Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 11:46
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Lady_Dior wrote:Anhydra dziękuję za pocieszenie.No beta jest ładna,wysoka,nie mam plamień,bóli.Ostanie usg miałam w sierpniu i wszystko było dobrze.Musze się liczyć z najgorszym,straszne to Lekarz jeszcze nie wyrokuje ale ja nie potrafię już pozytywnie myśleć
Mam nadzieje że ta zmiana nie okaże się niczym poważnym.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:Boże dziewczyny ja to mam jakiegoś pecha
Lekarz chciał mnie obejrzeć,choć wiadomo,że raczej pęcherzyka nie ujrzy przy tej becie.Zauważył za to jakąś zmianę na jajowodzie 30mm Boże to może być ciąża jajowodowa...Pytał,czy mnie boli ale ja nie mam żadnych bóli.W środę wszystko się okaże Jak tu żyć Nie wykupuję heparyny na razie dopóki nie rozwiąże się ten koszmar
Trzymam kciuki Kochana. Oby czas do srody szybko Ci zlecial, i wszystko bylo w porzadku! :*Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe
Chyba poczekam,do srody...Powinien być pęcherzyk już wtedy widoczny w macicy jeśli beta wzrośnie o 100% -będę mieć wtedy 1600
ale wiecie co? Miałam 1cykl z CLO (w sierpniu)Chodziłam na usg ale nie byłam na ostatecznym,by sprawdzić,czy pękł pęcherzyk.Ciekawe,czy ta stymulacja mogła mi coś tam narobić ale raczej nie nie? To prędzej w okolicy jajnika nie jajowodu
Dziękuję za wsparcie dziewczyny :*
-
Zdiagnozowałem sobie właśnie endometriozę :p02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Lady_Dior wrote:Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe
Chyba poczekam,do srody...Powinien być pęcherzyk już wtedy widoczny w macicy jeśli beta wzrośnie o 100% -będę mieć wtedy 1600
ale wiecie co? Miałam 1cykl z CLO (w sierpniu)Chodziłam na usg ale nie byłam na ostatecznym,by sprawdzić,czy pękł pęcherzyk.Ciekawe,czy ta stymulacja mogła mi coś tam narobić ale raczej nie nie? To prędzej w okolicy jajnika nie jajowodu
Poszłabym jak najszybciej do innego lekarza.. jeżeli to cp to chyba trzeba jak najszybciej działać, żeby szkód nie narobić Oczywiście mocno wierzeń i trzymam kciuki ze lekarz ze niepotrzebnie nastraszył, ale pomysł może o wizycie u lekarza z usg 3D/4D02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
nick nieaktualnytęczova wrote:Obyśmy obie ujrzały! Liczyłam na laparo jeszcze przed świętami, ale nie wiem jak z terminami. Skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć? Jak cenowo u Ciebie to wygląda?
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Zdiagnozowałem sobie właśnie endometriozę :p
I Lady! Ugs jest całkowicie bezpieczne! Nie ma się co bać.Lady_Dior lubi tę wiadomość
-
Ale ja mówię poważnie .. mam mega obfite i długie miesiączki, ogromne skrzepy krwi .. czasem ból przy stosunku. Ogólnie dużo się zgadza02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Dziewczyny no chyba tak zrobię-szukam lekarza z tym usg 3/4D Lekarz mi mówił,że nawet przy ciąży pozamacicznej beta może wzrastać prawidłowo ale czytam,że najczęściej wzrasta wolno.Ehhh trzymajcie kciuki błagam
Najmłodsza_staraczka jakim cudem zdiagnozowałas u siebie tą endometriozęAnhydra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeggs wrote:Też ją sobie stwierdziłam cykl temu :p
I Lady! Ugs jest całkowicie bezpieczne! Nie ma się co bać. -
Lady_Dior wrote:Meggs sama nie wiem ehh.Moglabym jutro pójść do jakiegoś innego ginekologa ale czy tak częste usg nie jest jednak szkodliwe
USG nie jest szkodliwe. Istnieją tylkodoniesienia,że słuchanie bicia serca może zaszkodzić zarodkowi, ale te badania nie są jednoznaczne i kontrowersyjne. Niemniej jednak lekarze nie chcą ryzykować i tylko "obrazują" przepływ krwi w serduszku na monitorze, bez efektów dźwiękowych.
Jeżeli chodzi o efekt po stymulacji to mogłaby się pojawić (podobnie jak u mnie) torbiel krwotoczna ale to jak piszesz na jajniku...Tak sobie gdybam, że 3 cm to dosc sporo jak na cp...? Przy takim rozmiarze cp nie czuć objawów bólu? Mam nadzieje jednak że to jakiś zrost lub inny artefakt. Ja bym chyba jednak skontrolowala u innego specjalisty, albo przejechała się na izbę przyjęć.Lady_Dior lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
posznupalam troche w internecie. I takie badania powinnam zrobic morfologie mam juz ok. (TSH mam 2.56). (Testosteron 1.0). (T4 -11.9) (B12 433).
(kwas foliowy 11.7). Powinnam jeszcze zrobic Prolaktyne(PRL) ,FSH ,LH,( ESTROGENY E1 E2 E3),PROGESTERON I chyba T3) powiedzcie mi czy jest wyznacznik dni w cyklu kiedy ktore wykonac.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kalcia64 wrote:posznupalam troche w internecie. I takie badania powinnam zrobic morfologie mam juz ok. (TSH mam 2.56). (Testosteron 1.0). (T4 -11.9) (B12 433).
(kwas foliowy 11.7). Powinnam jeszcze zrobic Prolaktyne(PRL) ,FSH ,LH,( ESTROGENY E1 E2 E3),PROGESTERON I chyba T3) powiedzcie mi czy jest wyznacznik dni w cyklu kiedy ktore wykonac.
Kalcia razem z TSH zwyczajowo robi się antyTPO i antyTG. Można też zrobić homocysteina, witaminę D. Poza tym LH i FSH- z tego co kolarzę ok 3-5 dnia cyklu aby określić stosunek tych hormonów, można też zrobić prolaktynę z obciążeniem, krzywą cukrową, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwjadrowe, antygen tocznia, badania na trombofilie, warianty MTHFR i wiele wiele innych. Pytanie tylko czy potrzebujesz tych wsystkich badań no i oczywiście ile $ możesz na to przeznaczyć. Część tych badań (jak kariotypy) jest bardzo droga...i zasadniczo zaleca się je prży nawracaacych niepowodzeniach.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK