X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możecie powiedzieć mi czy ośrodek weryfikuje pracę? Trzeba dać zaświadczenie o zarobkach ale nie chciałabym żeby w pracy wiedzieli jakie mamy plany życiowe i zastanawiam się czy ośrodek kontaktuje się z pracodawcą?

Jeśli jest tu ktoś z Warszawy/okolic i to będę wdzięczna za rozmowę

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Dziewczyny, czy możecie powiedzieć mi czy ośrodek weryfikuje pracę? Trzeba dać zaświadczenie o zarobkach ale nie chciałabym żeby w pracy wiedzieli jakie mamy plany życiowe i zastanawiam się czy ośrodek kontaktuje się z pracodawcą?

Jeśli jest tu ktoś z Warszawy/okolic i to będę wdzięczna za rozmowę

Ośrodek nie kontaktuje się z pracodawcą.
    Jeżeli pracujesz z dziećmi w przedszkolu czy żłobku, to ośrodek może poprosić o opinie z miejsca pracy.

Agnes92 lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Czek93 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli wrote:
    Dzień dobry 😊

Czy jest tutaj ktoś z dolnośląskiego? Z tego co udało mi się ustalić to ośrodek adopcyjny jest tylko we Wrocławiu. Czy ktoś ma może więcej informacji jak przebiega tam proces?

Hej. Ja jestem z dolnośląskiego.
    My zgłosiliśmy się we Wrocławiu.

Jesteśmy po pierwszej rozmowie, która odbyła się w maju. Obecnie czekamy na telefon z ośrodka w sprawie szkolenia.

Zagadka919 lubi tę wiadomość

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie nadrobię Was dokładnie... Ale wtrącę swoje 3 grosze do tego co wzrokiem przewertowałam :D
    Nie każdy ośrodek wymaga ileś lat małżeństwa. U nas w ogóle o takim czymś nie było mowy. Trzeba pytać w innych ośrodkach jeśli w tym co pytaliście jest wymagany a takiego nie macie...

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melasa domyślam się kim jesteś, to z Tobą rozmawiałam na messenger? Szukałam Cię tam i nie mogłam znaleźć... Odezwij się jak mnie tam jeszcze gdzieś masz <3 biziaki!

Patt1002
  • Aneli Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:

Jesteśmy po pierwszej rozmowie, która odbyła się w maju. Obecnie czekamy na telefon z ośrodka w sprawie szkolenia.

To miło, że jest ktoś z okolic 😊 czyli rozumiem że od pierwszego spotkania w maju już przeszliście wszystkie rozmowy i testy? Teraz tylko szkolenie?

• Aneli Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:

Jak na tę chwilę oceniasz ten ośrodek? W sumie na Dolnym Śląsku nie mamy zbyt wyboru... Czy wiesz może w jakich godzinach/ dniach prowadzą teraz szkolenia? Odbywają się stacjonarnie? Mnie chyba najbardziej to martwi, czy uda się pogodzić to wszystko z pracą 😔

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:

Hej, czy chciałabyś porozmawiać na priv :)? Mam kilka pytań odnośnie wizyty w ośrodku we Wrocławiu :)

July lubi tę wiadomość

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Szczęśliwy 63 cykl starań o pierwsze♥️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Czek93 Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Hej, czy chciałabyś porozmawiać na priv :)? Mam kilka pytań odnośnie wizyty w ośrodku we Wrocławiu :)
    Tak, pewnie. Możemy porozmawiać. 🙂

Zagadka919 lubi tę wiadomość

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:
    Dziękuję, zaprosiłam Cię do przyjaciółek 🙂

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
  • Aneli Znajoma

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:

Również chętnie porozmawiam jeżeli nie masz nic przeciwko 😊

• Czek93 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneli wrote:
    Również chętnie porozmawiam jeżeli nie masz nic przeciwko 😊

Oczywiście, że nie mam.

Zapraszam 🙂

• Aneli Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czek93 wrote:
    Oczywiście, że nie mam.

Zapraszam 🙂

Dziękuję 😊 Zaprosiłam Cię do przyjaciółek 😊

• Melasa Znajoma

Wysłany: 1 września 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Melasa domyślam się kim jesteś, to z Tobą rozmawiałam na messenger? Szukałam Cię tam i nie mogłam znaleźć... Odezwij się jak mnie tam jeszcze gdzieś masz <3 biziaki!
    Tak, to ja ale nie mam już kontaktu do Ciebie. Zaprosiłam Cie do przyjaciółek:)

• ania_maria Koleżanka

Wysłany: 2 października 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny i chłopaki :)mam pytanie do bardziej doswiadczonych osób.
    Jestem z mezemm w trakcie procedury /szkolenie/ adopcyjnej. Juz dawno zdecydowalismy sie na adopcje dziecka. jestesmy juz po 4 spotkaniach i własnie .....okazało sie ze jestem w ciązy, tzn. nie jest to takie na 100 %, beta jest owszem pozytywna ale po tylu latach staran wiem jak może byc. Rozmawialismy z mezem wsłasciwie codzinnie rozmawiamy o tym....bardzo bysmy chcieli ukonczyc szkolenie i nie rezygnowac absolutni ez adopcji. Tylko teraz nie wiem czy osrodek nas nie skresli.....nawet jak jestem w ciązy chcemy adoptowac dziecko....pomóżcie poradzcie....

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_maria wrote:
    Jestem z mezemm w trakcie procedury /szkolenie/ adopcyjnej. Juz dawno zdecydowalismy sie na adopcje dziecka. jestesmy juz po 4 spotkaniach i własnie .....okazało sie ze jestem w ciązy, tzn. nie jest to takie na 100 %, beta jest owszem pozytywna ale po tylu latach staran wiem jak może byc. Rozmawialismy z mezem wsłasciwie codzinnie rozmawiamy o tym....bardzo bysmy chcieli ukonczyc szkolenie i nie rezygnowac absolutni ez adopcji. Tylko teraz nie wiem czy osrodek nas nie skresli.....nawet jak jestem w ciązy chcemy adoptowac dziecko....pomóżcie poradzcie....

Pewnie każdy ośrodek postąpiłby inaczej, także najlepiej porozmawiać o ciąży z osobą prowadzącą. Najczęściej zawieszają procedurę w przypadku ciąży i radzą wrócić mniej więcej rok po porodzie. Z racji tego, ze już jesteście na szkoleniu, to może pozwolą Wam je skończyć. Nam w ośrodku powiedziano , ze nie można łączyć ciąży i procedury w jednym czasie.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_maria wrote:
    My wprawdzie zakończyliśmy procedurę, i okazało się że jestem w ciąży, ale ośrodek nam podziękował.

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_maria wrote:

Wszystko zależy od OA, w którym jesteście zgłoszeni.
    U Nas sytuacja była podobna w trakcie szkolenia okazało się, że jestem w ciąży, dostaliśmy główną kwalifikację do adopcji po szkoleniu a później poinformowaliśmy OA o ciąży. Zostaliśmy zawieszeni do czasu aż nasze dziecko skończy rok.
    Wszytko zależy jak długo u Was będzie trwała procedura do momentu uzyskania kwalifikacji, jeśli jest to kwestia 2-3 mc to ja bym przemilczała kwestię ciąży do czasu aż otrzymacie główną kwalifikację i dopiero po jakimś czasie poinformowała ośrodek o ciąży, jeśli Was nie skreślą to po powitaniu dziecka na świecie będziecie mieli czas na ponowne przemyślenie chęci adopcji i podjęcie ostatecznej decyzji.
    U Nas decyzja uległa zmianie, o ile całą ciążę i kilka pierwszych miesięcy byliśmy z mężem zgodni co do dalszej chęci adopcji tak teraz już wiemy, że będziemy rezygnować. Oboje mamy poczucie, że mając już w domu jednego malucha, który Nas pochłania w 100% nie bylibyśmy w stanie poświęcić dziecku adopcyjnemu odpowiedniej ilości czasu i uwagi a dodatkowo obawiamy się, że pojawiły by się wyrzuty sumienia, że zaniedbujemy biologiczne dziecko.

Sysiaaaa gratuluję <3
    Napiszesz coś więcej??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mogę napisać :) emocje się uspokoiły, wszystko jest na dobrej drodze.
    2,5 miesiąca po kwalifikacji zadzwonił do nas ten magiczny telefon, poznaliśmy prawie trzyletnie dziewczynki. Odwiedzamy je codziennie i z każdym dniem jest coraz lepiej. Jutro jedziemy składać wniosek do sądu o styczność i oby dziewczynki jak najszybciej mogły z nami zamieszkać. Emocji jakie nam towarzyszyły nie da się opisać… strach, radość! Wszystko się mieszało, ale teraz możemy powiedzieć, ze to są nasze dzieci. Już słyszeliśmy pierwsze mama i tata :) dobrze nam z tym! Trzymajcie za nas kciuki

lipcowka86, Belie, asiastokrota, sylvuś, golonat, Ayayanee lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Teraz mogę napisać :) emocje się uspokoiły, wszystko jest na dobrej drodze.
    2,5 miesiąca po kwalifikacji zadzwonił do nas ten magiczny telefon, poznaliśmy prawie trzyletnie dziewczynki. Odwiedzamy je codziennie i z każdym dniem jest coraz lepiej. Jutro jedziemy składać wniosek do sądu o styczność i oby dziewczynki jak najszybciej mogły z nami zamieszkać. Emocji jakie nam towarzyszyły nie da się opisać… strach, radość! Wszystko się mieszało, ale teraz możemy powiedzieć, ze to są nasze dzieci. Już słyszeliśmy pierwsze mama i tata :) dobrze nam z tym! Trzymajcie za nas kciuki
    Piękne wiadomości, będziecie najlepszymi rodzicami 🙂🙂

🤰👱‍♂️🐕
    -20 kg, 5 lat starań o 👶
    02.04.2024 ⏸️
    Cudzie trwaj 😭♥️
    Igusia 9.12.2024🧚🩷

age.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ