Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:46
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
tęczova wrote:A jak u Ciebie ze śluzem płodnym? Jak poskarżyłam się na bolesne, obfite miesiączki, skrzepy, ból przy stosunku i brak śluzu płodnego to gin stwierdził, że to kwintesencja objawów endometriozy.
Praktycznie brak02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Anhydra wrote:USG nie jest szkodliwe. Istnieją tylkodoniesienia,że słuchanie bicia serca może zaszkodzić zarodkowi, ale te badania nie są jednoznaczne i kontrowersyjne. Niemniej jednak lekarze nie chcą ryzykować i tylko "obrazują" przepływ krwi w serduszku na monitorze, bez efektów dźwiękowych.
Jeżeli chodzi o efekt po stymulacji to mogłaby się pojawić (podobnie jak u mnie) torbiel krwotoczna ale to jak piszesz na jajniku...Tak sobie gdybam, że 3 cm to dosc sporo jak na cp...? Przy takim rozmiarze cp nie czuć objawów bólu? Mam nadzieje jednak że to jakiś zrost lub inny artefakt. Ja bym chyba jednak skontrolowala u innego specjalisty, albo przejechała się na izbę przyjęć.
A wiesz,że też mnie to zastanawia? 3cm na tak wczesnym etapie? Hmmm daje do myślenia.Jeszcze brak bólu przy tym rozmiarze-gdzie jajowód jest dość cieniutki.Mam nadzieję,że przyjemnie mnie lekarka jutro i powie coś więcej...
Macicę mam twardą nawet sama czuję,że jest twarda-to chyba dobrze ?
Dobra już Wam nie smęcę dziewczyny..
-
Anhydra wrote:Kalcia razem z TSH zwyczajowo robi się antyTPO i antyTG. Można też zrobić homocysteina, witaminę D. Poza tym LH i FSH- z tego co kolarzę ok 3-5 dnia cyklu aby określić stosunek tych hormonów, można też zrobić prolaktynę z obciążeniem, krzywą cukrową, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwjadrowe, antygen tocznia, badania na trombofilie, warianty MTHFR i wiele wiele innych. Pytanie tylko czy potrzebujesz tych wsystkich badań no i oczywiście ile $ możesz na to przeznaczyć. Część tych badań (jak kariotypy) jest bardzo droga...i zasadniczo zaleca się je prży nawracaacych niepowodzeniach.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lady_Dior wrote:Anhydra dziękuję za pocieszenie.No beta jest ładna,wysoka,nie mam plamień,bóli.Ostanie usg miałam w sierpniu i wszystko było dobrze.Musze się liczyć z najgorszym,straszne to Lekarz jeszcze nie wyrokuje ale ja nie potrafię już pozytywnie myśleć
Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku, odpoczywaj dużo i staraj się zająć czymś myśli choć to nie będzie łatweLady_Dior lubi tę wiadomość
Starania o drugie dziecko -
kalcia64 wrote:Chciala bym wykonac podstawowe hormonalne. Ze wzgledu moze na wiek chciala bym wiedziec czy wszystko jest ok mam 38 lat I chciala bym miec ostatnie bobo przed 40. mam juz 4ke ostatnie ma 4 lata. moze panikuje nie wiem
Starasz się o 5 dziecko? SzacunStarania o drugie dziecko -
Wkurwi** sie, myslalam ze wczoraj to jednorazowy wyskok, ale dzis znow bola mnie plecy i podbrzusze. Podbrzusze delikatnie, ale plecy mocniej. Zazwyczaj boli tak dzien 1 dzien przed okresem, dzis 7/8 dpo wiec za wczesnie... Mam nadzieje, ze II faza sie nie skróci, bo kolejny problem sie narobi.
-
speakyourmind93 wrote:Wkurwi** sie, myslalam ze wczoraj to jednorazowy wyskok, ale dzis znow bola mnie plecy i podbrzusze. Podbrzusze delikatnie, ale plecy mocniej. Zazwyczaj boli tak dzien 1 dzien przed okresem, dzis 7/8 dpo wiec za wczesnie... Mam nadzieje, ze II faza sie nie skróci, bo kolejny problem sie narobi.
To że boli nie znaczy że okres już przyjdzie, możesz odczuwac wcześniej napięcie przedmiesiączkowe a może to co innegoStarania o drugie dziecko -
Dziewczyny, ja tez mam podejrzenie endometriozy. Mam wszystkie objawy o ktorych napisala Najmlodsza i dwa ogniska endometriozy na szyjce macicy (co jeszcze nie swiadczy o tym, ze jest tez gdzie indziej). Na razie odwlekam laparoskopie, ale jesli nie uda sie z ciaza do stycznia to ide. Moja lekarka pytala mnie czy mam bole podobne do tych przed miesiaczka we wszystkich etapach cyklu, bo to tez podobno charakterystyczny objaw, ale tego nie mam...
No i mam tez tylozgiecie, wiec poki co zwalam wszystkie symptomy na to.
-
kalcia64 wrote:Chciala bym wykonac podstawowe hormonalne. Ze wzgledu moze na wiek chciala bym wiedziec czy wszystko jest ok mam 38 lat I chciala bym miec ostatnie bobo przed 40. mam juz 4ke ostatnie ma 4 lata. moze panikuje nie wiem
A byłaś może na monitoringu w tym ostatnim czasie? Ja bym od tego zaczęła, zobaczyła jak grube jet endometrium w okolicy owulacji, i po potwierdzeniu owulacji sprawdziła proga w 7 dpo. Od tego bym zaczęła. Dobrze byłoby jeszcze sprawdzić witaminę D i homocysteina (jej wysokość pośrednio wskaże Ci czy powinnaś przejść na metylowane wersje kwasu foliowego i B12). ProlaktynA wysoka hamuje owulację, wiec nie wiem czy jest sens abyś ją badała. A długo już się starasz o kolejnego potomka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:07
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Anhydra wrote:A byłaś może na monitoringu w tym ostatnim czasie? Ja bym od tego zaczęła, zobaczyła jak grube jet endometrium w okolicy owulacji, i po potwierdzeniu owulacji sprawdziła proga w 7 dpo. Od tego bym zaczęła. Dobrze byłoby jeszcze sprawdzić witaminę D i homocysteina (jej wysokość pośrednio wskaże Ci czy powinnaś przejść na metylowane wersje kwasu foliowego i B12). ProlaktynA wysoka hamuje owulację, wiec nie wiem czy jest sens abyś ją badała. A długo już się starasz o kolejnego potomka?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:miesiac temu robilam badania na vitamine b12 I kwas foliowy. dzis zamowilam ta metylowa wersje kwasu foliowego I biore od miesiace witamine d 4000. nie bylam jeszcze na badaniu owulacji wlasnie myslalam zeby isc na prywatna wizyte.a staram od 3 miesiecy to moj czwarty cykl po usunieciu spirali miedzianej. a z badan krwi wyszlo ze mam nadwyszke kwasu foliowego I witaminy b.
Anhydra lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
kalcia64 wrote:co to jest ta homoceina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:33
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyTeż mam identycznie jak wy, ale ginka stwierdziła, że to na 100% przez tyłozgięcie
A ze śluzem mam różnie, raz jest jak w tym miesiącu - ledwo co, a raz mnie zalewa i muszę wkładki mieć. Nie wiem od czego to zależy
Kalcia, u mnie teściowa miała 5 chłopaków, za każdym razem była pewna, że będzie dziewczynka, bo sama ma 4 siostry -
kalcia64 wrote:co to jest ta homoceina.
Na spiralach się nie znam i nie wiem jak długo organizm się regeneruje po usunięciu. Myślę, że w Twojej sytuacji nie czekałabym długo tylko faktycznie przeszła na monitoring. A przyjmowanie metylowanego kwasu przy wysokim kwasie foliowym jest jak najbardziej uzasadnione i wskazane. Witamina D też nie zaszkodzi w takiej dawce, zwłaszcza że teraz jesienna aura i mniej słońca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 20:41
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK