X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dołączam do Was. Chociaż jestem dopiero na początku drogi. Tydzień temu byliśmy w ośrodku we Wrocławiu i teraz czekamy na warsztaty. Oj długa droga przed nami, pani z ośrodka zaznaczyła, że zadzwonia pewnie dopiero jesienią 2020.

OlaSmile lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    Cześć, dołączam do Was. Chociaż jestem dopiero na początku drogi. Tydzień temu byliśmy w ośrodku we Wrocławiu i teraz czekamy na warsztaty. Oj długa droga przed nami, pani z ośrodka zaznaczyła, że zadzwonia pewnie dopiero jesienią 2020.
    To faktycznie dlugi okres oczekiwania. Najwazniejsze, ze zrobiliscie juz pierwszy krok.
    A czas? Coz, minie.. ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

• lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza ale to na warsztaty czekacie do jesieni 2020??

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Luiza ale to na warsztaty czekacie do jesieni 2020??
    Tak.

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w Kaliszu zgłosiliśmy sie w lutym i teraz dopiero w poniedziałek mamy testy psychologiczne. Kurs rozpoczniemy w styczniu.

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co powiecie na temat testów psychologicznych. Jak to u Was wyglądało?

Patt1002
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Dziewczyny, a co powiecie na temat testów psychologicznych. Jak to u Was wyglądało?

Nie wiem czy wszedzie są te same testy, ale nasze wcale nie były jakieś straszne... Sporo pytań się powtarza ale to chyba w celu weryfikacji szczerości. U Nas w sumie zajęło nam to jakieś 40 min.

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 13 października 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    Nie wiem czy wszedzie są te same testy, ale nasze wcale nie były jakieś straszne... Sporo pytań się powtarza ale to chyba w celu weryfikacji szczerości. U Nas w sumie zajęło nam to jakieś 40 min.

dzieki ;)
    Przeżywam ten dzień ;) tyle bylo czekania i nagle juz cos sie zaczyna dziać ;)

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po testach. W czwartek spotkanie z psychologiem ;)

Patt1002
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Po testach. W czwartek spotkanie z psychologiem ;)

I jak wrażenia ?

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt pisze na priv :)

Patt1002 lubi tę wiadomość

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcowka86 wrote:
    I jak wrażenia ?
    Nie bylo źle, ale nie lubie zaznaczania w skali od 1 do 5.... Niektóre pytania były dziwne i niejednoznaczne przez co trudno odpowiedzieć jednoznacznie.

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodzianka891 wrote:
    Patt pisze na priv :)
    zapraszam ;)

Jagodzianka891 lubi tę wiadomość

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 17 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że jesteśmy po spotkaniu z psychologiem i 28 mamy z pedagogiem. ;)

Patt1002
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzia wrote:
    To.i.tak dobrze. My jeszcze półtora roku musimy czekać, żeby staż mieć odpowiedni. Powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 20:12

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Stay wrote:
    Witajcie dziewczyny , są tutaj mamusie ktore maja biologiczne dziecko i chcą adoptować ? Czy wyłącznie osoby chcące adoptować ?

Ja ze względów zdrowotnych nie moge miec juz dzieci i chcielibyśmy z mezem adoptować ale nie wiemy czego się spodziewać jak to wszytsko wygkada.... czy mogę dołączyć i liczyć na waszą wiedzę i wsparcie ?
    Cześć ;) co prawda my nie mamy wcale dzieci i staramy sie o adopcje. Wiem, ze mozna starać sie o adopcje mając juz biologiczne dzieci, ale to zalezy od ośrodka, niektóre przyjmują tylko osoby bezdzietne, albo stawiają je pierwsze w kolejce ale nie ma reguły. Musicie najlepiej umówić sie na wizyte w ośrodku, powiedzieć ze juz macie dziecko biologiczne ale chcielibyście adoptować. Wtedy ośrodek przez telefon juz poinformuje gdyby mieli jakieś inne wytyczne.

Patt1002
  • Patt1002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dostałam telefon. 4 listopada mamy wizytacje w domu! ;)

_Stay, zizia_a lubią tę wiadomość

Patt1002
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Chciałabym się dowiedzieć, czy jest tu ktoś z Poznania? Dopiero zaczynam myśleć o adopcji, więc chciałabym wstępnie poradzić się kogoś, kto już przeszedł lub przechodzi przez te wszystkie procedury :) Będę wdzięczna za pomoc :)

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Cześć Dziewczyny! Chciałabym się dowiedzieć, czy jest tu ktoś z Poznania? Dopiero zaczynam myśleć o adopcji, więc chciałabym wstępnie poradzić się kogoś, kto już przeszedł lub przechodzi przez te wszystkie procedury :) Będę wdzięczna za pomoc :)

Nie jestem z Poznania, ale jestem w trakcie procedury ;)

Patt1002
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ