Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcówka, odpuściliśmy adopcję. Doszliśmy do wniosku, że w momencie, kiedy byśmy zabierali takiego roczniaka będziemy po 40 stce. Wg nas jest już za późno na rozpoczęcie rodzicielstwa.
Życie to nie tylko dzieci, ale także mąż i najbliższa rodzina. Oni są ze mną, bardzo mnie wspierają. Znajomi przestali pytać o dzieci. Poznaliśmy osoby, które zmagają się z takimi problemami jak my. Jest nam łatwiej wiedząc, że nie jesteśmy sami na tym świecie.
Chyba przyzwyczailam sie, że moja rodzina to ja, mąż i moje ukochane zwierzakilipcowka86 lubi tę wiadomość
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA.
10.2019 Nowy rozdział w życiu ❤ -
Problemik strasznie długo się u Was czeka na malutkie dzieci. Rozumiem decyzję całkowicie bo rozpoczynanie po 40 tak trudnego rodzicielstwa również dla mnie jest trudne do wyobrażenia.
U Nas czas oczekiwania jest krótszy bo ok 2-3 lata ale sama nie wiem czy dobrniemy do końca tego procesu.
Masz rację, że znajomość innych bezdzietnych par jest pomocna.
Mam nadzieję, że jak uporasz się z toxo to zawalczycie jeszcze trochę
Najważniejsze, że masz poczucie, że w tym wszystkim nie jesteś sama i masz wokół najbliższych
Ja mam plan, że jeśli za 5 lat nic się u Nas nie zmieni to otworzymy gospodarstwo agroturystyczne, które będę prowadzić i będę hodować psy -
nick nieaktualnyNie polecam tego albumu. Zdecydowanie lepiej stworzyc wlasna kronike a nie byc zmuszonym wypelniac szablon gdzie niekoniecznie chcielibysmy pewne fakty wpisywac;)
Tez sie nad nim kiedys zastanawialam ale mialam mozliwosc zobaczenia go na zywo i .... przeszlo mi :p
Mamy swoja kronike tworzona w segregatorze -
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze szkolenia nie rozpoczęłam z mężem a juz zwiększamy próg wielu dziecka. Początkowo bardzo chcieliśmy niemowlę max do pól roczny, ale im dluzej decyzja w nas dojrzewała stwierdzilismy że tak do 2-3 lat.... Jak narazie ze starszym jeszcze dzieckiem myślę ze był aby za małą różnicą wieku miedzy nami a dzieckiem... Ale mamy jeszcze trochę czasu... Choć mam nadzieje, ze dostaniemy szybko maleństwo....Patt1002
-
nick nieaktualnyPatt1002 wrote:Ja jeszcze szkolenia nie rozpoczęłam z mężem a juz zwiększamy próg wielu dziecka. Początkowo bardzo chcieliśmy niemowlę max do pól roczny, ale im dluzej decyzja w nas dojrzewała stwierdzilismy że tak do 2-3 lat.... Jak narazie ze starszym jeszcze dzieckiem myślę ze był aby za małą różnicą wieku miedzy nami a dzieckiem... Ale mamy jeszcze trochę czasu... Choć mam nadzieje, ze dostaniemy szybko maleństwo....
ElenaM, asiastokrota, Berbeć. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z Wlkp, byliśmy w poznańskim oad.
Jednak odpuściliśmy adopcję. Nie wiem, czy na dobre, ale przynajmniej na ten moment. Tyle co mogę powiedzieć - po 2 spotkaniach (1 typowo informacyjne, nie mieliśmy żadnych dokumentów)
- osoby, na które trafiliśmy były bardzo mile nastawione
- na pierwszym spotkaniu dostaliśmy broszurę wraz z listą książek do przeczytania (2-3 pozycje na „właściwe” pierwsze spotkanie zalecono nam przeczytać)
- na drugim spotkaniu dostarczyliśmy wszystkie dokumenty i z 1h rozmawialiśmy o adopcji.
- nie stawiali nam konkretnych wymagań co do stażu (w czasie spotkania były to 3 lata)
- dostaliśmy feedback, co było bardzo cenne (przynajmniej dla mnie 🙂)
Berbeć. wrote:Czy jest.tu ktoś z Wielkopolski lub Łódzkiego ?Berbeć. lubi tę wiadomość
Endometrioza I/II
Jajowody drożne
mthfr 128ac, pai, v-leiden
PCOS, niedoczynność tarczycy
XII 2015 początek (napro)starań
Mąż: OAT (przyczyna nieznana) -
nick nieaktualnymelba wrote:Ja z Wlkp, byliśmy w poznańskim oad.
Jednak odpuściliśmy adopcję. Nie wiem, czy na dobre, ale przynajmniej na ten moment. Tyle co mogę powiedzieć - po 2 spotkaniach (1 typowo informacyjne, nie mieliśmy żadnych dokumentów)
- osoby, na które trafiliśmy były bardzo mile nastawione
- na pierwszym spotkaniu dostaliśmy broszurę wraz z listą książek do przeczytania (2-3 pozycje na „właściwe” pierwsze spotkanie zalecono nam przeczytać)
- na drugim spotkaniu dostarczyliśmy wszystkie dokumenty i z 1h rozmawialiśmy o adopcji.
- nie stawiali nam konkretnych wymagań co do stażu (w czasie spotkania były to 3 lata)
- dostaliśmy feedback, co było bardzo cenne (przynajmniej dla mnie 🙂) -
Hej Dziewczyny!
Mam do sprzedania książki, wszystkie w stanie idealnym, jedna nawet jeszcze w folii. Nie były przeze mnie w ogóle czytane.
1. Moje dziecko gdzieś na mnie czeka Katarzyna Kolska, 18 zł
2 . Nie podejmujcie pochopnej adopcji! Kazimierz Flak, 15 zł
3. Adopcyjne rodzicielstwo. Ewa Kozdrowicz, 12 zł
4. Odczarować adopcję. Magdalena Modlibowska, 15 zł
5. Niepłodność w ujęciu bio-psycho-spolecznym. Mariola Bidzan, 22 złBerbeć. lubi tę wiadomość
-
W sumie my w grudniu składaliśmy papiery, a chcieli nas dokoptować do szkoleń kwietniowych, bo zwolniły się miejsca.
Szkolenia organizują na wiosnę i jesienią (wrzesień). No ale my odpuściliśmy. Stwierdziliśmy, że nie będziemy zabierać miejsca na szkolenie, byleby mieć je za sobą.
A czekanie na samo dziecko to różnie. Ogólnie panie mówiły, że najtrudniej z takim do roczku. Najlepiej jak się jest otwartym na rodzeństwo.
Berbeć. wrote:A nie wiesz.ile tam.się czeka?Berbeć. lubi tę wiadomość
Endometrioza I/II
Jajowody drożne
mthfr 128ac, pai, v-leiden
PCOS, niedoczynność tarczycy
XII 2015 początek (napro)starań
Mąż: OAT (przyczyna nieznana) -
nick nieaktualnyAsiula86 wrote:Hej Dziewczyny!
Mam do sprzedania książki, wszystkie w stanie idealnym, jedna nawet jeszcze w folii. Nie były przeze mnie w ogóle czytane.
1. Moje dziecko gdzieś na mnie czeka Katarzyna Kolska, 18 zł
2 . Nie podejmujcie pochopnej adopcji! Kazimierz Flak, 15 zł
3. Adopcyjne rodzicielstwo. Ewa Kozdrowicz, 12 zł
4. Odczarować adopcję. Magdalena Modlibowska, 15 zł
5. Niepłodność w ujęciu bio-psycho-spolecznym. Mariola Bidzan, 22 zł -
nick nieaktualny
-
Berbeć. wrote:Zainteresowana!
Niestety pozycja 1 i 4 już nieaktualne. Ale 2, 3 i 5 dalej tak. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny