owocne testowanie w czerwcu 2016 - pierwsza wakacyjna lista testujących :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jak nas tutaj dużo się zrobiło! ma być bardzo ciążowo, dziewczyny staramy się!"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
witam,dziewczyny piszę po raz pierwszy chciałam się przywitać.Czytam was sobie od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć. Może podpowiecie mi czy wyniki, które dziś odebrałam są ok? a mianowicie: FT3- 3,14, PRL 13,96, TSH 0,87 i ATPO 6,03. Takie dostałam od swojej gin po 6 cyklach starań, powiedziała,że jak ok wszystko i za dwa cykle nie zajdę to będziemy męża maglować co sądzicie?ogólnie wszystko w porządku cykle co 31-32 dni,żadnych dolegliwości usg, cytologia ok. Jutro mam do niej iść.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolajka witaj faktycznie dobremasz te wyniki
Ale nie rozumiem,czemu męża chcą badać dopiero za 2 miesiące? Jeżeli ma słabe parametry,to w 3 miesiące suplementacji jesteście je w stanie poprawić (no chyba,że wyjdą poważniejsze problemy),więc tracicie czas.Może się zastanówcie,czy już teraz spermiogramu nie machnąć?
Jak mnie wkurza to podejście lekarzy:panią rozłożymy na czynniki pierwsze,a mężem zajmiemy się za rok. Na jakie statystyki by nie patrzeć to zawsze niepłodność męska oscyluje w 30-50 %,a jakoś mnóstwo lekarzy o tym zapomina.
No ale to moje zdanie,mam nadzieję,że nie za ostro napisałam,ale temat na mnie jak płachta na byka działa Powodzenia -
ojejku wrote:Faktycznie co poradzimy
Juz Cię wpisuje i życzę owocnego testowania
Dziewczyny mają się przenieść do Was a ja wysłałam do adminów prośbe o usunięcie zdublowanego więc mam nadzieje że bedziecie wspólnie prowadzć listeNikiana, ojejku lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Dziewczyny mają się przenieść do Was a ja wysłałam do adminów prośbe o usunięcie zdublowanego więc mam nadzieje że bedziecie wspólnie prowadzć liste
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie biegnę z pracy po młodszego niedobrego
Padam dziś na ryj i to tak dosłownie jak tylko wejde do domu to biorę się za frytki.mam taka ochotę mam nadzieje ze to co piszą w necie o zachodziu w ciążę po wczesnym poronieniu to prawda. Powiem Wam zagwozdke ze jak staraliśmy się o drugie dziecko to w pierwszym cyklu była ciąża biochemiczna a w drugim zaciazylam z pozytywnym zakończeniem.oby i tym razem też tak bylo -
nick nieaktualny
-
Ja tez będę testować 5 czerwca. Jak się nie uda to oczywiście zbadamy mężulka wcześniej a nie za 2 miechy. On akurat nie ma z tym problemu wie ze musimy zrobić wszystko by jak najszybciej być rodzicami:)Po cichu myślę że może się przez to wszystko sprężył i uda się w tym cyklu aby nie musiał się badać heheh. Gin potwierdziła że moje wyniki ok. Także narazie za mocno nie panikuje chociaż jak widać podjęłam kroki i trzeba sprawdzić czy wszystko oki.Narazie na spokojnie chociaż wiadomo chciałabym już i tyle.Fajnie że jest to forum trzymam za nas wszystkie kciuki:)A nie śmiejcie się ja to w ogóle nie mierze temperatury i takie tam ...czarna magia jak dla mnie narazie, po prostu mam zmianową pracę wydaje mi się to średnio wykonalne,więc może średnio trafiamy tez tak może być ale ogólnie przy regularnym tzw.serduszkowaniu 6 miesięcy nic no to zaczęłąm sie zastanawiać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam w weekend melduję pozytywny teścik owulacyjny i spory spadek tempki. Staranka trwają pełną parą,więc o serduszka się nie martwcie .Teraz trzymajcie kciuki,żeby moja wybredna komórka jajowa wybrała któregoś ze zdechloczków i dała się zapłodnić
ojejku lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBrave wrote:Witam w weekend melduję pozytywny teścik owulacyjny i spory spadek tempki. Staranka trwają pełną parą,więc o serduszka się nie martwcie .Teraz trzymajcie kciuki,żeby moja wybredna komórka jajowa wybrała któregoś ze zdechloczków i dała się zapłodnić
Brave, ZakreconaŻona, Paulette, channah, Karissa lubią tę wiadomość