Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne OPOLSKIE STARANIA
Odpowiedz

OPOLSKIE STARANIA

Oceń ten wątek:
  • krówka Nowa

Wysłany: 22 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z okolic Nysy i chodzę do dr Resakowskiego. Czy ktoś też do niego chodzi?

• Atra81 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem. Po przebojach z plamieniem mam odwagę wiruskować:) :) :) Trafiłam na Lekarza, prywatnie. Bardzo konkretne informacje, skierowanie na badania niestety 100% . Dobry sprzęt we wszystkich wymiarach D... Podobała mi się domowa atmosfera już na wejściu. No cóż - duphaston 2x2, luteina 2x2, witamina C, witamina A+E, Femibion - jako witaminy prenatalne bo podobno Folik się nie wchłania. Trochę mnie to zmartwiło bo jadę na nim 2 lata.

W zeszły wtorek z powodu plamienia i bólu brzuchu wylądowałam na Reymonta na Izbie Przyjęc. Niestety pani doktor zbadała, przepisała Luteinę i stwierdziła, że co ma być to będzie bo to wczesna ciąża. Ale mam się nie martwić bo to znaczy,że wogóle mogę mieć dzieci. Nawet zwolnienia do pracy mi nie dała. Zadzwoniłam z rana i wyjaśniłam sytuację . No trudno - nie tak sobie wyobrażałam przekazanie informacji w pracy, ale dzisiaj czuję się świetnie, bez plamień i bólu a w sobotę mam kolejne USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 17:52

AGA 30, Ida lubią tę wiadomość

694032qf33k11a3t.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atra to szybko wam się udało :-)
    Oby dalej było wszysko ok :-)
    Powodzenia :-)

• Atra81 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie tak szybko bo staraliśmy się od kwietnia 2012............... na razie jeszcze wolę dmuchać na zimne. Odezwę się po sobotnim usg.
    Pozdrawiam

AGA 30 lubi tę wiadomość

694032qf33k11a3t.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atra81 wrote:
    No nie tak szybko bo staraliśmy się od kwietnia 2012............... na razie jeszcze wolę dmuchać na zimne. Odezwę się po sobotnim usg.
    Pozdrawiam

Oj ja dla mnie to szybko kochana :)
    Trzymam kciuki za usg :/
    A napisz coś więcej o tym ginie co trafiłaś do niego !!

• Ida Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atra81 wrote:
    Jestem, jestem. Po przebojach z plamieniem mam odwagę wiruskować:) :) :) Trafiłam na Lekarza, prywatnie dr. Mróz. Bardzo konkretne informacje, skierowanie na badania niestety 100% . Dobry sprzęt we wszystkich wymiarach D... Podobała mi się domowa atmosfera już na wejściu. No cóż - duphaston 2x2, luteina 2x2, witamina C, witamina A+E, Femibion - jako witaminy prenatalne bo podobno Folik się nie wchłania. Trochę mnie to zmartwiło bo jadę na nim 2 lata.

W zeszły wtorek z powodu plamienia i bólu brzuchu wylądowałam na Reymonta na Izbie Przyjęc. Niestety pani doktor zbadała, przepisała Luteinę i stwierdziła, że co ma być to będzie bo to wczesna ciąża. Ale mam się nie martwić bo to znaczy,że wogóle mogę mieć dzieci. Nawet zwolnienia do pracy mi nie dała. Zadzwoniłam z rana i wyjaśniłam sytuację . No trudno - nie tak sobie wyobrażałam przekazanie informacji w pracy, ale dzisiaj czuję się świetnie, bez plamień i bólu a w sobotę mam kolejne USG.

Gratulacje Kochana!
    Ja byłam kiedyś u jego żony. Faktycznie, gabinet mają nowoczesny. Co do niej to mało mogę powiedzieć, bo byłam chyba tylko 2 razy. I usuwała mi nadżerkę jakimś płynem, czego podobno już ostatnio się nie robi i kolejny gin się z tego śmiał. Ale babka bardzo miła, choć słyszałam, że jej mąż jest lepszy.

AGA 30 lubi tę wiadomość

• montana8 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Ja tez lecze sie w Opolu, a konkretnie w GMW Embrio u dr M.T. Ja jestem bardzo zadowolona z tego lekarza, podchodzilam w styczniu do in vitro, niestety nieudane, ale nie obwiniam tu ani lekarza ani pani embriolog. Jestem z okolic Wroclawia i mialam juz '' przyjemnosc'' leczyc sie w Invimedzie we Wroclawiu u dr G, teraz mam porownanie. warto jest mi pokonywac tyle kilometrow do dr T., podejscie ma rewelacyjne, w razie watpliwosci zleca badania na cito, kontakt telefoniczny bardzo dobry, martwi sie stanem pacjenta, dzwoniac do mnie w sprawie wynikow czy ilosci zarodkow zawsze pyta o to jak sie czuje, czego nie doswiadczylam we Wroclawiu. Leki do in vitro dobral wcale nie drogie, bo porownujac z kolezankami ktore w innych klinikach wydaly ok 4-5 tys ja nie przekroczylam 2500 zl i bardzo ladna ilosc wyhodowalam pecherzykow. Ja jestem jak najbardziej za klinika GMW i dr T. :) !!!!!

Ida lubi tę wiadomość

montana8
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    montana8 wrote:
    Czesc dziewczynki. Ja tez lecze sie w Opolu, a konkretnie w GMW Embrio u dr M.T. Ja jestem bardzo zadowolona z tego lekarza, podchodzilam w styczniu do in vitro, niestety nieudane, ale nie obwiniam tu ani lekarza ani pani embriolog. Jestem z okolic Wroclawia i mialam juz '' przyjemnosc'' leczyc sie w Invimedzie we Wroclawiu u dr G, teraz mam porownanie. warto jest mi pokonywac tyle kilometrow do dr T., podejscie ma rewelacyjne, w razie watpliwosci zleca badania na cito, kontakt telefoniczny bardzo dobry, martwi sie stanem pacjenta, dzwoniac do mnie w sprawie wynikow czy ilosci zarodkow zawsze pyta o to jak sie czuje, czego nie doswiadczylam we Wroclawiu. Leki do in vitro dobral wcale nie drogie, bo porownujac z kolezankami ktore w innych klinikach wydaly ok 4-5 tys ja nie przekroczylam 2500 zl i bardzo ladna ilosc wyhodowalam pecherzykow. Ja jestem jak najbardziej za klinika GMW i dr T. :) !!!!!
    Świetnie, dobrze wiedzieć :) Ja też tam chodzę, ale do dr N. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Świetnie, dobrze wiedzieć :) Ja też tam chodzę, ale do dr N. :)

Ja zaliczyłam doktora T i G w tej klinice i dziękuję :/ Widocznie pacjentka pacjentce nie równa :/ Albo ta co zostawia dużo kasy jak w przypadku in vitro inaczej traktowana :/

Powodzenia :D

• montana8 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja podchodzę do in vitro z programu rządowego, wiec suma sumarum praktycznie oprocz kasy wydanej na stymulacje za nic nie płaciłam, wszystkie wizyty darmowe od dnia kwalifikacji. No ale każdy ma swoją opinie ;)...

Ida a czy ty też do in vitro podchodzisz w tej klinice?? Pozdrawiam ;)

montana8
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie, ja dopiero zaczynam starania, to mój 2 cykl. Tak więc nie mam nawet powodów do myślenia o in vitro.

Właśnie wróciłam z wizyty u dr N. 2 usg - wewnętrzne i zewnętrzne, wszystko książkowo. Nie zlecił żadnych badań, niczego nie przepisał, bo powiedział, że teraz mamy się cieszyć sobą i nie myśleć o staraniach w ogóle. Zaczynać się martwić można za rok, no, względnie dał nam czas do 'po wakacjach'. Mam nie mierzyć temperatury, nie obserwować śluzu i starać się o tym wszystkim w ogóle nie myśleć. Według mnie dobre podejście, bo ja jestem na samym początku. Jak dla mnie dobry lekarz, choć poślizg był 1,5 godziny i to już drugi raz...

Ale wiadomo, dla jednej będzie ok, a dla drugiej nie. Zależy od przypadku, pacjentki i preferencji. Któarś jeszcze miała z nim przyjemność?

• marry-an Znajoma

Wysłany: 8 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziweczyny :)

Jestem tu nowa.
    Też z Opolskiego i zaczynam powoli rozglądać się za dobrą przychodnią leczenia niepłodności, bo zaraz minie rok, jak sie staramy i jak do tej pory nic :( Zaczyna mnie to przerastać :(
    To forum to kopalnia wiedzy i bardzo mie się tu podoba :)

krówka - tez byłam kilka razy u dr Resakowskiego, ale jak na razie nic :( Nie wiem czy on jest dobry w leczeniu niepłodności, natomiast w prowadzeniu ciąży i różnych powikłań kobiecych jest bardzo chwalony.
    Odezwij się jak u Ciebie :)

A czy któreś dziewczynie udało sie juz zafasolkować?

Pozdrawiam

p19u3e3k8dji44fk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marry-an wrote:
    Witam dziweczyny :)

Jestem tu nowa.
    Też z Opolskiego i zaczynam powoli rozglądać się za dobrą przychodnią leczenia niepłodności, bo zaraz minie rok, jak sie staramy i jak do tej pory nic :( Zaczyna mnie to przerastać :(
    To forum to kopalnia wiedzy i bardzo mie się tu podoba :)

krówka - tez byłam kilka razy u dr Resakowskiego, ale jak na razie nic :( Nie wiem czy on jest dobry w leczeniu niepłodności, natomiast w prowadzeniu ciąży i różnych powikłań kobiecych jest bardzo chwalony.
    Odezwij się jak u Ciebie :)

A czy któreś dziewczynie udało sie juz zafasolkować?

Pozdrawiam

U mnie jak narazie dalej nic :/ Zero fasolki :( I coraz mniej siły na starania :/
    Powodzenia zycze :)
    A z jekiej okolicy Opolskiego jesteś ??

• Fasia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) ja też Opolskiego, a właściwie z samego Opola :)
    Po sobie stwierdzam, że w Opolu nie ma żadnego dobrego lekarza, który zajmuje się leczeniem niepłodności. Owszem na prowadzenie ciąży bezproblemowej na pewno znajdzie się kilku lekarzy natomiast jak kobieta ma problem z zaciążeniem to już niestety ..
    Z polecenia koleżanki trafiłam do Dr. Hanny Motak-Pochrzęst ze Strzelec Opolskich. Byłam już na kilku wizytach. Po pierwszej byłam dalej w staraniach niż przez poprzednie 2 lata wciąż szukając nowego lekarza .. Pani doktor jest cudownym człowiekiem. Wysłucha, zbada, doradzi. Nie olewa, widać że przejmuje się pacjentką. Ja jestem Nią zachwycona i na pewno nie zamienię Jej na żadnego innego lekarza :) szkoda tylko, że wizyty prywatne i za wszystko trzeba płacić .. no ale na NFZ w naszym kraju to nikt się człowiekiem na poważnie nie chce zająć ..

Trzymam za Was wszystkie kciuki :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Atra81 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po długiej przerwie powoli zaczynam ponownie. Niestety w lutym wylądowałam w szpitalu - ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie. Laparoskopia... Bardzo, bardzo dobrze się mną zajmowali na oddziale. w życiu nie spotkałam się z tak przemiłym personelem! Ale tym razem wylądowałam na oddz. w szpitalu wojskowym. ..Wygląda jak z innej epoki jednak to ludzie tworzą atmosferę.

Ida lubi tę wiadomość

694032qf33k11a3t.gif
  • marry-an Znajoma

Wysłany: 15 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 jestem z samej Nysy :) A ty ?
    Ja zaczynam sie dowiadywać gdzie są jakieś dobre kliniki, widzę, że o Opolu krążą podzielone opinie :(

Fasia
    Moja siostra chodzi do dr Dr. Hanny Motak-Pochrzęst, jak dla mnie ona jest dosyć droga, ale nie slyszalam , czy jest dobra z leczenia nieplodnosci. Duzo chodzi do niej kobiet w ciąży i są zadowolone.Trzymam rowniez kciuki za ciebie :)

Pozdrawiam

p19u3e3k8dji44fk.png
  • marry-an Znajoma

Wysłany: 15 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra 81
    Powodzenia życzę :) podziwiam wszystkiech, ktorzy maja tyle wytrwalości w sobie :)
    Ja zaczynam powoli sie poddawać :(

Atra81 lubi tę wiadomość

p19u3e3k8dji44fk.png
  • marry-an Znajoma

Wysłany: 15 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    U mnie jak narazie dalej nic :/ Zero fasolki :( I coraz mniej siły na starania :/
    Powodzenia zycze :)
    A z jekiej okolicy Opolskiego jesteś ??

Ja też już coraz mniej sił i cierpliwości mam :( i to mnie trochę załamuje :(
    A chodzisz do jakieś kliniki?
    Ile czasu się staracie?

p19u3e3k8dji44fk.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atra81 wrote:
    Po długiej przerwie powoli zaczynam ponownie. Niestety w lutym wylądowałam w szpitalu - ciąża pozamaciczna w prawym jajowodzie. Laparoskopia... Bardzo, bardzo dobrze się mną zajmowali na oddziale. w życiu nie spotkałam się z tak przemiłym personelem! Ale tym razem wylądowałam na oddz. w szpitalu wojskowym. ..Wygląda jak z innej epoki jednak to ludzie tworzą atmosferę.
    Potwierdzam, szpital wojskowy jest ok :) Mąż był w listopadzie i sobie chwalił, choć wystrój faktycznie pozostawia wiele do życzenia...

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marry-an wrote:
    AGA 30 jestem z samej Nysy :) A ty ?
    Ja zaczynam sie dowiadywać gdzie są jakieś dobre kliniki, widzę, że o Opolu krążą podzielone opinie :(

Fasia
    Moja siostra chodzi do dr Dr. Hanny Motak-Pochrzęst, jak dla mnie ona jest dosyć droga, ale nie slyszalam , czy jest dobra z leczenia nieplodnosci. Duzo chodzi do niej kobiet w ciąży i są zadowolone.Trzymam rowniez kciuki za ciebie :)

Pozdrawiam

Nie wiem czy droga, wizyta kosztuje mnie mniej niż w Opolu. Uznaliśmy z mężem, że skoro przez tyle czasu nie udało mi się znaleźć żadnego kompetentnego lekarza w Opolu, a panią dr Pochrzęst poleciła mi koleżanka, to warto spróbować. Póki co jestem zadowolona :) dała skierowania na badania, przepisała leki, zaleciła monitoring i póki co działamy :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ