X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza współczuję..
    Kalcia witaj ;) jak się czujesz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata81 wrote:
    Ja również czułam, że jestem w ciąży i to szybko, bo juz tydzień po owulacji, sama do siebie się uśmiechałam, gadałam do brzucha i miałam wrażenie, że chodzę pół metra nad ziemią :) Wspaniałe uczucie :)

Ja tez czuje ale moje przeczucie nie idą w parze z objawami cholera chyba jednak urojona :p niby ten cykl miał być na luzie bez nakręcania a im bliżej @ tym większy lek ze przeczucie mnie myli

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 14 października 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo czekam na ten Twój test!!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uh! Doczytałam! Zrobiłam sobie kilka dni przerwy od forum i żeście tyyyle natrzaskały ;) ale dobrze!
    GRATULUJĘ wszystkich II! <3
    Czarnulka, trzymam kciuki, żeby tym razem było inaczej!
    Trzymam też kciuki za wszystkie owulacje! Oby były owocne :)
    Ja mam 16dpo i ani śladu @... jestem co prawda na luteinie, ale mam brać aż przyjdzie @, a jak nie przyjdzie to sikać. No z tym że ja już sikałam, załączam zdjęcia, test z 13 dpo, jakoś nie mam zaufania do takich cieni cieni, już mnie kilka razy takie cienie wykiwały, a były dużo wyraźniejsze! 10dpo odnotowałam brunatne plamienie, gin twierdzi, że to mogło być implantacyjne. Temperatura raczej wyższa, ale dzisiaj ciut spadła. Boli mnie brzuch tak troszkę jakby na @, ale tak ćmi tylko, boli przez 2-3 min i przechodzi, jakby go nie było. Piersi nie bolą wcale, co jest w sumie dziwne, ale gin powiedziała, że luteina zmniejsza PMS więc to by się zgadzało. Po tym teście w 13dpo stwierdziłam że czekam na @, to najlepszy test ;) no i w sumie nadal czekam... jutro rano kupię testy, o ile oczywiście @ nie zdecyduje się pojawić.
    Poniżej obiecane zdjęcia ;) uwaga! Weźcie lupę ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a78c889bb7fb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/750d36cb5328.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 21:38

czarnulka24 lubi tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Lami Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! Ja jestem 4 dni po domniemanej owulacji wyznaczonej przez testy. Pierwszy raz chyba odczuwałam ból owulacyjny, środę i czwartek kłucie jajnika prawego. Nie wiem, czy do tej pory nie wsłuchiwałam się w organizm, czy się nakręciłam na cały cud tworzenia istotki. Czy może jednak zasługa castagnusa. Dzisiaj od południa czuję podbrzusze, delikatny ból i ciągnięcie, tak jakby miała przyjść za chwilę @. Staram się o tym nie myśleć, cały dzień byliśmy w gościach, ale czuję. Może to dobry znak...
    Będę testować 23, może i za szybko, ale to symboliczną data, może przyniesie szczęście.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Najmłodsza współczuję..
    Kalcia witaj ;) jak się czujesz?
    Witaj kochana. Nareszcie czuje sie dobrze.Wrocila mi energia do zycia. Ciagle biore zelazo I witamine d oraz witaminy dla kobiet ktore planuja ciaze. Prawie koncowka cyklu ale troche ogarnelam sobie glowke I nie nakrecam sie na kazde pojedyncze symptomy. Wsumie to wczoraj I dzisaj mdlilo mnie mialam uczucie podobne jak bym popila lekkie mdlenie I takie dziwne stany niewaszkosci. ha ha A jak ty sie czujesz. Doszlas juz do siebie p.o. wszystkim

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Uh! Doczytałam! Zrobiłam sobie kilka dni przerwy od forum i żeście tyyyle natrzaskały ;) ale dobrze!
    Ja mam 16dpo i ani śladu @... jestem co prawda na luteinie, ale mam brać aż przyjdzie @, a jak nie przyjdzie to sikać. No z tym że ja już sikałam, załączam zdjęcia, test z 13 dpo, jakoś nie mam zaufania do takich cieni cieni, już mnie kilka razy takie cienie wykiwały, a były dużo wyraźniejsze! 10dpo odnotowałam brunatne plamienie, gin twierdzi, że to mogło być implantacyjne. Temperatura raczej wyższa, ale dzisiaj ciut spadła. Boli mnie brzuch tak troszkę jakby na @, ale tak ćmi tylko, boli przez 2-3 min i przechodzi, jakby go nie było. Piersi nie bolą wcale, co jest w sumie dziwne, ale gin powiedziała, że luteina zmniejsza PMS więc to by się zgadzało. Po tym teście w 13dpo stwierdziłam że czekam na @, to najlepszy test ;) no i w sumie nadal czekam... jutro rano kupię testy, o ile oczywiście @ nie zdecyduje się pojawić.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a78c889bb7fb.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/750d36cb5328.jpg
    Ejj ja tam dostrzegam cień cienia :) 3mam kciuki żeby @ nie przyszła!!!

moyeu lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Ja tez go widze:*

moyeu lubi tę wiadomość

• moyeu Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Przynajmniej mam pewnośś że sobie jej nie wymyśliłam ;)

🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    Dzięki Dziewczyny! Przynajmniej mam pewnośś że sobie jej nie wymyśliłam ;)

Ja tez widzę a na zdjęciach prawie nigdy nie widzę. Czyli biorąc luteinę można mieć okres ? Ja jak nie odstawię dupka to nie będę miała

moyeu lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png

Wysłany: 14 października 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu od cieni się zaczyna,oby już teraz tylko ciemniała :)

Kalcia ja w 7dpo miałam identyczne objawy w cb;)
    U mnie ok,doszłam szybko do siebie. Obexnie czekam na owu,myślałam że będzie dzisiaj ale wygląda na to,że lekarz się nie mylil i pojawi się w środę:czwartek lub wcale. Niestety oboje z mezem mamy katar i boje sie..po 1 przeziębieni po 2 tak poźna owu eh..

moyeu lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyeu, trzymam kciuki! Tez widze cien :)

moyeu lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki sam jak do południa ten teat wieczorny wyszedł. Czyli ciemniejszy niz zwykle prawie taki jak kontrolna ale xiut brakuje do pozytywnego.
    Czy z tel mozna jakos wrzucic zdj na forum bo chciałam ci Przedszkolanko wrzucic do porownania a do tej pory wrzucalam zdj tylko z kompa.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • moyeu Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, miód na moje skołatane nerwy ;)
    Kozgo, powiem Ci to co mi gin powiedziała, brać luteinę aż okres przyjdzie, jak tylko się pojawi, można odstawić. Zapytałam, bo czytałam że dziewczyny biorą do któregoś dnia i po 3 dniach przychodzi @, czy nie powinnam jednak odstawić np 10 dpo, ale ona powiedziała, że nie, że mam brać i czekać. Teoretycznie, jeśli ciałko żółte przestanie wydzielać progesteron, to nie ma bata, żeby okres nie przyszedł, więc u mnie jest albo ciąża, albo przetrwałe ciałko żółte. Bez wzlędu na wynik, chcę iść do niej w piątek, zobaczymy co powie :)

Monia wejdź na zapodaj.net i kliknij "na forum" a później wybierz ostatni link ktory Ci wygenerowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 22:59

❌AMH

💉IVF💊

💉IMMUNOLOGIA🦠
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Moyeu od cieni się zaczyna,oby już teraz tylko ciemniała :)

Kalcia ja w 7dpo miałam identyczne objawy w cb;)
    U mnie ok,doszłam szybko do siebie. Obexnie czekam na owu,myślałam że będzie dzisiaj ale wygląda na to,że lekarz się nie mylil i pojawi się w środę:czwartek lub wcale. Niestety oboje z mezem mamy katar i boje sie..po 1 przeziębieni po 2 tak poźna owu eh..
    zawsze mozna sprobowac. Zreszta ty wiesz lepiej. A co domnie nie chce sie nakreca. Temperatura dzis byla prawie 37. poczekamy co ma byc to bedzie

• malinowa1 Nowa

Wysłany: 14 października 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można jeszcze dołączyć? Wprawdzie już nie do końca wierzę w ten cykl (plecy już dają o sobie znać jak zawsze przed okresem), ale w grupie raźniej :) jak mnie @ nie uprzedzi, to 18 października test

Nona lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle spać nie moge :( ostatnio meczy mnie bezsenność. Do tego ten stres czy następnego dnia test wyjdzie również pozytywny .. oszalec mozna

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu ja widze cień cienia. Super . Po cichu mozna gratulować. Co do testów raczej myla sie w odwrotna strone a nie w ta tylko trzeba pamiętać zeby wynik pdczutsc w niedlugim czasie bo inaczej jak za długo sie czeka zachodzą jakies reakcje chemiczne i test moze wyjsc fałszywie dodatni. Ale wierze ze u Ciebie będzie wszystko dobrze.
    Będziesz jutro powtarzać test?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 00:59

moyeu lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Niestety to nie objawy :p
    Coś musiałam zjeść, ale masakra, szczególnie w podróży :/
    Współczuję oby szybko przeszlo :)

07.06.2019 synek

• megiiiii Koleżanka

Wysłany: 15 października 2018, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogę spać masakra jakaś :D

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ