Ośrodki adopcyjne
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaMiMi wrote:Zdecydowaliście się na ośrodek w Katowicach ? Czy wybraliście jakiś inny?
Umówiliśmy się do Katowic, bo w Bytomiu pan mnie prawie śmiechem zabił jak usłyszał, że nie mamy 5-letniego stażu małżeńskiego. Poczułam się tak jakbym dziecku miała zrobić krzywdę, bo późno zdecydwałąm się na legalizację związku.
W Katowicach wstępnie dowiedziałam się, że u nich liczy się 3-letni staż małżeński, ale każdą sprawę rozpatrują indywidualnie. Zobaczymy. Jesteśmy umówieni na spotkanie na początku sierpnia.
Szukam też ośrodków, które biorą pod uwagę 1-dniowy staż małżeński - znasz jakieś? -
MałaMiMi wrote:A nie wiesz jak jest w Rybniku ze stażem małżenstwa?
Aczkolwiek, mam wrazenie ze sa bardzo otwarci na starsze pary gotowe przyjac starsze dzieci. Nie wiem czy wtedy przymkneliby oko na dlugosc stazu malzenskiego. Moze warto zadzwonic? Najwyzej odmowia.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartyna09 wrote:Hej, to rzeczywiście niedługo.
A ile lat mają dzieciaczki? Napisz proszę jak sobie radzicie. Czy ośrodki coś pomagają, gdy z dzieckiem trzeba trochę popracować/rehabilitować? Czy to prawda że większość dzieci ma FAS? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc , jestem na forum po raz pierwszy, mam pyt dot OA w Nowym Saczu, czy ma ktos jakies doswiadczenia, jaki jest okres oczekiwania na pierwsze spotkanie po zlozeniu dokumentow, czy sa przychylni i pomocni rodzicom? Ile czeka sie na szkoelnej i pozniej na kwalifikacje i dzieciatko?
-
Hej, jestem tu nowa.
Chcemy z mężem adoptować dziecko, jesteśmy z województwa Kujawsko - Pomorskiego, razem ponad 8 lat, staż małżeński 1,5 roku.
Czy ktoś może podpowiedzieć gdzie najlepiej się starać i czy mamy jakieś szanse z takim stażem małżeńskim .