Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, pilecam dołączyć do grupy na FB "Adopcja- pytania i odpowiedzi " tam znajdziecie odpowiedzi na nurtujące Was pytania 😊
dominikawa lubi tę wiadomość
01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Hej! Skończyliśmy wlanie kurs i próbujemy przygotować się na dzieciaczki. Określiliśmy, ze chcemy rodzeństwo w wieku 1-4. Postanowiłam pokój pomalować na bez i nie wiem co dalej. Mebli nie kupię, bo nie wiem jakie dzieci są nam pisane. Poradzicie czy jest coś co mogę już kupić czy zrobić?? Jak się przygotowywalyscie? 😄
-
Mam pytanie odnośnie oa w Rybniku: jakie dokumenty sa wymagane? Czy np. Zyciorys, opinia z zakładu pracy jest potrzebna? Czy potrzebne jest zaswiadczenie od lekarza psychiatry? Czy jest jakies oświadczenie ze ktos leczył bądz nie leczył się psychiatrycznie?
-
Witam, widzę, że temat jest już bardzo rozwinięty i może gdzieś wśród tych wypowiedzi jest odpowiedź na moje pytanie, ale niestety nie mogę go odnaleźć
Dopiero zagłębiam się w temat, ale czy może któraś z Was miała styczność z ośrodkiem adopcyjnym w Białymstoku? Jak Wasze dosiwadzwnianzwiazane z tym miejscem? -
nick nieaktualnyNixi wrote:Mam pytanie odnośnie oa w Rybniku: jakie dokumenty sa wymagane? Czy np. Zyciorys, opinia z zakładu pracy jest potrzebna? Czy potrzebne jest zaswiadczenie od lekarza psychiatry? Czy jest jakies oświadczenie ze ktos leczył bądz nie leczył się psychiatrycznie?
No przecież z grubsza Ci już pisałam .. na poprzedniej stronie ... Musisz wziąć sprawy we własne ręce, nikt Ci nie poda wszystkiego na tacy. Nie rozumiem dlaczego nie chcesz zadzwonić, albo chociaż cofnąć się na poprzednia strone zeby przeczytac posty...W OA pracują ludzie ... Normalni otwarci bardzo pomocni ludzie.
No chyba, że nie jesteś gotowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 08:57
-
OvuFriendWitajcie
Mamy dla Was darmowe vouchery na badania hormonalne. Pakiet obejmuje badania z krwi: DHEA, SHBG, TESTOSTERON, ANDROSTENDION. Badania można wykonać w wybranym punkcie Diagnostyki w pobliżu swojego miejsca zamieszkania.
Zgłoś się, jeśli:
- występują u Ciebie bezowulacyjne cykle i/lub zaburzenia miesiączkowania na przykład zbyt częste lub rzadkie miesiączki - w odstępach większych niż 35 dni lub mniejszych niż 21,
- obserwujesz u siebie nadmierne owłosienie okolic twarzy (tak zwany “męski zarost”), brodawek sutkowych, pachwin czy pleców,
- zauważyłaś pogorszenie się stanu cery - trądzik (szczególnie w okolicach żuchwy), przetłuszczanie się skóry i włosów, wypadanie włosów i łysienie typu męskiego (w postaci “zakoli"),
- korzystasz z aplikacji OvuFriend lub jesteś chętna, żeby zacząć.
- nie stosujesz antykoncepcji / nie jesteś w ciąży / nie karmisz piersią.
Jeśli doświadczasz któregoś z wyżej wymienionych objawów, napisz wiadomość na [email protected] w tytule wpisując “Badania hormonalne1”.
Pula voucherów jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.
P.S. Masz zdiagnozowane PCOS? A może wykonywałaś już badania w kierunku diagnozy, ale nie potwierdziła się? Jeśli posiadasz wyniki badań, zgłoś się do nas i otrzymaj darmowy abonament Premium do aplikacji OvuFriend. Napisz do nas na: [email protected] w tytule wpisując “PCOS”.
Jeśli już się do nas zgłosiłaś i wykonywałaś / przesyłałaś powyższe badania, zignoruj ten post. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa początkowo brałam pod uwagę lokalizację. Wybrałam osrodek w swoim miescie. Skonczylo sie na tym, że nie zaklikało,a my zmuszeni byliśmy zmienić OA. Z drugim razem wzielismy pod uwagę czas oczekiwania na dziecko od poczatku i ważny byl dla nas jasny i sprawny przebieg procedur. Dojezdzalismy do swojego ok.140km, ale nie żałujemy. Poszło sprawnie i dzis jestesmy rodzicami.
-