Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata81 wrote:Mi gin.w pierwszej ciąży i teraz w czasie starań zalecił branie kwasu foliowego 5 mg+ wit.prenatalne, twierdził, że tak przy moich chorobach autoimmunologicznych będzie bezpieczniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 17:53
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Majaaa wrote:A dwaj ginekolodzy, u których byłam powiedzieli, ze nadmiar przyjmowanego kwasu foliowego jest wydalany i nie można go przedawkować, dlatego ja biore większą dawkę kwasu foliowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 18:00
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:A zlecajac ci 5 mg kwasu foliowego zlecil tez badania jaki masz poziom ? Mi przy drugiej ciąży lekaz przepisal bez badan no tak to sie teraz robi po trzeciej starcie na wlasna rękę robilam badania wyszlo zr mam mutacje mthfr czyli jaki wniosek ze przepisal mi nie umiejetnie okazało sie ze organiz kwasu nir przyjmowal i robily sie toksyny kwas miam ponad norme .przy 4 bralam juz metylowany
Beti82 lubi tę wiadomość
Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Beata81 wrote:Nie zlecał mi żadnych badań, ale jak będę po antybiotyku badać mocz, zbadam też z ciekawości kwas foliowy.
Beata81 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Iwona27091991 wrote:Beti mi też kwas foliowy wyszedł ponad normę dlatego zrobiłam badania ze strony test.dna.pl, oczywiście wyszło że mam mutację genu MTHFR_677C-T- homo.
Nie przyswajam zwykłego kwasu foliowego i mam jego nadwyżkę.
Muszę brać metylowany.
Jak nie chcesz robić tego badania (jest dość drogie) to zacznij brać kwas foliowy metylowany np. Solgar.
Możesz też zajrzeć na wątek MTHFR na tym forum, dziewczyny dużo tam pisały.
Dla pocieszenia dodam, że ma to połowa ludzi na świecieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 18:10
07.06.2019 synek
Majaaa wrote:A dwaj ginekolodzy, u których byłam powiedzieli, ze nadmiar przyjmowanego kwasu foliowego jest wydalany i nie można go przedawkować, dlatego ja biore większą dawkę kwasu foliowego.
Jednak warto zbadac -
czarnulka24 wrote:A zlecajac ci 5 mg kwasu foliowego zlecil tez badania jaki masz poziom ? Mi przy drugiej ciąży lekaz przepisal bez badan no tak to sie teraz robi po trzeciej starcie na wlasna rękę robilam badania wyszlo zr mam mutacje mthfr czyli jaki wniosek ze przepisal mi nie umiejetnie okazało sie ze organiz kwasu nir przyjmowal i robily sie toksyny kwas miam ponad norme .przy 4 bralam juz metylowany
Dokładnie czarnulka,chociaz mogla mi powiedziec ,zeby za jakis czas zbadac ten poziom i sprawdzic .Ja dostalam 5 mg na zasadzie ma Pani 35+ wiec trzeba wieksza dawke -
czarnulka24 wrote:U mnie tez mutacja mthfr 1298c biorę obecnie Actifolin O.8 pozniej bede brac solgara 0.4 +wit omegamed optima start[/QUO
Czarnulka czy do tego warto wykonac jeszcze jakies badania ? Homocysteine? wit b 12? cos jeszcze? -
Hej dziewczyny,jakiś czas temu pisałam tu ale teraz tylko czytam co wy piszecie.No i tak u mnie ostatnia miesiączka 4 września.W pażdzierniku dwa dni przed okresem już zrobiłam test kreska 2 słaba ale była.Zrobiłam od razu bete i była 35.80 za dwa dni powtórzyłam i beta wzrosła ładnie,kreski na teście dwie mocne.Dzisiaj poszłam do gin, wszystko rozwija się dobrze ale to dopiero 5 tydzień i za 2 tygodnie muszę przyjść znowu. To czekanie jest najgorsze, ale musi być dobrze mam nadzieję że serduszko już będzie.
Beti82, Beata81, przedszkolanka:), speakyourmind93, Ariette1983, Robaczek123, XxMoniaXx, Nona, Lami, Izaw, RudaAnna, Ola454, Lady_Dior lubią tę wiadomość
Aneta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beti82 wrote:czarnulka24 wrote:U mnie tez mutacja mthfr 1298c biorę obecnie Actifolin O.8 pozniej bede brac solgara 0.4 +wit omegamed optima start[/QUO
Czarnulka czy do tego warto wykonac jeszcze jakies badania ? Homocysteine? wit b 12? cos jeszcze?
Najlepiej homocysteine i mi doktorka powiedziala ze nie patrzeć na normy bo normy sa dla osob ogolnie a nie bedacych w ciazy i najlepiej zeby podczas staran byyla tak w nagraniach 7 jesli jest np wyzsza to zbic do tego 7Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:20
07.06.2019 synek
Nona wrote:Aneta, jakie masz patenty, dzięki czemu się udało? pisz natychmiast!!! Gratki. Zazdro!!!
Wiesz co w końcu po prostu odpuścilam.Szczerze byłam pewna, że nic z tego nie będzie, a tu jednak mega zdziwienie.
Nona lubi tę wiadomość
Aneta -
a mnie brzuch cos boli trzęsie mnie zimno i zle sie czuje dobrze ze dzieci zaraz ida spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:33
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity