Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne owocne testowanie w czerwcu 2016 - pierwsza wakacyjna lista testujących :)
Odpowiedz

owocne testowanie w czerwcu 2016 - pierwsza wakacyjna lista testujących :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karissa tak jak dziewczyny piszą kochajcie się kiedy macie ochotę ;)

my w tym cyklu wyjątkowo praktykujemy zasadę co 2 dzień :D (raz mięliśmy małe zawirowanie) ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Jedynie co złamałam u siebie to zmierzyłam 2 x temp i obawiam się, że może być bezowulacyjny. Więc dopóki nie pojedziemy nad morze trochę pomierze sobie, żeby zobaczyć kiedy @ wypatrywać, żeby za wcześnie testów nie robić ;)

Alice93 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, a tam od razu bezowulacyjny. Przed samym wyjazdem zobaczysz cień cienia drugiej kreski na teście ciążowym. Jak na 9 dpo będzie to w sam raz :D a tak na serio to tego właśnie Ci życzę i liczę na to ,że ten cykl będzie u Ciebie owulacyjnym i ciążowym :*

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, uwielbiam zakładać czarne scenariusze z góry :D chociaż nie znam się na tym, ale jak poczytałam w necie i pobadałam sobie szyjke to może jest szansa na owulacje :) ale co tam pożyjemy zobaczymy.

Ja też Ci życzę tego Dziedzica może nam tego samego dnia uda się wysikać po dwie kreski ;) bo w podobnych dniach mamy termin okresu .

Alice93 lubi tę wiadomość

• Lottie Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj nie jest dla mnie łaskawy, a że uwielbiam truskawki to przyczepię się do Waszego wątku :) orientacyjnie proszę o wpisanie mnie na 18 czerwca :)

ojejku lubi tę wiadomość

Starania od maja 2013

Aniołki
    13.11.2015 - [*] 7 tc
    22.01.2016 - [*] 11 tc
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:01

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, i'm back :) wrocilam z odwyku od obserwacji, niesamowicie dobrze na mnie podziałał - polecam wszystkim które czują że potrzbuja nieco odpoczynku. W maju się znowu nie udało więc proszę o wpisanie 10 czerwca :) nadal planuje ograniczone obserwacje żeby nie zwariować. Marta gratulacje :***

Karissa, rozumiem Twoje rozterki, miałam tak w poprzednim cyklu. Niestety wstrzemięźliwośc nie zdała egzaminu a dołożyła tylko trochę frustracji niepotrzebnie. Tak jak Morwa prawi, jak ma pyknac to i przy seksie 5 x dziennie pyknie. Zatem do dzieła i powodzenia każdej z nas :)*

ojejku, Karissa lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Matko założycielko wykreśl mnie z 10.06. Moja dzisiejsza wizyta u gina nie pozostawiła mi żadnych nadziei. Za resztę dziewczyn trzymam kciuki, oby czerwiec obrodził w piękne truskawy...
    Milko, a co takiego, na 23 dni przed @ powiedział Tobie lekarz, co mogłoby świadczyć o tym, że nie może się udać?

• justi90 Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)

Nie udało się w maju więc testuję w czerwcu. Proszę wpisać mnie na 14:)

ojejku lubi tę wiadomość

justi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi90 wrote:
    Cześć wszystkim:)

Nie udało się w maju więc testuję w czerwcu. Proszę wpisać mnie na 14:)
    idealna data na testowanie :)

• channah Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.niestety albo stety przyczepiam się do Was.slabe testy ciążowe okazały się być potwierdzeniem kolejnej ciąży biochemicznej
    Chyba się zaczęło. Chociaż obawiałam się pozamacicznej i pustego jaja..tak chociaż los daje mi szansę w kolejnym cyklu.
    Czekam aż się rozkręci i odliczam do owu.

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, moge i ja dołączyć? Testuje 4 czerwca ;)

ojejku lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Witam, moge i ja dołączyć? Testuje 4 czerwca ;)
    Zapraszamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Witam się i ja.niestety albo stety przyczepiam się do Was.slabe testy ciążowe okazały się być potwierdzeniem kolejnej ciąży biochemicznej
    Chyba się zaczęło. Chociaż obawiałam się pozamacicznej i pustego jaja..tak chociaż los daje mi szansę w kolejnym cyklu.
    Czekam aż się rozkręci i odliczam do owu.
    channah, wg mnie powinnaś w takiej sytuacji zrobić betę, zapłacić za nią i mieć dokument, ze ciąża była, a skoro testy wychodzą to znaczy że beta była dodatnia. Ja mam na swoim koncie dwie ciąże biochemiczne, tym razem na całą ciążę (tfuuu odpukać) dostałam zastrzyki z heparyną, gdybym nie zrobiła bety przy jednej i drugiej biochemicznej, nikt by mi przecież na ładne oczy nie przepisał takich leków. Co prawda zrobiłam również z powodu ciaż biochemicznych pakiet nadkrzepliwości (na wątku marcowym Zwei pisała jakie badania sa podstawą w tej diagnostyce) i na podstawie tych wyników w połączeniu z historią z cb dostałam clexane. Ciąża biochemiczna moze sie zdarzyć, ale jak zdarza się 2-3-4 razy należy coś z tym robić, bo to już normalne nie jest, nie słuchaj lekarzy, ze "zdarza się" - zdarzyć się może, nie może stać się normą.
    Zrobilismy też kariotypy (na wyniki nadal czekamy) bo tu tez moze coś byc nie tak. Jesli zatem cb u Ciebie nie wystapiła pierwszy raz - powinnaś próbować to zdiagnozować, i niestety ja wszystkie badania robiłam prywatnie.

i trzymam za Ciebie mocno kciuki ! <3

ed. zdążysz w takim razie zatestować jeszcze w czerwcu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 06:27

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:01

zpbndf9htl70ulh2.png
    atdc3e5eyux9ywss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny jak myślicie przy długich cyklach mam na myśli 34 a nawet 39 dni mogę mieć jeden cykl 28 dni ? jeszcze wcześnie i nie mierzyłam dokładnie temp zobaczymy co jutro termometr pokaże ale wykres wydaje mi się po owulacyjny. Tylko czy możliwe, żebym tak się zakręciła, że nie zauważyłabym oznak owulki? chyba wątpie w to. no ale fajnie by było mieć chociaż raz krótszy cykl :/

• channah Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna @ około 16.06. Zobaczymy. Chyba kupie sobie znowu testy owu aby nie przegapić :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Pyattii, a może nie będzie potrzeby iui? tego Tobie życze <3
    Testuj tak czy inaczej, torbeile w ciaży to ponoć częsta sprawa, widocznie jedno drugiemu nie przeszkadza ;)

Eh wątpie, juz tak długo się staramy że ciąża to dla mnie abstrakcja.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Hej, dziewczyny jak myślicie przy długich cyklach mam na myśli 34 a nawet 39 dni mogę mieć jeden cykl 28 dni ? jeszcze wcześnie i nie mierzyłam dokładnie temp zobaczymy co jutro termometr pokaże ale wykres wydaje mi się po owulacyjny. Tylko czy możliwe, żebym tak się zakręciła, że nie zauważyłabym oznak owulki? chyba wątpie w to. no ale fajnie by było mieć chociaż raz krótszy cykl :/
    no z wykresu wygląda jakby było już po Alexis...
    Ale ja w tym cyklu miewałam 36,69 przed owulacją nawet, mierz dalej, zobaczysz jaka jest tendencja :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    no z wykresu wygląda jakby było już po Alexis...
    Ale ja w tym cyklu miewałam 36,69 przed owulacją nawet, mierz dalej, zobaczysz jaka jest tendencja :)
    ja jak mam wysokie temp przed owu i są wzrosty i spadki spore to cykl bezowulacyjny. więc wolałabym już żeby było po niż jak miałoby pójść na marne wszystko. tym bardziej, że maj jakoś nas ożywił do serduszek i to bez presji owulacji :)

ojejku lubi tę wiadomość

• channah Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo. Ojejku proszę mnie zapisać na 16 :) tym razem nie testuje wcześniej by znowu się nie załamać.
    Ale nas tu malutko.chyba maj jest owocny :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ