Forum Starając się - ogólne Październikowe II kreski
Odpowiedz

Październikowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16055 11960

    Wysłany: 22 października 2018, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady stres teraz ci nic nie da..wypij meliske,nic nie czytaj w necie i czekaj cierpliwie..odpoczywaj!

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet
    Postów: 2231 4717

    Wysłany: 22 października 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:46

    “I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 22 października 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Anhydra dziękuję za pocieszenie.No beta jest ładna,wysoka,nie mam plamień,bóli.Ostanie usg miałam w sierpniu i wszystko było dobrze.Musze się liczyć z najgorszym,straszne to :( Lekarz jeszcze nie wyrokuje ale ja nie potrafię już pozytywnie myśleć :(
    A nie chcesz sie przejść skonsultować tego z kimś jeszcze?
    Mam nadzieje że ta zmiana nie okaże się niczym poważnym.

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 22 października 2018, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Boże dziewczyny ja to mam jakiegoś pecha :(
    Lekarz chciał mnie obejrzeć,choć wiadomo,że raczej pęcherzyka nie ujrzy przy tej becie.Zauważył za to jakąś zmianę na jajowodzie 30mm Boże to może być ciąża jajowodowa...Pytał,czy mnie boli ale ja nie mam żadnych bóli.W środę wszystko się okaże :( Jak tu żyć :( Nie wykupuję heparyny na razie dopóki nie rozwiąże się ten koszmar :(

    Trzymam kciuki Kochana. Oby czas do srody szybko Ci zlecial, i wszystko bylo w porzadku! :*

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    eikts65gz0i70ci6.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3695 2662

    Wysłany: 22 października 2018, 18:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe :(
    Chyba poczekam,do srody...Powinien być pęcherzyk już wtedy widoczny w macicy jeśli beta wzrośnie o 100% -będę mieć wtedy 1600

    ale wiecie co? Miałam 1cykl z CLO (w sierpniu)Chodziłam na usg ale nie byłam na ostatecznym,by sprawdzić,czy pękł pęcherzyk.Ciekawe,czy ta stymulacja mogła mi coś tam narobić ale raczej nie nie? To prędzej w okolicy jajnika nie jajowodu :(

    Dziękuję za wsparcie dziewczyny :*

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 października 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdiagnozowałem sobie właśnie endometriozę :p

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 października 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe :(
    Chyba poczekam,do srody...Powinien być pęcherzyk już wtedy widoczny w macicy jeśli beta wzrośnie o 100% -będę mieć wtedy 1600

    ale wiecie co? Miałam 1cykl z CLO (w sierpniu)Chodziłam na usg ale nie byłam na ostatecznym,by sprawdzić,czy pękł pęcherzyk.Ciekawe,czy ta stymulacja mogła mi coś tam narobić ale raczej nie nie? To prędzej w okolicy jajnika nie jajowodu :(

    Dziękuję za wsparcie dziewczyny :*

    Poszłabym jak najszybciej do innego lekarza.. jeżeli to cp to chyba trzeba jak najszybciej działać, żeby szkód nie narobić :( Oczywiście mocno wierzeń i trzymam kciuki ze lekarz ze niepotrzebnie nastraszył, ale pomysł może o wizycie u lekarza z usg 3D/4D

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Obyśmy obie ujrzały! Liczyłam na laparo jeszcze przed świętami, ale nie wiem jak z terminami. Skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć? Jak cenowo u Ciebie to wygląda?
    Mnie na laparoskopie lekarz chce polozyc do szpitala ja juz jedna mialam po cp. Ale nie chce w sumie jej robic przed swietami wiec pomyslalam o styczniu. Jestem ze śląska

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16055 11960

    Wysłany: 22 października 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Zdiagnozowałem sobie właśnie endometriozę :p
    Buhahahaha wlasnie o tym czytalam ;p
    Zaczęło mi się dłużyc i wkręcać buu..a to dlatego ze tempka niska :/

    Aa i mam szyjke wysoko,srednio twardą i otwarta??

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Ola454 Ekspertka
    Postów: 231 62

    Wysłany: 22 października 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG zaszkodzi? Absolutnie! Marsz do lekarza! Mysle ze stres bardziej szkodzi niz USG itp

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 22 października 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Zdiagnozowałem sobie właśnie endometriozę :p
    Też ją sobie stwierdziłam cykl temu :p

    I Lady! Ugs jest całkowicie bezpieczne! Nie ma się co bać.

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 22 października 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mówię poważnie .. mam mega obfite i długie miesiączki, ogromne skrzepy krwi .. czasem ból przy stosunku. Ogólnie dużo się zgadza

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Lady_Dior Autorytet
    Postów: 3695 2662

    Wysłany: 22 października 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no chyba tak zrobię-szukam lekarza z tym usg 3/4D Lekarz mi mówił,że nawet przy ciąży pozamacicznej beta może wzrastać prawidłowo ale czytam,że najczęściej wzrasta wolno.Ehhh trzymajcie kciuki błagam :(

    Najmłodsza_staraczka jakim cudem zdiagnozowałas u siebie tą endometriozę :P

    Anhydra lubi tę wiadomość

    Zofia Maria ur.sn.20.06.2019 o godz.10.13♡ 2918gr.
    a1eb6d63d1.png
    983f5bd578.png
    KPI 15.5m
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
    17.12. 20⏸️9dpo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Też ją sobie stwierdziłam cykl temu :p

    I Lady! Ugs jest całkowicie bezpieczne! Nie ma się co bać.
    Ja teraz tez mam endometrioze ale wszystko okaze sie na laparoskopii w sumie nie zdziwilabym sie jakby do tego wszystkiego jeszcze to bylo.

  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 22 października 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe :(
    Chyba poczekam,do srody...Powinien być pęcherzyk już wtedy widoczny w macicy jeśli beta wzrośnie o 100% -będę mieć wtedy 1600

    ale wiecie co? Miałam 1cykl z CLO (w sierpniu)Chodziłam na usg ale nie byłam na ostatecznym,by sprawdzić,czy pękł pęcherzyk.Ciekawe,czy ta stymulacja mogła mi coś tam narobić ale raczej nie nie? To prędzej w okolicy jajnika nie jajowodu :(

    Dziękuję za wsparcie dziewczyny :*

    USG nie jest szkodliwe. Istnieją tylkodoniesienia,że słuchanie bicia serca może zaszkodzić zarodkowi, ale te badania nie są jednoznaczne i kontrowersyjne. Niemniej jednak lekarze nie chcą ryzykować i tylko "obrazują" przepływ krwi w serduszku na monitorze, bez efektów dźwiękowych.
    Jeżeli chodzi o efekt po stymulacji to mogłaby się pojawić (podobnie jak u mnie) torbiel krwotoczna ale to jak piszesz na jajniku...Tak sobie gdybam, że 3 cm to dosc sporo jak na cp...? Przy takim rozmiarze cp nie czuć objawów bólu? Mam nadzieje jednak że to jakiś zrost lub inny artefakt. Ja bym chyba jednak skontrolowala u innego specjalisty, albo przejechała się na izbę przyjęć.

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1007 599

    Wysłany: 22 października 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    posznupalam troche w internecie. I takie badania powinnam zrobic morfologie mam juz ok. (TSH mam 2.56). (Testosteron 1.0). (T4 -11.9) (B12 433).
    (kwas foliowy 11.7). Powinnam jeszcze zrobic Prolaktyne(PRL) ,FSH ,LH,( ESTROGENY E1 E2 E3),PROGESTERON I chyba T3) powiedzcie mi czy jest wyznacznik dni w cyklu kiedy ktore wykonac.

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
  • Ania95 Autorytet
    Postów: 2811 2726

    Wysłany: 22 października 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ale ja mówię poważnie .. mam mega obfite i długie miesiączki, ogromne skrzepy krwi .. czasem ból przy stosunku. Ogólnie dużo się zgadza

    Ja też tak mam ;) U mnie to podobno przez tyłozgięcie.

    010igov38ggkxfus.png
    3jvz2n0adxwxplci.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2018, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:35

    Lady_Dior lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 października 2018, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:35

    Anhydra lubi tę wiadomość

  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1763 2317

    Wysłany: 22 października 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    posznupalam troche w internecie. I takie badania powinnam zrobic morfologie mam juz ok. (TSH mam 2.56). (Testosteron 1.0). (T4 -11.9) (B12 433).
    (kwas foliowy 11.7). Powinnam jeszcze zrobic Prolaktyne(PRL) ,FSH ,LH,( ESTROGENY E1 E2 E3),PROGESTERON I chyba T3) powiedzcie mi czy jest wyznacznik dni w cyklu kiedy ktore wykonac.

    Kalcia razem z TSH zwyczajowo robi się antyTPO i antyTG. Można też zrobić homocysteina, witaminę D. Poza tym LH i FSH- z tego co kolarzę ok 3-5 dnia cyklu aby określić stosunek tych hormonów, można też zrobić prolaktynę z obciążeniem, krzywą cukrową, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwjadrowe, antygen tocznia, badania na trombofilie, warianty MTHFR i wiele wiele innych. Pytanie tylko czy potrzebujesz tych wsystkich badań no i oczywiście ile $ możesz na to przeznaczyć. Część tych badań (jak kariotypy) jest bardzo droga...i zasadniczo zaleca się je prży nawracaacych niepowodzeniach.

    zem3wn15hyz14zz5.png


    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego