X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Ośrodki adopcyjne
Odpowiedz

Ośrodki adopcyjne

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    A co pytali?

- przedstawienie sie
    - gdzie sie urodzilismy i kiedy
    - stan zdrowia
    - od kiedy jestesmy malzenstwem i kiedy wzielismy slub
    - ile zarabiamy i czy jestesmy wstanie utrzymac dziecko
    - jaka mamy umowe w pracy i gdzie pracujemy i jako kto
    - czy to jest pierwszy osrodek gdzie sie udalismy
    - kiedy przyszla 1 mysl o adopcji
    - jakie chcemy miec dziecko tzn czy nowordka czy 1-2 letnie
    - gdzie mieszkamy i jaki mamy metrasz mieszkania
    - czy mieszkamy sami czy z rodzicami
    - czy bylismy kiedys karani

zizia_a, Mag85, Agi83, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Yoselyn to szybciutko to kolejne spotkanie!☺ A mówiły panie ile przeciętnie czeka się na dziecko?

no ze nawet do 2 lat trzeba czekac, w zaleznosci od sytuacji dziecka czy chcesz maluszka czy ciut starsze...

Nam mowili ze ze wzgledu na wiek bo moj ma 38 prawie a ja 34 ze dziecko od roku w zwyz, wiec mowilismy tak 1,5-2 latka

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też do 2 lat trzeba czekać, to jeszcze nie tak długo a bywa, że szybciej się udaje. Ale wiecie co jest najlepsze, że z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej bycia rodzicami, to już nie jest nierealne, to jest możliwe tylko trzeba poczekać...
    Mag teraz kolej na Ciebie ☺ Kciuki!!!

Yoselyn82, 83HOPE lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    U nas też do 2 lat trzeba czekać, to jeszcze nie tak długo a bywa, że szybciej się udaje. Ale wiecie co jest najlepsze, że z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej bycia rodzicami, to już nie jest nierealne, to jest możliwe tylko trzeba poczekać...
    Mag teraz kolej na Ciebie ☺ Kciuki!!!

Tak teraz z kazdym dniem przyblizamy sie do tego by byc rodzicami :)

Agi83, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z tymi testami psychologicznymi? na kolejnym mam juz miec rozmowe i jakis test... na co mam sie przygotowac?

❤️❤️❤️
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A jak z tymi testami psychologicznymi? na kolejnym mam juz miec rozmowe i jakis test... na co mam sie przygotowac?

Nie wiem jak w Twoim OA ale u nas najpierw były testy a potem dopiero rozmowy z psychologiem i to indywidualne, ja i mąż oddzielnie ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok juz doczytałam ze zrozumieniem, że masz test i rozmowę ☺ Chyba nie da się do tego przygotować. Najwyżej możecie się zastanowić o czym nie chcecie mówić i ustalić wspólną wersję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:43

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje yoselin :) fajnie ze juz jestes po spotkaniu :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o co ciebie pytal psycholog? i jak te testy wygladaly? tzn co najlepiej ukryc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 11:44

❤️❤️❤️
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie pamietam tak dokladnie, bo trochę bylo tych pytań.Na początek miałam powiedzieć o swoich wadach i zaletach, pytali o dzieciństwo jakie było, o rodziców, czy się kłócili, czy jakieś problemy w domu były, o to jak wolny czas spędzamy, czy pijemy, czy imprezujemy, czy mamy znajomych itp. itd. No i pytali o to co w testach wyszło, o jakieś cechy charakteru. Pytali też o ivf kiedy było i czy jeszcze planujemy, o moje odczucia związane z niepłodności, czy się obwiniam, czy męża obwiniam, o to jak chciałabym wychować dziecko.
    Dobrze byłoby aby w testach i rozmowach nie wyjść na choleryków, ludzi nerwowych itp. ☺

zem3df9hunlqvfmi.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wadach i zalteach..o masakra...no to bedzie pieknie..my z mezem nie mamy duzo znajomych ;/ ehh...
    a jak to zrobić zeby nie wyjsc na choleryków i ludzi nerowych? :)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    o wadach i zalteach..o masakra...no to bedzie pieknie..my z mezem nie mamy duzo znajomych ;/ ehh...
    a jak to zrobić zeby nie wyjsc na choleryków i ludzi nerowych? :)

Spokojnie, my też nie mamy dużo znajomych, to nic złego. A co do drugiego pytania to należy o tym po prostu nie mówić i nie pisać ☺ Jak będzie pytanie czy często się denerwujesz należy odpowiedzieć, że nie albo że czasami itd.

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn super, ze juz masz to za soba. Szybciutko masz te kolejna wizyte. Moze dlatego ze mialas wszystkie dokumenty. Ja jeszcze walcze w pracy i mam stres.

Yoselyn82, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Yoselyn super, ze juz masz to za soba. Szybciutko masz te kolejna wizyte. Moze dlatego ze mialas wszystkie dokumenty. Ja jeszcze walcze w pracy i mam stres.

Ja dałam dziś podanie tylko. Trzymam kciuki.. Ciekawe na kiedy tobie wyznacza termin

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnialo mi sie ze kolezanka adoptowala dziecko, ona byla raz w sosnowcu, mowili jej ze musi byc 5 lat stażu. Jednak pozniej przeniosla sie do Bielska ale tam sie dlugo czeka na dziecko, jej kolezanka czeka 5 lat na dziecko juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 13:28

❤️❤️❤️
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja dałam dziś podanie tylko. Trzymam kciuki.. Ciekawe na kiedy tobie wyznacza termin
    Jade wlasnie ;) a na ktora masz?

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Jade wlasnie ;) a na ktora masz?

mam na 13 :)

Powodzenia :) daj znac :)

Mag85 lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Przypomnialo mi sie ze kolezanka adoptowala dziecko, ona byla raz w sosnowcu, mowili jej ze musi byc 5 lat stażu. Jednak pozniej przeniosla sie do Bielska ale tam sie dlugo czeka na dziecko, jej kolezanka czeka 5 lat na dziecko juz

Dlatego tak bardzo chcialam do Sosnowca ...
    Zobaczymy ile sie czeka u nas.

Wam mowia ze dwa lata czeka sie na maluszka ??

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po. Takie luzne spotkanie bylo, troche opowiedzielismy o sobie (ja gadalam caly czas w zasadzie).Nastepne spotkanie mamy w kolejna srode na 15:30.Dziecko nam mowili ze do dwoch latek mamy myslec.Cala procedura do Tego telefonu powinna potrwac kolo 2-2,5 roku. A kurs z tego co zrozumialam moze byc w tym roku, zalezy jak sie wyrobia.

amygdala, Agi83, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg to masz szybciej o jeden dzień niż ja.. Fajnie, przynajmniej powiesz mi co i jak i jak to wyglądało

❤️❤️❤️
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ