś krwawienie mam nadzieję że się rozkręci bo narazie zauważyłam tylko przy siusianiu ale może wkoncu @ przyjdzie
u mnie nadal pusto.... brzuuch pobolewa ale mam dziwne wrażenie że miałam owu ze 2 dni temu... może uda mi się wejść do gina 5-7 luty🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
PaulaG wrote:u mnie nadal pusto.... brzuuch pobolewa ale mam dziwne wrażenie że miałam owu ze 2 dni temu... może uda mi się wejść do gina 5-7 luty01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Podłącze się do tematu. We wrześniu odstawiłam Novynette po jakichś 14 latach brania. W trakcie miałam krótka przerwę, 11 lat temu. Dziś jestem na początku 4 cyklu po odstawieniu. W zeszłym cyklu miałam USG i endometrium mam bardzo cienkie, 2mm, na jajnikach kilka pęcherzyków, ale bez dominującego w dniu cyklu 12 i 16. Cykle mam ok 33-dniowe. Testy owulacyjne wychodzą pozytywne ok 20 dc. Ale chyba nie mam owulacji póki co. Śluz skąpy, tak samo jak miesiączki (ale przy takim endometrium nic dziwnego). Pomimo prawie codziennego współżycia ciąży póki co brak. Od tego cyklu będę stosować Fertistim, NAC, olej z wiesiołka i Wit D3. W lutym chciałabym zrobić monitoring owulacji i badania hormonalne. Tarczyca na szczęście w porządku.
Skutków ubocznych odstawienia za bardzo nie mam. Trochę PMS dokucza, ale staram się z tym walczyć.🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
6 cykl starań
1 CS stymulowany letrozolem
Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Angela1108 wrote:U mnie @ się rozkręciła na całego ale dobrze że już jest… a próbowałaś testów owulacyjnych? Ja zamówiłam ostatnio hurtowo na allegro 50szt ale robiłam i były negatywne tylko że nie robiłam ich od początku ciekawe czy owulacja wogule wróci po @ bo ponoć też nie jest to tak oczywiste u jednych wraca odrazu u innych na początku są cykle bezowulacyjne tak przynajmniej czytałam nie wiem jak to jest w praktyce🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
6 cykl starań
Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.
AMH 4.52 NG/ml
-
Depeche89 wrote:Niestety nie zawsze pomimo pozytywnego testu owulacyjnego owulacja występuje.
Depeche89 lubi tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Hej dziewczyny!
Odstawilam tabletki po 14 latach. Pierwsza miesiączka pojawiła się elegancko w terminie. Kolejna tak samo więc postanowiliśmy spróbować i za pierwszym razem zaszłam w ciąże.
Niestety, nasza radość nie trwała długo bo 15tc się wszystko skończyło.
Odczekaliśmy 3 miesiące, no i w tym cyklu już się zaczęliśmy starać, lecz dziś dostałam @ czyli wszystko przepadło.
Czy może być tak ze tabletki "pomogły" mi w jakimś sensie zająć poprzednim razem w ciąże?
-
Niby w pierwszych trzech miesiącach (dlatego nie raz tyle właśnie po odstawieniu tabletek lekarze zalecają odczekać ) zwiększa się płodność ale czy naprawdę tak jest ja wątpię moja siostra brała tabletki kilka lat odstawiła i ciąży jak nie było tak nie ma więc to chyba nie ma aż takiego znaczenia tyle że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Nattix wrote:Hej hej, pytanie do dziewczyn,które odstawiły tabletki anty kilka ładnych miesięcy temu, jak było u Was z trądzikiem i przetłuszczającymi się włosami? Czy to mija ? Jak tak to po jakim czasie ? I kiedy się u Was zaczęło ?🙋🏼♀️34l. 🙋🏻♂️34l.
6 cykl starań
AMH 4.52 NG/ml
-
Escarola_ wrote:Hej dziewczyny!
Odstawilam tabletki po 14 latach. Pierwsza miesiączka pojawiła się elegancko w terminie. Kolejna tak samo więc postanowiliśmy spróbować i za pierwszym razem zaszłam w ciąże.
Niestety, nasza radość nie trwała długo bo 15tc się wszystko skończyło.
Odczekaliśmy 3 miesiące, no i w tym cyklu już się zaczęliśmy starać, lecz dziś dostałam @ czyli wszystko przepadło.
Czy może być tak ze tabletki "pomogły" mi w jakimś sensie zająć poprzednim razem w ciąże?🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Nattix wrote:Hej hej, pytanie do dziewczyn,które odstawiły tabletki anty kilka ładnych miesięcy temu, jak było u Was z trądzikiem i przetłuszczającymi się włosami? Czy to mija ? Jak tak to po jakim czasie ? I kiedy się u Was zaczęło ?
Tłuste włosy skórę trądzik mam przez niedoczynność tarczycy bardziej.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Nattix wrote:Hej hej, pytanie do dziewczyn,które odstawiły tabletki anty kilka ładnych miesięcy temu, jak było u Was z trądzikiem i przetłuszczającymi się włosami? Czy to mija ? Jak tak to po jakim czasie ? I kiedy się u Was zaczęło ?
U mnie do tej pory pojawiają się jakieś wypryski, anty odstawione w sierpniu (7 miesięcy temu).
Włosy na szczęście mi się nie przetłuszczają, albo tego nie widzę bo i tak myję codziennie 😅starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
0 ciąż
ONA - 29 lat
AMH - 4,41
hormony, poziomy witamin - ok
wleczona ureaplasma
jajowody drożne
listopad - 1 stymulacja lamettą
ON 30 lat
morfologia - 7%
MAR - 2%
HBA - 35%
fragmentacja DNA - 17%
styczeń 2025 - ponowne badanie HBA -
Hej 💚
A ze mną to było tak, że nie miałam żadnych skutków ubocznych. Pierwszy cykl w dniu odstawienia normalny, wtedy miałam ostatnią tabletkę z blistra, była również owulacja. Kolejny okres nastąpił po 30 dniach z tym, że był on tak skąpy, że tylko rano miałam lekkie ślady przez 5 dni, a później już czysto. Kolejny cykl nastąpił bardzo szybko, bo w 17dc. Ten już prawdziwy, mocni obfity przez 2 dni, następnie się już zmniejszał i trwał 6 dni. Teraz aktualnie mam 12dc i nie wiem co z owulacją, ovu niby wylicza mi na jutro, a nie widzę u siebie przezroczystego śluzu .
Mam z nim klopot, niby był przez 3 dni wodnisty, ale mleczny, a nie przezroczysty , a wczoraj rozciągał się na pół centymetra ,ale był również mleczny ..
Miałyście taki problem ze śluzem?
Testy owulacyjne, negatywneStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cześć dziewczyny
Ja odstawilam tabletki po 10 latach i odrazu okres wrócił jak kiedyś po 28 dniach. Okresy jednak krótkie z bardzo ciemna krwią. Po miesiącu masakra na twarzy w strefie t. Włosy u mnie natomiast bardzo suche ale to może przez fakt farbowania na bląd.
Zaczęliśmy starania na poważnie w styczniu.
W marcu zrobiłam testy owulacyjne, wyszedł piękny pik.
Biorę suplementy kwas foliowy metylowany, ashwaganda, cynk, D3, jod, omegę.
Dziś 27 dzień cyklu zrobiłam test.....negatywny
Początkiem kwietnia idę na badania -