Październikowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Ja w ciazy z Pola ani razu nie robiłam. 3x bete i usg z serduszkiem już
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przy luteinie sie nie basa, przy duphastonie ew mozna. Trzymam kciuki. Bedziesz robila jeszcse betę, czy na serduszkowe usg idziesz dopiero?
Ja nie wiem czy z testowaniem do piatku wytrzymam... dzis 8 wyższych tempek, spadek do 39.90, w stosunku do wczorajszej 37.05. Oczywiscie sobie spadek implantacyjny wmawiam:))) myslicie ze po 10dbiach wyższej tempki, czyli w czwartek ew moglaby cos wyjsc oprocz bieli bijącej po oczach?
Melduje ze w Rossmanie sa testy i czułości 10 za 4.99zl. Oczywiscie 3 na raz kupilam...makalotia, Nona lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny, proszę Was o radę. Jutro idę robić badania tarczycowe, ponadto jutro rano robię test ciążowy, tylko jest mały problem - zaczęła rozkładać mnie choroba (stan podgorączkowy, łamanie w kościach, silny ból gardła i niemoc). Czy zażycie APAPu może zaszkodzić ewentualnej ciąży bądź wpłynąć na wyniki tarczycy?
24.10.18 r. bHCG: 329 mlU/ml,
26.10.18 r. bHCG: 829 mlU/ml
16.11.18 r. (7t0d) mamy ❤
-
A wlasnie jak u Was z informowaniem otoczenia ze staracie sie o dziecko? Wiedza najbliższe osoby, czy sie nie chwalicie?I mnie tylko maz i siostra. Chyba niedlugo bede musiala mamie powiedziec, bo poczyniłam pewne zmiany w pracy w zwiazku z ta planowana ciaza i bede potrzebowala czasem pomocy mamy, jakos sie boje reakcji na wieść o trzecim...
Czasem mysle ze fajnie byloby miec wsparcie 2-3 najbliższych koleżanek, ale z drugiej strony nie chce zbędnych pytan jesli miałoby to dluzej potrwać.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Agagusia wrote:Przy luteinie sie nie basa, przy duphastonie ew mozna. Trzymam kciuki. Bedziesz robila jeszcse betę, czy na serduszkowe usg idziesz dopiero?
Ja nie wiem czy z testowaniem do piatku wytrzymam... dzis 8 wyższych tempek, spadek do 39.90, w stosunku do wczorajszej 37.05. Oczywiscie sobie spadek implantacyjny wmawiam:))) myslicie ze po 10dbiach wyższej tempki, czyli w czwartek ew moglaby cos wyjsc oprocz bieli bijącej po oczach?
Melduje ze w Rossmanie sa testy i czułości 10 za 4.99zl. Oczywiscie 3 na raz kupilam...
A test w 10 dpo może coś wykazać, ale mi dopiero w 11 dpo pokazał także różnie to bywa -
Agagusia wrote:A wlasnie jak u Was z informowaniem otoczenia ze staracie sie o dziecko? Wiedza najbliższe osoby, czy sie nie chwalicie?I mnie tylko maz i siostra. Chyba niedlugo bede musiala mamie powiedziec, bo poczyniłam pewne zmiany w pracy w zwiazku z ta planowana ciaza i bede potrzebowala czasem pomocy mamy, jakos sie boje reakcji na wieść o trzecim...
Czasem mysle ze fajnie byloby miec wsparcie 2-3 najbliższych koleżanek, ale z drugiej strony nie chce zbędnych pytan jesli miałoby to dluzej potrwać.AktywnaPrzyszłaMama1991 lubi tę wiadomość
-
Aktywna mama apap można,ale wpływu na wynik nie znam. Według mnie jak weźmiesz dzisiaj a rano pójdziesz na wynik to nic nie zmieni.
Agagusia u mnie wie mama ale ze względu na to,że jest z nami w domu i nie ukryłabym (m.in jak miałam teraz cb). Co do reszty to wiedzą że planujemy,ale nie wiedzą o staraniach. -
Apap mozna w ciazy, paracetamol ma duza cząsteczkę, nie przechodzi przez łożysko, ktorego i tak jeszcze nie bedzie. Na tym etapie zarodek odżywia sie z własnych zasobów. Na wynik tsh tez nie ma wpływu. Bardzie zaszkodzić moze znacznie podwyższona temperatura ciała. Jak nie jestem fanka lekow przeciwgorączkowych przy temperaturze poniżej 38,5, tak w ciazy juz 37,5 bym zbijala, paracetamolem oczywiscie.
AktywnaPrzyszłaMama1991 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Alebazi wrote:i przez jaki okres powinno sie przyjmowac lek?
Niestety mam wieczny problem z pecherzem od kilku lat, dwa razy infekcja leczona antybiotykiem, potem wszystko lekami z furagina, plus proba ze szczepionka - 90 tabletek na 3 miesiace, urowax sie to nazywalo? nie pamietam... nie pomoglo, az w koncu lekarz powiedzial, zebym po prostu po kazdym stosunku brala jedna tabletke (50mg) i narazie tylko to zdaje egzamin. Do tego bardzo czesto spie w skarpetkach. Nie moge siadac na zimnych lawkach, itp. Musze byc bardzo ostrozna... Z zurawina i innymi produktami bogatymi w wit C sie nie rozstaje.
Przerzuce sie na neofuragine w takim razie, skoro jest bezpieczna.
Czasami, przy nawracaacych stanach zakażeń dolnych dróg moczowych (u osób starających się) zaleca się przeleczyć partnera. Seks bez zabezpieczeń i bezpośredni kontakt z wydzielinami może być źródłem Twoich wtórnych zakażeń. Faceci często mają jakieś bakterie i przechodzą to bezobjawowo (dłuższą cewka moczowa). Ja tak miałam na początku starań- co miesiąc stan zapalny cewki moczowej. Jak przeleczylam się razem z mężem to problem zniknął .
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
AktywnaPrzyszłaMama1991 wrote:Dziewczyny, proszę Was o radę. Jutro idę robić badania tarczycowe, ponadto jutro rano robię test ciążowy, tylko jest mały problem - zaczęła rozkładać mnie choroba (stan podgorączkowy, łamanie w kościach, silny ból gardła i niemoc). Czy zażycie APAPu może zaszkodzić ewentualnej ciąży bądź wpłynąć na wyniki tarczycy?
apap można, to paracetamol i jest bezpieczny w ciąży
u mnie kreska rano tak samo blada jak od 2 dni, poszłam więc na betę a tam 400!Lami, Niezapominajka2, przedszkolanka:), speakyourmind93, AktywnaPrzyszłaMama1991, Ola454, Anhydra, Nona, Agagusia, Izaw lubią tę wiadomość
Basia: -
Wybaczcie za dosadność, ale muszę wam coś opowiedzieć. Przed chwila zostałam wyprowadzona z równowagi, bardzo się uniosłam;) jak nie ja. I powiem wam, ze poczułam tak intensywny i nieprzyjemny ból w dole brzucha, ze aż się skulilam. Pierwsze co skojarzyłam to ból brzucha w tej ciazy co niestety zakończyła się łyżeczkowaniem i oczywiście emocje wróciły...i ten strach. Po powrocie do domu w toalecie zobaczyłam bardzo gesty glut,
Który wydostał się wiadomo skąd;) kurczę może to było pęknięcie pęcherzyka, owulacja? No bo chyba nic poważnego, jeśli wczoraj zobaczyłam pozytywny test owulacyjny?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Ann.ann wrote:apap można, to paracetamol i jest bezpieczny w ciąży
u mnie kreska rano tak samo blada jak od 2 dni, poszłam więc na betę a tam 400!
Cudowna wiadomość! Gratulacje!Ann.ann lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Agagusia wrote:A wlasnie jak u Was z informowaniem otoczenia ze staracie sie o dziecko? Wiedza najbliższe osoby, czy sie nie chwalicie?I mnie tylko maz i siostra. Chyba niedlugo bede musiala mamie powiedziec, bo poczyniłam pewne zmiany w pracy w zwiazku z ta planowana ciaza i bede potrzebowala czasem pomocy mamy, jakos sie boje reakcji na wieść o trzecim...
Czasem mysle ze fajnie byloby miec wsparcie 2-3 najbliższych koleżanek, ale z drugiej strony nie chce zbędnych pytan jesli miałoby to dluzej potrwać.💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Majaa kto wie, nie spotkałam się szczerze mówiąc
a ja też mam pytanie ..wybaczcie z góry za szczegółowosć, ale nurtuje mnie to drugi cykl.. mam śluz a raczej czuję uczucie wilgoci i co jakiś czas pojawia mi się "grudek" (nie jest to infekcja), jest to po prostu kremowego koloru coś na podobieństwo tej z nosa jak jest przy podcieraniu to jest kremowy,rozciągliwy normalnie a na wkładce zdarza się takie coś. Macie też tak może? -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:
Sung czyli jednak cos dzialasz?
Tak, przedostatni cykl starań.
AktywnaPrzyszłaMama1991 wrote:Dziewczyny, proszę Was o radę. Jutro idę robić badania tarczycowe, ponadto jutro rano robię test ciążowy, tylko jest mały problem - zaczęła rozkładać mnie choroba (stan podgorączkowy, łamanie w kościach, silny ból gardła i niemoc). Czy zażycie APAPu może zaszkodzić ewentualnej ciąży bądź wpłynąć na wyniki tarczycy?
Choroba może zmienić wyniki badań tarczcowych.
Ja tam nie wierzę w 100% bezpieczeństwo p-bóli w ciąży. Zrób sobie mokre skarpetki i temperatura zniknie. Do tego wit C co godzinę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 21:42
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko ja mam tam ciagle mokro i uczucie jakbym miala okres dostac.
Glupia ja zrobilam owulacyjny bo slyszalam ze wczesnie moze cos pokazac.
Az mi głupio... Stara baba a zachowuje sie jak nastolatka..przedszkolanka:) lubi tę wiadomość